icon

Typický manipulátor

svetluska82
26. feb 2016

Ahojte...o problemoch s mojim muzomsom tu uz popisala vela....len este vzdy neviem ci je typicky manipulator. Ako sa prejavuju v beznych situaciach? Mate s tym skusenosti?

moonlight1210
26. feb 2016

@mawka nie pokora a skromnost. takej chlap bude nosit modre z neba prvy polrok, a potom uz nikdy. este jej predlozi aj ucet za donasku. spolu s urokovou sadzbou.

ak chce, aby jej to chlap nosil, tak musi ho presvedcit, ze ona ma taku cenu. a ze ak ju nezaplati, tak riskuje, ze taku skvelu zenu strati.
aku cenu v jeho ociach nastavi, taku bude mat. a tak bude s nou jednat.

ani kabelky od Vuittona by nestali realne viac ako 100 eur aj s celou rucnou pracou a dovozom az do dveri.
ale su zabalene do kecov o vynimocnosti, limitovanych ediciach, skvelom materiale, dokladom o spolocenskom statuse a bla-bla-bla. tak bachnes za kusok presivanej koze 2000 eur na drevo ani okom nemihnes. a este mas blazeny pocit.

mawka
26. feb 2016

@moonlight1210 chapem, chapem. to neni moj pripad nastastie 😀

ale je fakt, ze autorka temy stale dokola riesi to iste aj s odbornikmi a sirokou verejnostou a NIKAM sa nepohla. cize jej nevyhovuje ani smer, ktory jej nacrtnu odbornici a ani jej nevyhovuje nazor sirokej verejnosti, ktora sa de facto zhoduje.
a ze sa chce vykecat, hm no hej, ale potom nech necaka tutuli mutuli komentare vo verejnej diskusii.
uplne idealne, keby si zacala pisat dennik. tam ju nikto riesit nebude, vykeca sa a nemusi pohnut ani prstom ani sa obhajovat.
svoj zivot si zoserie sama a bude si za to aj sama zodpovedna.

mima4
26. feb 2016

@moonlight1210
@mawka
no viete damy, su dve skupiny ludi:

prva skupina chce riesit svoje problemy, zivot

druha skupina su vecni stazvoatelia, nechcu riesti, iba sa vykecat

mawka
26. feb 2016

@mima4 no a toto je presne ten druhy pripad a vlastne skoro kazdy takyto podobny tu.

mima4
26. feb 2016

@mawka v reálnom zivote tito ludia velmi ostatných vycerpavaju ... a preto takýto ludia sa citia nepochopeni, odstrkovaní ....

0silvia0
26. feb 2016

@mima4 to je pravda, aj ja mám takú kamošku. Mrnčí, analyzuje, nevie sa rozhýbať, nevie poriešiť svoj problém, radšej je s neschopákom akoby ho poslala do prdele len kvôli tomu, že sa bojí byť sama. Lebo nedokáže byť sama, cíti sa menejcenná, keď je sama. To sú typy, lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. Ale v reálnom živote nie je toto šťastné riešenie, potom celý život snívajú o tom, aké by to mohlo byť, keby som sa s ním vtedy rozišla, kde som mohla byť a aká som mohla byť šťastná...
rázna žena toto nepochopí, ale takéto snílkovské ženy sú, chcú byť hýčkané, milované, obdivované len preto, že sú ženy...

0silvia0
26. feb 2016

@svetluska82 nie si vodnárka? 🙂

jolinka
26. feb 2016

@0silvia0 hyckane, milovane obdivovane chcu byt vsetky...a prave tie razne to maju castejsie 😉 😉

Tazko milovat ci obdivovat zaknucanu, nespokojnu /so sebou/ zenu, ktora nevie spravne rozoznat, ktore veci este treba riesit a na ktore sa treba zdravo vysrat 😅

mawka
26. feb 2016

@0silvia0 no uplne si to vystihla. tiez mam v okoli par takych ludi, som z nich unavena. oni len stale kecaju, motaju sa a NIC neriesia. strasne je to obtazujuce. lezu na nervy.

svetluska82
autor
26. feb 2016

@0silvia0 ryby

0silvia0
26. feb 2016

@jolinka no veď práve, obdiv väčšinu dostanú ženy, ktoré po ňom neprahnú a zaslúžia si ho inak ako kňučaním 🙂

0silvia0
26. feb 2016

@svetluska82 ryby nemajú ďaleko od vodnára, čiže prvý riadok charakteristiky rýb, ktorý som náhodne vygooglovala znie: Ryby pod vplyvom Neptúna kráčajú celým životom zahalené oblakom rozprávkového sna...

