Túžim po zásnubách

mi99
29. dec 2016

Ahojte potrebujem pomoct :( .
S priatelom sme spolu 3roky a v kutiku duse tuzim po tom aby sme sa zasnubili aspon. S byvalym mam 3rocneho synceka byvame spolu 2roky 2roky dozadu chcel aj on no zrazu ho to uz bars nelaka vsetko okolo vztahu je ok. Ked sa ho nato opytam stale mi povie aj to raz pride :(

bluka2
29. dec 2016

Ako ste stari? Pracujete alebo studujete, alebo...? Aby sme si mohli spravit obraz ci caka z nejakych mozno pochopitelnych dovodov

jeennyv
29. dec 2016

@mi99 za mna nenut, neocakavaj a neries...cim dlhsie to budes ocakavat, tym viac budes sklamana, ze to nie je vtedy a vtedy a nakoniec, ked to pride uz mozno budes sklamana...kamoska podobne prezila zasnuby po x case svadba tiez..tesila sa, ale priznala, ze tu chvilu kedy to nal vsetko urobit daaavno presvihol...ked nechce on sam nedonutia ho iba preto, ze sa to "patri"

mi99
autor
29. dec 2016

@bluka2 sme mlady obydvaja mame 21r. Ja viem je to skoro na vsetko ale ta tuzba :/

tyelde
29. dec 2016

No ak ho budeš nútiť tak to najskôr utečie, čiže snívaj potichu a raz to príde

stary_ujco
29. dec 2016

Ste spolu 3 roky, máš trojročné dieťa z predošlého vzťahu a sama len 21... A riešiš, že ti terajší nekupuje prsteň? Nuž, kde nie sú problémy, tak si nejaký vyrobíme...

sense
29. dec 2016

Mzno sa on na to neciti.....ste mladi....ty mas uz 3jrocne dieta... Netlac na pilu...

A preco tak tuzis po zasnubach?

shia
29. dec 2016

ja ho aj chapem, musi si byt najskor uplne isty, kym sa vrhne do manzelstva aj s "cudzim" dietatom a se vsim vsudy, to nie je len tak prevziat nad vami dvoma taku zodpovednost, ked budes tlacit, bude si len viac a viac neisty, nechaj ho, nech na to pride sam..uz je od neho pekne, ze sa stara aj o tvojho syna (ak sa stara) a sama uvidis, ako vas bude brat dalej, ci ako samozrejmu sucast jeho zivota alebo s tym bude mat problem...vsetko ukaze cas.

sardinka336
29. dec 2016

Na jednej strane to chápem - on má 21 rokov, no viazat sa nechce...to čo hovoril 2 roky dozadu bolo v ,,ošiali prvotnej zamilovanosti,,. Na druhej strane tu od augusta riešiš ako sa snazite o dieta. Tak on sa viazat nechce ale dieta chcete? Podla mna si nepoučitelná a si na najlepšej ceste skončit ako x zien čo maju decko s kazdým chlapom s ktorým su vo vztahu. Ako nič v zlom...takze pokial sa mlady nechce viazat, tak dieta by som si s nim nerobila, na priputanie si chlapa to velmi nefunguje. Nejdem sa pytat ani kde byvate a tak...

alexandramaria
29. dec 2016

@mi99 a môžeš vysvetliť, načo sa snažíte o dieťa, keď niesi vydatá za neho ešte? raz ti nestačilo nabiť si hubu? kriste pane...

za mňa kľud, pokoj a nohy na stôl. Dobrá antikoncepcia a užívaj si synčeka, má 3 roky, môžeš sa začať obzerať po práci, sebarealizácii, prípadne škole, ak to finančne zvládate. Netlač na pílu, partner vie, čo má robiť, tým že bude tlačiť na zásnuby nič nezískaš, iba ťa bude mať za frustrovanú hysterku, závislú na ňom. Daj tomu čas, buď samostatná usmiata žena z vlastným životom a ono to príde. Nikto nechce závisláčku, čo si vydupkáva prsteň, akoby šlo o život. Veď si ešte veľmi mladá.
Hlavne prosím ťa neotehotni, to si naozaj nechaj až do manželstva. 😉

