Trávi môj manžel veľa času mimo domu?
Ahojte. Manžel začal pred rokom chodiť do posilovne. Aj keď nám to mierne ovplyvnilo chod domácnosti, keďže nemáme žiadnu pomoc starých rodičov, a som na deti a domácnosť prakticky sama, nenamietala som. Manžel totiž začal viac pomáhať v domácnosti, aj keď až keď chcel chodiť do tej posilky. Samozrejme, úlohy a vyzdvihovanie detí, nákupy, plus krúžky a milión ďalších vecí je stále na mne. Máme dve menšie deti (3 a 7r.), a on chodí 3x do týždňa po 2 hodiny. Posledné týždne sa však z 2-hodinových cvičení stali 3, neskôr 4, a dokonca 5 hodinové. Príde z práce, naje sa, prichystá, odchádza o cca 17,30, a vracia sa večer po 21, resp. v noci. Defacto s nami trávi čas asi tak 4 hodiny za 48 hodín. A v tom čase je teda zahrnutá tá výpomoc v domácnosti, resp. vtedy sa snažím rýchlo porobiť aj ja veci, ktoré mi popri deťoch proste nejdú. A aspoň 1x v týždni sa snažím si nájsť čas iba pre seba na cca 3 hodiny. A pre objektivitu, cez víkend vybehneme raz kamsi spolu ako rodina (napr. kino).
Dokonca raz prišiel v pracovnom týždni o polnoci. Začalo sa to vtedy, keď si tam našiel kamaráta. Samozrejme že necvičia celých 5 hodín, ale iba tie cca 2 a potom idú na pivo. Už som s ním mala nejeden rozhovor, že je treba to vrátiť na pôvodný režim 3x 2 hodiny, lebo to už zásadne ovplyvňuje našu rodinu, moju únavu a pod., ale prichádzajú výhovorky, nepochopenie a nespokojnosť. Situáciu komplikuje aj práve tento nový priateľ, ktorý je tiež ženatý a má dve malé deti, ale nastavuje tým latku do úrovne, že keď to neni problém u nich, tak nemôže byť ani u nás. Mám aj trochu pocit, že moj muž sa cíti pred kamošom trápne, že ho "žena obmedzuje" v tom, čo si chce robiť. Ale to je jeho problém ako to kamošovi interpretuje.
Začala som chápať, že môj muž od nás uteká, pretože sa nedá inak nazvať, ak radšej trávi čas (vlastne už viac času) s cudzími ľuďmi, ako s rodinou. Chápem, že mu deti, i ja lezieme občas na nervy, ale tak to niekedy v rodine chodí. Vlastne od narodenia prvého dieťaťa bolo evidentné, že si to predstavoval inak a neprijal dobre tie obmedzenia a povinnosti, ktoré so sebou rodičovstvo prináša. Ja som z toho smutná, a bariéra medzi nami narastá. Začínam uvažovať o rozvode, pretože fakt mám pocit, že by v tom už nebol veľký rozdiel.
Aký je Váš názor na to, kebyže Váš partner odchádza každý druhý deň po práci za svojou vlastnou zábavou na niekoľko hodín?
Kamarat? Pochybujem. Uz to tu pisali viacere, ale nebude to chlap.
Mne osobne sa zda vela cvicit 2 hodiny, ja chodim do fitka a na trening mi staci 40 minut, za dalsich 20 som po sprche na odchode. Vidis na nim zmenu? Myslim fyzicku? Svaly? Schudol? Lebo po 2 hodinach 3 x tyzdenne musi byt fit. Na druhej strane, by som netolerovala vysedavanie do pol noci s hocikym, a ja budem tahat celu domacnost.
