Ukončí choroba moje manželstvo?
Som zufala, stratena, bez stipku sil. Nevladzem. Tak som ho milovala. Odpustila. A znenavidela. Opisem to v skratke. Moj manzel ma par rokov dozadu podviedol. Nie je na vine sam, aj ja mam v tom podiel viny. Bola som nevsimava, zla furia, co ho deprimovala ked prisiel unaveny z prace. Mozem si za to sama. I ked viem aj on to vie, ze takto kriza sa neriesi. Odpustila som. Odvtedy sa vela zmenilo. Dychame jeden pre druheho. Dve deti su toho dokazom. Az donedavna pri beznej gynekologickej kontrole. Verdikt: onko bunky na krcku maternice sposobene virusom HPV. Zufastvo. Neviem co cakat. Zibrali mi dalsie stery a cakam vysledky. Precitala som si vsak, ze tento virus sa prenasa pohlavnym stykom. Ten chlap by za nas dychal, ale ja uvazujem, ze zatiahnem oponu a koncim. Za to odpustenie mi dal rakovinu? Co mam robit?.som zufala.... stoji pri mne je mi oporou..ale ja stale rozmyslam co urobim.ak mi potvrdia zle vysledky.. dakujem, ze som sa mohla vyrozpravat :(
Aj ja som mala pár rokov dozadu zle vysledky na hpv virus. Mala som c. 3 A, dr vravel, kebyze mám B, už tam sú rakovinove bunky a som naklusana v nemocke. Volali mi z ambulancie a musela som sa dostaviť osobne, že takéto veci sa neriešia po telefóne. Po pár mesiacoch som išla na vysetrenie, opat cytologia liquid basic a všetko v poriadku. Imunita si s tým poradila a bolo všetko v poriadku 🙂
Neboj sa, počkaj na vysledky, možno to nie je tak vážne,,ako to vyzerá 🙂 držím palce.
@dynka13
@dynka13 teraz si šokovaná preto tak reagujes a je normálne, že vinis.muža.Ale za HPV môžu aj neliečené zápaly a x iných vecí.Ak sa potvrdí spravia Ti konizaciu časť krčka vyrezu neboj sa nebude to také zlé
Horšie je napraviť postoj k mužovi a psychiku tiež by som ho za to vinila je to prirodzeny postoj
@dynka13 ahoj, ja Ti len poviem moju osobnú skúsenosť s HPV, v 19-tich mi môj prvý gynekológ potvrdil HPV /je dôležité vedieť, ktorý pretože ich je viac - ja som podľa slov už druhého gynekológa, ktorý bol ochotný mi to vysvetliť, mala tie dva najhoršie. HPV sa u mňa sledovalo cca 3 roky, kedy mi prvý krát vyšla zhoršená cyto - medzi tým som bola nútená znovu zmeniť gynekológa pretože ten pôvodný odišiel do iného súkromného centra ako som chodila ja. Dr. ku ktorej som prišla prvý krát po výsledky ešte z odberov od predchádzajúceho mi povedala len jednu vetu - Nebojte sa, nie je to žiadna katastrofa, ale čakať ďalej nebudeme - nie je načo, dohodla mi termín v nemocnici na konizáciu krčka maternice medzi nemocnicou a stermi, ktoré určili diagnózu prebehol cca mesiac a výsledok? Histológia z nemocnice vyšla negatívna - nenašli vôbec nič ani stopy po HPV od vtedy prešlo už skoro 7r. a všetko je v poriadku HPV sa viac neobjavilo.
Vysvetlenie mojej dr. na otázku prečo sa to tak zrazu zjavilo a zmizlo bolo, že sa to stáva. Podrobne mi vtedy vysvetlila, že HPV má v sebe každý človek, záleží od toho akú má imunitu, či s ním dokáže bojovať alebo nie. Niekedy HPV proste nad telom vyhrá a začne bujnieť, niekedy vyhrá telo a HPV sa stratí.
Keď sa k tomu spätne vrátim v čase kedy sa mi zhoršili výsledky som naozaj mala problémy s imunitou, bola som stále chorá, objavil sa mi pásový opar a následne zhoršená cyto... a vieš čo mi odporučili v lekárni na podporu imunity pri HPV? Zvýžiť príjem brokolice a karfiolu... 😂 možno aj to pomohlo.
Hlavne nezúfaj, samotné HPV nič neznamená aj keď ťa chápem tiež som bola vystrašená z toho, keď mi vysvetlili čo to vlastne je a čo spôsobuje.
@dynka13 pocuj hod si diazepam na ukludnenie :D...keby si si toho precitala viac, zistila by si, ze s hpv zije asi 80% populacie a prejavi sa pri oslabenej imunite...takze kludne si to mohla chytit aj na verejnom zachode, staci, ked sa virus dostane do kontaktu s kozou v okoli genitalii. Alebo si to mohla chytit ovela skor od niekoho ineho a teraz sa to skratka prejavilo...nie je to prijemna zalezitist, sama poznam, ale da sa to dat do poriadku
@bodka13 muž zväčša nemá žiadne príznaky, inak kondylomy alebo opakujúce sa genitalne herpeticke infekcie.
Hpv neznamená rakovina. Väčšia časť prípadov sa rieši konizaciou krčka bez ďalších následkov. Dokonca niekedy stačí len ATB a netreba ani zákrok!!! Budem držať palce nech je to len takýto "slaby" vírus aby si bola skoro fit... no, a co sa týka toho tvojho manžela. Nemusel ta nakaziť on. Niektoré ženy tento vírus majú v sebe a nemusia mať ani pohlavný styk ani nič iné! Príčinu asi nikdy nenájdeš, takže zbytočne sa budeš trápiť!!! Skôr si myslím, že to čo píšeš, že si mu opustila nie je až tak pravda. Z neverou sa nedokáže človek len tak racionálne vyrovnať!!! City idú mimo nás rozum a niekedy sa cítime inak ako by sme si priali!

@dynka13 ak ti tvoja "super" doktorka nedala tvoje vysledky vysetrenia tak si po ne zbehni a prekonzultuj ich s NORMALNYM gynekologom. Isto mate v meste nejakeho dobreho, alebo ti nejaka kamoska poradi. Mozno postaci konizacia krcka maternice a bude po probleme - tak bola moja svagrinka, tiez jej zistili hpv, a zeny na tkanive, urobila konizaciu a vysledky dopadli dobre. Mozno sa travi uuuuplne zbytocne.