Unavené manželstvo
Rozmyslam ci je mozne aby sa dvaja ludia zacali mat opat radi ked uz manzelstvo nefunguje.Viem ze mozne to je ale asi nerealne.Navyse mam pocit ze to vlastne uz ani nechcem.Zit s clovekom ktory je do praktickeho zivota takmer nepouzitelny,ktory ma na prvom mieste pracu,ziaden vztah k domacnosti,slaby zaujem o rozvoj svojich deti,ziaden vztah k pohybu,nezodpovednost ani len k svojmu zdraviu,ktory vas sklame po charakterovej stranke,...je pre mna tak psychicky narocne ze si hovorim ze radsej budem zit sam. Ja som bol taky kludny clovek ked som sa zenil ale za tych poslednych par rokov som stratil strasne vela trpezlivosti.Niekedy reagujem uz dopredu podrazdene aj keby som nemusel ale mam pocit ze o co sa nepostaram sam tak to nebude.Viem ze by bolo spravne uz len kvoli detom dat vztah do poriadku ale asi mam tvrde srdce alebo co. Hovorim si ze som odpustil ale lasku uz necitim ziadnu.Skor hnev ked vidim ako u nas doma takmer nic nefunguje.Mozno som zly clovek?Niekedy ma to zoziera.Rozist sa je pre mna boj s vlastnym svedomim ale ten boj asi prehram.Najnovsie som sa dozvedel ze ju ponizujem.Je pravda ze mam obcas take poznamky ze kym si ty rozmyslis tak ja to 3x spravim, ze je spomalena a ze nerozmysla.Nic viac ale to by ste neverili kym by ste nezazili ...mohol by som tu slohovu pracu napisat.Mam toho pokrk.A ked padlo slovo rozvod a deti, tak deti by dala mne lebo by nemohla robit pracu ktoru ma.Tomu sa len tesim ale ten jej pristup ten ma teda sklamal.A tak v dobrom aj zlom,ked ma clovek pocit ze ostalo len to zle deti urcite ocenia taku obetu.Len ci ju chcem priniest? Prepacte,asi som si potreboval len ulavit...nechcem lutovat
@jjuulliiaa ehm, čo keby sme ženy pozbavili volebných práv? veď zahltené prácou v domácnosti na to i tak nemajú čas, a záujem o politické a svetové dianie by ich mohol "utvrdiť" a spraviť z nich "mužov" ? radšej nech sú jemné a poddajné a nech "mužovi upečú koláč" ...
boooože, dievča, vstávaj .. časy stredoveku sú už za nami...
áno, ja som šťastná že mám svoje "ego" a že som finančne nezávislá, a neuveríš môj muž je šťastný tiež.. napriek tomu že je to úžastne múdry chlap, vzdelaný a veľmi schopný a má dlhoročnú prax v manažerskej pozícii je situácia taká že je momentálne bez práce.. pretože toto je reálny svet a takéto veci sa bežne dejú..a ver že je úprimne rád, že nemusíme rozmýšľať nad každou korunkou a rozmýšľať ako pokryjeme hypotéky z podpory v nezamestnanosti.. na toto je dobré mať finančne nezávislú partnerku...
a ozaj, nemyslím že ma to robí o niečo menej nežnou a ženskou a neuveríš ale varím a pečiem s radosťou a nielen "svojmu mužovi" ale celej rodine..
@jjuulliiaa vieš a ešte jedna taká moja poznámočka ... všetko toto sa dá kupit a zaplatiť, žena ktorá sa venuje kariere aj dobre zarobí väčšinou , takže ak chcú mať doma poriadok , kludne si môžu zaplatit firmu ktorá to spraví , nevidím na tom nič zlé . 🙂Takže aj toto je prejav záujmu o domácnosť.
Mám tri deti , štvrté na ceste a som dosť karierne zameraná , napriek tomu si myslím že som dobrá matka. S deťmi som určite menej ako žena v domácnosti alebo žena ktorá robí 8 hodín ,ale tým že za mňa niekto uprace , tak ten čas mám na to aby som uvarila a venovala sa deťom.
