Tretie dieťa: Ako riešiť nesúhlas manžela?
Ahojte. Bola ste niektorá v podobnej situácii, 2 detičky šťastná rodinka, dohodnutí obaja, že viac deti nechceme. Dávali sme si pozor, beriem antikoncepciu a priznám sa jeden deň som ju vynechala, zabudla som si ju zobrať, keď sme sli k mojej mame kde sme neckane prespali, ale tak popravde aj v minulosti sa mi to stalo a nič sa neudialo. Nikdy by mi nenapadlo, že jedno vynechanie to môže takto narušiť, ani sex sme v tých dňoch nemali. A zrazu bum, pozitívny test…. Som v soku, strasnom soku. Muž mi vyčíta že som ro urobila náschval, prisaham neurobila, co mám robiť. Na tretie sa necítim… ale myšlienka ísť na potrat ma desí ešte viac ako porodiť a starať sa o tretie. Mame 2 malé deti… neviem co mám robiť som zufala … muž povedal, že keď si to nechám od nás odíde … takze teraz niesom sklamaná len z tehotenstva,
ale aj z manzela ….. 💔😢
Prosím nesúďte, len poraďte. Dakujem
@katica06 ako je to možné, že je niekto taký plodný, že otehotnie aj cez teliesko a niekto môže robiť čo chce a nič. Asi 100% ochrana je len celibát, inak si to už neviem vysvetliť. @autorka nechaj to vychladnúť, nerieš to teraz , muž sa určite spamätá, asi to musí spracovať a potom sa hádam ospravedlní. Držíl palce, neboj bude dobre ❤
@unicornlady debil to je, ja som bola v šoku keď mi povedala ze podal žiadosť k rozvod
@rachel36a to bol idiot a nie chlap
No komu je sveta žiť?! Sexuje si bez starostí, veď žena je tá, čo do seba pchá hormóny a musí na to denno denne myslieť, aby nezabudla zobrať tabletku. Ona je tá, ktorá bude musieť to dieťa vynosiť, porodiť, dojčiť a byť s ním doma, ak sa ho rozhodne mať. A ktorá bude musieť podstúpiť potrat a žiť s tým pocitom, že si zabila dieťa, celý zvyšok života, keď sa ho rozhodne nemať. Pánko žiadne starosti, žiadne stresy a ešte má tú drzosť toto vypustiť z úst, že on odchádza, ak bude dieťa???! Cocot!!!!! 😡
Mozno to potrebuje len predychat, a zmeni nazor ;) vsak mas cas do 12tt, ale inak nechapem, co to kazda tak tragicky berie, chlap ma tiez mat slovo ci to dieta chce ci nie, mas dve zdrave deti, nasilu porodit lebo “ty chces” je sebecke. Musia obaja chciet a nie len zena/chlap 🙄 ak jeden nechce tak nie je o com diskutovat…
@katie253 moja funguje zjavne inak 🙂 koľko krát som zobrala neskôr a žiadne decko
@pikachu999 máš rôzne druhy antiky, a každá môže mať iný spôsob podávania.
Keď tak nechcel dieťa, mal si to tiež zariadiť, dá sa použiť ďalšia ochrana, alebo rovno ísť na zákrok po druhom dieťati. Vy dvaja ste sa na niečom dohodli, len všetko bolo na tebe: tvoje telo, tvoja zodpovednosť, aby si myslela na to, že si tie tabletky dať včas, nehovorím o tom, čo všetko môže zavariť od liekov po hnačku či zvracanie, a pán si mohol užiť so všetkým čo k tomu patrí, tak to je super vyvážené a spravodlivé.
@cyberk Neísť automaticky na vazektomiu, aj keď nechcem ďalšie dieťa, ale od ženy očakávať branie hormonálnych tabletiek a ich ustráženie, s tým že ja si to môžem ukončiť až po Grand final a potom ju obviniť z úmyslu a pod vyhrážkami tlačiť do potratu sa mi tiež javí ako vhodný opis sebectva.
Ahoj, ja som bola tak, ze som velmi - velmi chcela druhe dieta, nahle sa podarilo. Manzel sa netesil bol mu to jedno, aj povedal, ze aj na potrat mozem ist. Ja som dieta chcela, no testy som nemala dobre,zvyseny percent na down s. Amnio potvrdilo. Takze som dieta nenechala v 22 tt. ( ani nechcem popisat co som prezila )
Potom manzel sa velmi zmenil,bolo mu luto.
