Trápim sa vo vzťahu, odcudzili sme sa.

jaja1211
2. jún 2019

Ahojte,urcite ste zazili pocit ked sa vam rucal vztah a vas partner to nevidel. Sme 7 rokov spolu,moju rodinu odmieta,nerespektuje,nenavstevuje,pokusila som sa 3 krat debatovat o babatku,pristupil k tomu odmietavo ze nie este pre to pre ono,zranilo ma to naposledy natolko ze pre mna ostal iba ako spolubyvajuci,trva to rok neviem sa ho dotknut,nemame sa o com bavit,jednoducho zijeme v diametralne odlisnych svetoch. Trapim sa, z vnutra je moje telo prazdne a uplne bez citov. On to asi nevidi,vyhasla som uplne. Neviem ako mu to mam dat najavo,povedat,naznacit. Vzdy mi tie slova idu von ale nevydam ich zo seba.

beky1813
2. jún 2019

A preco od neho neodides?

sadika
2. jún 2019

pobalit kufre a poslat ho prec!

dovozadokoca
2. jún 2019

Je to partner, nie manžel, deti nemáte - kedy inokedy sa dá ľahšie odist z nefunkčného vzťahu?

pribinak
2. jún 2019

A čo ta pri ňom drzí? Načo chceš dieťa s chlapom, s ktorým si len zo zvyku?

nikpa
2. jún 2019

@jaja1211 len to zbytočne predlžujes, trápiš seba a nemyslím si, že on nepocítil zmenu a ochladnutie vo vašom vzťahu. Myslíš, že on je spokojný? Treba len komunikovať. Niekde ťa možno čaká niekto s kým budeš šťastnejšia...

felitsa
2. jún 2019

Pobal sa a choď od neho deti nemate on ani nechce... aká ta s ním čaká budúcnosť?

jaja1211
autor
2. jún 2019

Neda sa s nim bavit o vaznych veciach,nepocuva co nechce pocut,a ja neviem najst spravne slova ako to ukoncit. Od poslednej velkej hadky sa snazi,ale to uz nema vyznam,lebo je neskoro a on sa zrazu nezmeni.

sandyka90
2. jún 2019

Ahoj, neviem koľko máš rokov ale vždy je šanca na nový začiatok (hlavne keď ani deti nemáte, o to jednoduchšie odísť) s niekým iným. Iný život v ktorom budeš šťastná...
Alebo takto chces žiť a trápiť sa? Podľa mňa nie🍀

mogaa
2. jún 2019

@jaja1211 príde mi to ako naťahovanie agónie....treba sa s partnerom otvorene porozprávať ako vnímaš váš vzťah.....pokiaľ spolu žijete len ako spolubývajúci, tak ostať priateľmi a rozísť sa....ale povedať si veci otvorene aby ste obaja vedeli na čom ste....

beky1813
2. jún 2019

@jaja1211 znab si veci, nevhaj mu list, ked nepocuva a odid

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladyblcha
2. jún 2019

@jaja1211 mozem sa opytat, co od tohoto vztahu ocakavas? Ste rok ako spolubyvajuci, nevies sa ho dotknut, spavate vobec spolu? Milujete sa? Lubi ta? Ty jeho?

jaja1211
autor
2. jún 2019

@ladyblcha neocakavam uz nic,len neviem najst slova ktore by to skoncili,asi cakam ze to skonci on. Zevraj ma lubi ale ja jeho nie.

sapetka
2. jún 2019

@jaja1211 no jeden kufor by si mala urcite zbalit. Zalezi od toho koho byt to je. Ci zbalis svoj alebo jeho . Ak sa doteraz nerozpravate o dolezitych veciach naco kazit tradicie... myslim ze ste dospeli do dobu kedy je zbytocne vysvetlovat. A ake trapenie prosim ta, bud rada dievca ze nie ste manzelia a nemate majetky a deti. Bud vdacna ze to je len priatel s ktorym ta nic nespaja

pribinak
2. jún 2019

@jaja1211 vies, či dlhšie budeš agóniu predlžovať tym horšie, tym dlhšie sa budeš trápiť ty a trápiť aj jeho
Lebo žiť v zúfalom vzťahu je strašne a partnerov to vždy poznačí

