Túžim po zásnubách
Ahojte potrebujem pomoct :( .
S priatelom sme spolu 3roky a v kutiku duse tuzim po tom aby sme sa zasnubili aspon. S byvalym mam 3rocneho synceka byvame spolu 2roky 2roky dozadu chcel aj on no zrazu ho to uz bars nelaka vsetko okolo vztahu je ok. Ked sa ho nato opytam stale mi povie aj to raz pride :(
@timea7 z mojich skusenosti 3 roky je myslim, ze je to dost dlha doba, aby sa clovek vedel rozhodnut, co dalej, aj ked ma iba 21.mal by sa k tomu postavit ako chlap a bud si ju zobrat, alebo ju nechat.
neschvalujem ani postoj navrhovatelky. kedze uz ma jedno dieta, vsetkym sa z pravidla skomplikuje zivot.dietatu, matke aj partnerovi
@jurly nedovoli mi nereagovat na to co si napisala. Ano tri roky je dost dlha doba na to aby clovek vedel co chce. Lenze je rizdiel v tom ci su tie tri roky spolu len dvaja ludia bez deti a nieco insie ked je tam dieta ktore je len jedneho z partnerov. Tam zalezi aj na tom ako vnima ten partner (v tomto pripade chlap) to dieta. Ci ho ma rad ako svoje vlastne,alebo ci ho berie len ako sucast partnerkinho zivota (ved otec nie je ten,co dieta spravi ale ten ci sa o to dieta skutocne stara).Viem o com hovorim. Aj ja mam dieta s byvalym a terajsi partner berie moju malu ako svoju vlastnu. Ona mu dokonca hovori tato.
Takze si myslim,ze v tomto pripade by na neho nemala tlacit,vsetko chce svoj cas... Moj nazor.
@cokolito mas pravdu, ale mali by mat aj jasno co bude. On ked deklaroval na zaciatku vztahu, ze ju chce za zenu a teraz nie tak asi to nebude celkom koser. Ci ona bude v role "cakatelka" aj niekolko rokov. Po case bude obkukany artikel. A pride nejaka ina a co cert nechce take 'druhe" do roka a do dna su pod cepcom...taze dakde je v mechanizme chyba...ale kde?
Hm..."staviame dom" znamená čo?
...že jemu dali pozemok rodičia, on zarába a stavia a ty si na rodičovskej a vyberáš obkladačky?
...namiesto svadobných šiat vyberaj antikoncepciu a namiesto hľadAnia básničiek hľadaj prácu. Postav sa na vlastné nohy, rieš realitu, nie romantické filmy. Si mladulinká a už s veľkým bábom...
Drž sa!!! Rozumu hlavne....
@lubkavargova1 on to povedal v case zalubenosti. A vtedy neni dobre hovorit o takych vaznych veciach. To si mal nechat az na neskor ked zalubenost vyprcha. Ako som spominala ja som zasnubny prsten dostala po 6 rokoch, ked uz ta zalubenost vyprchala. V case ked sme navzajom zistili nase chyby a nedostatky a aj napriek tomu sme spolu. A teraz mame za sebou aj jednu cerstvu smutnu udalost,prisli sme o babatko v 15tt+3. Aj to nas pisilnilo a posunulo dalej. Neriesime svadbu ale sme sa aj o nej rozpravali. Priatel vie moj nazor a len cakam na neho ako a kedy sa rozhybe. V marci sa budeme zas snazit o babo,lebo ho moc chceme obaja aj s malou...
