icon

Unavené manželstvo

keram3053
2. jan 2014

Rozmyslam ci je mozne aby sa dvaja ludia zacali mat opat radi ked uz manzelstvo nefunguje.Viem ze mozne to je ale asi nerealne.Navyse mam pocit ze to vlastne uz ani nechcem.Zit s clovekom ktory je do praktickeho zivota takmer nepouzitelny,ktory ma na prvom mieste pracu,ziaden vztah k domacnosti,slaby zaujem o rozvoj svojich deti,ziaden vztah k pohybu,nezodpovednost ani len k svojmu zdraviu,ktory vas sklame po charakterovej stranke,...je pre mna tak psychicky narocne ze si hovorim ze radsej budem zit sam. Ja som bol taky kludny clovek ked som sa zenil ale za tych poslednych par rokov som stratil strasne vela trpezlivosti.Niekedy reagujem uz dopredu podrazdene aj keby som nemusel ale mam pocit ze o co sa nepostaram sam tak to nebude.Viem ze by bolo spravne uz len kvoli detom dat vztah do poriadku ale asi mam tvrde srdce alebo co. Hovorim si ze som odpustil ale lasku uz necitim ziadnu.Skor hnev ked vidim ako u nas doma takmer nic nefunguje.Mozno som zly clovek?Niekedy ma to zoziera.Rozist sa je pre mna boj s vlastnym svedomim ale ten boj asi prehram.Najnovsie som sa dozvedel ze ju ponizujem.Je pravda ze mam obcas take poznamky ze kym si ty rozmyslis tak ja to 3x spravim, ze je spomalena a ze nerozmysla.Nic viac ale to by ste neverili kym by ste nezazili ...mohol by som tu slohovu pracu napisat.Mam toho pokrk.A ked padlo slovo rozvod a deti, tak deti by dala mne lebo by nemohla robit pracu ktoru ma.Tomu sa len tesim ale ten jej pristup ten ma teda sklamal.A tak v dobrom aj zlom,ked ma clovek pocit ze ostalo len to zle deti urcite ocenia taku obetu.Len ci ju chcem priniest? Prepacte,asi som si potreboval len ulavit...nechcem lutovat

Strana
z10
keram3053
autor
2. feb 2014

@jumama
dik, chcel by som mat taky pocit ako mas ty 🙂

keram3053
autor
2. feb 2014

@ellise
dakujem,
mozno nieje dovod ale ked sa hanbis tak sa hanbis, to ako ked sa niekto zacne cervenat...

sailes
Autor odpoveď zmazal
ellise
2. feb 2014

@keram3053 pocit studu neni bezdecny, ty mas pocit ze si selhal a proto se stydis

keram3053
autor
2. feb 2014

@ellise
to ceske slovo nepoznam , bezdecny 🙂 ale presne si to trafila

keram3053
autor
2. feb 2014

@sailes
no este ze si mi ale dala nechtiac sancu!!!!

nie ty nikdy nebudes, ale niekdy 🙂))

nieco na tom pravdy je co pises, ale to som jej sam povedal ze ja nepotrebujem aby bola ako moja mama, ale stacilo by mi keby bola aspon na 10 % ako jej babka...

manaja
2. feb 2014

Musi to byt pre teba tazke,ked si na vsetko sam,uz toho mate asi obidvaja plne zuby,ja by som to kvoli detom radsej ukoncila,teda.by som sa dala rozviest,ked o deti nema zaujem.treba sa porozpravat a vsetko si vysvetlit.

anatalia77
2. feb 2014

@manaja ja by som to neukoncovala,este treba skusit tu pomoc do domacnosti..

