icon

Umývanie okien, keď bývame so svokrovcami

8. jún 2021

Ahojte. Chcem sa opýtať,tie,čo bývate v dvojgeneračnom dome so svokrovcami,či rodičmi,tak umývate všetky okná na dome,či len svoje a tie čo sú spoločné? Ja umývam 15 rokov sama,čo je v cirke 23 okien,no ako tak počúvam okolie,tak každý umýva svoje. Chcela som dobre,veď svokrovci majú 70 nevládzu,no keď sa pozerám spätne,tak ja tie okná umývam od svokrinej 55 😁... Už vtedy nevládala.

autor
8. jún 2021

@lienka.7 je náš,no ak chceme prerábať,tak samozrejme vždy nejaký problém.

autor
8. jún 2021

Čiže to asi zhrniem. Dom je náš,tak okná budem umývať,kedy ja uznam za vhodné.😊

sasa1310
8. jún 2021

prečo by mala švagrina chodiť pomáhať, keď si dostala ty dom.

autor
8. jún 2021

@viestta a opýtala si sa niekedy rodičov,keďže tá vychovali ,či nepotrebujú s niečím pomôcť ?? Inak švagrinej dom postavili.

kitycat
8. jún 2021

Praveze aj ten synacik ma umyvat okna... Ci u vas to funguje tak, ze:
- muz byt v praci, zena varit
- muz dat peniaze, zena upratovat
- muz prist z prace, zena nalozit veceru
- muz papat, zena umyvat riad
- muz oznami, ze mamicka ma spinave okna, zena stastna, ze ma zase co robit

Ale ze by mala prist aj svagrina k mame na obed a umyt jej okna a ste aj tie vase 🤣🤣🤣 s tymto pristupom ti ani tvoje deti tie okna neumyju lebo tvoj muz prehlasi, ze "nechajte tak, mamka ichbumyva uz 50 rokov a stale ju to bavi poste sadneme si na zahradu a pockame kym nam nalozi jest" 🙄

autor
8. jún 2021

@sasa1310 ja som ho nedostala je náš ,no dostal ho manžel 😉

sasa1310
8. jún 2021

a ty si nevyužila svokrovcov? Nasťahuješ sa k nim, oberieš ich o dom a ešte napíšeš, že svokra ťa využíva. odporúčam sa na to pozrieť aj z druhej strany.

1aduliatko1
8. jún 2021

ani ja nechodím ku švagrine okná umývať....dom je váš, treba sa starať

autor
8. jún 2021

@sasa1310 oberiem ich o dom..na prerabke sme vrazili 80 tisíc 😁

sasa1310
8. jún 2021

a čo keď si vrazila 80 tis eur? Vlastné by ťa vyšlo viac. Čo je v dnešnej dobe 80 tis. Ty tiež daruješ neveste hneď dom?

autor
8. jún 2021

@sasa1310 do domu sme vrazili 80 tisíc 😁. Inak by nemala už ani čo umývať 😁

autor
8. jún 2021

Ok končím debatu, lebo vidím,že to nemá zmysel, nakoľko odpovedí na otázku ako to chodí v iných domácnostiach som sa nedozvedela. Ak chce ešte niekto niečo k téme dodať,tak budem rada. Ale poprosim držať sa toho,čo je v statuse a nie rozoberať,kto komu čo dal,či nedal.

sasa1310
8. jún 2021

ako to chodí v iných domácnostiach? Ja umývam svoje. Bývam vo svojom a keď chcem pomôcť idem okná umývať aj k mame, bez toho, aby mi musela darovať dom. U svokrovcov to isté. Neriešim či im chodí švagriná pomáhať alebo nie. Robím to nezištne a nerozčulujem sa, že niekomu niečo urobím navyše. Obzvlášť, by si mala robiť aj navyše, keďže vďaka ním máš kde hlavu skloniť. Aj keď majetkovo nie je vôbec tvoj dom. Aj keď ste do toho vrazili z rodinného rozpočtu. To by som už riešila na tvojom mieste s manželom. že investuje spoločné ale dom je len jeho. Riešiš blbosti a dôležité veci ti unikajú

A ja osobne by som sa hanbila jak pes na tvojom mieste. Založiť takúto diskusiu a ešte sa diviť, že švagrina nepomáha.

1aduliatko1
8. jún 2021

švagrovci majú dom (po dohode so súrodencami), bývajú tam švagrovi rodičia, pomáhajú aj im...s drevom, s domom....o všetko sa starajú oni....keď treba robiť, prerábať...jasné, môj muž ako brat pomôže, keď treba...no všetko financujú oni. okná im nechodím umývať. sú 3 súrodenci.