Ja som mala 22 rokov ked som svojho terajsieho manzela " donutila " k zasnubam. On mal len 20 rokov. Sice sme nemali dieta,ale ani nic vlastne. Pracovala som len ja a on studoval. Jeho rodina bola zasadne proti nasmu priliz rychlo napredujucemu vztahu no napriek tomu mi vyhovel a po 5 mesiacoch znamosti sme sa zasnubili bez vedomia jeho rodicov a po dalsich 3 rokoch sme sa vzali uz aj so suhlasom suhlasom oboch rodin. Dnes sme manzelia 10 rokov a mame 4 deti. Jedine co by som zmenila je to,ze uz by som manzela do ziadnych zasnub netlacila. Je to totiz jeho prvy argument pri hadke....vraj mam co som chcela 😀 a s terajsim zrelsim rozumom uz viem ze nutit chlapa hrat podla tvojej princeznovskej vysnivanej rozpravky nie je spravne a ani romanticke. Casom zistis,ze si sama prisla o caro prekvapenia a obrala si muza o sancu poziadat ta o ruku tak ako to mal v plane on a nie ty. Niektorych muzov k tomu treba dokopat,ale to nie je pripad 3 rocneho vztahu s dietatom,ked mate obaja len 21 rokov. A podla toho co si pisala,ze zmenil nazor,tak mozno si len uvedomuje zodpovednost ktoru na seba berie aj za " cudzie " dieta a konecne rozmysla rozumom.
@jurly prečo by sa mal niekto ženiť po troch rokoch vzťahu? A najmä ak je to 21 ročné ucho? To má ešte lietať po diskotékach, študovať, zobrať si ženu s dieťaťom je predsa len dosť veľký záväzok aj pre staršieho muža. Môj brat bol podstatne starší a ženil sa po šiestich rokoch, nevideli sme v tom nič divné, sú spolu takmer dvadsať rokov. Ja si myslím, že tu je hlavným dôvodom ten vek oboch, aj keď stavajú dom, ale ten s najväčšou pravdepodobnosťou financujú rodičia. Okrem toho, možno práve tento muž je toho názoru, že svadba nie je vo vzťahu to podstatné. Netvrdím, že sa mi to páči, takýto názor, ale rešpektujem ho.
Vskutku zaujimave. Zivot neni len o svadbe ci zasnubach. Nik negarantuje ze s nim budes cely zivot v tomto veku...
Bože moj dobrotivý 😓. To vážne ? Žena máš ty rozum ? Jedno nemanželské dieta ti nestačí ? A teraz chceš druhé ? Si myslíš ze potom si ta vezme ? Tak preco si ta nevzal ani otec prvého, hm ? Uvažuj. Nie nevezme inak by si ta vzal uz teraz. Každopádne chápem ze chceš zázemie a kompletnú rodinu aj pre prve dieťatko. To dáva zmysel. Ale ten zbytok je na hlavu postavený. Inak kto konkrétne stavia dom ? Máš v tom peniaze ? Ak ano kto bude na LV ?
Chlapa by som do ničoho nenútila. Mozno by som mu v klude povedala ze pre mna ma papier taký a taký význam a ak chce rodinu bez svadby to z mojej strany nebude možné kedže uz jedno nemanželské dieta mam. Bum a hotovo. Neni o com.
...radsej pockaj kym ta poziada o ruku...nesprav sebe to,ze budes mat skor dieta ako svadbu....musis mat hrdost preboha.Si velmi mlada, a jasne,ze chces mat istotu,ze budete spolu...ale nemaj to dieta ored svadbou.Bola by si za chuderu,keby ta opusti a, aeste by si sa aj tak citila...a neviem koho by si si potom nasla,ked budes mat slobodna dve deti s dvomi chlapmi..to sa uz tazko vysvetluje...jedno ti este kazdy prepaci😉
Tym nechcem povedat nic...nemusi ta opustit mozte byt spolu do konca zivota...ale mala by si sa postavit k tomu zodpovedne ako dospela...a nie mat druhe dieta len tak...
