icon

Urážky vo vzťahu

kenya163
2. aug 2013

Prosím Vás o radu. Som už na dne, alebo hlúpa? Dokázali by ste odpustiť partnerovi hrubé urážky typu : pi.., kur.., štet...pojeb... . Nepodviedla som ho, lebo myslím že pri nevere môže človek zo zúfalstva takéto niečo vypustiť z úst. Ale bývali sme spolu, po hádke mi odchádzal na celu noc preč. Väčšinou to začalo tým, že ho príliš kontrolujem, na všetko sa pýtam, starám sa do vecí do ktorých ma nič. Chodili sme spolu 5r. a po dalších 5 sme sa k sebe vrátili. Nevie sa zmieriť s tým, že som mala medzitým partnera. Pri každej hádke ma uráža škaredo aj mojou minulosťou, ktorá si myslím že bola úplne priemerna. Prosím , poradte lebo nedokážem mať svoju hrdosť, už som sa vrátila asi 3x po takýchto urážkach...škaredo ma dokáže dourážať a potom sa ospravedlňuje. Vraj nemal tak reagovať, mrzí ho to...ale už som ponížená aj pred okolím, no nedokážem s nim prestať len tak komunikovať. PROSIM PORADTE AKO BY BOLO PODLA VAS NAJSPRAVNEJSIE SA ZACHOVAT, aj cez bolesť.

miku1
2. aug 2013

@kenya163 Ja mám skôr pocit, že si hľadáš odôvodnenie prečo s ním ostať máš...No to ti tu asi žiadna baba nenapíše. Každý je strojcom svojho šťastia. Tak hádam sa ho dočkáš aj ty. 🙂

michalllkkkaaa
2. aug 2013

ono vzdy su dve strany mince..to,co tvrdi muž a to co zena...nepoznam jeho dovody preco sa takto sprava (mohla by si sa ho opytat)...po istych skusenostiach s opustanim partnerov som neni az taka radikalna. je to na Tvojom zvazeni,ale skus zistit, ci si neni na tom tak ako pisem dalej...ak hej, tak lasky tam neni...poviem to tak, nechcem mudrovať,ale v psychologii existuje terminn "štokholmský syndrom" a to je ked "obeť" za každú cenu háji toho, kto jej ubližuje, ochraňuje ho a ospravedlňuje. dokonca, aj napriek trápeniu,ho povazuje za svojho ochrancu. urážky strpieť môžes, ženy vydržia kadeco,ale prejdu Ti roky a nakoniec zdeptaná a naštvaná na mužov budeš bez rodiny, bez tohto "pána dokonalého" a život v keli. nájdi si nové záujmy, stretávaj sa s inými ludmi,a uvidis...a dobre si vseto zvaz

anatalia77
2. aug 2013

tak ako špinavé topánky nepatria do kuchynského dresu,tak nepatria nadávky do vztahu.Obidve veci sú nepochopitelné.

mamavera
2. aug 2013

@kenya163 je úplne jedno ako to začalo, ako to skončí ti je dúfam jasné. Jeho slovné útoky sa budú stupňovať a vyústia do fyzických. Polož si otázku sama sebe - na čo mi je taký partner? Čo ma s ním čaká? A úprimne si na ňu odpovedz. Nehnevaj sa, ale pripadá mi to, ako keby túto tému založila 14-ročná, akosi nemôžem uveriť tomu, že existuje žena, ktorá dovolí mužovi, s ktorým ju nič nespája, aby ju takýmto spôsobom urážal. Vlastne spája - pár rokov jeho ignorácie a pohŕdania ňou a pár rokov, ktoré si zabila tým, že si si vysnívala vzťah, len si si nevšimla že s mužom, ktorého by všetky tieto ženy, ktoré ti tu dnes písali, odkopli a ani by sa po ňom neobzreli.
Ak teda máš 14 a nemáš si čo začať, nájdi si inú zábavu, ak máš problém skutočný, vyhľadaj si vo svojom okolí ordináciu psychológa, lebo budeš v živote veľmi nešťastná.

