Urážky vo vzťahu
Prosím Vás o radu. Som už na dne, alebo hlúpa? Dokázali by ste odpustiť partnerovi hrubé urážky typu : pi.., kur.., štet...pojeb... . Nepodviedla som ho, lebo myslím že pri nevere môže človek zo zúfalstva takéto niečo vypustiť z úst. Ale bývali sme spolu, po hádke mi odchádzal na celu noc preč. Väčšinou to začalo tým, že ho príliš kontrolujem, na všetko sa pýtam, starám sa do vecí do ktorých ma nič. Chodili sme spolu 5r. a po dalších 5 sme sa k sebe vrátili. Nevie sa zmieriť s tým, že som mala medzitým partnera. Pri každej hádke ma uráža škaredo aj mojou minulosťou, ktorá si myslím že bola úplne priemerna. Prosím , poradte lebo nedokážem mať svoju hrdosť, už som sa vrátila asi 3x po takýchto urážkach...škaredo ma dokáže dourážať a potom sa ospravedlňuje. Vraj nemal tak reagovať, mrzí ho to...ale už som ponížená aj pred okolím, no nedokážem s nim prestať len tak komunikovať. PROSIM PORADTE AKO BY BOLO PODLA VAS NAJSPRAVNEJSIE SA ZACHOVAT, aj cez bolesť.
@kenya163 on je psychicky naruseny..drogy mu poskodili mozog, pravdepodobne trpi nejakou psychickou poruchou. Normalny clovek sa takto nesprava.. Ano, aj ja sa spytam partnera, kedy pride a kde bol..to su NORMALNE otazky. iba clovek, ktory nieco skryva ti na ne neodpovie, ale naopak zacne utocit a plut okolo seba... Moja rada, ako dalsich 30 predo mnou - rychlo od neho prec. Mozno budes mesiac smutna, ale prosim ta... ani o dalsich 5-10 rokov nech ta nenapadne sa k nemu vracat...Uz teraz aspirujes na titul tyrana zena.., tak nech sa to nestane skutocnostou. Ten clovek ta stiahne na dno..
@kenya163 take urazky mu neodpustaj..............,povedz mu dovi a dopo,toto nie je partner,ktory ta miluje,ked ti takto nadava!
@kenya163 a este nieco,co cakal,ked sa nevie zmierit s tym,ze si niekoho mala,......je to chudak s malym sebavedomim,nech si riesi svoje komplexy na sebe a tebe nech da pokoj,ved ta znici,ak s nim ostanes!!! 😨
@janka_by mozno si to napisala uplne presne..ano asi mas pravdu strasne som asi hladala nieco aby som s nim ostala a vyhovorky ze to je v pohode aj ked moj vlasnty rozum mi hovorí ze som nenormalne hlupa ked takto rozmyslam . ja obvinujem seba, ci som naozaj taka neznesitelna pretoze mi povedal ze nikto nevie aka som lebo nikto so mnou nezil.
@kenya163 hmmm... bolo by fajn zamysliet sa, preco ta takyto partner pritahuje. Ako sa k sebe spravali tvoji rodicia? citila si sa ako dieta milovana? mala si dostatok lasky, alebo si aj v rodine "zobrala" o omrvinky pozornosti? atd atd... nase buduce vztahy sa sformovali uz v detstve a nasi rodicia nam dali zaklad. Niekedy dobry, niekedy zly.
Popracuj sa sebe, zbehni k psychogicke, spolu odhalite, preco takehoto partnera mas pri sebe, popracujete na zvyseni sebaucty a sebavedomia a potom ta uz ani nenapadne pytat sa takuto absurdnu otazku...
on je tiez pripad pre odbornika, ale to nech si poriesi sam...
nevidím perspektívu vášho vzťahu do budúcnosti, pokiaľ nemáte deti je najlepšie hlavne pre teba , aby ste sa rozišli. Keď ťa chlap neustále uráža, tak tým ti dáva najavo, že si ťa ako ženu neváži. Keď ti hovorí takéto hrubé slová, neviem si predstaviť akoby sa správal keby máte spolu deti. Raz sa chyba spraviť dá , ale nie stále dokola a donekonečna sa niekomu stále ospravedlňovať za urážky a že to tak nemyslel. Zrejme ho máš rada, ale rozchod bude pre teba lepší a to čím skôr.
