icon

Túžim byť mamou, ale nie je vhodná doba

24. dec 2020

Ako začať... Som mladá ale už od detstva túžim stat sa matkou začalo to asi v 12tich. Co mam robiť keď mám strašnú túžbu mat dieťa ale proste nieje teraz vôbec vhodná doba,s priateľom nemame bývanie, dostatok financií, nedokončené školy ale ja plačem od zufalosti tak veľmi ho chcem... O jedno babatko som aj prišla... Rozmýšľala som aj nad nejakou realistickej babikou aspoň si to nejak vynahradiť aspoň občas ju prezliecť pomojkat sa (nie to preháňať kocikovat atď 😄)... Deti strážiť no nato nemám čas a ani by som to robiť nechcela pri dnešných mamičkach 😏tak poraďte ako sa zbaviť toho pocitu túžby stat sa matkou

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
24. dec 2020

@viestta chce aby sme boli rodina ale dieťa teraz nechce

dkethe
24. dec 2020

Easy riesenie. Prestan guglit pčoviny o realdoll, Vsetku svoju energiu a cas vynaloz na vybudovanie zazemia pre deticky. Skola,peniaze, byvanie,idealny manzel ktory sa tiez tesi na otcovstvo. A potom rod aj kazdy druhy rok ❤️ drzim palce

kittykat22
24. dec 2020

Preco by si si babiku nekupila 😀 ved nic zle robit nebudes. Ked vidim reakcie na MK, asi by som na tvojom mieste tuto zalubu neventilovala na verejnosti. Babiku by som polozila mimichodom na policu a je to ... nikomu podla mna ani vo sne nenapadne, ze ju ponunas alebo prezlecies 😅

autor
24. dec 2020

@dkethe dobre dobre no tak idem prestat "guglit pčoviny" 😂a sústrediť sa na iné veci

autor
24. dec 2020

@kittykat22 uvidím ako to bude cele...

majkeel
24. dec 2020

Kup si babiku Chuckyho . Ked ho priatel uvidi, uz ho viac nenajdes. 🙂

elementissa
24. dec 2020

Autorka, hovoríš, že kľudne by si bola s dieťaťom aj celú noc hore a bla bla... Raz - dvakrát by si to skúsila a lutovala by si, na čo si sa to dala. Ja mam ukážkové dieťa, čo od 4 mesiacov spi celucku noc a dovtedy sa budievalo 2x, neskôr raz na kŕmenie, nemalo koliky, naozaj dobre, milé bábätko. A tiež vrestava... Pre nič. A teraz postupne prichádza do obdobia vzdoru.. A dokáže orevrestat pol dna, lebo sa mu dačo nepáči. Cele sídlisko určite vie o tom, že milostpanovi sa zasa dačo nepáči, lebo reve ako pavian, ešte sa aj treskne o zem. A keď mu poviem, že sa môže rozčuľovať koľko chce, pripadne sa snažím niečo povedať manželovi, ešte zdvojnasobi decibely a trieska pastickami okolo seba. A to pozor- je to mimoriadne dobre, pokojne a milucke bábätko, ktoré nám závidí doslova každý jeden, čo ho pozná. Tak si neviem predstaviť to psycho v iných domácnostiach. A ani nechcem. A ty ako nematka, čo sa ani nemala nikdy možnosť starať o dieťa si to nielenže nevieš predstaviť, tvoj mozog nie je ani schopný vydedukovat, akú by si mala na to reakciu. Ja som mega trpezliva povaha, ale veru ma niekedy tak vytoci že až. A nie, v 18 si sama ešte dieťa. Nie si pripravena ani emocionalne, ani partnersky, ani materiálne ani pracovne ani finančne a ani nie si dosť zrelá ešte na dieťa. Nároky na rodičov sú v dnešnej dobe vysoké a 18 ročná babenka to sotva všetko spĺňa. Sorry za úprimnosť

autor
24. dec 2020

@elementissa ale mala som možnosť vidieť a zažívať každý deň toto vrestiace dieťa mali sme ho totiž v rodine bývali vedľa nás a každý deň sme sa navštevovali takže áno viem co to je vrestiace dieťa v období vzdoru ktoré sa aj na verejnosti hádže o zem nechce jest spat všetko musí byť po jeho atď...