No neviem. Celé je to nejaké čudné. Aj 5 hodín v posilke? Co by tam robil tak dlho? Ty ho nemas ako skontrolovat, takze si je isty, ze moze robit co chce. Len aby neodchadzal k inej si oddychnut. A ked aj fakt posiluje, zarazila by som mu take caste chodenie. Raz, dvakrat tyzdenne na 2 hodky dobre, ale nie tak vela. Su to tiež jeho deti, tak nech sa stara.
A kvôli komu chce byť fešák vyšportovaný? Vari sa ti doteraz nepáčil, že sa rozhodol tak úpenlivo cvičiť? 😀 No mne by tiež blikala kontrolka. Pokiaľ si bola doteraz vľúdna a milá manželka a nevadil ti jeho vzhľad, nerozumiem tomu, čo sa rozhodol zrazu sa tak pretrhnúť. veď zdravo žiť a cvičiť sa dá aj bez toho, aby trávil hodiny v smradľavej upotenej posilňovni... Dá sa chodiť behať napríklad. všeho všudy by bol doma do 1,5 hodiny a mohol by behať každučký deň... ideálny šport pre zdravý životný štýl a šetrí čas tým, že ho robí, len čo opustí byt. nuž, ja za tým vidím nejakú štetku 😀
Vadilo by mi to veľmi.Nech da aj tebe taký priestor.Ak si tak nepredstavoval rodinný život nech to povie ako chlap a neuteká ako zbabelec.
@panelacikova presne, vies ako chudne moj? Chodime 4krat do tyzdna na 2 hodinovu prechadzku alebo ideme na bike. 5km od nasho domu ma jeden starsi pan mini farmu, tak chodime s malou krmit zvieratka. Obaja sme zmenili stravu a za mesiac muz schudol 8kil, ja 5. A ziadne fitko nepotrebuje.
Ak sa manžel nestotožnil so zmenou po narodení prvého dieťaťa, kto chcel to druhé? Iba Ty alebo obaja? Lebo ja keby neviem prekusnúť zmenu životného štýlu, určite nejdem do druhého dieťaťa.
K otázke vlastnej zábavy - ja manžela bežne pustím na drink, na výlety, kde sa mne nechce ísť (Černobyl, Osvienčim napr.), aj posilňovňa u nás fičala, no pri 5 hodinách 3x týždenne by som dala jasne najavo, že to má obmedziť, ak by nechcel, blikala by vo mne kontrolka, že je v tom iná žena alebo “kamarát” je mu bližší ako sa zdá 🤷🏼♀️
Veľa chlapov, aby sa vyhli doma kriku s deťmi radšej zostava dlhšie v práci, alebo si hľadajú úniky.Kamarstkin muž tak robil zrazu mal potrebu chodiť po práci s kolegami z teamu na pivo, pizzu, zahrať si Xbox a to chlap po 40 tke.5 hodín v posilňovni vidím na hodinu a ostatné niekde vysedávali a kecali.Je to max nezodpovedné pri žene čo má 2 deti a pracuje
@amelie2017 presne tak. a ste na čerstvom vzduchu a nie v smradľavej uzavretej miestnosti prevetrávanej mikróbmi preplnenou klimatizáciou 😀
Ano, to co manzel robi je cez ciaru. A riadne 😖 ze aj ty sama si hlboko v dusi myslis to co tu uz bolo niekolkokrat spomenute- ze mozno je v tom niekto treti, niekto zenskeho pohlavia? Mozno ma noveho kamosa, ale urcite s nim netravi vsetok ten cas co pises. Mozno ho kamos kryje. Poznas aj kamosovu manzelku? Nevies si to niekedy preklepnut, ze ci naozaj aj tu piatu hodinu spolu? Naozaj by sa ti mala rozsvietit kontrolka. Co kontrolka, riadna sirena 🥴
Sestra mala takéhoto "frajera" a nakoniec za tým bola iná žena. Môj tiež dokáže presedieť s kamošmi celý deň, ofrflanie nepomôže... Ja by som môjmu napr dcéru nenechala, kým sa "zabávajú". Ja si to riesim svojim programom.