@m_ij_ka no on praveze je super. kym sa nic neopytam, nechcem vediet...mam ho nechat zit a bude nam fajn. ked povie ze ide do prace vtedy tak ide vtedy, ked povie ze dojde vtedy tak dojde vtedy..ale takyto ej na mna len pri hadkach,nieze by prisiel do kuchyne a zacal mi takto nadavat, to nie
@kenya163 nehnevaj sa na mna, ale myslim, ze je nepodstatne kedy ti takto zacne nadavat, podstatne je, ze si vobec dovoluje takto nadavat. Myslis, ze ja sa manzela nepytam preco prisiel tak neskoro z prace a este sa nanho aj hnevam. Nikdy si nedovolil mi nepovedat kde a s kym bol. To je predsa vztah a potom aj manzelstvo sa opytat a dostat aj odpoved. ak chce vlastny zivot, aby sa ho nikto nic nepytal, tak nech je sam, potom sa nebude musiet nikomu spovedat. Aj bitie zeny zvacsa zo zaciatku ospravedlnuju svoje polovicky, ze ved on ma zbije len vtedy a vtedy, ked ho vyprovokujem. To je ako normalne? Urcite nie, tak ako jeho chovanie, ktore moze prerast este aj do bitky, ked sa uz teraz v zurivosti vyhraza, ze ta zhodi z balkona. Ako normalne mi rozum stoji nad tym. Mozno otazka casu, kedy to v hadke a zurivosti, ze nieco od neho chces vediet, urobi. Ako zrovnaj si hodnoty, co je v zivote podstatne a dolezite a s kym to asi tak chces
Povedz mu, ze nech pali do p. . . . a zavrie za sebou dvere, pretoze raz ta naozaj vyhodi z balkona. Povaha sa nikdy nezmeni a je dokazane, ze agresivny clovek , ktory sa vyhraza tak na 90% svoje vyhrazky aj dokona . . . prec od neho, HNED ! Sorry, to je moj nazor! Drzim palce . . .
To ako si on vobec predstavuje vo vztahu a nedaj boze v manzelstve ze sa nemas starat a nemas klast otazky ? Ved o tom je jeden vztah, o tolerancii, respektu ... neuraz sa ale si vazne hlupa ak mu toto tolerujes a dovolujes mu sa k tebe sa spravat ako k handre... a jak to tu citam len ho obhajujes ..
@kenya163 pripomina mi to spravanie tyranej zeny, ktora sa napriek tyraniu nedokaze od svojho partnera odputat, lebo co ak sa zmeni 😖 . Jednu sancu si mu dala, on sa nezmenil. A ako mozes tvrdit, ze taky nebol, ked si s nim nebola 5 rokov? S kym bol vtedy? Sam , s rodicmi? Myslis, ze k mame sa tak nesprava, ked sa ho pytala, kam ide a preco sa vratil tak neskoro??? Ak ste rovnocenni partneri, je normalne, ze viete, kde ten druhy ide, kedy sa asi vrati, atd, ja to vravim manzelovi bez toho, aby sa ma pytal a opacne...
Riesenie?
A, odid od neho. naozaj chces byt s niekym, kto sa vyhraza, ze Ta dostane na ARO? A ked pridu deti???
B, posli ho na liecenie, k psychologovi, na terapiu. Ale kym nebude *normalny*, odid od neho. Pretoze je vela takych ludi, co slubia, ze na dalsi mesiac, o pol roka, atd...a nic z toho.
Naozaj, pozor nanho, pretoze jedneho dna sa moze stat, ze mu vyleti ruka a potom to uz pojde riadne dole kopcom...a ci Ty si tu hadku zapricinila ci nie, za svoje spravanie je vzdy zodpovedny samotny clovek. Si mlada, mas zivot pred sebou, nezahadzuj ho s clovekom len zo sucitu, lebo TY si JEHO splnenym snom...hladaj si svoj sen. Drzim prsty.
kenya163,
Aj moj priatel mi niekedy povie hnusne, ale nikdy to neni len tak z nicoho nic, ale je pravda velmi to boli, citim sa strasne.. Potom sa ospravedlni a je to lepsie, su to len slova, nie pekne, ale . Ja viem a poznam svoju hodnotu a nepaci sa mi to vela krat som mu to vravela.neni to kazdy den, ale stane sa. Cloveku niekedy v hneve vyjdu z ust aj slova ktore nemysli tak. Podla mna su dolezitejsie ciny ako slova, a moj priatel je super , stara sa o nas, je najlepsi , kvoli nejakemu slovu hadam nepoviem koniec, ale i teba to bude nieco ine, drz sa a nech je to s vami lepsie. Pa
@kenya163 tak to by som mu neverila ani ja. Na druhej strane, ak vravis, ze kedysi bral drogy, mozno mal taky zivotny styl, ze prespaval kade tade, tak mozno je to pravda. ALE, otazka je, ci sa problemy riesia tak, ze on odide z domu a spi v aute. Ked pridu deti, bude to tiez tak riesit? On ma kolko rokov?
