Trávenie Vianoc s rodinou
Ahojte.
S partnerom sme spolu 5 rokov, necelé 3 žijeme v zahraničí, máme dvojročné dieťa. Mám však veľkú dilemu, čo s Vianocami. Partner ich chce tráviť v trojici doma, ja by som chcela ísť na Slovensko k mame a bratovi. V našej rodine sú Vianoce skutočne o rodine, teda že sme spolu (teraz nás je už málo). Partner však nechce, tvrdí že minulý rok sa mu u nás nepáčilo (žil tu predtým ako sme sa odstahovali 3/4 roka, a problém nebol). Ja zas nechcem byť mimo rodiny, teda nechcem nechať na Vianoce mamu len s bratom.
Je ochotný prísť na SK na 2 dni (25., 26.) ale to je už môjho pohľadu “neskoro”.
Neviem čo mám robiť. Buď sa pozerať na odutého partnera, ktorÿ povedal že na Slovensku nepohne ani prstom, ale byt s rodinou, alebo ostať v zahraničí s výčitkami svedomia a Vianoce si “neužiť” naplno.
Prosím o rady len ak sa viete skutočne vcítiť do mojej situácie! Ďakujem
@cicamica no bohužiaľ je to u nás tak, že rodina je len mama, otec, deti. Za hranicami je to krajšie, streta sa široká rodina, priatelia, známi. Raz som to zažila a bolo to veľmi milé. Skúsila by som sa s partnerom o Tom ešte porozprávať. Dieťa je tiež Slovák, tak by aspoň zažili aj tu atmosféru slovenskú vianočnú

A naopak? Ty by si chcela travit stedry vecer so svokrou a svagrom? Aj u nas boli po svadbe pokusy, kedze vsetci, rodicia aj svokrovci, byvame v jednom meste. Hned na zaciatku som to zatrhol, ze stedry den je nas a punktum. Na prvy a druhy sviatok uz chodime po rodine, ale stedrak je moj, mojej manzelky a mojho syna. Neni o com.