cokolito
29. dec 2016

@mi99 ako pises mas len 21 rokov,tak nechapem kde sa tak ponahlas. Ja som v tvojom veku cakala svoju prvu dcerku a s jej otcom som sa po case rozisla. A neskor pri novom partnerovi som si uvedomila,ze na chlapa netreba v nicom tlacit. Treba ho nechat tak nech sa rozhodne sam,kedy je ten spravny cas. Ste mlady tak si uzivajte jeden druheho,starajte sa spolu o tvojho maleho a cas ukaze co bude dalej. Mozno po case pride na to,ze chce svoj zivot prezit s tebou a s malym a potom ta o tu ruku poziada. Ale ak budes na neho stale tlacit,tak moze nastat pravy opak a on sa s tebou rozide.
Ja som s terajsim priatelom od roku 2008 a az v oktobry 2014 ked bol zo zapalom pluc v nemocnici,mi navrhol,ze ked dojde z nemocnice domov,ze by sme mohli skocit do zlatnictva a kupit mi zasnubny prsten. No a ten som od neho dostala az v decembri toho roku.lebo ked dosiel domov uz nic o tom nespominal a ja som ho nechala tak kedy to znova spomenie,lebo som vedela,ze nemozem na neho tlacit, a dockala som sa.
Preto ti to kazdy povie,ze nemas na neho tlacit. Mozno si mysli,ze by si hned aj chcela svadbu a tej sa chlapi bija ako certi. Tak bud trpezliva a cakaj....

sense
29. dec 2016

Tak vy sa snaxite o dieta? Tak to by som si dala velku pozor dve deti id 2 roznych otcov....neviem z koho hlavy tuzba po dietati vysla prva ale ja by som rozhodne pockala.. Aby sa nestalo ze ostanes sama s 2detmi... Nepises ani ci byvate v podnajme ci vo vlastnom ci ste zabezpeceni...

mi99
autor
29. dec 2016

Momentalne byvame v prenajme ale staviame dom ktory bude tento rok hotovy 🙂

timea7
29. dec 2016

@mi99 no bohužiaľ svoj podieľ viny máš na tom aj ty, trošku ste si to poprehadzovali, synček bol skôr, ako svadba, prečo si rodila dieťa priateľovi? Zrejme si mu dala aj priezvisko po ňom...čo by som ja nikdy neurobila, aj toto mužov rozhýbe občas. Staviate dom, z koho peňazí, kto bude na LV? Určite by som sa s ním nesnažila o ďalšie dieťa, ani náhodou. Dieťa je oveľa väčším záväzkom ako svadba.

bonbon06
29. dec 2016

@timea7 ahoj, to dieťa by mala mať s bývalím, teda ja som to tak pochopila z jej prvého príspevku.

timea7
29. dec 2016

@mi99 sorry, som nevedela, že dieťa máš z iným, prečo sa preboha hrnieš so druhého?! Si ešte mláďa, o živote vieš houby (podľa témy,kde si zháňala pre neho básničku, sorry) , ja na jeho mieste by som sa do svadby tiež nehrnula, máte čas a na dieťa tiež.

timea7
29. dec 2016

@bonbon06 už som to pochopila aj ja, ja teraz tak horšie chápem, som prepnutá na dovolenkový režim 😀

lienka737
29. dec 2016

@bonbon06 aj ked s byvalým, ale zas len priatelom. Myslím, že manžel to nebol. Takže dieťa mala s priateľom.

jana_eyre
29. dec 2016

Necitam diskusiu, tak len narychlo - mysme s mojim muzom zili bez papiera 8rokov uz aj s prvym synom, vedeli sme ze sa raz vezmeme, ale nechavali tak.. Ked som ale 2x otehotnela, normalne na rovinu som mu povedala, aby sme sa rozhybali.. (o ruku som uz bola poziadana, opo 7 rokoch, sice dost divne, ale to bolo preto, ze moj muz zabuda a ma toho vela a to ho neobhajujem, fakt je to tak.. Aj tak si ma vypocul 😂) do 4m tehotenstva sme sa zobrali, tetky sice mali reci ale nevadi.. Ja mam za to, ze ked s niekym zijem a spim, mal by vediet o mojich tuzbach, obavach a vsetkom podstatnom.. Tak sa s nim porozpravaj otvorenejsie a povedz, ze odpoved, ze aj to raz pride nestaci..

