icon

Upratovanie vchodov verzus vyššie vzdelanie

15. aug 2026
Strana
z2
autor
15. aug 2026

@anonym_autor môžem upratovať v dedine vchody, no moje dieťa sa vyjadrilo, že sa hanbí, ak ma niekto spozná. Mám VŠ a vždy som pracovala v súlade so vzdelaním. Čo si o tom myslíte? Ďakujem za názor. Riešim však dochádzku, psychickú náročnosť práce atď, atď

martinmmartin
15. aug 2026

kludne mozes

autor
15. aug 2026

Trápi ma to🙁. Nemám príjem a potrebujem, zároveň vždy som mala prácu, ktorá korešpondovala so vzdelaním

anonym_7d3942
15. aug 2026

Myslim si, ze treba sa s dietatom dokladne porozpravat, ze ZIADNA praca nie je hanba bez ohladu, ci niekto ma vzdelanie alebo nie. Aj keby ta dali do novin ako sa hovori hanba by to nebola.

autor
15. aug 2026
@anonym_7d3942

Myslim si, ze treba sa s dietatom dokladne porozpravat, ze ZIADNA praca nie je hanba bez ohladu, ci niekto ma vzdelanie alebo nie. Aj keby ta dali do novin ako sa hovori hanba by to nebola.

@anonym_7d3942 🙂 áno len teda puberta. Takú mám dilemu. Lebo sama som v menopauze. Proste ťažšie obd obia. Mne je ťažšie nájsť prácu a.... Možno chyba vo mne, že zle to zvládam🙁. Potom výčitky a ten kruh začarovaný

rozculena
15. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_7d3942 🙂 áno len teda puberta. Takú mám dilemu. Lebo sama som v menopauze. Proste ťažšie obd obia. Mne je ťažšie nájsť prácu a.... Možno chyba vo mne, že zle to zvládam🙁. Potom výčitky a ten kruh začarovaný

@anonym_autor prestaň to dieťa financovať,neper mu,nevar, atď a vyžaduj od neho,nech za tieto služby platí,keď teda sa hanbí za svoju matku,ktorá potrebuje príjem...

anonym_7d3942
15. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako to ze je pubertiak/cka je dost siroky pojem moze mat 11 ale aj 17 kazdopadne o to lepsie, ze nie je male dieta. Ja by som jemu/jej povedala narovinu (ak je mladsi/a primerane), ze inu moznost ako jeho/ju a seba (mozno partnera, surodenca?) financocat nemas a pokial chce aby ostala jeho/jej zivotna uroven, mal/a kde byvat a co jest bez toho aby jho/u zobral/a socialka tak budes robit tu pracu. Ked sa ti naskytne nieco lepsie tak to vyuzijes. V puberte urcite lepsie rozumie potrebe praci a penazi ako 6-7 rocne dieta.

anonym_69339b
15. aug 2026

Deti v puberte sa cítia trápne kvôli rodicom,bez ohľadu na ich prácu,vzdelanie, spoločenské postavenie.Svojmu dieťaťu vysvetli, že príslovie "Bez práce nie sú koláče ,, má svoj význam aj v súčasnosti.Zdorazni, že máte na výber: čakať na prácu primeranú tvojmu vzdelaniu a dovtedy fungovať veeelmi skromne, alebo vziať dočasne upratovanie a mať na základné veci Toto su tie životné situácie, keď svoje dieťa pripravís na život, naučíš ho, že žiadna práca nie je hanba

autor
15. aug 2026
@anonym_69339b

Deti v puberte sa cítia trápne kvôli rodicom,bez ohľadu na ich prácu,vzdelanie, spoločenské postavenie.Svojmu dieťaťu vysvetli, že príslovie "Bez práce nie sú koláče ,, má svoj význam aj v súčasnosti.Zdorazni, že máte na výber: čakať na prácu primeranú tvojmu vzdelaniu a dovtedy fungovať veeelmi skromne, alebo vziať dočasne upratovanie a mať na základné veci Toto su tie životné situácie, keď svoje dieťa pripravís na život, naučíš ho, že žiadna práca nie je hanba

@anonym_69339b dakujem

anonym_69339b
15. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_69339b dakujem

@anonym_autor Držím palce.