Jasne ze ta lubi. Zrejme varis, peries, uprarujes, máte sex, ..... o to všetko príde

ladyblcha
2. jún 2019

@jaja1211 preco sa bojis to skoncit? Nemas kam odist, alebo si malo sebavedoma? Nechces zostat sama. Takto ti uteka cas a predlzuje sa trapenie.

jaja1211
autor
2. jún 2019

@ladyblcha nespavame spolu... mame spolocne majetky a zrejme malo sebavedomia ktore by mi bolo treba aby som sa dokazala otvorit tak ako chcem.

elementissa
2. jún 2019

No on to nekončí určite. On nie je ten nespokojný. Načo by odchádzal z takého vztahu? Možno že je tiež s tebou už len to zvyku, ale to sa nedozvies, keď sa nespytas. Ved aké správne slová hľadáš? Správne je povedat, to co cítiš. Načo to chceš nejako stylizovat? To ničomu nepomôže. Komunikácia medzi partnermi ma byt úprimná a otvorená, aj keď sa bavite o ťažkých témach. Keď budete najbližšie spolu obedovať alebo večerať, povedz mu, že ťa to trápi, že ste sa jeden druhému odcudzili, no trvá to pridlho a ty si ochladla. Tiež mu povedz, že vnimas, že každý z vás má iné predstavy o živote, iné priority... To sa proste stáva, nie je to koniec sveta. Ak ste spolu začali chodiť veľmi mladí, je to bežné. Obaja ste dospeli, vyrástli,zmenili ste sa. A zrazu ste si cudzí. Každý si vyvinul iný svetonázor, iny hodnotový systém. To nie je zle, je to súčasť vývoja. Nerozidete sa predsa v zlom. Povedz mu úprimne to co cítiš. Na to nepotrebuješ hľadať správne slová. Na to neexistujú správne slová. Správne bude to, čo pôjde z tvojho vnútra. Poďakuj mu za tých 7 rokov a povedz mu, že to bolo pre teba hodnotné obdobie, že si sa vo vzťahu s nim veľa naučila, že to nelutujes a keby si vrátila čas a opäť by si ho pred 7 rokmi stretla, opäť by si si ho vybrala. No dnes je už z teba iný človek a už ho ďalej nedokážeš vnímať ako súčasť svojej budúcnosti. Zostaňte priateľmi, nepestujte si zlosť ani nenávisť,ale každopádne to ukonči. A nie tak, ako ti tu niektorí radia, že zbal sa a odid. On bol tvojim partnerom 7 rokov, zaslúži si počuť od teba, čo sa stalo a ako sa situácia zmenila. Uvidíš, nakoniec ti možno on povie to isté, že on to už dlhšie vníma rovnako. A na koniec sa obijmete, možno aj nejaká slza vyjde, ale budeš mat pekne čisto ukončený vzťah. Niektore vzťahy nevyjdu a môže za to iba čas.... Preukaz mu tu úctu, aj spomienke na vzťah, ktorý vás kedysi oboch napĺňal, že to ukončis so cťou a pekne. Bez hádok, bez výčitiek, bez zbytočných emócií. Proste tak, ako to je. A obaja začnete zit plnsi život

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@jaja1211 Zbytocne sa zdrzujes v nefunkcnom vztahu, uz davno si mohla byt niekde inde, mozno sama, ale kludne je mozne, ze s niekym, kto stoji zato. Netreba predlzovat utrpenie/zivorenie, ked k tomu nie je najmensi dovod. Uz vcera si mala byt prec.