jumama
2. feb 2014

A vobec, ja som za blaznive riesenia: Dokazal by si spravit nieco taketo? Tyzden = 7 dni za sebou dones svojej zene kazdy den kyticu kvetov. Ostatne nemente nic, neocakavaj nic, nemaj predsudky, ako to dopadne. Neocakavaj, ze sa za jednu kyticu udeje zazrak alebo sa nieco zmeni. Skratka len jej ju daj, uvolni sa a povedz jej, ze to je len tak, nech akokolvek dobiedza, nech je potesena, nech je nahnevana, nech ju hodi do kosa, ta kytica je len tak. A dalsi den zase kytica, aj ked to v predosly den nebolo ruzove a ziadne zmeny neprisli. Priprav sa na to a ber to ako quest v pocitacovej hre. Mozno napriek unave rataj s tym, ze sa staras o deti tak ako v ine dni vela, ale ber to ako sucast kvetsu... vytvorit pozitivne ovzdusie. V nedelu zase rano nevstala? ... taho do obchodu spolu s detmi a kupte tam spolu kyticu, splu vyberajte aj jej ju spolu odovzdajte, deticky nech vysvetluju ktory kvietok vybrali a preco... Experimet duchovnej povahy. Objav svoj niekdajsi klud anglicana, co si spominal, ze si mal. Mal si ten klud na sebe rad? Asi hej, tak si ho uzi, o nic nejde. Mozno to ber ako poslednu sancu pred rozhodnutim. Teraz sa obaja rozhodujete pod vplyvom negativnych veci, prilis dlho ich tlacite pred sebou, nevidite veci jasne, nie ste ani jeden ani druhy ochotny ustupit. Nedokazete sa hrat spolu, uz ani osve sa nedokazete vo svojom zivote hrat. Pozitiva tohoto postupu: Nie je to az take nakladne riesenie... aj ked zalezi na velkosti kytice 🙂 Aj pre deti je dobry priklad, ak ocko nosi mamke kvietky. Ako vam to doma kvetmi ozije. Hadam to tou zenoskou zakyva! Moze nastat zlepsenie ovzdusia, zlepsenie vztahov, ochota na rozhovor... Negativa su mozno tiez, ale zatial na ne nemysliet. Pod sa hrat! Sisi? Tak sa predved, ukaz jej nejaky sladky americky film...

keram3053
autor
2. feb 2014

@jumama
to je blaznive aj zlate...keby som k nej este nieco citil...alebo keby som sa aspon citil previnilo, alebo neviem co...
ale momentalne som napaaaaleny

jumama
2. feb 2014

@keram3053 No skoda 🙂 Zduch zduch dobry duch do teba 🙂

keram3053
autor
2. feb 2014

@jumama
no to keby islo ma nejako uderit nech stratim pamat , nech sa mi zmaze cela minulost 🙂 uderte ma do hlavy
asi by mi trebalo riadny otras mozgu

jumama
2. feb 2014

Ta skoda, ze nie je spln, vtedy by sa to mozno dalo 🙂)
@keram3053

keram3053
autor
2. feb 2014

@jumama
preco v splne? inak ma napada ze toto by bola asi fakt najlepsie riesenie, strata pamate, nedokazu to doktori? alebo sa dat zhypnotizovat ? alebo nabehnut do boxerskeho klubu a zrevat, vsetci ste sraaaaaaci . 🙂

jumama
2. feb 2014

@keram3053 To bol taky cesky film, ako sa dvaja muzi pocas splnu chceli velmi zmenit a prevtelili sa jeden do druheho. Jedneho hral Kaiser a druheho Narozny. A bola to sranda ocitnut sa v cudzom zivote, a velmi si potom zelali vratit sa do toho svojho 🙂 Spln je vsemocny, len tak som to myslela🙂
Akokolvek, aj ked je dnes len dorastajuci kosacik, tak zelam vela stastia nech tvoje kroky vedu ktorymkolvek smerom. Tebe aj tvojej zene, aby ste sa vedeli dohodnut.

keram3053
autor
2. feb 2014

@jumama
uz tomu rozumiem 🙂
a dakujem a aj tebe prajem veeela stastia

sailes
Autor odpoveď zmazal
kveta
2. feb 2014

@keram3053 Ked je tu doma nepracujuci muz, zeny vacsinou radia laskyplne ho zapajat, chvalit za kazdu drobnost. Ked sa partnerka citi ako v studenom odchove, tak jasne, ze sa neciti ako doma. A ked sa neciti ako doma, tak domov pri kazdej prilezitosti uteka a do Vasho bytu investovat nechce. Zeny potrebuju uznanie rovnako ako muzi.