@jjuulliiaa opakujem nedefinovala si mi čo je podla teba vzdanie sa detí
mozes prebrat jej povinnosti- navarit starat sa o deti ... presna naopak ako je to v mnohych rodinach kde toto co ppopisujes robia muzi.... taketo temy v opacnom kde zena sa citi ako ty je tu milion 5.... asi sa skor s tym nieviem zosuladit tvoje mozeske ego lebo pravdepodbne ocakavas od zeny ze bude viac matka a manzelka ako zamestnana zena... ze bude po praci upratovat a behat s detmi a robit s nimi domace ulohy tebe donesie vecer a este sa pekne usmeje... a ked pojdes buvat tak este poriadi byt a da prat... halooooo takto to uz nefunguje... a ak ti nevyhovuje je domonancia tak sa rozved... takymto vztahom trpia aj deti takze ak si myslis ze ich tymn ochranis zbytocne budes predlzovat ich trapenie a svoje tiez a manzelkyne tiez...
@keram3053
@jjuulliiaa lenže týmto to určite nedosiahneš, akurát tak dostane panvicou po hlave. 🙂 .
@jjuulliiaa jezis maria vdaka panu bohu je len malo zien co takto zmyslaju... :D a ked dojdem domov z parce hodim kabelku a opytam sa co navaril a kde mam kavu.. :D a ci maly posluchal... :D u mna je toto normalne a sorry nikdy by som nedokazala byt takou zenou ako si popisovala... to by som si hodila maslu radsej...
@jjuulliiaa zrovna studnu nemame🙂) ale klinovy remen na pracke si v pohode vymenim sama🙂 rovnako si vyvrtam dieru alebo som minimalne schopna zariadit firmu, pochybujem, ze manzel bude kopat studnu, v dnesnej dobe asi zavola mobilom studniara a to som schopna aj ja 🙂))
@jjuulliiaa preco by nemali mat deti a ja ranajky priprave od milujuceho manzela :P ... ne ved kazdy si robi ako uzna za vhodne... ale takyto nazor som uz daaavno necitala... ale ak to niekomu vyhovuje byt "len" matkou a manzelkou prosim 🙂 mne to nevadi ... ja zijem ako chcem ja
@jjuulliiaa
Mozes mat aj karieru aj deti. Sluzby si mozes zaplatit.
Autorova zena robi aj v domacnosti, ale jemu sa nezda, ze dost.
Ak ma deti v opatere muz, matka ich ma kazde dva tyzdne cez vikend. Je to presne ako ked deti zostanu s matkou. Otca predsa nestracaju.
@jjuulliiaa nie to nie je vzdanie sa detí , to by sa takmer každý rozvedený muž vzdal svojich detí . To je prenechanie detí druhému rodičovi do osobnej starostlivosti z mnohých dôvodov s tým že si ich birie na základe rozsudku alebo dohody , stará sa o ne ...
Vzdanie sa detí je dobrovolné pozbavenie rodičovských práv, odovzdanie detí do štátnej opatery ....
@jjuulliiaa ale v pohode🙂) ja len proste nevidim vobec nic zle na tom, ked sa chlap postara rovnakou mierou ako ja🙂)) proste u nas to funguje tak, ze kto sa coho chyti, to urobi🙂))
a kedze ja som dnes zarobila par penazi a som hnila ako vos varit veceru, tak beriem moju familiu na pizzu. a tymto vam vsetkym zelam krasny vecer🙂))
zdá sa mi, že na svojej žene už vidíš len negatíva, čo je dosť smutné. Vieš koľko manželstiev takto funguje, lenže obrátene? Ja som napr. sama takmer na všetko, dieťa a za chvíľu druhé, domácnosť, výška . Manžel má dobrú prácu, čo som rada ale na druhej strane počas týždna sme s dcérkou takmer stále samé, o nejakom čase len pre seba môžem len snívať ,alebo o pomoci v domácnosti a napriek tomu som rada že sme spolu a že sa stále máme radi a snažíme sa maximálne využiť čas ktorý máme ako rodina pre seba. Možno to máš ťažké, ale mám pocit že to nechceš zabaliť, tak jej daj šancu, porozprávajte sa, vyberte sa spolu niekde mimo domu , kým ešte máte čas a možno ešte je čo zachrániť. Držím palce 🙂
@jjuulliiaa víš myslím že jsou ženy kterým domácnost nic neříká, a můžeš je k tomu nutit, povzbuzovat a stejně to nepomůže. tam jsou jen dvě možnosti buď někomu zaplatit aby uklidil, nakoupil, vyžehlil
nebo to začít dělat sám.
a představ si že já s mým mužem kácím stromy, a když jsme dělali komín, tak jsem klečela v nesnesitelném horku pod střechou v prachu, předkláněla se a brala cihly a kýble s cementem a potom je podávala na střechu zedníkovi.
