Túžim po zásnubách
Ahojte potrebujem pomoct :( .
S priatelom sme spolu 3roky a v kutiku duse tuzim po tom aby sme sa zasnubili aspon. S byvalym mam 3rocneho synceka byvame spolu 2roky 2roky dozadu chcel aj on no zrazu ho to uz bars nelaka vsetko okolo vztahu je ok. Ked sa ho nato opytam stale mi povie aj to raz pride :(
Ano mam tolko rokov ako ty ale mala by si porozmyslat nad par vecami dufam ze tvoj priatel ma viac rozumu ako ty! Chciet je pekna vlastnost ale rozmysli si ci na tie 2deti mas tolko penazi ;)
@mi99 si vo velmi specifickej situacii.....neviem ci mas nejake uspory=podla veku asi nie,asi si nestihla pracovat
mas dieta,kt.nie je priatelovo....
dom sa stavia a nie je tvoj...je jeho...mozno neskor raz vas
neviem...
asi je rad na priatelovi...on by mal prejavit nejaku chcelost do zasnub,manzelstva....ak zatial nic podobne neriesi,nedivi sa mu
a to nie je nic proti tebe
porozmyslaj
@mi99 joooj, moja, ja chcem tiez vela veci..... ale co tak brat ohlad aj na inych, napriklad na tvojho partnera, ze co chce on???
A preco nechces ist do prace, aby si mala nieco v zivotopise, keby nedajboze sa stalo to, co tu na koniku mozes citat kazdy den, chlap si najde inu alebo bude mat uz dost toho ze je vsetko len to, co ty chces....a povie ti gudbaj, dom je moj, ty sa zariad, ako vies....a ty sa zariadit nebudes moct/vediet/chciet........ preboha, si mlada, cely zivot pred sebou. Chod do prace na par rokov, vzdelavaj sa, uc sa zivotu, nech ma chlap doma osobu, na ktoru bude hrdy, a bude si ju CHCIET vziat.
predpokladala som, že to bude takto a nebola som sama. Mladá žaba nikde nerobila, zbudovala si dieťa, tri roky sedí doma na zadku, ale chlapa si našla, ten je síce ešte zobák, ale pracuje a našťastie má rozum, tak sa nehrnie do svadby. Dom stavajú jeho rodičia, ktorí by boli padnutí na hlavu, ak by ho prepisovali na ňu, takže ona nemá nič, ale chce dieťa. Argument jak hovado. Fakt. Ja sa už naozaj nedivím, že tu vznikajú smutné témy jedna za druhou, bohužiaľ tie baby sa nepoučia. Jasné, že to môže dopadnúť tak, že si ju o rok vezme, budú mať ďalšie dieťa a budú spolu šťastne žiť až do smrti. Ale buďme realisti. Čo ak sa niečo stane? Ostane s holou riťou a jedným, dvoma deťmi na krku. Potom sa ťažko začína....v podstate trochu aj chápem, prečo sa hrnie do svadby, ale o to viac chápem jeho.
A ešte tu bude niekto písať, že keď si ju za tri roky nezobral, tak sa má na neho vykašľať....No nech sa vykašle, on takých nájde do hodiny desať, čo nikde nepracovali, majú dieťa s iným a snažia sa ho dostať do chomúta. Len či sa o ňu tak budú trhať mladí muži?
@timea7 ved preto chce to dieta, chce si sikovneho chlapa s rodicmi, co im stavaju dom, poistit. aspon vyzivne na dieta by dostala, keby to medzi nimi skoncilo. v situacii, v akej je teraz, dostane tak velke h...o, keby sa rozisli.....
a sme zase tam, o com som uz pisala, ze zostane sama, bez chlapa, bez pracovnych navykov a bez schopnosti prezit.