@jurly ale ja som tiež za to, aby mladí ľudia spečatili svoj vzťah svadbou, keď majú do vzťahu prísť deti. Ale som presvedčená, že tu po dieťati túži najmä autorka témy, neviem si akosi celko dobre predstaviť 21 ročného mladíka, ktorý sa hrnie do svadby so ženou s dieťaťom a ďalšieho dieťaťa. Ona má romantické predstavy - zásnuby - preboha čo už len na jej živote zmenia?! Chce mať skrátka na prste prstienok, zháňa básničku k výročiu, realita jej nejako uniká. Na jej mieste idem pracovať, dieťa do škôlky, zvýšim si popritom kvalifikáciu a dám čas tomu, či je náš vzťah skutočne pevný natoľko, aby bol spečatený sobášom, alebo ide o poblúznenie č.2. Kam sa je treba ponáhľať? Práve rýchlym sobášom mladučkých ľudí prichádza veľmi často k situácii, že si väčšinou muž uvedomí, že nič nezažil, nikde nebol, že sa točí tam, kde mala čas sa točiť o desať rokov a začne vystrkovať rožky. Keby som mala dieťa ako ledva dospelá sopľanda, tak by som si desaťkrát rozmyslela, čo ďalej so životom.
No, ja si myslím, že svadbu nepotrebuješ teraz vôbec! Je to ľahké vydať sa, ale zistíš ty alebo on, že vám to neklape a budete sa rozvádzať. Chýba ti prsten? Kúp si v nejaký podobny obrúčky alebo zasnubnemu a hotovo.
Ja mám partnera 7,5 roka máme spolu syna 10 mesačného, a svadba? Neriešim aj keď chcem, aj on chce ale má trochu strach ale to nejdem rozpisovať. Bývanie? Áno stavia sa a reálne nie len tak aby sa povedalo. Sme rodina len nie na papieri. Syn má jeho meno lebo viem, že sa vydám a budem aj papierovo vybavená. Boli sme rozideni, pohadany ale vrátili sme sa k sebe lebo vieme aký je ten druhý a hlavne sa milujeme taký aký sme. Tiež som tlačila na pílu ale dopadlo to zle. Dnes som aj zistila nevýhodu slobodnej matky, syn má moju adresu ale mužovo meno a problém? Nechceli by na pošte dať peniaze za lieky 5€ takže veselo domov a zajtra hurá aj s rodnym listom späť.
Muž mi poslednú dobu naznačuje že budúci rok bude ten, kedy budem jeho manželka. A ja sa len usmejem lebo nechcem podpichovat nechám to tak. Ale teším sa.
@mi99 @mi99 vy staviate dom, alebo on stavia dom? Máte to ošetrené po právnej stránke a ty si spolumajiteľkou domu? Lebo ak áno, nechápem, načo sú ti zásnuby. Bývate spolu, spoločný majetok máte, netlač na pílu a bude aj dieťa, aj svadba. Daj tomu čas. Ak si on stavia dom, nechce sa viazať a nechce dieťa, tak možno ešte nedozrel, alebo nič z toho nechce s tebou.
Dom nam stavaju jeho rodicia, a dieta chcem hlavne kvoli malemu aby nebol velky rozdiel a maly chce velmi braceka 🙂
@mi99 takze budeme robit, co chce 3 rocny pindur, nie to, co nam kaze zdravy rozum..... to je teda vyhovorka, ze maly chce braceka...... a kto mu toto nahovoril, ze braceka treba??? Moja, si uplne priehladna, radsej fakt do tej prace a poriesit svadbu prv, nie dalsie dieta zarabat....moj ty boze.....🙄
@sense ved to je prednejsie 🙂 urobit si dalsie dieta ved materska 3r zabezpeci prijem jej ked nepracuje a potom asi smer upsvar :D ako ja tiez momentalne nepracujem ale pracovala som! A rada by som aj dalej ale... ;) a tiez by som chcela druhe dieta ale kedze byvam v 1iz.byte uz s jednym dietatom tak si neurobim druhe az ked budem mat pracu a vlastny byt ;) a vekovy rozdiel nieje taky podstatny si myslim 🙂 moj nazor 🙂
@obsadenemeno aspon uz vieme kto chce dieta a aj dovod..., mozno ze priatel o tom ani nevie....

@fomelka no na hlavu je to co robis ty.V 21rokoch mat trojrocne dieta a tlacit dalsieho do svadby mama mia.
požiadat chlapa o ruku?sa bojis,že dostanes kopačky co?😀