moni244
29. dec 2016

3 roky s priatelom, 3 rocne dieta s inym, 21 rokov, no normalne zasnem, co to tu je za generacia mladych, co tak kaslat na druhe dieta a zacat pracovat? Prist a ine myslienky? Ci dalsia, co len doma s detmi a od roboty ruky daleko?
A naco by si ta bral? Byvate spolu, staviate dom, snazite za o dieta, ved ta ma istu, naco menit stav?

lubkavargova1
29. dec 2016

@moni244 dnes som citala ze mudre hlavy studovane v oborochvztahovych a psychologovia poukazuju, ze take vztahy maju kratku zivotnost (to sme nejako aj bez statistik vedeli) a ze to klasicke "najprv fara potom Mara" malo nieco do seba.

obsadenemeno
29. dec 2016

jeziskove huslicky....... uprac si v hlave, PRECO vlastne chces tie zasnuby/svadbu. Lebo chciet len preto, lebo chcem a chcem, alebo preto, ze mas pocit/strach/tusaka ze to z jeho strany nie je take horuce..............
Prsten ci papier ti stastny vztah nezaruci. Citas niekedy pribehy inych zien na MK? Ci len pises co chces ty??? Precitaj si, mozno sa nieco naucis.

sense
29. dec 2016

@mi99 ten dom bude spolocny alebo na koho napisany....financujete ho spolu ci on ci vasi rodicia...

mi99
autor
29. dec 2016

@timea7 syna mam s byvalym priatelom drobec ma priezvisko po mne 🙂

ale_na
29. dec 2016

Podla mna mate este nato cas. Tiez som v tvojom veku a tiez mam syna ktory bude mat 4roky a priatela a ako kazda zena tiez by som sa rada aspon zasnubila ale netlac na pilu! Pride to vtedy ked ma,ked to bude chciet aj on nie len ty! Vidim ze sa snazite o babo podla mna by si mala aj s dalsim dietatom pockat 🙂 najprv vlastne byvanie,praca a tak dalsie dieta 🙂

stardust
29. dec 2016

s kolkymi muzmi planujes mat vo svojom zivote deti?

timea7
29. dec 2016

@mi99 už som to pochopila, prepáč. Ale kam sa ponáhľaš? Tou svadbou a snažením sa o mimi si ho chceš pripútať? Ani svadba, ani dieťa ti nezaručí absolútne nič. Už si sa raz popálila, prečo sa ženieš krkolomne do ďalšieho dieťaťa? S mladulinkým mužom? Ja sa mu absolútne nedivím, že sa ženiť nechce, bola by som na jeho mieste taká istá. A na tvojom? Ani náhodou by som neuvažovala momentálne o ďalšom dieťati, snažila by som sa zvýšiť si kvalifikáciu, niečo dokázať v pracovnej sfére. Na všetko ostatné máš zopár rokov čas. Keď si sa už poponáhlala s prvým dieťatkom, popálila si sa v partnerovi, nechápem, prečo silou mocou svadbu s ďalším. Užívaj si synčeka, snaž sa byť ekonomicky nezávislou, svadba a ďalšie dieťa počká.

jurly
29. dec 2016

@mi99 ja by som ho poslala kade lahsie, 3 roky je dost dlha doba, aby clovek vedel, ci s tym druhym chce stravit zvysok zivota, alebo nie.
blbe je, ze si uz staviate dom. zle poradie

timea7
29. dec 2016

@jurly prečo by si ho posielala kade ľahšie? Veď to môže byť fajn človek, ktorý ju môže milovať celý život aj jej synčeka, len v jeho veku by som tiež bola opatrná, čo sa týka svadby. A svadby so ženou s dieťaťom ani nehovorím. Má 21 rokov....S tým domom súhlasím, nedozvedeli sme sa, kto ho financuje, kto bude na LV.

mihula
29. dec 2016

@mi99 dnes je doba cela naopak,najskor sex,potom dieta,a potom nieco ako rodina.
A kedže je to cele naopak tak kup prsten ty a požiadaj ho o ruku ty🙂

fomelka
29. dec 2016

@mihula No to by bolo úplne ale už na hlavu si myslím 😝