Urobila som dobre?
Ahojte, potrebujem hneď vedieť ci to co som urobila je ok... Mame s manželom 3 deti a z toho jedno je novorodenec. Manzel si našiel novú prácu keď som otehotnela a začal v nej piť a aj znova fajčiť. Keď sme sa zobrali fajčiť prestal. Pije asi tak 2-3x do týždňa. Začali hádky minulý týždeň keď som mu nasla cigarety v aute a on mi celý čas od svadby tvrdil ze nefajčí ze keby fajčil tak mi to povie. Nakoniec som zistila ze teda fajčiť ani neprestal a teda niekoľko rokov ma klamal. A áno vedel to úžasné zamaskovať lebo sa v práci vždy prezliekal. Teraz toto pitie.. Ja som už zúfalá. Áno každý si sem tam vypije na nejakej oslave alebo niekde ale myslím ze 3x do týždňa už je viac ako dosť. Vždy na ďalší deň je tichá domácnosť a potom to aj tak prejde... No tento kra mi volal z prace a zase naliať. Tak som mu napísala ze ak do 15minut nebude doma tak zamyká a viac mu dvere neotvorim (také správy som písala tiež často čiže to už nebra vážne) samozrejme prišiel až o 3 hodiny naliaty ešte viac. Lenže ja som dvere zamkla a zatiahla všetky žalúzie. A teda on chvíľu stal pri dverách aj mi potom volal ci otvorím a povedala som nie. Takže odišiel neviem kam. Myslíte že dom urobila dobre? Ja už chcem jednoducho aby to pochopil, a neviem ako mu to vysvetliť ze takto sa správať nebude.
Par krát sme sa tak pohádali ze s tým nakoniec prestal no po týždni dvoch to bolo znova. Áno ja viem potrebuje zmeniť prácu a kolegov ktorí robia toto iste no to on nechce lebo sú to jeho kamaráti. ,prosím povedzte mi ci som urobila dobre... Akože mam aj strach ze kde pôjde spať a tak ale ja som fakt zúfalá a neviem ako si s ním dát rady. no to on nechce keďže sú to jeho dlhoroční kamaráti a jemu to takto vyhovuje.
@elizabet173 tak dajte radu, ako na chlapa zatlačiť. A pozerajte sa na to optikou, že ona má reálnu skúsenosť z detstva s ozrtatým otcom a chce uchrániť deti. Musí mu dať mantinely.
@elizabet173 vôbec by som mu nebavila kufre ešte. Môj príspevok viedol k tomu ho dotlacit na liečenie. Predsa len, alkoholizmus je choroba a je to otec jej deti. V prvom rade potrebuje pomoc, ak nebude mať záujem tak potom baliť kufre...
No ako? Už sa vrátil domov? Už ste sa porozprávali?
A co tak zavolat sefovi a nahlasit, ze sa mu tam ozieraju zamestnanci? Ja neviem, nejaka fajne mastne pokuta by ho mozno aj prebrala trosku do reality. Alebo povedat, ze ked si neporoby poriadky so zamestnancami tak davam podnet na inspektorat prace a bude mat kurwa velky problem.
Ja by som ho tiež vymkla a aj kufre by som pred dvere vyhodila, spolu s papiermi na rozvod. Buď zmení prácu a prestane chlastať alebo čau.
@elizabet173 áno musí 😂 ale v tom afekte by som to urobila takto.
@elizabet173 tak potom podat podnet na inspektorat a poslat tam kontrolu surovo..proste riesit to lebo nevidim sancu, ze zena s tak malickymi detmi utiahne sama domacnost ak ostane sama...to je fakt...moze sa byt do hrude kolko chce, ze mu pobali kufre a dovi-dopo...on moze kludne prestat platit hypoteku ak maju na byt alebo na dom a on jej povie spolu s bankou ze dovi-dopo...no a potom bude robit akoze co? A ze ako vyssie ze pribalit rozvodove papiere? No vela stastia do zivota...
@elizabet173 hlúposť je podľa mňa púšťať 3x týždenne opitého chlapa k sebe do domu, nie to, že žene už prasknú nervy a termálne ho vyhodí z domu. No a teda mne by praskli nervy po dvoch týždňoch, nie po mesiacoch alebo rokoch.
