icon

Urobila som dobre?

27. dec 2022

Ahojte, potrebujem hneď vedieť ci to co som urobila je ok... Mame s manželom 3 deti a z toho jedno je novorodenec. Manzel si našiel novú prácu keď som otehotnela a začal v nej piť a aj znova fajčiť. Keď sme sa zobrali fajčiť prestal. Pije asi tak 2-3x do týždňa. Začali hádky minulý týždeň keď som mu nasla cigarety v aute a on mi celý čas od svadby tvrdil ze nefajčí ze keby fajčil tak mi to povie. Nakoniec som zistila ze teda fajčiť ani neprestal a teda niekoľko rokov ma klamal. A áno vedel to úžasné zamaskovať lebo sa v práci vždy prezliekal. Teraz toto pitie.. Ja som už zúfalá. Áno každý si sem tam vypije na nejakej oslave alebo niekde ale myslím ze 3x do týždňa už je viac ako dosť. Vždy na ďalší deň je tichá domácnosť a potom to aj tak prejde... No tento kra mi volal z prace a zase naliať. Tak som mu napísala ze ak do 15minut nebude doma tak zamyká a viac mu dvere neotvorim (také správy som písala tiež často čiže to už nebra vážne) samozrejme prišiel až o 3 hodiny naliaty ešte viac. Lenže ja som dvere zamkla a zatiahla všetky žalúzie. A teda on chvíľu stal pri dverách aj mi potom volal ci otvorím a povedala som nie. Takže odišiel neviem kam. Myslíte že dom urobila dobre? Ja už chcem jednoducho aby to pochopil, a neviem ako mu to vysvetliť ze takto sa správať nebude.
Par krát sme sa tak pohádali ze s tým nakoniec prestal no po týždni dvoch to bolo znova. Áno ja viem potrebuje zmeniť prácu a kolegov ktorí robia toto iste no to on nechce lebo sú to jeho kamaráti. ,prosím povedzte mi ci som urobila dobre... Akože mam aj strach ze kde pôjde spať a tak ale ja som fakt zúfalá a neviem ako si s ním dát rady. no to on nechce keďže sú to jeho dlhoroční kamaráti a jemu to takto vyhovuje.

Strana
z5
victory7897
10. jan 2023

Dlho mu to teda nevydržalo...vyzerá to ,že ani nechceš ,nemáš silu tak sa musíš s tým zmieriť podľa tvojich reči

autor
10. jan 2023

@victory7897 vieš, ja som tak zúfalá už ze keby ma teraz zrazí auto tak to je asi lepšie ako všetko ostatné.. Ja sa tak moc snažím kvôli deťom ze už ani nemyslím na seba.

koniarova
10. jan 2023

Mysli teraz len na seba. Nerieš ho. Ignoruj. Zi si svoj život z deťmi. Ukľudni sa a riešiť budeš, keď na to budeš mať silu.

autor
10. jan 2023

Najhoršie je ze sa nemám ani komu vyplakať na pleci. Kvôli nemu a svojim deťom som prišla o všetky kamarátky, rodina to nerieši nijak... Stále dookola to isté každý deň... Takto som si to teda nepredstavovala... A akoby toho nebolo málo, od včera znova všetky deti choré... Čiže nielen že cez deň vkuse makám ale nespím ani v noci..

apolka77
10. jan 2023

Viem ako zúfalo sa musíš cítiť ale, zapamätaj si jednu vec=
- na svete neexistuje jeden jediný muž, pre ktorého by sa mala trápiť či nedajbože myslieť že nech ťa radšej zrazí auto. Žiadny muž nestojí, aby si sa trápila.

Teraz myslí len na seba a deti.
Na tvojom mieste nechám rozvodové papiere na stole.

autor
10. jan 2023

@apolka77 keď pomyslím na všetky tie súdy o majetok, deti a neviem co.. Nemám chuť vôbec... Chcem len odísť niekde ďaleko kde len v kľude dožijem a to je všetko...

victory7897
10. jan 2023

Presne ako pišu vyššie, starať sa hlavne o seba aj keď viem ľahko sa hovorí,ale deti podrastu, školka , škola, možno sa naskytne nejaká práca , nové tváre, známosti a život naberie iný smer..takto len roky prejdú jeden za druhým a potom už nebude cesty späť

mondolina
10. jan 2023

hlavne kľud, nádych, výdych...zvládneš to.
Skús sa odosobniť, rieš teraz len základné veci, ktoré musíš.
nemysli na súdy, rozvod. ešte sa to nedeje.
skús si udržať myseľ v prítomnosti.
krok za krokom.

