Urážka od partnera

22. feb 2024

Urazili by ste sa keby vám partner povie že ste NEMTAVÁ? Povedal to po tom čo som nešla spraviť hneď ako to on chcel. Mňa sa to dosť dotklo, nepotrebujem počúvať od niekoho takéto urážky.

tenerifka
22. feb 2024

Pomaha nastavit zrkadlo, pri najblizsej prilezitosti mu povies, ze je mentavy a uvidis, ako zareaguje. Nastastie je to len priatel

0silvia0
22. feb 2024

a ty si jeho slúžka, aby si utekala spraviť hneď ako to on chcel?
áno, urazila by som sa a rázne ohradila.

7miriam77
22. feb 2024

No žiaľ takéto povahy začínajú najskôr mentava a o pár týždňov budeš jeb.. tá. Keby ma priateľ urazil, tak už by bol môj bývalý priateľ. Treba obojstranný rešpekt

autor
22. feb 2024

@0silvia0 ja nie som sluzka. Ja som bola unavena bol vecer, chcel nieco aby som poslala mailom ale nepovedala som ze to spravim ale jasne ze by som to spravila viem ze to bolo dolezite. Len nemam rada ked mi niekto rozkazuje…

ku_uk
22. feb 2024

Podľa toho aká situácia… ak montuje nieco a urgentne potrebuje pomoc, lebo mu niečo padne a tebe sa nechce tak aj ja by som to tak povedala 😀 ale ak nejaká banalita podaj mi ovládač tak nech si poda sám

0silvia0
22. feb 2024

aha, takže on je mantavý a nemtavý si niečo sám poslať mailom a do teba rýpe? No tohoto týpka uprac čo najskôr.

autor
22. feb 2024

@0silvia0 on nebol doma, takze to nemohol poslat

grof_monte_christo
22. feb 2024

@anonym Ty vieš, že to bolo dôležité, on nebol doma a aj tak si to nespravila? Ako nehnevaj sa, ale mohla si.

0silvia0
22. feb 2024

no dobre, my nevieme posúdiť o čo išlo v tej mailovej komunikácii, každopádne vám viazne komunikácia. No ja neviem, ja viem mail poslať aj z busu, aj z postele, čiže sa mi zdá že robíte obaja z komára somára. Každopádne nazývať niekoho mantavého by mi vadilo.

autor
22. feb 2024

@grof_monte_christo nebol doma, volali sme spolu je dlhsie prec. Bol na to cas aj dnes to poslat nic by sa nestalo. Ja som to chcela spravit ked dovolame.

autor
22. feb 2024

@0silvia0 bolo treba naskenovat nieco takze som to nemohla hned poslat.

tamvtme
22. feb 2024

Zalezi od okolnosti.....ja tiez manzelovi poviem, ze nebud hnily a pod s nami von (ked sa mu nechce a len by sa na gauci valal) ale nie je to myslene ako urazka a on to tak ani neberie....

grof_monte_christo
22. feb 2024

@anonym On mal predstavu, že ty budeš počas telefonovania skenovať dokumenty a tie hneď odosles?

autor
22. feb 2024

@grof_monte_christo on mi chcel asi len rozkazat co mam robit. Ale ja dobre viem co mam robit.

victory7897
22. feb 2024

Ja neviem ,,nemtava,, mi nenašiel ani pán Google sorry..ked to má byť ,, mantlava ,, tak sa to používa v súvislosti s nešikovnosťou ,že má niekto ľavé ruky..
Inak keď chcel povedať že si lenivá a zdochnuta mal pravdu...urobila si ten sken nakoniec?

stanulienkat
22. feb 2024

Moc to prezivas. Taketo prkotiny...Vedela si, ze to potrebuje, namiesto toho sa zduvas, ze mu nebudes robit sluzku a mas pocit, ze ti rozkazuje? Ubudlo by z teba? Ty si od neho este nikdy nic nechcela? Lebo toto nie je na urazku. Tieto sucasne vztahy, kde sa zduvaju ako deti a najlepsie ani nic nepoziadat, lebo si hned za sluzku...🙄 Co budes robit, ked budete mat skutocne problemy? Dufam, ze nemas viac ako 19r.

misiak7777
22. feb 2024

@autor ja ti neviem.. potreboval od teba niečo pre neho súrne - primitívny mail. Ale ty si to nespravila, lebo ty vieš lepšie čo robiť, a on ti vlastne rozkazuje keď ťa o niečo požiada. No pre mňa by si bol tiež mantak 🤷

januska12323
22. feb 2024

Bolo to dôležité, mohla si to spraviť len ty a namiesto "dnes sa mi nechce pošlem to zajtra" si povedala niečo podľa čoho si myslel, že to vôbec nespravíš?
To by som ti vynadala asi aj ja.