esmeraldahavrilova
2. jún 2019

Zomrel mi manzel pred 3 mesiacmi mam dve dcerki jedna ma 2 roki aj 3 mesiace a jedna je 1rok

ladyblcha
2. jún 2019

@jaja1211 je mi luto, lebo ublizujes sebe. Najviac sebe. Nik iny za teba stastny nebude, ver mi. Ani obeta voci partnerovi ta stastnou nespravi. Je mi ozaj luto, ze sa takto trestas. Najdi niekde zvysky sebavedomia a povedz tomuto stop, odid, bud stastna chvilu sama a neskor si najdes kompatibilneho partnera, ktory bude tuzit mat s tebou deti a tvoja rodina bude aj jeho rodina.

pribinak
2. jún 2019

@jaja1211 majetky sa dajú predať, to nie je problém. Ale ak už je dieťa, tak to su iné problémy

lilitela
2. jún 2019

@jaja1211 Vsetko si dobre premysli, ako to chces s tymi majetkami, aby si mala plan. No, a nasledne odid. Mate spolocny byt? Bojis sa, ze nebude chciet predat a ty nemas kam ist? Lebo ja nechapem, na co cakas? Ake slova, vykasli sa na slova, netreba vymyslat preslovy. Sadni si k nemu, vyziadaj si jeho pozornost a povedz mu, ze sa veci zmenili (nic konkretne), a ze si sa rozhodla, ze chces ukoncit vztah. Hotovo.

eliska13
2. jún 2019

@jaja1211 buď to skusis dať do poriadku ísť niekde na chatu, víkend a možno zistíš, že predsa len ho ľúbiš.Alebo choďte od seba netráp jeho aj seba.Kedy chce dieťa, koľko máte rokov?
Ste spolu už dlho nuda, prechodný vzťah u Vás to je problém.mpzno si len urazená, dotknutá a ľúbiš ho ani o tom nevies

jaja1211
autor
2. jún 2019

Ja mam 32 a on o 9 viac. Takze vekovo sme dost v pokrocilom stadiu na to mat rodinu ktoru som ja velmi chcela a on odmietal to sa uz nenapravi. Ja viem ze este nie je neskoro najst stastie inde. Musim nazbierat odvahu a odist,dakujem vam,viem ze mate kazda jedna pravdu. Len to rozhybanie je tazke,ale viem ze potom mi bude dobre.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
2. jún 2019

@jaja1211 tak to nemáš na čo čakať.drzim palce, možno sa spamata

xxxkatka
3. jún 2019

@jaja1211 ty nepotrebujes najst spravne slova na rozchod (take ani neexistuju), ty potrebujes najst odvahu spravit krok vpred. Kym ju nenajdes, asi tazko nieco zmenis. Netreba vinit partnera, ze je taky a makovy, lebo to rozhodnutie ako to bude vyzerat dalej mas v rukach len ty. Sprava sa takto a ste uz len spolubyvajuci? Nic k nemu necitis? Mas dve moznosti bud to takto bude pokracovat alebo to ukoncis. Moznost zmenit ho nemas, tu ma len on sam.

majka99999
3. jún 2019

@jaja1211 presne ako prispevok nado mnou. Plus, ze ty sa citis na rodinu a s nim si to nevies predstavit plus on odmieta, tak sa chces pohnut dalej, ci nie? Cakat a mat prve dieta v 40 snad nechces. Aj vtedy sa samozrejme daju porodit deti, ale snad nebudes dovtedy cakat. Urcite si premarnila uz 1-2 roky tymto prestupovanim na mieste. Ja som niekoho stretla v 30 a o rok som bola vydata a tehotna.

tumira
3. jún 2019

odisla by som. ak ste uz viac ako rok len spolubyvajuci a ty ho teda nelubis, nema ti ho byt preco luto. pobal sa a odid, majetky si tak ci tak ale budete musiet nejak poriesit, no sama vydis, ze to uz dalej takto nejde a naco sa chces nadalej takto trapit