A můj chlap klidně umyje okna zatím co já jdu se synem na fotbal. 🙂
@aduskatt Presne ako píšeš, muž nemá v domácnosti pomáhať muž má doma robiť. Celé toto snaženie sa diskutujúcich nájsť tu niaky grif ako to má vyzeraťv domácnosti a ako zakladateľovi dodať energiu fungovať dalej je dosť komické. Totiž sú ženy čo chcú byť doma, chcú variť, starať sa o deti, robiť niekde možno cca 4 hod, sú ženy čo chcú jedno dieťa a a zarabávať veľa penazí pretože ich to naplna, sú muži čo majú svoje ženy na ozdobu, sú muži, ktorí sa nevedia dočkať dátumu kedy sa odklepne materská a už ich ženú do práce a je jedno kto čo robí ked sú tí dvaja spolu šťastní.
V tomto prípade bol asi zlý výber partnera, chcel mať gazdinú a má ženu realizujúcu sa v práci.
A nechcem byť teraz zlá, ale asi budem, ale keby sa môj manžel dokázal bez problémov žalovať na MK mamičkám , asi by som aj ja bola radšej v práci. 😉
@jahodka8
skusim nejako skratene odpovedat na vsetky otazky,jasne ze je to moj pohlad na veci...ale budis
nefunguje vela veci tak skusim aspon priklady:
Ja viem ze je zamestnana a ma narocnu pracu, ale to mam aj ja.Nakoniec som aj musel obetovat cast prijmu kedze vozit deti zo skolky, do skoly, na kruzky, k doktorom a este sa s nimi ucit a pod. sa uplne mimo pracovneho casu neda. Nemam s tym nejaky vazny problem ale keby si to aspon vazila a snazila sa v ostatnych veciach co najviac pomoct. Naposledy ma dozralo,ked mala dovolenku a mala ist pomoct s pratanim k rodicom.Z auta vystupila niekde na pol ceste ze potrebuje ist nieco vybavit v skutocnosti si nieco zabudla tak sa vratila domov ale sa k tomu radsej nepriznala. Kedze na nu nemohli cakat tak som pomahal ja hoci som mal povodne cely den pracovat.Ked poobede prisla tak bola unavena a prisla sa k rodicom vyspat.Rano vacsinou vstane 15 min pred odchodom ked sme uz vsetci takmer vychystaní.Nesnazi si svoj cas prisposobit podla potrieb rodiny.Spavat chodi neskoro a vstava cez vikend na obed takze jasne ze stihne ledva nieco rychlo uvarit a ozehlit.To ci ja mozem,ci mam robotu to je vedlajsie ved sa predsa postaram ako vzdy.Rozpisovat nejako ze si ani kolo seba neuprace a postelne pradlo ked nevymenim ja tak by sme aj pol roka spali v tom istom.....Ked je nieco na zemi tak bude kludne kolo toho chodit cely tyzden kym nenazeniem deti pratat alebo to sam neupracem.Ja netvrdim ze to musi vsetko ona...ale ja mam pocit ze jej to ani kusok nevadi.Nie raz sa mi uz stalo, ze som vytiahol hrniec a musel som ho este raz umyt lebo sa mi lepil na prsty.Malemu pyzamo do skolky da take ze ako keby krave vytiahol z papule tak sa snazim ho aspon rukami ponatahovat aby som sa nehanbil.Keby to do tej skrinky ulozila normalne poskladane tak by ani nevadilo ze to nieje vyzehlene.Tak isto kludne necha malemu spinave tricko,nepozrie ako ide...Je pravda ze ja doma nezehlim a nevarim nic zlozitejsie. Podlahy umyvam vacsinou ja,obcas ma sice fazu ze sa chyti sama od seba ale to je velmi zriedka. Ked ma aj volno, nieze by deti zobrala von ale pred telku,alebo sa hrat stolove hry a vonku je krasne...Tiez som jej hovoril,vies dobre jazyky tak skus deti do toho