1aduliatko1
8. jún 2021

samozrejme, keď sú ako rodina preč, na dovolenke, pomôžeme čo treba svokrovcom

autor
8. jún 2021
number19
8. jún 2021

Autorka: Ja umyvam vsetky okna vo vlastnom byte, 3x do roka, spolu s mojim muzom... ja umyjem 2/3 on 1/3 lebo muzske tempo.
Moj byt ma hodnotu niekolkonasobku tvojich 80tis. Je to moj byt a nemam problem s riesenim svagrinej, alebo kedy a kolko okien umyt, lebo zijem vo vlastnom byte na ktory som si sama zarobila. Od nikoho som nic naviac nedostala.
Takto je to v mojej vlastnej domacnosti s oknami.

autor
8. jún 2021

@sasa1310 určite si čítala diskusiu. Začínalo sa to tie,čo bývate,tak nechápem načo sa tu vôbec vyjadrujes,keď sa ťa diskusia vôbec netýka

kataleya
8. jún 2021

Umývam svoje okná, svokra tiež svoje. Tak isto ako si ona upratuje svoju časť domu a ja svoju . keď robím niečo na dvore, tak mi vždy pomôže. Napr ja kosim a ona pozameta trávu, uprace po psovi. Poprosila som ju akurát teraz pred pôrodom nech mi okná umyje ona. Nemala problém. Rátam s tým, že keď raz ona nebude môcť umyť okná, tak jej ich umyjem ja.

autor
8. jún 2021

@kataleya ďakujem

sasa1310
8. jún 2021

veru máš pravdu. Takéto ako vy, čo prídu s igelitkou k cudzím a ešte idú mudrovať, také nikdy nepochopím. Ani chlapa čo si nezabezpečí rodinu vlastným bývaním

kristina0103
8. jún 2021

ja umyvam len svoje zatial. Mama vladze a dokonca sa mi nuka na pomoc. Asi jedina zena na svete co rada umyva okna. Ale pocitam, ze raz to bude na mne...to si asi ale zaplatim pomoc, my mame okna vsade velke - fakt na slucku 🙂

autor
8. jún 2021

@kristina0103 veď to . Riadna makacka,ešte,že máme plastové. Predtým boli drevené dvojité,to akoby 46 okien 😁

autor
8. jún 2021

@sasa1310 krásavica drahá. Mali sme peniaze aj na vlastné bývanie,len manžel nechcel rodičov nechať samých,nakoľko obrovský dvojgeneračný dom by finančné sami neutiahli z tých ich mizernych dôchodkov. Z tých ich dôchodkov ani starobinec by nezaplatili. Manžel dom nechcel nechať,nakoľko je to jeho srdcová záležitosť, nakoľko to staval jeho otec a bolo by mu to ľúto. Snažíme sa pomáhať ako sa dá,celá prerabka je na nás a to nie sme ani v polovici. Vedľa domu sme si postavili ďalší dom s rozlohou 150 m 2,čiže nemaj strach máme kde bývať a nemáme za potreby prijímať len majetok. Vieme sa sami o seba postarať. Skôr som mala dnes takú slabú chvíľku,kedy na mňa doľahlo to,že som počula na seba niečo ,, pekné ,, a pritom sa snažím ako sa len dá.

autor
8. jún 2021

@sasa1310 a nikto nam nemusel nič darovať,chceli aby sme ostali a nie sme na toľko hlúpi,aby sme investovali do niečoho,čo by nebolo naše. My by sme vrazili peniaze a tak by sa potom delilo

nafka0483
8. jún 2021

Ak nie ste hlupi aby ste investovali do niecoho co nie je case, tak co tu vytahujes kolko ste do domu dali? Ked uz to bol v tom case vas dom, tak co je to za argument?

autor
8. jún 2021

@nafka0483 myslím,že je tam nejaký aj čas kým sme sa pustili do prerábky,či nedochádza ???

autor
8. jún 2021

Ok končím debatu,lebo mam pocit,že niektorým tu nedochádza.

sissy27
8. jún 2021

dom už je váš - teda ste ho odkúpili, vyplatili svokrovcom trhovú cenu? v tom prípade máš plné právo nehnúť prstom.
Dom je váš, lebo ste ho dostali od svokrovcov len tak? nuž potom by sa patrilo splatiť im to v naturáliach ako sa hovorí. Vieš, nemôžeš sa odúvať na švagrovcov, že oni neprídu mame umyť okná - no oni ani nedostali do daru dom. Ja viem, je to blbé, že sa všetka pomoc očakáva od vás, ale to je daň za darovaný dom. Že ste vrazili prachy do rekonštrukcie? nuž mohli ste si kúpiť novostavbu, ktorá by 10 rokov investície nepýtala a ani by nikto od vás neočakával služby, pekne by ste si so švagrovcami podelili starostlivosť o svokrovcov aj o umývanie ich okien. Ako som písala - ak zostaneš pod jednou strechou s rodičmi (a je jedno či s tvojimi alebo manželovými), vždy sa bude jedna strana cítiť ukrivdená.

nafka0483
8. jún 2021

Co nedochadza? Pisala si, ze umyvas okna na celom dome, na to ti ostatne pisali, ze za to ze byvate u svokrvocvo v ich dome, tak mozes im poumyvat a ty na to, ze ale ved vy ste tam investovali 80 tisic. Ako keby ste investovali do cudzieho. A potom na to napises, ze nie ste hlupi a do cudzieho ste neinvestovali, ze dom je vas. Tak potom co ti vadi na tom ze investujete do svojho a umyvas okna na svojom... tak komu tu nedochadza?