zozo111
4. aug 2013

@kenya163 Viem presne o com hovoris - mam presne tento problem, ale s manzelom. Mozes mi verit - nikdy to neskonci, bude to len HORSIE - u nas momentalne tak, ze mi takto nadava aj pred synom, ktory uz tomu rozumie a pred susedmi, ktorí nie su hluchí.
Ako radia kocky- odid od neho, kym je cas. Ver mi, neprestane, budes sa trapit cely zivot.... Cely zivot. Znici ta aj tvoju hrdost, zenskost, vsetko.ňja trpim uz len kvoli dietatu. Nemat s nim byt a dieta, davno by som ho poslala do riti.

maja2039
4. aug 2013

@kenya163 NAJSPRAVNEJSIE SA ZACHOVAT, aj cez bolesť.?????????????????,
Okaslat ho cim skor a co najdalej utekat od neho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kenya163
autor
5. aug 2013

@michalllkkkaaa ked sa ho spytam mi povie pretoze ja som ho k tomu "vyšpičkovala"

anatalia77
5. aug 2013

@kenya163 tak by som si tentoraz ja "zašpičkovala"topánkou v jeho zadku..a len raz.Nie som predsa hysterka 😎

kenya163
autor
5. aug 2013

vyzeram tu uz jak krava ono uz neriesit ten vztah ale naozaj sa bojim ze som taka zla. lebo ja som naozaj chcela vediet s kym sa stretava, za kolko pride asi ked odchadzal a dost casto som mu opakovala nech nerobí nic zle..jednoducho uz mozno ja som taka ze naozaj chcem mat toho druheho pod kontrolou

anatalia77
5. aug 2013

@kenya163 zrejme si sa z role priatelky preklopila do role matky.Preto tie otázky a obavy...Stáva sa to.

kenya163
autor
5. aug 2013

@anatalia77 a je to natolko zle ze som hned p...???

anatalia77
5. aug 2013

@kenya163 tak asi hej ked to tu riešiš!!ale to je dobre,je tu vela názorov tak pozorne vyberaj.
A potom on už svoju matku má. 🙂

samantha223
5. aug 2013

urazky vo vztahu tohto typu, nemaju co robit. Muz neponizi zenu , ktoru lubi, takymito slovami. Nemohla by som zit s takym chlapom....

samantha223
5. aug 2013

@kenya163 ja mam muza uz 13 rokov, tiez viem kedy kami ide a je to uplne normalne ze si povieme kde sme, co sme. Neni natom nic zle, ze chcete vediet, kde je

ada5555
5. aug 2013

@kenya163 moj muž sa chová PRESNE TAK ISTO!!!!uržky su na denno poriadku pokial povime svoj názor ale mi niečo padne nechtiac z ruk pi..ku..je..su u neho norm.uražky pre mna ja som vydata 9r a neviem kde sa berie ta sila zostat s nim ale ked ma raz silno zdrapil za ruku a vyhodil za to že som mu nechtiac poškriabala auto kt.bol aj tak pooškierane ma pourážal aj pred malym že som špina ku je nula ...norm.som sa ho bala triasli sa mi ruky zobrala som deti a išla k mame zobrat odvahu apovedat jej čo sa stalo a ako sa ku mne chova bolo tažke a ale aj zbytočne lebo moj otec si mys,že prehánam a neveril mi lebo moj muž je velkmi dobry herec.doma sa detom vobec nevenuje mne nikdy nepovedal prepáč .ver mi! toto sa bude len zhoršovat ja som pred niek.rokmi chcela odist a dnes lutujem že som to tak nespravila skor a nechala sa uražat a ponižovat.ked pride z prace len ho zaujma čo som sravila jak jeho služka .moja kamaratka ma to iste je bez detná a dopadla tak že si našiel inu a ona sa nechala tiež uražat a nepočuvla man aby od neho odišla .ked vydim ako sa chová ale pouj od druhej ženy že moj muž mi spravi kavu ale ma niekam pozve.ja možem snivat kažku vec mi vyčita,pre hlupost spravi cirkus.chceš mat raz deti ?ak ano tak asi nechceš jeho pri sebe.aj ked ti povie prepáč to neznamená že to mys.uprimne.ked sa pri nom necítiš dobre tak odid.tot nikam nevedie .ja by som aj odišla keby mam pracu a dokažem sa o deti postarat.