zapajat...vydrzalo jej to ten den co som jej to povedal. Cez nedelu tiez vacsinou idem sam s detmi niekam kedze ma pracu,alebo sa chce vyspat,alebo neviem preco....Jej pristup k byvaniu?Ju netrapi ze nemame zariadene niektore izby, ona na to peniaze neda a ja som si povedal ze uz ani euro.Ked aj idem niekam na dlhsie z casu na cas,ako cez leto s detmi tak samozrejme zbali kufre a ide byvat k rodicom kde to ma pohodlnejsie do prace a ja musim platil a hladat niekoho kto sa postara zatial o dom jej je to fuk. Raz nam tiez rodicia navrhli ze ked nestihame domacnost ze nech si niekoho najmeme.Tak jej odpoved ze ked ja nechcem nikoho zaplatit? Preco ja? Co je to len moja domacnost?Ked jej poviem aby sme sa nehadali pred detmi,tak odpoved nie, nech to pocuju.... Deti dat spat?Ju to netrapi ze pobehuju,ked ich ja nenazeniem do postele...Umyt,nechty ostrihat,usi vycistit detto...zas,nemusi to robit ale ona ani nepovie ze uz maju dlhe nechty ostrihas im ich?. Takych a podobnych veci co sa za tie roky nazbieralo by som tu vedel popisat ale to by bolo na niekolko stran....neviem ci som si to ja tak naucil ale co sa mam na to len divat? Ona to ma z domu mama obskakuje ju aj vsetkych tak tak bola naucena. Nemala z jednej strany lahke detstvo ale to nieje pre mna dostacujuce na to aby som to bral ako normalne....jeden fakt, mala poporodne depresie....ja tomu nerozumiem ako to je a co to je, ten vztah k malemu bol taky chladnejsi aj ked teraz ked uz su starsi tak je to vporiadku.
-preco chce byt nezavisla? mne to nevadi ze chce byt nezavisla a ja to beriem ako pozitivum,ale ked mam deti tak musim so zivotom bojovat aj ked ide clovek casto dusu vyplut. Nepamatam si ze by som jej to vycital,moj postoj je ze je fajn ked su dva prijmi
-nie som nahnevany ze zaraba rovnako, zaraba menej 🙂 ale na tom mi fakt nezalezi, aj keby zarabala minim. mzdu ci 2x tolko
-to je problem vazit si ju taka aka je, prave preto mam problem si ju vazit
-detom sa venujem,chodim s nimi na kruzky,aspon tu nedelu sa snazim niekam vybehnut s nimi,cez tyzden stihame tak akurat zakladne potreby
@zabka88
ano, clovek je obcas ci castejsie z toho vsetkeho v depresii a vidi veci ciernejsie , dakujem za povzbudenie
ja viem ze so mnou by tiez hocijaka nevydrzala....v niektorych veciach som svojsky, len toho sa v tebe nazbiera za tie roky a to tu uz fakt nejdem rozpisovat niektore problemove vztahy v rodine ktore maly ci maju vplyv aj na nas....
rozpravat sme sa skusali ale nikdy nic nevyriesili,aj mail som jej napisal atd.atd...
@verito
ja viem ze kritika je neproduktivna a ze mozno rezignovala lebo jej neprejavujem lasku ale ked vidim jak to je tak to nedokazem prehltnut
@maminuska
ver ci never, ked viem ze som odkazany sam na seba zvladam ovela viac lebo viem ze to za mna nikto nespravi a viem sa vypnut k vyssim vykonom..., a pre nejaky novy vztah sa nebudem trapit,..mam pre koho zit a nemusim mat k tomu opacne pohlavie,urcite nie za kazdu cenu.To vyriesi zivot sam...
@slozika
mozno sa viac boji ze by to sama nezvladla,a fakt je ze nieje rodinny typ, a malo na to vplyv aj jej detstvo ale to je zasa ina rozsiahla debata...