autor
24. dec 2020

@elementissa a to ty nemôžeš vedieť ci som emocionálne a dosť zrelá na dieťa

autor
24. dec 2020

@majkeel tej som sa zľakla aj ja 😬😳

janulik2008
25. dec 2020

Na YT a samozrejme v Amerike no kde inde sú ženy čo majú tie reborn bábiky a vozia ich na výlety prezliekajú atď.

janulik2008
25. dec 2020

A anonym mne staci ze sestra ma malu a tuzba po dietati sa vytratila 😀 za co ma tu zjedia samozrejme trz 😀😀😀

autor
25. dec 2020

@janulik2008 to je choré voziť na vylety a to všetko

jajka71
25. dec 2020

Celkom nerozumiem, opatrovať deti nie lebo nato by si nemala čas ale vlastne dieťa áno? Nato by si čas mala asi tak, že by si bola nejaký ten rôčik na materskej. Tak ak máš za sebou potrat a potom ten proces trval dlhšie môžu to stupňovať aj hormón,. Do momentu, kedy to bude ôk pre teba ci vás oboch je veľa možností. Teraz je veľa centier pre matky s deťmi, detské domovi ci možno aj v okolí máš rodičov, ktorým môžeš vypomahat v organizáciách ako dobrovoľnícka isto nájdeš uplatnenie, mnohé centra potrebujú pomoc no nemajú financie na ďalší personál hovorili to aj v médiách. No v prvom rade by to asi chcelo pre vás oboch prejsť si s odborníkom to co bolo v súvislosti so stratou dieťaťa a ujasniť si a uzavrieť to vrámci možnosti. Možno to len nemáš doliecene a chyba ti dieťa, ktoré sa nenarodilo a možno tvoja polovička to tiež nemá ok.... Sú páry, ktoré sa rozhodnú pomáhať v domovoch, dobrovoľníci v organizáciách..... Len jd dobre o tom vo dvojici hovoriť aby s tým ako sa rozhodneš bol ôk tvoj partner, lebo ak sa začneš venovať deťom v okolí budeš mat menej času na neho....

ninusa221
25. dec 2020

Ked už maš dlho sen tak asi až po škole nie? Aj ja mam rada deti až velmi preto mam taku aj školu ani sa toho nebojim ale kym nemame VLASTNÉ bývanie a niesme ešte zabezpečený tak to plánovať nebudem. Radsej neskor a dat dieťaťu všetko čo treba ako teraz a driapať od rodičov.. Dieťa nieje bábika s ktorou sa pohraš a daš do poličky... ked ťa nebavi strážiť deti tak mi to tak aj pride že to chceš ako babiku šušu🤷🏽‍♀️

autor
25. dec 2020

@ninusa221 mňa by tie deti aj strážiť bavilo ale napríklad niekde sa dieťa udrie a potom tieto hystericke moderné mamičky ma ešte udaju za týranie dieťaťa... Proste nechcela by som si zobrať na zodpovednosť cudzie dieťa

kristina2015
25. dec 2020

Úplne v pohode ak túžiš po tej babike si ju kúp mne to divné nepríde . Tiež sa mi veľmi páčia sú ako živé . Čo je plus nemusíš stavať na nočné kojenie a behať po lekaroch😁 Aj keď si ja osobne myslím že potrebu stat sa mamou bábikou nezakryjes. Možno dočasne. To je ako keď si hladná a napijes sa vody .

kristina2015
25. dec 2020

Presne tak cudzie dieťa si neber na pristrazenie babetka celkovo deti sú živé . Ja mám svoje plus som opatrovala nejaký čas /cca pol roka denne/ďalšie a poviem ti keď spadlo a buchlo sa už som mala pred očami mreže a neviem čo ,nie je to sranda a to sa stáva že deti padnú aj keď máš svoje . Ale ten strach ....za mňa určite nie.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
poopsie
25. dec 2020