autor
10. jan 2023

@mondolina ja len jednoducho nechápem, ako sa takto môže človek zmeniť.. Nepoviem keby to bolo takto niekoľko rokov, ale jedna spoločnosť co s nim dokázala urobiť. Lásku a vzťah ktory bol skoro dokonalý takto zničiť.. Nikdy som v živote nikomu neublížila, vždy som urobila o co ma požiadali, pomohla som kde sa dalo, prečo práve toto sa musí diať? Idem si srdce už vyplakať a aj tak nič nepomáha. Len deti ktoré sa pozerajú na plačúcu mamu a pýtajú sa na otca. Chcela som tak veľa od života? Mať normálny rodinný život, iba to som si od malička želala.. 😓😓

mondolina
10. jan 2023

svojim plačom momentálne situáciu nezmeníš, viem, že to bolí, ale teraz je to takto.
Nikto nemá nikde záruku, že celý život bude tak ako my chceme. No nebude.
Dôležité je ako sa k zmenám postavíš, ako ich prijmeš.
Zajtra sa s ním v kľude porozprávaj s nech ti povie ako si to do budúcna predstavuje.

gabika128
10. jan 2023

Je mi to veľmi ľúto. ☹️ Po tom vymknutí a ospravedlnení ste si dali nejaký rozhovor s termínom výpovede v tom problémovom zamestnaní? Ja by som dala na stôl rozvodové papiere a podmienka stiahnutia rozvodu by bola okamžitá zmena zamestnania a prestať chlastať, alebo aj liečba.

loliki
10. jan 2023

Neostáva ti nič iné, ako chodiť pre manžela a doviezť ho z práce hneď domov. Tak ako sa nosia deti zo škôlok. Alebo mu volať, že súrne musí ísť domov. Vymýšľať, treba niečo kúpiť, zamestnaj ho.

koniarova
10. jan 2023

@loliki to nemyslíš vážne, čo si napísala? Má pre neho chodiť do práce?

autor
10. jan 2023

@gabika128 prácu má mať od budúceho týždňa inú lebo tam kde je len potrebovali niečo dokončiť už. No ale aj tak..

autor
10. jan 2023

@loliki určite nemôžem toto robiť, nakoľko nie vždy mám auto a 3 deti ktoré by som musela vždy brat zo sebou.. To ze súrne niečo potrebujem kúpiť alebo tak som už skúšala... Len to sa nedá každý deň použiť.. A keď som niekedy aj niečo potrebovala naozaj súrne tak sa na to vykaslal

gejb
10. jan 2023

Priprav si v kľude rozvodové papiere nech vidí že je to naozaj vážne. Daj mu ultimátum, bud liečenie alebo to podpíšes. Ak to dospeje do štádia rozvodu, bude to sice ťažké ale prinesie ti to úľavu .

aurora33
10. jan 2023

Normalne ma ten tvoj muž naštval.

jozef11111111
10. jan 2023

Nevedieť sa zmeniť v tomto bode som aj ja a nechciet sa zmeniť k lepšiemu to je ta zlá cesta..

jozef11111111
10. jan 2023

Auto na rok na dva daake daevo tico da sa aj za 200 e alebo rovno drahšie 500 e na bazosi...

apolka77
10. jan 2023

Pozri ja som si toto isté prežila a nepomohlo nič. S odstupom času môžem iba poradiť že miesto plaču sa dobre na neho naser a začni konať. Buď tvrdá . Nech ti povie ako si to do budúcnosti predstavuje. Ak takto dovi dopo....radšej rozvod, rok vydržať ťahanice so súdom ako sa nicit a žiť v každodennej neistote a nervoch keď mešká z práce.
Je to obyčajný slaboch . Bez charakteru. Bolo mu asi velice dobre že sa šiel šmýkať na ľad. Nebuď hlupa...boli to a veľmi lebo si jednu kartu stavila na celoživotnú výhru. No nie si prvá ani posledná.
My ženy sme silné, dovolím si tvrdiť milión x viac ako muži. Zvládneš to .nezlomis sa. Deti budú pre Teba hnacím motorom.
Máš dobrú kamarátku, butlavu vŕbu? Oporu v rodičoch?

vinkel
10. jan 2023

To fajčenie viem pochopiť aj mne to vadi. Sak si umyjem zuby a môžme sa bozkávať. No nie mne to smrdí. Aj otec fajčí a keď chcel pusu keď som bola mala tak som mu povedala daj si savo do pľúc a potom ti dám pusu. Ten alkohol rieš lebo to nieje únosné.

Strana
z5