Ak ma on 3x do tyzdna posilnovnu dohodla by som si 3x do tyzdna 4-5 hodinovy cas na vlastne aktivity.Deti a povinnosti budu na nom.
Presne tak ako píše ovaaa, nájdi si niečo, čo ta bude baviť,ja som môjmu tolerovala všetko, Ping pong, chodenie na pivo s kamarátom, alebo sa on dotrepal k nám. Ja som začala chodiť do fitka , aj tak mi hovoril, že potrebujem spevniť zadok. Varím cez víkend a sem tam cez týždeň. Vieš ako sa zmenil, začal si ma viac vážiť.
@mirko2011 Dakujem za nazor, on mi ukazuje fotky z posilky takze toto je 100%.
@pribinak neni som ten typ, co by dokazal tak vela von chodit, a som si prakticky ista ze by tu atmoska este viac zhustla. Ale chapem ako to myslis.
@marsmykkok Neviem ci si tykame alebo vykame, ale teda neviem ako ste dosli na to, ze si robim co chcem. Ja som bola ta co deti skor nechcela, a on ma presvedcil, aby sme do toho sli (mozno mal pocit ze sa to patri, alebo nezvladal opakujuce sa otazky jeho pribuzenstva, kedy budu deti). A jasne ze teraz uz vidim spätne kopec naznakov, avsak vy to tak nemate, ze sa vam meni perspektiva videnia? Proste nebolo to tak vazne po prvom, pisem, ze zacal chodit az pred rokom a ja som nepovazovala za problem ze ide 3x na 2 hodky do tyzdna. Ale dakujem za nazor tiez.
@juliet86 Ja absolutne nepochybujem o jeho pocite, ze ved doma zabral, tak si ide uzit, co je na tom zle, aj kamarat chodi na tak dlho.... ved si asi aj umyslene nasiel prave takeho.
@ledgerka Uz som spravila take, ze mi zahlasil necakane ze odchadza, tak som povedala, ze sorry, ale prave som si spomenula, ze nieco mam a predbehla som ho. Nielenze sa citim blbo za take spravanie, ale vobec to doma nezlepsilo situaciu.
Ja som si tiez povedala, ze kaslem nanho nech si ide do posilky, ale presne ako pisete, aj matka si potrebuje odpocinut. A ked som pred nim spomenula rozvod, vyhrazal sa, ze bude robit problemy, no co budem vraviet.
Som prekvapena, ze tolke z vas prekvapilo, ze by mohol tolko casu travit s chlapom v posilke a na pive, a ano zacinam mat aj ja pocit, ze za tym bude nejaky jeho osobny problem. Ked mu ale lezieme na nervy... ja som si neni vedoma niecoho zleho
Ano schudol, a priznam sa, nechal si otvorenu komunikaciu na pocitaci precitala som si poslednu stranu s tym jeho kompanom, prezntuje sa tam ako dobry otecko, ak nahodou navaril, tak odfoti ako vari a posiela mu to, ako prepacte baby ale to je vazne nenormalne. A napisal mu, ze sa tu s nami zblazni a ze musi z domu prec. Hold, niekto proste neni na deti stavany a ja mu leziem na nervy asi preto, ze sa snazim aby s nami travil ten cas.
najviac nechapem, ze na jednej strane niekomu vypisuje ako sa tu s nami zblazni a na druhej sa nechce rozviest. mal by pokoj. Dakujem za nazory, citila som sa ako stihacka. Vidim ze nie som. Neviem, co sa mu stalo, je mi to luto.
Nechce sa rozviesť, lebo mu vyhovuje, že sa oňho staráš.To som mala aj ja, keď som povedala rozchod, ani zanic, ale aspoň sa venoval synovi
@alenkabaj Ano, uz ma to napadlo. Isteho casu som povedala, ze by som si chcela najst pracu cez vikend a povedal, ze nech neblaznim ze aj on si potrebuje odpocinut.