kenya163
autor
5. aug 2013

@ada5555 nechcem takto byt..j apotrebujem uz mat klud. ale on neustale tvrdi ze to ja som na vine, ze on takyto nieje, ze zil 5 rokov normalny zivot (kym sme spolu neboli)..a tosom sa dozvedela ze chodil po bordeloch...prosiiim?? sak mne jeto nechutne..mysle ze je to uplne normalne ? ze to chlapi bezne robia? nemyslela som ze je taky..vzdy sa tvaril uplne inak...

andrea_galova
5. aug 2013

@kenya163 Presne toto isté som zažívala ja......trpela som to dva a pol roka......a ver mi, koľko šancí som ja bývalému dala nie je ani normálne, žila som v strachu keď sa blížila hodina kedy sa mal vrátiť z roboty, lebo som vedela že všetky nervy si vybije len na mne, zo začiatku to boli len urážky a vyhrážky ako hovoríš, ako ma zabije, ako ma dostane do nemocnice, vyhodí cez okno a tak ďalej, neskôr to boli už aj fyzické útoky....chvalabohu sme deti spoločné nemali....no predsa to bolo ťažké odísť, on mal syna z prvého manželstva o ktorého sa jeho bio mama nezaujímala a ja dcéru ktorá ho volala tatino....iba tieto deti ma pri ňom držali, až kým som raz nepochopila že deti to vnímajú oveľa viac ako som si to myslela, a náš vzťah ukončila,.....a to on nedokázal pretrpieť ešte len vtedy začalo peklo, prenasledovanie, v noci telefonáty že mi stojí pod oknom a že ma zabije, že umrieme spolu, ak nebudem jeho tak nikoho.....skončilo sa to udaním na polícii.....:(

kenya163
autor
5. aug 2013

@andrea_galova ale on mi toto nerobil nejak len tak ze prisiel domov..ale ak som sa ho nieco spytala co sa mu asi nepacilo alebo ziadala nejake vysvetlenie na nieco...proste to bral ze nemoze mat doma klud a vsetko musi vysvetlovat...tak potom zacal. alebo odisiel na celu noc prec..a obhajuje to tym ze sa nechcel hadat a tak spatne mi nadavat tak radsej odisiel. ale ve dked sa aj dvaja pohadaju predsa nech su nasvani kricia na seba ale odist na celu noc? mozem byt tak neznesitelna boze?

andrea_galova
5. aug 2013

@kenya163 No a to nie je len tak ????? Nevidím na tom nič zlé ak sa spýtaš partnera že kde bol, je to úplne normálna vec, a porozmýšľala by som prečo mu tak prekáža a rozčuľuje vysvetlovať kde bol, ak môj partner mešká aj keď len pár minút tiež sa ho normálne opýtam kde bol a normálne mi odpovie nevidí na tom žiadny problém, ja si myslím že kebyže je to opačne aj on by bol zvedavý kde práve tráviš ten čas....ver mi toto je len začiatok, poznám to veľmi dobre.....a odišiel na celú noc preč??? a kdeže šiel??? odísť len tak preč nie je riešenie, ale prikladá len do ohňa ale jemu to tak vyhovuje....ver mi že vina nie je v tebe....síce neviem detaily, ale jeho správanie nie je normálne to mi ver......utekaj rýchlo od neho preč a ver mi že ti chcem len dobre....kým nie je neskoro, ak náhodou bude dieťa priklincuješ sa k nemu chtiac nechtiac a on to bude oveľa viac aj využívať..... máš 26 rokov...najvyšší čas si nájsť niekoho normálneho ktorý si ťa bude vážiť takú aká si milovať ťa a vážiť....pre ktorého budeš zmyslom jeho života....ktorý ťa bude rešpektovať, aký život ťa pri takomto úbožiakovi čaká s akým žiješ? viem že je to ťažké, aj pre mňa to bolo ťažké a vidíš to rzhodovanie trvalo dva roky..... a ľutujem že som to nespravila skôr ..... možno potrebuješ spoznať niekoho kto ťa inšpiruje a ukáže ti čo je to skutočná láska 🙂

