Udriete sa a boli vás to. Berie na vás rodina ohľad?
Popis: som obycajna pracujúca žena s jedným dieťaťom a manželom ktorý v domacnosti pomáha v štýle, že občas vyberie myčku, vynesie smeti ak mu podám sáčok do ruky so slovami, prosím ta chod to vyniesť, no je celkom milý a sme už zohrati...ak aj chcem nejaku pomoc ze aby sam od seba povysaval...povie ze on ma na starosti kurenie-peletami a raz mesacne cisti pec.....celkovo si myslim ze sme spokojna rodina, no dnes sa stala vec ktora mi akoby otvara oci ci nezijem v iluzii....dnes ako som išla z poschodia som sa šmykla a padla na ľavú stranu chrbta tak ze som sa rozplakala od bolesti....mm najprv co tak plačem, potom mi to kukol a potom sa zasmial ako som pri tom vyzerala keď som padala, on je taky smejko, rad ma humor a vsetko otaca na srandu...dosť ma to boli a už ráno som sa zobudila unavená, potrebujem asi kus oddych, takze som dnes o ničom...dnes som doháňala prácu zo včera lebo sme boli na návšteve tak som prala, varila nedeľný obed, upratovala....naše dieťa okolo 4 rokov po obednom spánku sa šialilo,tak som išla k mm ktorý lezal na gauči ci by s ním išiel na chvíľu von, normálne na mňa isiel s krikom, že som ho oklamala že pôjdem s nim ja, áno povedala som to ráno, no odvtedy som padla a ledva chodím, žiadne že oddýchni si láska, som celkom v šoku, lebo som keď to po sebe citam príde mi to hnusné....mame problém aj s agresivitou dieťaťa, každý deň mňa aj muza búcha keď sa mu niečo nepáči, riesime to a lepsi sa to....dnes má tak uskrabol lebo sme spolu chceli piecť kolac a chcel vybrať zo skrinky hrubú muku ale ja že nie že potrebujeme hladku, varím s ním stále chcem ho naučiť pomáhať ....celkom sa cítim z tohto príbehu čudné...tak hádam by mali brať na mňa ohľad, mužovi som dnes 3krat povedala ze som unavená, chápem aj jeho že aj on je, no ale aj tak padnem a nič???
Ech...
bezne sa o teba manzel stara? stara sa napr. o dieta a domacnost, ked si chora alebo neviem - pretoze ak nie, tak nechapem, z akeho dovodu si cakala, ze dnes to bude inak 🤷♀️ a teda smutna by som aj ja bola, lebo ked mu to nedopne nielen samemu ale mu to nedopne ani ked ho poprosis, tak to uz je asi trosku moc, treba sa s manzelom porozpravat, aj ty mas narok na oddych, my tu ta mozeme zrejme iba polutovat
Tak prvá časť tvojho príbehu, to si musíte vykomunikovať s manželom. Normálne si sadnite a vysvetlite si, čo tebe/ jemu nepáči, prekáža, čo zmeniť. A tá druhá časť, agresivita dieťaťa, tak tam by som sa už poradila so psychológom. Môže mať dieťa zlosť, ale ubližovať iným nemôže. Keď nepomôže nastaviť hranice, tak už jedine iba psychológ.
To vy ste predtým spolu nežili či ako? Mne to príde ako keby ste sa zobrali zo dňa na deň a až teraz sa spoznávate...
@petamich starám sa hlavne sama o seba, pomáha mi s malým tak od tých 2 rokov, dovtedy prerábať dom
@3katka151 sne spolu 16 roko, 7 spolu bývame, poznáme sa dlhoooo
@patus_2 ja mam nacitane knihy ako vysvetľovať zvládanie hnevu, sú lepšie a horšie dni...áno zvažujem návštevu aj keď je to pre mňa ťažké lebo ozaj som sa snažila ho riadne vychovať, nerozumiem prečo to tak je keď sa mu venujem 100% a až nekonečno
no... hlavne ked si unavena, nehraj sa na super mamu, maleho posad do izby a nech sa hra, kludne s otcom.. a nemusis s nim varit. ked ma amok, ze ti ublizuje, tiez by som ho poslala nech sa ide hrat sam.
A k tom u ohladu, nie neberie na mna nik ohlad, ale beriem ho ja na seba, chvilu mi to trvalo... ale teda bezne ma boli chrbat, dam tabletku a urobim si co potrebujem a potom si lahnem a vylozim nohy. Ak mam uraz, co ja som gramblava, cize pravidelna vec, obviazem urobim NUTNE veci, a vybavene.
Mala som velmi velmi podobny zazitok ako ty, spadla som a dost zle, proste som bola unavena ako kon a nevsimla som si... a strepala som sa riadne, tak este gulal ocami, detto vyvrtnuty clenok atd... este sa bude vyskierat. To je proste taka sprosta povaha podla mna. Nepomoze nic, vsetko mu je na rehot, lebo to ked si niekto ublizi, moze byt vtipne tak v telke, ale nie dospelemu chlapovi... detto krik, ze ma ist so svojim dietatom von :D no tak nie, nejde sa von. POsad synatora ockovi na gauc kde lezi a ty sa chod vyspat :D
dieťa vôbec neriešim, vidím, že riešiť vy, ono sa to spraví... ale čo za chuja je ten tvoj muž? 😨 no ak je toto štandard slovenských rodín, tak sa celkom obávam čo by si našla moja dcéra, snáď by sa s týmto neuspokojila 😕 sme v čerstvej novostavbe, pod oknom máme detské ihrisko a DENNE sú tam oteckovia, ja susedky-mamy ani nepoznám 😀 takže "spokojná rodina" no čo ja viem, asi máme každý latku inde. v tvojom prípade asi buď rada, že nemáte 2 deti
@simca06022011 dakujem za spolupatričnosť, áno budem uberať, už nevládzem a to mam dom pravú a jedno dieťa a som unavenehsia každým dňom zlate časy na materskej
@zuzanka.zuzu áno išiel von, len ma mrzí jeho reakcia, občas mi vytyka že ako vela od neho chcem, pritom z môjho pohľadu normálne veci....tak to máš dobre, keď sme bývali na sídlisku aj tam som to videla, moj muž na to povie ze co majú tí chlapi robiť keď sú v byte že aj tak nemajú čo iné robiť...je vychovaný tradicne z dedinského prostredia
@zuzanka.zuzu v tým druhým si trafila po hlavičke, chcem ho, no pri tomto našom spôsobe si to naozaj neviem predstaviť ....
Pozri, v prvom rade sa musíš zmeniť ty. Udrela si sa a potrebuješ oddych. Takže - žiadne pranie, na obed párky a takisto pečenie koláča nechať tak. Pekne do postele a poležkať. Alebo k manželovi na gauč... Malej pustiť rozprávky a chvíľu sa nestarať o nikoho len o seba. Hneď ti bude lepšie... A keď bude manžel frfľať, nuž nech vstane a postará sa 🤷. Ty jednoducho nevládzeš a hotovo. On je príliš zvyknutý že ty kmitáš. A ty ho v tom nechávaš. Veď dnes si ako kmitala, aj keď vraj "nevládzeš"? Tak zvládneš aj nabudúce, keď si zlomíš nohu, nie? 😉
Do druhého dieťaťa radšej ani nechoď, lebo budeš mat ešte viac toho na pleciach.

Takto ma maly uskrabol, ma také ze výbuch na minútu a potom sa rýchlo ukludni, no dnes to prehnal