Viete, uplny pruser je, ked sa clovek zacne zrazu pozerat na svet inou perspektivou ako vy. Raz mi znama vravela, ze jej mama presla totalnou zmenou osobnosti (mala nejake zdrav. problemy), a ze a z nej stal clovek ktory sa stara iba sama o seba.
Mam strach, ze podobnou zmenou presiel aj moj muz.
Ale chcela som len vediet, ci uz mne sibe, ze sa mi to zda vela, lebo druha strana vas dokaze bezproblemov spochybnit.
nešibe ti, šibe jemu...
Áno jej mama sa zmenila a začala byť sebec asi viac času venovala druhým ako sebe, ale to nie je prípad tvojho muža.Nezda sa mi, že by sa pretrhol.Tak zase tu komunikáciu, že musí zmiznúť, aby sa nezbláznil netreba myslieť tak vážne aj ženy to občas povedia a chlapi preháňajú.Treba mu to okresať, aby aj ty si bola spokojná.
nechcem ťa plašiť ale mala som kolegu-vzorný manžel a otec a po 20 rokoch sa zbadal že sa lepšie cíti s mužom-myslím že netreba upresňovať ako to myslím ☹nikto by to na neho nepovedal-preto maj oči otvorené,môže za tým byť hocičo
V tom bude ina zena. Trosku by som ho pospehovala.
Aj ja by som pospehovala. Ja som dala tento príspevok prečítat mojmu chlapovi a povedal že to je dosť toľko času byť mimo. Veď to každý vie. Veď už len 2 krát keby to spravil môj chlap by mi to bolo zvláštne, ak to pred tým nikdy nerobil, nie to ešte pravidelne.
Podla mna v tom nie je ani ina zena a ani nie he na chlapov. Jednoducho ma uz plne zuby rodinneho zivota, chce robit, co sa mi zachce a mst svaty pokoj. Uz sa mu asi nechce stavst veze, hrat s vlacikmi a pocuvat detske hadky. U chlapov dost bezna vec. Preto stale nieco robia v zahrade, chodia po stavbach, na motorku, chodia cvicit alebo na pivo.
Anonym tu si všetci tykame je to aj v pravidlách MK. A k tomu nacrtla som to len ako jednu možnosť že ženy si robia čo chcú a potom sa čudujú že chlap uteká. Ale možno tam nebudú len deti však načo je potom tak dlho preč deti už večer spia a on nechce byť asi ani s tebou. Treba asi riešiť v prvom rade prečo nechce byť doma lebo zakazovanie a naťahovanie sa koľko hodín môže byť preč a koľko nie nikam nepovedie iba ak k hadkam
V prvom rade sa ho priamo spýtaj čo vlastne tých 5 hodín robí....
Lebo ten čo reálne cvičí potom v žiadnom prípade nebude sedieť ďalšie 4hodiny na pive. To má mať akože aký zdravotný efekt??
Buď má toho kamoša ako fajn alibi. Alebo ma fitko ako alibi na zakrytie alkoholizmu a neskutočnej lenivosti.
Dosť pochybujem že je to kamarat, skôr kamoška z posilky nikdo by nechodil takto s kamošom z posilky ja by som si to radšej overila
Akože to už je trochu moc čo píšeš...fakt že veľa. Skôr je za tým nejaká baba alebo ešte len pomyselný a iná baba. Dobre je že deti sú už väčšie...ja mám jedno 3 r a jedno 4 mes a tiež mám taký problém s mužom že je nerád s deťmi a hádame sa kvôli tomu...neviemnl ako to skončí...

si tolerantná až moc...ja by som to určite nestrpela...Môj si nedovolí ísť ani na pivo - lebo vie že by som mu to ofrflala...Nemienim sa s deťmi trápiť sama, nech si to užije aj on...sú spoločné....😉