denae
5. aug 2013

@kenya163 ak ti ostala ešte aspoň štipka hrdosti a sebaúcty- odíď. Nečítala som celú diskusiu, možno to tam aj niekde píšeš...no aký máš vlastne dôvod zotrvávať stále v takomto vzťahu? Čo ťa tam drží? Ak sa nebudeš vedieť rozhýbať a rázne si povedať, že AJ JA SOM ČLOVEK A NIKTO NEMÁ PRÁVO TAKTO SO MNOU ZAOBCHÁDZAŤ, stane sa z teba jedna zakríknutá, ustrašená, psychicky zdeptaná žena ☹ ☹ ☹ Tak uváž a zariaď sa podľa toho.

kenya163
autor
5. aug 2013

NAJHORSIE NA VSETKOM JE ZE NEVIEM POVEDAT DOST TYM MYSLIENKAM ZE CO SOM MOHLA UROBIT INAK, CI SOM NEPOCHYBILA NIEKDE, NEROBIL AMU NEJAK NEVEDOMKY ZLE JA...TAKE TO BOLO KRASNE NA ZACIATKU..

ada5555
5. aug 2013

@kenya163 ked som sa išla vydavat tak mi sestra pov.že každy chlap sa po svadbe zmení a ukáže sa aky naozaj je!neverila som jej že aj aj moj taky bude laska ma klapky na očiach🙂mne moj tiež po hadke hov.že som ho vyprovokovala že to je moja chyba ...to bude furt ten isty kolotoč ver mi🙂chlap kt.má rad svoju ženu neubližuje pomáha jej váži si ju a to naši chlpi nerobia ak toot nechceš tak odíd načo čakáš?rozchod rozchodíš ale toto čo mám ja teraz budem velmi dlho lebo musím chodit psychologičke lebo som sa chcela zabit a psych.pov.že takyto chlapi su egoisty a nikdy!!!sa nezmenia bude to čoraz horšie lebo mi sme ich bábky a dovolime im aby s nami toto robyli

ada5555
5. aug 2013

@ada5555 klikni si v googli psychicke tyranie a tam budeš mat take iste priznaky .ja som si prečitala knihu PRESTANTE TVRDIT že ste v pohode a ta mi velmi pomohla piše ju uznavana psychologička .musiš to niekomu pov.vyrozpravat sa lebo sa s toho zblázniš a a najhor.chvílí vybuchneš ver mi

kenya163
autor
5. aug 2013

@ada5555 ze nemozem byt taka zla???????????? aj ked ma nepoznas ...ja uz chcem mat toto zasebou :(((((((((((((((

pingu1
5. aug 2013

@kenya163 utekaj kade lahsie.... je ti to treba? ja si myslim, aj keby si bola neviem aka furia, zla a neviem co, tak do vztahu taketo reci nepatria. svedci to o jeho inteligencii

michalllkkkaaa
5. aug 2013

@kenya163 tak potom odid, je to clovek , ktory si asi nedokaze uznat vinua vzdy bude obvinovat Teba...toto neni vztah

anatalia77
5. aug 2013

@kenya163 kým tu vypisuješ tieto litánie na 3 strany, už si mohla byť za ten čas aj mame v prde../pardon/

huanita
5. aug 2013

Muž má byť svojej partnerke oporou,,vážiť si ju,,ochranovať ju,,,a nie ubližovať!....toto nieje zdravý vzťah...

ada5555
5. aug 2013

@kenya163 je jedno aká si aj mi ženy máme svoje dni a každa inu povahu ale to nedáva pravu mužom nadavt nám atd

kkkkika
29. nov 2013

Ahojte prosim poradte mi som 16tyzdni tehotenstva a mam uz aj 6rocneho syna s prveho vstahu babo cakam s novim priatelom s ktorim som 2 roky no zial bohu je to zle nadava a urrazama vsetkymi nadavkami a urazkami a sem tam ma aj udre a mojho syna priam nenavidy udrel uz aj jeho a o nadavkach ani nehovirim co mam robyt lubim ho no uz nevlazem takto trpet a zaroven sa bojim co bude snami ked sa narody este aj mala