lindous
22. feb 2024

Možno sa na to pozerám trochu inak, lebo ja by som priateľa/priateľ by mňa s niečím takýmto neotravovala keby to bolo dôležité a súrne, čiže by pre mňa bola úplná automatika mu s tým pomôcť, ale určite mi to nepríde ako, že si chcel z teba spraviť slúžku… to by bolo keby to mohol spraviť aj sám a nechcelo sa mu pohnúť vlastným zadkom 😅… neviem kde si zobrala pocit, že ti rozkazuje? Nejak blbo to odkomunikoval? Nepoprosil? Alebo?… tiež by ma nahnevalo, keby môj priateľ robil takéto okolky okolo toho, že s niečím potrebujem pomoc…

grof_monte_christo
22. feb 2024

@autorka Situáciu si podľa mňa vyhrotila práve ty. Pre neho to bolo dôležité, videl, ze ty sa k tomu moc nemáš, že to chces odložiť na neskôr, možno až na druhý deň, preto na teba tak tlačil, chcel to mať v ten deň vybavené.

autor
22. feb 2024

@lindous ved samozrejme ze to bola automatika. V tom som nemala pocit ze som za sluzku. Mala som instrukcie co treba spravit. Prisla som domov, bola som unavena, chcela som to poslat vecer ked pojdem spat cestou do postele.
A ano ten styl ze ked niekto po tebe huci ked nespravis nieco podla jeho ocakavania je ok?

autor
22. feb 2024

@grof_monte_christo asi hej. Len ten styl ako vybehol na mna. Ja ked nieco od niekho chcem tak ho poprosim slusne a podakujem.

mikadooo
22. feb 2024

Poviem to takto. Raz mi muž povedal, že nie som normálna. Neriešila som, boli tam deti, návšteva, no proste parádička... Večer keď decká zaliezli, som sa ho opýtala, či mám ísť rovno na psychiatriu alebo stačí len psychológ. Chvíľu kukal, nechápal, potom som mu povedala, že ak má pochybnosti o mojom duševnom zdraví, nech mi to nabudúce povie medzi 4 očami a ja to budem obratom riešiť. Povedal, že on to tak nemyslel, samozrejme - ako vždy. Ja som mu povedala, že ak niečo "tak nemyslí", tak nech mi to nehovorí, lebo ma to uráža. A ešte sa ho pýtam, čo si myslíš, ako sa cítila moja sestra, keď si sa ma opýtal, či som normálna? Od vtedy sa ma už nikdy neopýtal, či som normálna. A keď zas príde s inou šmakocinkou, ktorú "tak nemyslí", vždy sa s ním večer v pokoji o tom porozprávam. On už od tých rokoch vie, že som na to extrémne háklivá, aby ma niekto zhadzoval, každopádne, občas mu čosi ujde (stále zriedkavejšie). Druhá reakcia, ktorú používam, ak mi nevadí, čo povie, je: "áno, som (lenivá, nemtavá, neviem aká). Urobíš to prosím ťa ty?". Mne napríklad absolútne netrhá žily, keď ma niekto označí za lenivú, či fyzicky ináč nedokonalú. Ale keď niekto začne ohľadom môjho duševného zdravia, tak to pením hneď (sprostá, blbá, nenormálna, atď)

autor
22. feb 2024

@stanulienkat ale ved ja som sa neodula ze by som to nespravila.
Takze keby po tebe chlap huci a povie ti ze si neschopna tak by si suchala nohami a bola ticho?

ankapal
22. feb 2024

mne frajer povedal ze som prijebana, lebo som mu povedala , ze jeho nech neriesi mojich byvalych frajerov , ze sme sa nepoznali a ani ja neriesim jeho byvale a este som mu tolerovala ze je rozvedeny .... od decembra je byvaly .... takze je normalne podla mna ze sa ti to nepaci ked ti povie priatel nepekne

grof_monte_christo
22. feb 2024

@anonym Ako často sa to stáva, že ti takto povie?

melanta
22. feb 2024

Nie, nie je normálne, aby chlap žene toto povedal. Ale rovnako nie je normálne, že ak niekomu poviem, že niečo urobím, tak nie je normálne pre mňa, že si poviem, že urobím to až cestou do postele keď pôjdem spať. Takže podľa mňa ste si kvit a ste sa našli.

lindous
22. feb 2024

Autorka, preto som sa pýtala ako to komunikoval… zase aj ty píšeš, že si nepovedala, že to spravíš, ale jasné že by si to spravila, tak neviem či si to on mal domyslieť alebo ako… zlyhanie komunikácie asi na oboch stranách v tomto prípade, bola to jednorazová záležitosť alebo máva takéto výbuchy pravidelne?

autor
22. feb 2024

@lindous ja som mu to uz pred tym viackrat povedala ze to spravim. Boli aj ine veci okolo toho.
Hej ma to odkukane z domu taketo spravanie. Aj ked pre niekoho to je blbost ze som precitlivena len ked sa to stava casto tak uz aj takato mala vec nahneva.

autor
22. feb 2024

@melanta a preco to nie je normalne? Ze to spravim ked ja uznam za vhodne. Ale aby to bolo ok.