Po case aj on chcel, zase potrat. Dalsie sklamanie.
Po 4 r.sa nam nakoniec podarilo a mame zdravu dcerku, dokonca manzel chce dalsie babo.
S tym to ti chcem povedat,ze manzela mas skveleho, co povedal to povedal ( dostal sok ), ale uvidis po case sa zmeni, neboj sa vseko bude OK ☺️
Mozno by si otehotnela tak ci tak, s vynechanim tbl, i bez. Ty to dietatko uz teraz lubis, ak by si sa nechala dotlacit k potratu, bude to proti tvojej voli, vystavujes sa celozivotnej traume, ci psychickym problemom. Myslim, ze skoro kazda zena tie vycitky ma a ak niektore nie, su to tie typy, co to same chceli od zaciatku. S urcitostou mozem povedat, ze ked si dietatko nechas, urobis dobre rozhodnutie a z toho cerpaj silu. A kto vie, mozno muz zmeni nazor. Co to je za magorinu opustat rodinu kvoli vlastnemu tretiemu dietatu...
Nechaj ho ísť
Presne toto iste som riesila... Kludne mi napis.
@cyberk To si robíš srandu?! Tú Je sebec niekto úplne iný. Autorka to dieťa tiež nechcela, veď brala tabletky a okrem toho píše, že boli na 2 deťoch dohodnutí obaja a že sa na tretie necíti. Čiže nechcela ho a nie je rada, že je nechcene tehotná. Len nechce ísť na potrat, keď sa to už pritrafilo. To je rozdiel! Ten chlap je mega sebec a ešte aj hovädo, keď povie, že opustí rodinu, ak si JEHO manželka a matka JEHO dvoch detí nechá JEHO ďalšie dieťa, ktoré sa im pritrafilo nešťastnou náhodou.
Dalo by sa to napísať aj takto: buď ja, alebo naše dieťa, vyber si. V dobrom aj v zlom, ako sa hovorí..
@cyberk takže ona ma podstúpiť chirurgicky zákrok, ktorý jej môže poškodiť zdravie, psychicky ju úplne položiť a spraviť z nej doživotného psychiatrického pacienta lebo chlap vytriasal, užil si a splodil? Keď nechcel deti mal ísť na vazektómiu. Ale očividne niesť zodpovednosť za svoje činy nechce. Každý človek musí rátať s tým, že ak ma sex môže prísť aj dieťa.
Pravdepodobne z neho hovoril sok, treba ho nechat to spracovat. Zazila som rovnaky sok,ale pri druhom. Doma rocne dieta, tazke tehotenstvo, proste som druhe tak skoro nechcela. Vtedy ma napadali vselijake myslienky, velmi som to mužovi vycitala, az tak ze mu stale opakujem, ze ho vymieskujem manikurovymi nožičkami, ak mi spravi 3. 😁-odmieta ist na vazektomiu (druhe tehotenstvo este horsie, po nom zdravotne problémy, tretie by uz zo mna asi spravilo invalida).
Ak vsak tvoj aj potom bude trvat na odchode,no ty dieta chces, nech si ide. Lahsie sa ti bude zit s 3 detmi ako s pocitom,ze si to tretie zabila (nikdy nemas istotu,ze neodide aj tak). Drzim palce v správnom rozhodnuti
Autorka, ja by som mu povedala opačne, buď vezme zodpovednosť a začne sa správať ako chlap alebo odchádzam ak s deťmi. To by bola možno dostatočná facka pre neho.
Ak ho nechces, tak chod na potrat. Ci to bude tazke? Ano bude. Len si treba dobre zvazit vsetky moznosti. Darmo ti tu x zien napise nechaj si, ale ziadna k nemu nebude vstavat, ani sa starat. A budu aj hadky a ze ich bude dost pri nechcenom dietati. Aby si neskoncila nestastna a sama 3 detmi. Maloktora ti tu napise, ze si nechala nechcene dieta a teraz to lutuje. Toto priznat v spolocnosti tak ta kamenom ubiju. Drz sa, nech uz sa rozhodnes akokolvek.

@rachel36a fuj, až mi zle zostalo, to je čo za človeka ten chlap