mawka
26. feb 2016

@0silvia0 ani by som nepovedala 😀 ale nie no. nepochvali ma iny, pochvalim sa sama. neobdivuje ma chlap, obdivuju ma priatelia, ako teraz sa poserem, ze nemam kazdy den kyticku, ze ma kazdy den neoslovuje niekto milacik tutu nunu a ze ma nebudi jak z reklamy na jacobs s cerstvou kavou? ine veci su prejavom obdivu a uznania, len to by si zeny museli dat dolu tie klapky z oci ci ruzove okuliare 😅

0silvia0
26. feb 2016

@mawka jasné, to už je vyšší level: nepochváli ma iný, pochválim sa sama 😀 K tomuto levelu sa treba tvrdo dopracovať, vidím, že ty to máš zmáknuté 🙂

jolinka
26. feb 2016

@0silvia0 ano. tak to je.

@svetluska82
a vzdy treba zacat od seba. Ano stane sa ze clovek nadabi na ludi, ktori mu nedaju uctu, uznanie, ci lasku. Tak si ju treba dat sama. Treba mat k sebe uctu. A potom uz nebudes potrebovat rady verejneho fora...kde bude vsetko 50 na 50. Nebudes potrebovat kyvat sa podla nalad okolia, nebudes mat strach, urobis tak aby si nadalej ostala hodnotna. Lebo i tak si. a da sa aj ostat s povodnym partnerom, lebo pred sebou i tak neutecies, ak ostanes bezo zmeny v sebe...je jedno ci ostanes ci odides. Bude sa to opakovat aj s tym dalsim.

kattty85
26. feb 2016

áno, mám s takými ľuďmi skúsenosti.....určite sa nezmenia.....ale "pochopiť" ich správanie mi pomohla jedna kniha "nenechte sebou manipulovat", je tam velmi podrobne rozpísané správanie manipulátorov, aj ako s nimi "vychádzat"......kým som nevedela, čo so mnou tí ľudia robia, a prečo sa tak správajú, bola som úplne psychicky na dne, bez akéhokoľvek sebavedomia......všetko prekrútia, všetku vinu hodia na iného.....hadat sa s nimi? nemá význam......

jolinka
26. feb 2016

@0silvia0 mawka ma pravdu , funguje to.

dokonca sa potom stane ze ludia akoby zrkadlia tvoju spokojnost ci vedomie vlastnej hodnoty ...a vratia ti to spat. A ti co nie...ti maju problem v sebe, to su tie slabe povahy, co myslia ze im ubudne z krasy a ega, ak daju uznanie ci uctu druhym.

janickacrazy
26. feb 2016

@0silvia0 ja som vodnárka a normálne som sa urazila, vrrr, akože čo to má s tým spoločné? ja som tiež bola nespokojná vo vzťahu a veru chýbali mi aj tie prejavy lásky, aj ked on tvrdil, že ma miluje, ale nesprával sa tak, ale to nebol hlavný dovod rozchodu..... teraz mám super manžela a som spokojná, nemyslím si, že je to o tom aké si znamenie, len je to ťažké zrazu odísť z dlhodobého vzťahu, pre mna to tiež bolo ťažké

jolinka
26. feb 2016

@kattty85 ja mam takeho svagra a svokra...kazdy svojim sposobom ma citovo nicil ci manipuloval... Ja som samozrejme sta citliva osoba s nizkym sebavedomim.... cele roky lutovala seba a obvinovala ich, oni su ti zli, oni ublizuju..

a vies co ? zmenilo sa to. Presne tym, ze som vedela ze trapit sa nad tym ako je niekto zly k teme a odmieta to zmenit je marne a uuuuplne zbytocne. Jedina osoba v mojom okoli ktora sa da zmenit som ja. 😀 😀 😀 No tak, strach nabok a ideme na to, najprv len telefonicky, asertivne pokojne, svoj postoj, svoje argumenty, nedat sa vykyvat, rozplakat...ja som sa zmenila a oni? povaha ta ista ale uz to skusaju na ine obete, na mna nie 😉 😉 😉 Ku mne teraz pekne, uctivo, dokonca uz oni zacali mat strach z mojej argumentacie 😀 😀 Moj muz ked ma s nimi nejaky problem, staci pohrozit "dam vam Janku k telefonu?" a hned skrotnu 😀 😀

a oni su vsetci jak z kopirky, ked zvladnes komunikaciu z jednym, tak z kazdym dalsim to uz ide jak po masle. 😵

moonlight1210
26. feb 2016

@svetluska82 hadzes sa ako velryba na spendliku.

strasne tie veci chces, ale nic zasadne pre to neurobis.

neurobis, lebo sa bojis.

bojis sa, lebo by si mohla dopadnut tak, ze: myslela som, ze sa zmenis a ty si sa aj zmenil, ale nie tak, ako som ja dufala.
proste namiesto toho, aby sa o teba snazil, on ta nahradi (ked v tom medzicase mu nejaka pride do cesty.).