@jjuulliiaa
je tam pravda v tom, ze mi chyba prispevok tej zenskosti do rodiny. Zena by ma mala sufknut za to ze som doniesol blato do chodby, ze si neupracem ci pod., pocit ze si tieto veci strazi ona lebo mi to tak pride prirodzenejsie a nie naopak
ale nepovedal som ze nic nerobi to by som klamal
@digysa
to si bud ista ze manzelka to vidi inak,a niekedy som z jej nelogickych uvach ci argumentov paf
nad poradnou som rozmyslal-mozno su to moje predsudky ale mam pocit ze mi nemoze pomoct cudzi clovek, ze musim najprv sam seba presvedcit ze to chcem
@bbarboraa
nieje dominantna,a nechcem aby vsetko robila zena,ale chcem vidiet ze jej na tom zalezi ale to ked nieje v cloveku....tak to v nom proste nieje. Mamu som mal prehnane starostlivu,ale velmi som si ju za to vazil ako bola sa schopna obetovat. Nechcem aby bola ako ona,nepotrebujem mat vsetko tip top ale aby som ja mal vsetko hovorit co treba ci netreba....potrebujem vidiet trocha tej zenskosti ktora dotvori tu rodinnu atmosferu, muz nedokaze dat rodine to co zena a naopak
@marika39
dakujem
@juliana77
uz sa nebudem zalovat,
dakujem inak vsetkym za rozdielne nazory....vsetky maju nieco do seba,
@jjuulliiaa ono hlavne ten model, co Ty spominas, sa nehodi muzom. vacsina v sucasnosti chce, aby zena zarabala tiez. a nezriedka dobre zabezpeceny muz vymeni domacu pani za mladsiu karieristku, lebo mu imponuje aka je sebestacna.
@1mamina24
ako to dlho trva,hmm....no prve problemy prisli este ked sme byvali u rodicov a prisiel som zo stavby a som sa jej opytal ze preco aspon neupratala tak ze cakala na mna ked sa vratim aby sme spolu...
a to bolo uz prvy rok manzelstva ale toto som nejako vtedy este vladal vsetko prehryzt, este som mal dost energie a trpezlivosti. A teraz sme uz 6 rokov a ono sa to stupnovalo vo mne.
Riesit sme to riesili ale vzdy to skoncilo hadkou a obvinovanim. Pripadne nejake zlepsenie chvilku trvalo ale vratilo sa to do starych kolaji .... Celkovo je sice situacia lepsia len sa nabalili uz aj ine vazne veci a problemove vztahy v rodine....je toho strasne vela a sam sa uz v tom niekedy stracam,na mnohe veci clovek zabudne
ver ci never, ked viem ze som odkazany sam na seba zvladam ovela viac lebo viem ze to za mna nikto nespravi a viem sa vypnut k vyssim vykonom..., a pre nejaky novy vztah sa nebudem trapit,..mam pre koho zit a nemusim mat k tomu opacne pohlavie,urcite nie za kazdu cenu.To vyriesi zivot sam...
prepáč ale nevieš o čom rozprávaš, ja ano , som 1 krát rozvedená a viem čo je to byť na deti uplne sama , chodit do práce a z práce hned k trom detom, nemať kusok času pre seba ... vydržíš to možno pol roka, budeš unavený a frustrovaný ako veľa z nás a ver tomu že sa na manželku budeš dívať ďaleko menej kriticky.
A vzťah ? Po čase ti bude chýbať človek , ktorý by ti bol blízky 🙂 a nebudeme si klamať aj ten sex. A ženy sú celé žhavé za mužom čo má v starostlivosti tri deti a keby si si aj niekoho našiel , tak aby sa tu po čase neobjavila nová téma tvojej partnerky - neznášam jeho deti , čo je tu nič neobvyklé .
@valy
to je pravda, ale za seba hovorim ze si vazim ked vidim ze je zena ochotna obetovat sa pre rodinu.Netvrdim ze to musi urobit a chapem jej potrebu byt nezavisla a sebestacna. A myslim si ze ked aj vymeni nejaky muz zenu za karieristku tak hoci mu v niecom imponuje strati k nej casom uctu ked v nej neuvidi aj zenu - matku. Pokial mal teda aspon sam starostlivu mamu.
@keram3053 vieš polovička žien tu má takého manžela , síce zarába ale doma sa teda nepretrhne.
predstav si že aj ja po svojom mužovi zbieram ponožky okolo postele, pri stolíku , niekedy mu 100 krát musím pripomenut čo mal urobit a množstvo iných vecí - občas ma šlak triafa ale napriek týmto veciam ho mám rada a som zmierená s jeho nedostatkami . Ak by som mu sustavne niečo vyčítala tak ma pošle do prdele a prestane na mna uplne reagovat.
To isté robí zrejme aj tvoja žena, prestala na teba reagovat .
Ako som povedala jediný koho možeš zmenit si ty sám a potom očakávaj zmeny aj vo svojom okolí .