icon

Úmrtie v rodine a krst

lenkadenisa
8. jún 2022

Ahojte,
Chcem sa spýtať, ako to vidíte vy.
Plánovali sme pokrstiť mladšiu dcérku 24.07.2022. Tešila som sa, že sa stretne rodina, najmä že tu bude môj dedko, ktorému sa konečne polepšilo po operáciách kolena. Dedko však nečakane pred týždňom zomrel. Bol mi ako otec, proste veľmi dôležitá osoba v mojom živote. Keď sme išli z pohrebu, tak svokra začala niečo o tom krste a ja som jej odvrkla, že teraz ja krstiť isto nebudem. Zostala ticho, ale asi sa nahnevala. Neviem a je mi to jedno.
Čo by ste urobili vy? Krstili by ste 1,5 mesiaca po pohrebe? Mne sa to zdá nevhodné.

Strana
z2
tykat
8. jún 2022

@pribinak no to ano... krst, svadba v kostole, vianoce, velka noc... lebo je to pekne, lebo tak sa to patri

nevenka
8. jún 2022

@lenkadenisa ja by som krstila a poviem Ti, preco. Krstom sa dieta zaclenuje do rodiny Cirkvi, nemusite robit nejaku bujaru oslavu, staci posedenie, pospominate. Bude to take smutno-krasne. Jeden clen rodiny odide a druhy pride. Krst je dar pre dieta, netreba ho odkladat.
Ja som sa dozvedela den pred smrtou manzelovho starkeho, ze cakame babatko. Nechceli sme oznamovat tak skoro, ale babicke sme potom tuto novinku oznamili na kare, velmi ju to potesilo a o to viac potom, ked sa drobec narodil, dali sme mu meno po starkom. Keby sme aj hned po pohrebe mali krstit, krstili by sme urcite.

viestta
8. jún 2022

@marryen ja tie dôvody poznám. Síce nechápem, ale poznám. Je to pokrytectvo, ale tak oni vedia ako ziju

naturalka
8. jún 2022

Ahoj, my sme mali necakany pohreb dedka a o tyzden som pokrstila dcerku…Moj dedo bol veselej povahy, na kazdu oslavu so sebou nosil heligonku a akordeon…Ked som mala prihovor, tak som si poplakala, ale doslova som poprosila vsetkych, nech sa veselime a na dedka vzdy spominame ako na veseleho cloveka, ktory by chcel, aby aj krst mojej dcerky bol radostny…Tak sme si aj zaspievali a zahrali a casto sme ho spominali, urcite by to takto chcel ❤️ Ale je to na tebe…ak to tak necitis, pokrstite neskor

zdenkastanka
8. jún 2022

Krstila by som... ale ked sa na to necítiš alebo to chces odlozit, mali by to rešpektovať .

evkamotka
8. jún 2022

Ano krstila. Ja som sa vydavala mesiac a pol po starkeho smrti. Uz bolo vsetko vybavene, nerusili sme to. Starky by sa tesil, ze sa vydavam.
Tvoj dedko by sa babatku tiez iste tesil. A posedenie po krste byva len nejaky obed, nie bujara zabava.
Ak na to teraz nemas chut, pokrstite o dva-tri mesiace, ze sa ti trocha polepsi nalada.

777januska777
8. jún 2022

@tykat tak zase babka nie je človek ktorého sa krst vnúčata absolútne netýka. Je to po rodičoch najbližší človek pre dieťa, takže aj svokry sa krst týka.

tykat
8. jún 2022

@777januska777 ...no ale riesit to na pohrebe nevestinho dedka? Naco? Nepoviem keby to bol svokrin pribuzny ale aj tak by som to na ceste z pohrebu neriesila. Pockala by som ako sa rozhodnu rodicia dietatka, lenze niektore svokry sa miesaju do vsetkeho, vo vsetkom chcu mat slovo.

sszuzu8
8. jún 2022

Ci sa hnevá alebo nie je to tvoje rozhodnutie. Ja nedávam vôbec krstiť takže ti povedať neviem. Spýtaj sa sama seba

lasoli
10. jún 2022

@lenkadenisa urob ako citis,kludne sj odloz ak sa necitis na krst,krst oredsa pocka,a potom pokrstis,ked bude na to lepsia doba,kludne aj o rok,dva neskor,

Strana
z2