Unavené manželstvo
Rozmyslam ci je mozne aby sa dvaja ludia zacali mat opat radi ked uz manzelstvo nefunguje.Viem ze mozne to je ale asi nerealne.Navyse mam pocit ze to vlastne uz ani nechcem.Zit s clovekom ktory je do praktickeho zivota takmer nepouzitelny,ktory ma na prvom mieste pracu,ziaden vztah k domacnosti,slaby zaujem o rozvoj svojich deti,ziaden vztah k pohybu,nezodpovednost ani len k svojmu zdraviu,ktory vas sklame po charakterovej stranke,...je pre mna tak psychicky narocne ze si hovorim ze radsej budem zit sam. Ja som bol taky kludny clovek ked som sa zenil ale za tych poslednych par rokov som stratil strasne vela trpezlivosti.Niekedy reagujem uz dopredu podrazdene aj keby som nemusel ale mam pocit ze o co sa nepostaram sam tak to nebude.Viem ze by bolo spravne uz len kvoli detom dat vztah do poriadku ale asi mam tvrde srdce alebo co. Hovorim si ze som odpustil ale lasku uz necitim ziadnu.Skor hnev ked vidim ako u nas doma takmer nic nefunguje.Mozno som zly clovek?Niekedy ma to zoziera.Rozist sa je pre mna boj s vlastnym svedomim ale ten boj asi prehram.Najnovsie som sa dozvedel ze ju ponizujem.Je pravda ze mam obcas take poznamky ze kym si ty rozmyslis tak ja to 3x spravim, ze je spomalena a ze nerozmysla.Nic viac ale to by ste neverili kym by ste nezazili ...mohol by som tu slohovu pracu napisat.Mam toho pokrk.A ked padlo slovo rozvod a deti, tak deti by dala mne lebo by nemohla robit pracu ktoru ma.Tomu sa len tesim ale ten jej pristup ten ma teda sklamal.A tak v dobrom aj zlom,ked ma clovek pocit ze ostalo len to zle deti urcite ocenia taku obetu.Len ci ju chcem priniest? Prepacte,asi som si potreboval len ulavit...nechcem lutovat
@keram3053 mozno ma tu odsudia, ze nechapem ako moze matka ponechat svoje deti, ale mam viac deti, a nie su tie peniaze a ani nic na svete, aby som po rozvode takou lahkostou ponechala deti druhej polovicke!! a nie z pomsty, ale preto, lebo su to moj zivot!!! Bud je karieristka a rodina je menej cenna prenu, alebo je bezcitna a nepotrebuje lasku, rodinu, ale peniazky a postavenie, kde ju vsetci ,,miluju,,
@jjuulliiaa plne suhlasim!!! Ale konik je plny prave tych zien co cakaju ze muz navari,uprace a v noci vstane k detom takze tu nepochodis.
@keram3053
V priebehu 6 rokov mas tri deti? Podla mna ste so zenou uplne vyhoreni. Zamestnanie a domacnost s tak malymi detmi da zabrat.
Preco sa branis prijat nejaku pani na upratovanie? A studenta (-ku), ktora by sa ucila, venovala obcas detom? Je ti luto penazi? Alebo chces, aby to hradila zena, "kedze by to mala byt jej praca" a ona nechce? Potom by si to mal platit sam, pre teba sameho aj pre rodinu by to bolo ok. Ved to nebude stale, treba viest k poriadku deti.
A takisto by ste mali ist obaja do poradne. Setris na nespravnych miestach. Kedy ste spolu, len vy daja, boli niekde. Svet sa netoci len okolo deti. Aj povyrazenie raz za pol roka bez deti vztah vzpruzi ako byt len v kolotoci s povinnostami.
@keram3053 Z toho celého mi vypadávajú Vaše deti. Obaja rodičia sú povinní sa starať. Trochu to tu vyznieva, že ľutuješ, že máš deti. A ako z toho celého vyjdú oni? Vieš vôbec aké je to ťažké pre ženu uplatniť sa v zamestnaní? A ešte si tu spomínal milenku - tak super riešenie. Ešte urobíš ďalšie dieťa milenke a budeš spokojný aký si ty chlap. To nemôže manželstvo ťahať niekedy aj muž? No tak sa rozveď, urob si ďalšie deti a plať aj na ne, ked je to pre teba ľahšie.
@zuzkat1 samotné sudnictvo je hlavne postavené na tom že je tam 90 % žien čo sa týka rodinného práva 🙂 . Zákon je postavený na tom že deti budu zverené jednému z rodičov, nie matke. Alebo striedavá výchova.
Ja ženy , ktoré reálne zhodnotia situáciu a pre dobro detí sú ochotné prenechat do starostlivosti otcovi , neodsudzujem , maju na to právo a nijak ich to nedehonestuje ako matky.
To len spoločnost je tak nastavená len " my matky " .
@zuzkat1 no to vnímaš strašne zjednodušene. Dieta má byt tam kde je mu lepšie , ak je to u otca tak nech je to u otca. Ak má matka nechat kvôli detom karieru aby sa ukázala pred spoločnstou ako matka , a napriek tomu že otec má menej platené zamestnanie a viac času ale teda môže sa starať o deti , tak je lepšie ak zostanu s otcom a matka prispieva väčšími alimentami .
Čiže matka príde o dobre platenu prácu , stará sa o deti a muž jej prispieva malými alimentami . Hm super výhra pre tie deti . ale " jasne peniaze nie su všetko ", hlavne že žena je matka za každých okolností .

@maminuska
myslim ze viem o com rozpravam. Pretoze rano ked sa ide do skoly a viem ze zena nejde do prace tak sa mi nejakym zazrakom podari odist z domu skor ako ked viem ze je tam sanca ze mi pomozej aspon s jednym dietatom.A to sa mi stava aj v dalsich veciach. Chybat mi obcas asi bude ale to pride asi az ked budem mat menej starosti a budem mat cas rozmyslat, teraz mam co robit aby som stihol aspon to minimum.A to ostatne neviem 🙂 nejdem hladat nikoho a aj keby tak dufam ze uz rozum nenecham na stanici