anonym_8487b1
16. aug 2026

Ked sa ukludnis,vyventilujes hlavu upratovanim ale zaroven si stale budes hladat pracu podla vzdelania tak uvidis,ze sa podari najst praca taku aku hladas.Ale tieto emocie ta este viac oddialuju od najdenia si takej prace.
Ja som vcera robila aj volala s dcerou a synom cez whatsapp,a uz minule mi dcera vravi:mama ty mas taku lahku pracu,len sedis,soferujes potom nieco urobis a zase sedis a soferujes a este tymi rukami ukazovala.No zlata bola.
Mas to tazke,ked este aj dieta ta samo depta.

anonym_238f26
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_69339b dakujem

@anonym_autor nie je to hanba. A preco si nemozes najst pracu v obore? Ake vlastne mas to vzdelanie?

marca12
16. aug 2026

Isla by som. Das dietatu priklad,ze sa vies najst v kazdej situacii. Ze sa hanbi je v puberte normalne. Az neskor si uvedomi,ze mama nesedela doma,ale nestitila sa ziadnej prace. Nie je to ziadna hanba. Moja kamoska tiez chodi upratovat vchody. Ma to ako reset hlavy po narocnej praci.

anonym_23567f
16. aug 2026
@anonym_autor

Trápi ma to🙁. Nemám príjem a potrebujem, zároveň vždy som mala prácu, ktorá korešpondovala so vzdelaním

@anonym_autor ak sa decko hanbí, narovinu by som sa ho opýtala, či sa potom nehanbí žiť z mojej výplaty. Žiadny telefón, internet, zmrzlina, pizza, výlet. Rýchlo by pochopilo 😉

anonym_7822f8
16. aug 2026

U mojich rodicov, tam sme sa striedali a kazdy tyzden ina rodina upratovala, volakedy prevladal skor ten model. Obcas niektori susedia vynechali svoju "sluzbu", alebo urobili len to najnutnejsie, zlizol si to ten za nimi. A tak prisupili bytovky na takyto rezim, ze si niekoho objednaju. A ver, ze ked dobre poupratujes, ludia si to velmi vazia a absolutne to neberu ako nejaku podradnu pracu. Skor si predstav, ze sme vsetci lenivci a sme radi, ze to niekto spravi.

anonym_47d095
16. aug 2026

@anonym_autor ja napríklad robím účtovníctvo z domu. Už mi z toho niekedy hrabe 😃 a rozmýšľala som, že pôjdem cez obedy obsluhovať do reštaurácie, aby som sa troška odreagovala. Lenže oni chcú každý deň a ja každý deň nemôžem. Tak raz, dvakrát do týždňa by som vedela. Ale nehanbila by som sa a isto by ma veľa ľudí tam poznalo, no bolo by mi to jedno. Dnes kopec ľudí vyhori a robí niečo iné. Môj bývalý riaditeľ podniku robí šoféra autobusu

anonym_3af494
16. aug 2026

Cim skor dieta pochopi ze ziadna praca nie je hanba, tym lepsie prenho. Ci uz teraz kuka na uoratovacky pokladnicky a skladnikov z vysky? Ani by ma nehlo sa tymto zaoberat, pubertiak asi tiez potrebuje lekciu zo zivota 🙄

anonym_fd6f9b
16. aug 2026

ja upratujem rada, je to pre mňa relax a pohyb a čistenie hlavy, tiež to ""nie je v súlade s mojou kvalifikáciou, robila som to popri náročnej práci, nakoľko čas bol voľný a peniaze sa zišli, veľa ľudí okolo mňa to nechápalo, ale mne sa hlavne chcelo bolo to také racionálne vyplnenie času namiesto fitnes

anonym_470e99
16. aug 2026

Neviem kolko ma puberta, ale vysvetli, ze bez € sa vypne doma internet, oblecenie bude s charity a poobede moze ist zbierat flase… ak ma nad 15 aj brigadovat. Pochopi velmi rychlo. Aj upratovnie je praca ako kazda ina …

marsmykkok
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môžem upratovať v dedine vchody, no moje dieťa sa vyjadrilo, že sa hanbí, ak ma niekto spozná. Mám VŠ a vždy som pracovala v súlade so vzdelaním. Čo si o tom myslíte? Ďakujem za názor. Riešim však dochádzku, psychickú náročnosť práce atď, atď

@anonym_autor Dnes má VŠ každý tĺk s prepáčením a nie ako kedysi 5 percent národa ako kedysi a teda niekto musí robiť aj manuálne. Naopak pracovitosť dnes sa nenosí a ľudia len špekulujú ako nerobiť. Teda malo by byť tvoje dieťa hrdé na to že si pracovitá a je to len dočasné, sama píšeš že si robila aj dôležitejšie pozície už.