Ja ťa vôbec neodsudzujem že ti už praskli nervy a vymkla si ho. Ty sa staráš o 3 deti a on si žije ako slobodný. Tvoj manžel má očividný problém, nevie si povedať pri alkohole že piť nebude. To, že sa ti v triezvom stave len posmieva a všetko bagatelizuje je tiež dôkazom, že problém má. Trucovanie ti nepomôže, jedine mu dať na stôl rozvodové papiere a dať mu na výber - ty a deti, alebo lekár, liečiť sa zo závislosti. Tie cigarety by mi až tak nevadili, pokiaľ by mi nesmradil pri deťoch. To, že ti o fajčení dokázal klamať 5 rokov, to by mi vadilo.
Ja sa ti jedna z mála nečudujem, ja by som alkohol netolerovala v takejto miere, ja som mala dnes návštevu takého alkoholika (môj otec) a teda, neskutočne sa na ňom alkohol podpísal, či už rozumovo alebo výzorovo. Mama neurobila nič lepšie keď od neho s nami odišla, ja si to veľmi nepamätám, ale vravela tiež, že sme plakávali v noci ked prišiel, hnusne nadával. 2x odišla ako vyhrážka, vždy nasluboval a nakoniec sa aj tak vrátil do starých koľají. Poslednýkrát odišla nadobro. To že potom uz ani alimenty neplatil (lebo chudáčik z čoho a vraj mama len peniaze peniaze).
Tak teda ráno mi zavolal ze ci by sa mohol vrátiť a zaprisahal sa ze už to skončí s alkoholom. Prvý krát prišiel takto že sa mi aj hanbil pozrieť do očí. Samozrejme ze to neberiem hneď tak ze sa nič nestalo. Ja som s babom odišla dnes lebo som šla s nim k Dr. On strážil staršie decka, veľmi dúfam ze už si to vážne aspoň trocha uvedomil.
Mala si ho nechat aspon mesiac v napätí u rodičov. Takto mu to ako jednoducho prešlo.
Veľmi ti držím palce, aby sa spamätal. Príliš rýchlo mu neodpúšťaj, lebo to nikam nepovedie.
@hedviga2 vieš toto urobiť nemôžem ze ho nepustím mesiac domov..
Držím moc palce nech sa to napraví ....ale trosku ho aj podus nebud mila starostliva manželka nech ma vycitky dlhsie ako jeden den 🤞🙂
@ella1234 samozrejme, on vie ze zakaždým to je len horšie a horšie tak snáď už sa bude snažiť o to aby sa to nezhorsovalo ale len zlepsovalo
To by musel podľa mňa zmeniť prácu.
Och to je blbec! Ma doma zenu s 3detmi, novorodenec chorí a on da oziera s kamaratmi. Nemam slov. Uronila si dobre. Zial je asi alkoholik, ktory nechce prestat. Za mna je jedina cesta ultimatum z tvojej strany- bud liecenie a ak odmietne, tak rozvod.
S vymknutim si urobila dobre- opity stresuje deti, tak ich len chranis.
Určite ho treba odstrihnúť od kamarátov z mokrej štvrte. Lenže to by asi znamenalo zmeniť pôsobisko.
@hyta aj na tom sa už pracuje, po novom roku už by mal ísť inde. Tak držte palce nech je všetko ako ma byť a nech sa už rodina nerozpadava
Veľmi ti držím palce, nech manžel príde k rozumu.❤
Ahojte, tak ja som vám včera chcela napísať ako odvtedy co sa toto všetko stalo muž konečne uvedomil, prestal s tým a začal sa nám naplno venovať. Lenže som včera zaspala skoro tak som nepísala. No dnes muž mešká z prace a tak mu teraz volám ze kde je a samozrejme je to tam kde bolo. Co som kur*a urobila zle... Ja nemám už ani chuť žiť.. Ja už ho ani neviem odohnať od seba lebo on jednoducho vždy príde za mnou všade... Aj keď chcem úplne odísť od neho on ma nájde všade.. Ja nechápem čo mám už urobiť aby som s nim mala pokoj keď sa nevie zmeniť.