a ty by si nezniesla, ze by sa predsa len nasla pre neho vhodnejsia od teba.

rozdrapilo by ta, keby si ty sla a on by tej druhej zrazu dal, to co tebe nikdy nedal. a jej by to dal a s laskou.

poviem ti jedno:
volis mizerne taktiky a zakopavas sa nimi pred nim hlbsie a hlbsie.

zotrvaj pri nich a nech si myslis, co chces, nech mas akykolvek pocit, ze ides spravnym smerom (a nech nam tu hovoris, co chces, kludne aj zlatym malujes), aj tak skoncis tam, kde si skoncit nechcela.

uz si to totiz niekolkokrat zopakovala a skoncila zas len v problémoch.
a zas len ides starymi chodnickami.
a male zachvevy nahod si vysvetlujes ako ukazovatele, ze dobre robis, co robis.
(predal byt a isiel za vami? super. ale zas je to cele postarom hoci medzi novými stenami? tak si netlieskaj. nesiel on za tebou. isiel za starym pohodlim. klasicky pripad cloveka, co mu nie je dobre, ale drzi sa starych osuchanych istot, lebo ich pozna. len ty si teraz v pozicii tej, co predsa uz dostala dokaz, co chcela - ved predal byt, siel za tebou, tak co pindas.)

tebe treba pockat do dna, kedy ti bude vsetko jedno, a vtedy konecne cosi prevratne urobis. hoci aj od neho odides.
len proste potrebujes tak povediac "vyhnit ako koren v zemi".
ja vsak pochybujem, ze potom neupadnes s niekym inym do rovnakých problemov ako mas teraz.

bud pochopis, ze zmenit sa musis ty a ta zmena vyzaduje aj obete (hoci aj svokru, co ta poohovara kade-tade), alebo sa storcuj na zadne dalej a dufaj, ze sa veci zmenia sami podla tvojho zelania.

0silvia0
26. feb 2016

@janickacrazy prepáč, nechcela som ťa uraziť, len poznám jednu vodnárku, ktorá má identický postoj k riešeniu vzťahov ako svetluška. Ale máš pravdu, znameniam verí len ten, kto im chce veriť 🙂 Ja znamenia neriešim, ale kedysi ma to zaujímalo a tak to mám niekde v podvedomí ešte uložené 🙂

janickacrazy
26. feb 2016

@0silvia0 v pohode 🙂

mawka
26. feb 2016

@0silvia0 neverila by si, ale aj to ludom vadi 😀 😀 ja uz len dviham obocko a mavnem rukou. jednak si za vola, ked niekomu doprajes, ked sa tebe dari, tak ti nedopraje nikto a ked nedajboze samu seba pochvalis aka si super lebo sa ti nieco podarilo alebo vseobecne, tak si este narcis. ako tu sa moze clovek rozkrajat no 😀

0silvia0
26. feb 2016

@mawka no toto je údel ľudí, ktorí vedia byť nad vecou. Ale keďže sú nad vecou, tak im je to srdečne jedno čo kto rieši alebo nerieši, takže pohodičkaaaaa 😀

natalym
26. feb 2016

Ja som vodnárka. 😉 To je zle? Ježišu kriste.........

jolinka
26. feb 2016

@natalym zle preco zle? z kazdeho znamenia sa da vybrat to dobre... ak vobec na tom daco je.

Zaujimave ze ja napriklad na povahu ci zameranie podla znameni vobec neverim, a ako na potvoru na moje deti sedi presne ten typicky obraz ich znameni...Mam doma uplakanu precitlivenu Pannu , dominantneho panovacneho ale aj ziariveho usmievaveho Leva, a umelecky zalozenu maliarku a hudobnicku Vahy 😉

mawka
26. feb 2016

@jolinka u nas to sedi uplne uplne. na mna, na deti. tiez mam doma pannu, strasne citliva je. mrnci za vsetko a nenormalne empaticka. streleny strelec, co ma vsetko na salame a vtipky hadze v jednom kuse. ja som blizenec. k tomu sa radsej nevyjadrujem 😀

0silvia0
26. feb 2016

@mawka bože aj ja mám streleného strelca, čo má všetko na saláme a hádže vtípky, čapcovala by som ho od rána do večera 😅 Koľko má ten tvoj strelec rokov a daj nejaké tipy na zvládnutie tejto povahy, to je hrôza!

mawka
26. feb 2016

@0silvia0 sama potrebujem tipy a navody 😀 😀 12 ma. des a hruza vek.

mawka
26. feb 2016

...a drzka sa mu nezastavi. on furt melie a melie, horsi jak tetka na trhu 😀