@kenya163 Nepíšem to v zlom, ale keď ti vravel, že sa mu splnil sen, to o čom sníval? O tom, ako ti bude nadávať, o tom, ako ťa bude urážať??? Ten človek si ťa absolútne neváži. Naozaj chceš takého chlapa? Zatiaľ spolu len chodíte, čo myslíš, ako by sa správal, ak by ste sa nedajbože aj vzali? Ja viem, láska je slepá, zažila som to na vlastnej koži. No dokázala som sa odpútať, trvalo to síce asi rok, a nebyť jednej veci, možno by to trvalo aj dlhšie, ale teraz vidím aká som bola ja vtedy sprostá....Potom som stretla môjho manžela, ktorý by mi zniesol aj modré z neba, ktorý si má váži, rešpektuje, chápe....a vieš čo? Som šťastná a ľutujem len jedno, že som 6 rokov pred ním venovala čas niekomu kto za to nestál.
ľudia ale ja tiez niesom ideal...slubuje ze uz to nikdy nespravi, ze chce sancu aby to napravil...a ja zase raz...ze este raz a uz nevyroním ani slzu...aj ja som ziarliva. boze to je vsetko jedno ide len o tie slova a vyhrazky... :((( netusím co este riesim ked je pravda ze stale si to chcem s nim vyrozpravat ale on sa o tom nemieni bavit, vraj sa neviem chovat ako dospela a prist domov a zabudneme na to. ale mna to trapi..preco sa neviem nasrat prsote nadobro nasrat?
@kenya163 pretoze mu to dovolis! preto sa to deje, vsetko sa deje,t ak ako chceme, ak mu dovolis s tebou amvat, bude to robit stale......tomu ver...ja to poviem len ejdno....vies kolko je skvelych chlapov na svete? a ty naozaj chces tohto?.....ja len, ze moj muz ma za 11 rokov nikdy nezbil, nikdy mi nenadal, nikdy sa nespraval ako tento chudak....chces takeho akeho mas?
@kenya163 potrebuješ pomoc, pomoc psychológa, on ti pomôže nájsť stratené sebavedomie, aby si už nikdy nemala potrebu žiť s takou žumpou, s akou žiješ. Ešte bol aj na drogách?! Máš pocit, že je posledným mužom na zemeguli, keď sa s ním zahadzuješ? Sama seba klameš, že z tvojej strany ide o vzťah, nejde ide o zvyk a o strach, ako budeš existovať bez partnera. Normálne, začneš si vážiť sama seba a už nikdy nedovolíš žiadnemu takému chrapúňovi, akého máš doma, aby na teba prehovoril a nie zo, aby ťa urážal.
@mamavera zacalo to tym ze mi vycital ze "preco nemoze ist on sam s kamaratmi na pivo bezomna"..ja som len dufala ze ked sme tolko spolu neboli tak aspon na zaciatku vztahu bude chciet byt stale po robote so mnou..ked tak aj na tom pive ale on to bral ze preco musim ist vsade s nim.ci ho kontrolujem...a uz to islo..potom som aj ja bola nervozna...potom stacilo ked niekam odisiel a ja som mu volala priznam ze nie moc prijemne..kde je tolko...a zase ohen
čo myslíš, ako sa bude správať keď sa prípadne vezmete a budete mať dieťa? Hádam nebudeš až tak naivná,aby si si myslela že to bude lepšie! Skôr opačne! Prepáč,ale o takého chlapa by som ani bycikel neoprela!

@kenya163 Ahoj. Nehnevaj sa na mna, ale je pre mna uplne neuveritelne a nepochopitelne, ze vobec chces radu o tom ako sa s tym vyrovnat a ako byt voci tomu imunna. To mi znie tak, akoby si s nim chcela zostat, len sa s tym chces nejak vyrovnat a naucit sa s tym zit. Ja osobne si nieco take ani neviem predstavit, ze by sa ku mne tak hrubo niekto spraval. Moj terajsi manzel mi za osem rokov chodenia a rok manzelstva nepovedal, ani pol kriveho slova, nech sme sa posekali pre cokolvek.
Si mlada baba, ktora si dokaze najst urcite niekoho, kto si ta bude vazit. Nikto si nezasluzi, aby sa k nemu spravali ako k handre a chudere. Jedina rada, ber nohy naplecia kym nepadnes hlbsie a daj si dole tie ruzove okuliare, lebo je to ocividne agresivny muz a o drogach ani nehovorim, ze tie na nom mohli nechat svoje nasledky ak s nimi vobec prestal. Myslim, ze ked si clovek zapne TV noviny, tak vidi kolko nasilia a vrazd sa stava v rodinach, medzi manzelmi, partnermi. A ver, ze od sameho dna sa ti bude odrazat horsie ak premyslas, ze s nim ostanes, akokeby si to ukoncila teraz a viac sa neobzrela. Tak vela stastia.