Uprednostnili by ste kariéru pred vzťahom pri takomto partnerovi?
Ahojte, chcela by som počuť Vaše názory na moju situáciu. S partnerom som vyše troch rokov, posledný rok žijeme spolu v prenajatom byte (aj v tomto spravil rozhodnutie až tesne pred podpísaním zmluvy, kde meškal). Medzitým som skončila VŠ, ale keďže žijeme v meste, kde sa nemám šancu uplatniť, lebo tu nič nie je, potrebujem odísť preč. Skrátka som nezamestnaná, pričom popri škole som nabrala super prax, pretože som stále pracovala v odbore, aby som predišla situácii, že budem nezamestnaná absolventka bez praxe. Žiaľ, v predchádzajúcej práci pokračovať nemôžem, lebo nemám status študenta...
Chcela som, aby sme sa presťahovali. On zarába asi 500eur, ja nič. Fungujem z peňazí, ktoré som si ušetrila z práce popri štúdiu. Z toho som zároveň platila aj školu (fakt dream job). Teraz ho môžem robiť len vo väčších mestách, kde môj partner odmieta ísť kvoli svojej mame, práci (v ktorej sa uplatní fakt kdekoľvek, žiadna neodolateľná profesia). Ja som kvôli nemu:
1. ostala na pôvodnej škole, pričom som chcela ísť na Mgr. preč, ale boli sme spolu rok, tak som to nechcela trhať
2. odmietla super job, ktorý som dostala počas mgr. študia v BA, ale neodišla som, lebo tu bol on... 3. pred štátnicami som opäť našla prácu v KE, kde tiež nechcel ísť, tak som to nechala.
Ale už ma to takto nebaví. Proste som celý deň doma sama, periem, varím, žehlím... Som ambiciozna a komunikatívna žena, ktorá sa posledné mesiace môže porozprávať akurát tak s mrazničkou, lebo priateľ chodí na služobky. Keby sme mali aspoň dieťa, ktorému sa môžem venovať, ale to "ešte teraz" nechce (tých ešte teraz už bolooo). Áno, mám tu dve kamošky, ale s mojou profesiou sa tu fakt nemám šancu uplatniť. Všetci sa mi čuduju, prečo som tu ostala, prečo sa nerozvíjam, ale sedím doma. Predstavte si, že chcete tlmočníka čínskeho, arabského a anglického jazyka uplatniť v dedinke na ukrajinskej hranici... proste fakt bez šance.
baby, nikdy by som nepovedala, že tu raz budem takto nešťastná.... ☹ Čo by ste urobili?? Uprednostnili by ste karieru pred vzťahom??
Prepáčte za dlhý úvod, ale muselo to ísť von.
jemu asi vadi, ze ty by si brala vo velkom meste 3x tolko co on.. nie? Nic ta nedrzi chod a skus, anjdi si pracu a uvidis, ci pride za tebou
ved ked chodi na tyzdnovky, zaci aj ty chodit na tyzdnovky - najdi si vhodnu pracu vo vacsom meste. ale uprimne, neviem co na takom vztahu vidis. lepsie to nebude, mna by to teda dalsich 60 rokov nenaplnalo s takym muzom...
@darling16 Cakat na skoncenie podnajmu je zbytocne. Aj tak prispievas z uspor. Chlap by mal cvakat vsetko, ked ta uz dostal do takejto situacie. Hned by prehodnotil svojich trapnych 500€ a aj tvoje upadanie doma bez prijmu.
Lebo je mozne, ze ked ti dojdu uspory, bude z toho na nervy a zacne ta psychicky deptat....
Ahojte všetci. Píšete mi občas súkromne, že ako to dopadlo, tak som sa rozhodla, že sem napíšem výsledok, ktorý možno pomôže aj ďalším, ktoré sa ocitli v podobnej situácii a hľadajú odpoveď.
Vzťah som ukončila. Vyvrbilo sa to úplne plynulo, keď som videla, že kompromis nie je možný. Neostavajte s mužmi, ktorí vás nedržia, ale ani neposielajú preč. A tiež neostavajte s mužmi, ktorí sa nevedia odstrihnút od matky, lebo ako povedal Kuffa, s pupočníkovú šnúrou sa po meste s mamou nedá chodiť. Zničíte seba aj ženu.
Byt je stále v nájme, lebo nám plynie 3 mesačná výpovedná doba. Žiaľ, život sú aj straty... Ja mám firmu, som sama, som pokojnejšia, som šťastná... Diky za Vaše názory. 🙂
@zahrajzlato nepreháňala by som to 🙂
@darling16 tak držím palce , nech sa ti darí
@kvetinka75 vďaka

A hlavne ti nejde o prácu. Ja si myslím že vy máte úplne iné očakávania od života a s tým budete mať ak spolu ostanete v budúcnosti oveľa väčšie problémy. Jemu stačí práca s istotou za smiešnych 500 eur a ostať pri mame. Vyhovuje mu že má teba, zázemie a evidentne viac od života nepotrebuje. Ty si vzdelaná, ambiciózna, máš chuť rásť, spoznávať, žiť a nie prežívať. Myslím že je to úplne jasné.