Ono je fajn. To vidieť, počuť.. Najlepšie sa vychovávajú cudzie.. No vlastné je o niečom inom... To neodložiš... Nepôjdeš sa na tie scény vyspať o dvanastej v noci ťa zobudí ešte aj 5 ročné, lebo si spomenie na prasiatko 🤦‍♀️ktoré je na druhej strane domu... Iné je to zažiť od susedov a iné 24/7....keby si sa opýtala susedy na úprimnú odpoveď o čom je jej materstvo, možno by to bola pre teba záživná debata... Ešte máš pred sebou dlhú cestu... A cieľ je to dieťa.. Ber to tak 🤷‍♀️bábika ti nič neopatuje.. Ani úsmev..

princeznasevera
25. dec 2020

Uprimne tuto tuzbu po dietati som nikdy nedokazala pochopit ze zenam doslovne prepne a idu pomaly aj cez mrtvoli. Nechapem to a neviem to pochopit co na tom vidite take uzasne

3petka
25. dec 2020

Určite zrelá na dieťa ešte nie si. Keď tu rozprávaš o tom že by si si zaobstarala aspoň bábiku na pomojkanie. To je skôr psycho. Zameraj sa na to aby si dieťa mohla priviesť do zabezpečeného prostredia. Co sa bývania a financií týka.

ninusa221
25. dec 2020

Moja ja som mala 20 deti v mš 1,5 rocne teraz polrok a hned ma prešlo dieta😂🙏🏼 Hej dnešné matky su premotivované🙈 ale zas tak si si mohla spraviť školu a mohla si aspon tak pracovať 🙂

virbonus
25. dec 2020

Milá anonymka, mne je náhodou veľmi sympatické, akú máš túžbu. Všetci si chcú dnes iba užívať. Ale materstvo a otcovstvo je pre mňa oveľa väčšia životná hodnota, ako hedonizmus. Opakujem, pre mňa. Nikomu neberiem jeho pohľad. Držím ti palce 🙂

hankm
25. dec 2020

Ty si kup babiku, a priatel nech si tiez kupi, bude sa obaja hrat so svojou ;) https://www.robotcompanion.ai/shop/

Porozpravaj sa s psychologom, nie je to nic zle, mas regulerny problem, ktory suvisi s problemamy v minulosti. Hlavne sa zamestnaj niecim, radsej brigadu a sporit na zariadenie bytu ;)

autor
25. dec 2020

@hettinka pozri rodina ukážková dobrá známa rodina v meste, dobrá škola ale ja som bola vždy celkovo iná aj hormonálne popredu... Co sa týkalo všetkého v puberte som robila kraviny tak 2 mesiace možno potom nato prešlo s som v pohode... Žijem u rodičov, peniaze by mi nato dali ale zase platiť každý mesiac nájom 500€tak to je niečo iné ☹️a plus ja idem ešte na vysokú takže si budem musiet počkať dlhšie

elementissa
25. dec 2020

@hankm waaau, počúvaj, ved vyzerajú ako živé 🤣🤣 pre forever alone chlapov je to určite super. Dáš síce 3-4 tis za umelú ancu, ale tasa tieto sú lepšie ako živé. Ja byt chlapom a nemoct si najst ženu, toto je určite lacnejšie ako prostitutky (keď to preratas na x rokov) 🤣🤣🤣🤣🤣 poznám takých zopár, čo už majú vyše 40 a doteraz nemali reálnu partnerku, nedarí sa im,nie sú pre ženy príťažlivi, stále sú iba v práci, bývajú s rodičmi.... Ale hej, keď už bábiku, tak obaja, bude aspoň sranda 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

autor
25. dec 2020

@virbonus ďakujem

autor
25. dec 2020

@hankm hentoho by sa môj nedotkol 😂