lenka13332
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak nemáš príjem zober to ako dočasné riešenie a popri Tom hľadaj niečo lepšie. Radšej ako ostať bez príjmu.

anonym_1a9ffd
16. aug 2026

Treba poslať pubertiaka na brigádu dakde na pole….s nami chcela naša dcéra “nacvičovať” tiež niečo podobne. Odstrihla som jej vreckové, nové tenisky a podobne zbytočnosti, veľmi rýchlo sa uvedomila…dostala € presne na cestu do skoly a tak bola vybavená🙈

anonym_cca9cd
16. aug 2026

to by som si ani len nedovolila niečo také voči rodičom.
Mala som 16 r keď ma otec zapísal na brigádu do závodu. do píly. ukladala som drevo na palety - na linke. Otec inžinier, ale chcel aby sme vedeli ako sa ťažko zarába na chlieb. Na tvojom mieste slečnu pošlem - ak má vek - na brigádu.

anonym_cca9cd
16. aug 2026

Moja dcéra min. rok chodila na brigádu do jednej firmy.
dali ju do skladu , balila výrobky ktoré išli na export. Norma sa jej podarila splniť až po dvoch týždňoch zaučenia.
Odvtedy všetko preratáva koľko musí robiť aby si danú vec mohla kúpiť.
napr. posedenie s kámoškami 12 e - 2 hodiny driny.
možno by niečo podobné pomohlo aj tvojej dcére.

anonym_962224
16. aug 2026

Boze a niektorí doktori sa pchaju ludom v zadku a maju doktorat. Dceru by som rychle zrusila

anonym_90db08
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor upratovacka je zmysluplne zamestnanie, ziadny bullshit job. Mnoho pubertiakov sa hanbi za rodicov nech robia cokolvek, tymto by som sa u mojich deti vobec neriadila.
Jeden cas som upratovala lebo sme potrebovali peniaze a nasa rodinna situacia mi inu pracu vtedy neumoznovala. Bolo mi suma fuk, ze mam VS aj doktorat. Robila som si svoju pracu, ktora mi davala zmysel a vedela, ze je to len docasne.
Prekvapenu reakciu som zazila len raz, od mojho byvaleho kolegu, ktory ma stretol pred wckami, ktore som prave doumyvala. Povedala som mu len, ze niekto aj upratal musi, aby ludia mali cisto. Myslim, ze on sa citil trapne aj za mna, lebo nevedel co povedat.

patrike
16. aug 2026

Nevies si skor najst upratovanie penzionu / hotela / milionarovej vily ? Tam budes viac skryta pred okolim. Nasa byvala upratovacka z bytovky si velmi pochvaluje zaverecne upratovania AirBnb, Booking a pod, ma takto 5 bytov a zarobi slusne.

domkakvet
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor chod upratovat, ak dieta donesie vyplatu domov, tak nemusis.

marianarem
16. aug 2026
@anonym_90db08

@anonym_autor upratovacka je zmysluplne zamestnanie, ziadny bullshit job. Mnoho pubertiakov sa hanbi za rodicov nech robia cokolvek, tymto by som sa u mojich deti vobec neriadila.
Jeden cas som upratovala lebo sme potrebovali peniaze a nasa rodinna situacia mi inu pracu vtedy neumoznovala. Bolo mi suma fuk, ze mam VS aj doktorat. Robila som si svoju pracu, ktora mi davala zmysel a vedela, ze je to len docasne.
Prekvapenu reakciu som zazila len raz, od mojho byvaleho kolegu, ktory ma stretol pred wckami, ktore som prave doumyvala. Povedala som mu len, ze niekto aj upratal musi, aby ludia mali cisto. Myslim, ze on sa citil trapne aj za mna, lebo nevedel co povedat.

@anonym_90db08 Ja mam tiez doktorat a cim som starsia, tym viac si cenim pracu upratovacky. Ja upratovanie neznasam a o to viac si vazim, ze to niekto dokaze pekne urobit. Je to realne uzitocna robota a kazdy z nas by niekde pocitil, keby sa zrazu prestala robit.

anonym_c7d773
16. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor potrebuješ peniaze, tak do toho.Nic neprecestujes, žiadne tabuľky, otravni kolegovia čistá hlava

Strana
z2