Dalsia vec. Otec s Vami nezil, takze nemas zazite ake to je zit v uplnej rodine. Ten model, ktory silou mocou presadzujes zjavne nefunguje a fungovat nebude. Takze skus iny model. Baby Ti vynikajuco radia zaplatit gazdinku. Vsetci budete spokojni. Ale musis to naozaj chciet.

Dalsia vec. Tvoja matka bola na Teba sama, takze jasne, ze zenu /nemyslim manzelku ale prototyp idealnej zeny/ vnimas ako tu, co sa ide potrhat o rodinu a starostlivost o nu. Tvoja zena ale osamelou mamou nie je, takze do tohto Tvojho modelu sotva zapasuje.

Vytahuj na manzelku bic, bude utekat zo studeneho odchovu. Vytiahni cukor, bude sa Ti vinut k noham. Je to na Tebe.

A posledna vec.. Bola som single mamina. Som zadana mamina. Ale Tvoja teoria, ze bez zeny len s detmi budes mat viac casu, ma pobavila. Nie. Budes viac ustvany. Taka je realita.

Btw keby ma lepsie zarabajuci muz chcel tlacit do kuta cez peniaze, pre mna by to bola konecna.

Nemusis sa predo mnou obhajovat. Tvoja zena ma do idealu zjavne daleko. Pisem Ti to tu len na zamyslenie ako by sa dalo Vase spoluzitie zmenit na prijemnejsiu verziu rodiny.

keram3053
autor
2. feb 2014

@kveta
Keby som ta mohol tak na dva tyzdne nastahovat....iba potom by si sa pobavila....🙂

sailes
Autor odpoveď zmazal
keram3053
autor
2. feb 2014

@sailes
Mas pravo na svoj nazor, aj ked je hlupy...ale za to nemozes kedze ti chyba vela informacii a suvislosti...

bettynka222
3. feb 2014

@keram3053 ahoj. Čítala som tvoje príspevky. Mam kamarátku, ktorej otec sa takto obetoval ako píšeš - nerozviedol sa kvoli deťom. Stále je ženatý, uz ma vnucata a s deťmi ma super vzťah 🙂 ale je aj nervoznejsi ako býval. Jeho žena ho totiž naďalej terorizuje (len kedysi si zlosť vybijala aj na deťoch, teraz uz len na ňom).
Mozno ak nemáš kam ist, by som si na tvojom mieste odkladala postupne na bývanie. Pretože raz ked deti odídu z domu, bude to tažké... A dôchodok??? Vieš si to predstaviť byt s ňou celé dni sám?

keram3053
autor
3. feb 2014

@bettynka222
tak to mal ovela horsie ako ja, mna nastastie nikto neterorizuje, ani na detoch si nikto nic nevybija...takze z tohto pohladu je vsetko ok...u nas je doma klud, taky dusnejsi ale klud 🙂
Ist by bolo kam, ale z dovodu deti,skoly, prace odist vyse 300 km je zatial nerealne...ktovie ako sa to vyvinie...
asi si to ale predstavit neviem,radsej ostat niekedy sam...

luvika
20. mar 2014

@keram3053 celkom ma zaujima a iste aj ostatnych, ako to u teba pokracuje?

majdus
27. mar 2014

Jo 😀

deximix
29. mar 2014

@luvika veru áno, aj mna

Strana
z10