Týraná suseda
Kopírujem text ktorý som odoslala polici:
Dobrý deň, už pár mesiacov odkedy som sa presťahovala do nového podnájmu, počúvam pravidelne v dopoludňajších hodinách krik od susedov, keďže som celkom nevedela určiť o čo sa jedna, tak som to ignorovala, pár dni dozadu mi to ale nedalo a vyšla som z bytu na schodisko, krik ma zaviedol o dve poschodia vyššie, počúvala som čo sa deje, stále sa opakovali len nadávky “ty pi** sk**** skoko**** pri******, atd.. toto sa deje minimálne hodinu vkuse, počula som minimálne dvakrát aj niečo čo vyslovene znelo ako facka/ úder.. som presvedcena že muž týra svoju partnerku.. ľudia spolu komunikujú rôzne, hádajú sa, no vždy som počula kričať len jeho.. neviem ako postupovať, bojím sa zavolať hliadku, lebo tyrana žena môže všetko poprieť zo strachu a potom by jej mohol ublížiť ešte viac. Ako postupovať v takejto situácii? Skúšala som nájsť ľudí na danom poschodí na fb, alebo aspoň meno, identifikovať nejak tu ženu, ale sama som sa bála na to poschodie ísť, keďže už párkrát sa stalo že uprostred kriku som počula buchnutie dverami a bála som sa ze by ma pristihol ako načúvam.. radila som sa aj s človekom z miestnej polície ktorý mi radil hliadku nevolat, lebo obeť musí prvý krok spraviť sama.. no príde mi to nezmyselne keďže rokmi sa potvrdilo ze obete domáceho násilia majú strach volať políciu, podať žalobu, atd. Len pár dni dozadu som čítala o žene ktorá bola roky tyrana a muža zavreli az keď po nej na ulici hádzal mačetu, ublížil jej synovi a toto bol ešte ten šťastnejší pripad keďže všetci prežili .. opäť sa apelovalo na susedov, kamarátov, rodinu, aby si všímali znaky domáceho násilia, no v konečnom dôsledku aj keď sa niekto snaží pomôcť tak sa nedá nič robiť.. takze naozaj prosím o pomoc.. z toho kriku som ostala rozklepana aj ja a to som si tiež prešla kadečím.. ako postupovať? Ako pomôcť?
Chcem pomôcť ale neviem ako

@hrasocek12 bože.