@mi99 waw :D ano mam dieta a co? Byvam v 1iz.byte.Lenze ja som si zarabala 🙂 ano teraz nerobim ale urcite budem 🙂 priatel zaraba a keby sok chcela nemusim robit vobec ale nehodlom sediet doma a aby zivil mna a moje dieta ale nerozmyslam nad tym urobit si dalsie dieta silo mocou! Tiez mam priatela 3roky vychoval mi dieta a ma ho rad berie ho ako svojho 🙂 a tiez by som nebola za keby mali jeho rodicia staviat dom nam 🙂
Lebo sopla si misli ze vie rozmyslat!!! Ma tolko rokou ako ja . decko si vedela v 17urobit a teraz sedi doma a neroby. Urcite sy ma jednehodna vezme 🙂 a dom nech nam postavaju aspon nemusim bivat v jednoizbaku :P
@mi99 sa tu na tebe bavím, sopla a ty si čo? Ty si tiež v živote ešte nič nedokázala, ani len dve vety nedokážeš napísať bez toho, aby v nich nebolo desať chýb. Jediné, čo si dokázala, mať dieťa, aj to si mu nevybrala dobrého otca. Keď si ťa vezme, tak si ťa vezme, ty nechceš v jeho očiach zvýšiť svoju hodnotu? Chceš byť ženou, ktorá má dieťa s iným a silou mocou chce ísť pod čepiec a mať s ním ďalšie dieťa, aby sa zabezpečila? Prečo nechceš byť pre neho ženou, ktorá sa dokáže postarať sama o seba aj o dieťa? Píšeš, že aspoň nemusíš bývať v jednoizbáku. Moja, aby ti ešte niekedy aj dobrý nebol.
@mi99 ako si mozes byt ista,ze si ta jedneho dna zoberie? Co ked ta jedneho pekneho dna posle kade halsie? A co potom spravis? Ako sa potom postaras o svojho syna ked nechces ist teraz do roboty? Najskor si chod zarobit niake peniaze a az potom ked budes mat viac rokov rozmyslaj o druhom dietati,zasnubach a svadbe.
@mi99 sopla :D :D ako prve ti vysvetlim ze v tom 1izb.byte byvam s dobrej vole a nie preto ze musim priatel je cely den v praci pride vecer o 21.00 cely den som sama doma a kedze ta izba ma 6m.tak mne s malym to uplne staci maly ma svoju polku izby cisto na hranie urobenu ako "decku" takze ani velmi neprichadza onic ;)
No ani sa nedivím že sa nechce zasnúbiť keď bývaš s bývalím. Asi prvým krokom by bolo bývať spolu. Poprípade sa ho nenápadne spýtaj na jeho orientáciu 🙂 👧
@mi99 jeziskove huslicky....dve zeny/dievcata v rovnakom veku, vo velmi podobnej situacii - dieta v 17-18, novy priatel, ktory to dieta vychovava.....ale tie priepastne rozdiely medzi nimi: jedna, pravopis vyborny, inteligentne vyjadrovanie, pracovala, v hlave aj nieco je. Druha, trepe koniny od prveho prispevku, v zivote to nerobilo, maka na nu priatel, jeho rodicia stavaju dom, ona sedi doma na zadku a este si bude hubu otvarat na tu prvu, ze nema dom. Moja zlata, ty ten dom tiez nemas. Dom je tvojho priatela a jeho rodicov. A ked on sa zenit nechce, asi uz zistil, aky lenivy kvietocek doma ma. Aby si sa aj ty nahodou neocitla s kufrikom niekde v garzonke jedneho dna. Panboh nenahlivy, ale pamatlivy.
P.S a zatial co sedis na teplom miestecku u priatela, dostuduj si gramatiku, este sa ti v buducnosti moze veeeelmi zijst.
@tortickalulu nebivam z byvalim
@timea7 ako ja tiez nepisem bezchybne ,ale uz ked niekto napise : urcite "SY" ma jedneho dna vezme 👏
Ako ani sa mu necudujem ....
@pillipilli veď aj ja robím chyby, ale tak toto nenapíše ani piatak na ZŠ...
@timea7 ak je male usoplene decko tak bude vyplakavat. Normalna zena ci uz ma 21 alebo viac by sa nespravala tak ako ona. A pochopila by hned,ze sa jej tu snazime len otvorit oci aby spravila nieco zo svojim zivotom. Aby si nasla pracu (aj ked najst si pracu s malym dietatom a bez praxe je to v dnesnej dobe tazke,ale da sa to) alebo nech si spravi niaku kvalifikaciu a nech uz neriesi dalsie dieta a zasnuby.
@pillipilli @timea7 nebivam.... dalsi skvost...... 😨
@timea7 no neviem,neviem ci to dotiahla az na piaty rocnik 👍
@pillipilli inak ten dôvod, prečo mať ďalšie dieťa - lebo chcem, je tiež na úrovni prvého stupňa...
Ked som otehotnela prerusila son skolu nrmam ju dokoncenu

@ale_na vidim ze mas tolko rokou ako ja ale si daka mudra nemyslis sy? A dieta chcem niw koli peniazom ale prwto ze ho chcem.......