Tretie dieťa: Ako riešiť nesúhlas manžela?
Ahojte. Bola ste niektorá v podobnej situácii, 2 detičky šťastná rodinka, dohodnutí obaja, že viac deti nechceme. Dávali sme si pozor, beriem antikoncepciu a priznám sa jeden deň som ju vynechala, zabudla som si ju zobrať, keď sme sli k mojej mame kde sme neckane prespali, ale tak popravde aj v minulosti sa mi to stalo a nič sa neudialo. Nikdy by mi nenapadlo, že jedno vynechanie to môže takto narušiť, ani sex sme v tých dňoch nemali. A zrazu bum, pozitívny test…. Som v soku, strasnom soku. Muž mi vyčíta že som ro urobila náschval, prisaham neurobila, co mám robiť. Na tretie sa necítim… ale myšlienka ísť na potrat ma desí ešte viac ako porodiť a starať sa o tretie. Mame 2 malé deti… neviem co mám robiť som zufala … muž povedal, že keď si to nechám od nás odíde … takze teraz niesom sklamaná len z tehotenstva,
ale aj z manzela ….. 💔😢
Prosím nesúďte, len poraďte. Dakujem
@biba_18 antikoncepciu beriem dobrovoľne aj kvôli hormonálnemu akne, a hlavne kvôli veľmi nepravidelnému cyklu s ktorým som mala problém uu od puberty, jeden mesiac som menštruáciu dostala po 45 dňoch inokedy po 2 tyznoch alebo 2-3 mesiace bez menštruácie a antikoncepcia mi to upravila na deň presne.
@h2 netreba to hrotit, o naše 2 deti sa stara najlepšie ako vie, chlapci ho miluju a on nich tiež… myslím, že to chce čas bol to šok, na ktorý sa budeme 9 mesiacov pripravovať. Uvidíme. Ja som rozhodnutá si to dieťa nechať, tak teraz mu dávam čas na predýchali situácie a alo sa rozhodne ostáva len na ňom… mne výčitky na cely život nestoja za to, aby som sa znížila na vraždu kvôli ultimátu že niekto odomna odíde, on odíde a babatlo mi do života príde. Pre mna to bude vyhra z každej strany. Áno bude to náročné, ale myslím, že keby mi diagnostikovali smrteľnú chorobu bolo by to horšie, tak mi diagnostikovali “len” tehotenstvo❤️ ďakujem za všetky správy, nemám časovú kapacitu odpisovať každému, u nas je stále “dusno” ale to nieje môj problém, ja som nič zle neurobila a ak mám v osude napísané rozvedená s 3 detmi tak to s laskou všetko prijmem. Ale pevne verím, že manžel sa po chvíľke ukludni a dobre to dopadne❤️❤️❤️❤️ a ak by aj nie, život sa mi nezrúti, zrútil by sa mi, keby som mala na svedomí vraždu 💔
A áno s každou z vás súhlasím, že sa zachoval ako totálny magor… som z neho sklamaná, ale ja som sklamaná aj z celej situácie, tiež som tretie dieťa nechcela a zasiahlo ma to ešte viac lebo ja som ta, ktorá to bude musieť absolvovať celé odznova myslím tehotentvo, porod, kojenie a tato predstava ma aj teraz desí, preto ma prekvapuje to obvinenie z jeho strany, pretože sám vie, ako som zle znášala posledný mesiac tehotentva alebo koliky s prvorodenym a sama som mu povedala, že ak budem niekedy spominat tretie dieťa nech ma “prefacka” vždy sme sa na tom smiali, proste my sme sa úprimne hlavne JA sama so sebou dohodli na tom, že 2 a dosť, už nikdy viac. No keď sa ma aktuálne tato téma týka, rozhodnutie zabit niečo vomne je úplne mimo, nedokážem to, nedokážem si to ani prestaviť a som ochotná radšej celé to “ trápenie “ absolvovať ešte raz. Snad to nejako zvládnem, budem musieť, akurát ta hnusna neistota, čo bude s našou rodinou je nepríjemná. Ale tak, nech sa deje, ako ma…🙏
Koľko rokov majú chlapci?
@alchemilkazltozelena 1 a 3
Len tu nejde iba o teba. 2 detom vezmes otca....aj toto treba zvazit.
Držím prsty. Drž sa 💕, nech ti to všetko dobre dopadne
Veď ja chápem, že je v šoku, ale veď to si aj ty a teba to ovplyvní oveľa viac, ako jeho. Nemusel skákať od šťastia, to od neho nikto nečaká. Ale že ťa obviní z toho, že si to urobila naschvál, tlačí na teba s potratom a ešte ti aj povie, že ak si dieťa necháš, opustí ťa???! Toto je podľa mňa veľmi ďaleko za čiarou.
@h2 nie je to tak úplne blbosť. Prednedávnom tu bola téma ako chlap po treťom dieťati prestal mať úplne záujem o manželku, o deti, akoby stratil chuť do života. Ako rodina nikde nechodia, na žiaden výlet, nič extra nekupujú, na nič extra manželke nedá peniaze, vyčíta jej, že je x rokov doma s deťmi. Iba pri sebe prežívajú a pritom sú to mladí ľudia. Smutné

@cyberk sebecké nie je že žena chce a chce aj keď muž nie, ale sebecké je od chlapa neriešiť ochranu na svojho vtáka, chémiu a zodpovednosť hádzať výhradne na ženu, a keď splodí dieťa, na vine je žena.
A ešte sa vyhrážať že odíde 🤦. Fakt také hrdinský chlapský postoj. Postoj cocota.
Súhlasím iba s tým, že šok a vychladne. A potom slušný rozhovor.