icon

Utajené dieťa s inou ženou

21. feb 2023

Zažili ste prípad že by vám alebo niekomu koho poznáte partner tajil že má dieťa s inou ženou ?

macatt
21. feb 2023

Ja len zo života, pán sa zamotal s mladým dievčaťom a otehotnela( ,,vinník,, moj priateľ v bruchu),pán sa následne rozviedol a opustil 2 synov ..priateľov otec zomrel a na dedičskom sa tí ,,bratia,, vzdali dedičstva(podielu z domu) a svoje časti prepísali na svojho,,brata,,(môjho priateľa) jednoducho po tých 20 tich rokoch keď otec s nimi nebol, nechceli ani dedičstvo, ich mama sa tiež vydala..

macatt
21. feb 2023

A teda niečo podobné sa stalo aj mne, otec sa druhý x oženil a na dedičskom mi ,,macocha,, povedala že sa musím vzdať dedičstva, nakoľko ten pozemok bol ich po babke a pôžičku platila ona a že hádam by som nechcela niečo z ,,jej,, domu.. no a teda ozaj by som nechcela.. aj ked by sa zišli 😄 Takže vždy sa dá zachovať tak aj inak, záleží na ľudskosti a úsudku toho dotyčného..

deti95060810
21. feb 2023

@pribinak dá sa vydediť... za života poprepisuješ majetok na koho ty uznáš za vhodné... kľudne môžeš takto obísť jedného z detí...

deti95060810
21. feb 2023

ja zas poznám prípad kedy sa snúbenec priznal snúbenici v deň ich svadby že má dieťa z predch. vzťahu...

pribinak
21. feb 2023

@deti95060810 nie je to až tak na 100% ako to tu zvyknú niektoré zienky vrátane tebe popisovať
To sa dá napadnúť na súde

dadis
21. feb 2023

@lienka.7 a nemanzelske deti neumyvaju riady a nekosia? 🤦‍♀️ A ako sa tymto zhodnocuje nehnutelnost? o vyplateni ani nehovorim. dedia sa aj dlhy, takze po zapocitani hypoteky ten podiel na vyplatenie asi nebol vysoky...skor ta hypoteka, za to asi pankhart nemohol..

dianka555
21. feb 2023

@macatt ale tá mladá dievčina vedela že je ženatý? Či nie? Stáva sa to dosť často.

pipistrel13
22. feb 2023

@lienka.7 vies pomahal by mi aj ten "pankhart" keby dostal moznost s nami zit....

lubkavargova1
22. feb 2023

Ja zasnem...ja nakolko studujem pravo, tak uz nieco viac viem a teda len tak vydedit sa rozhodne neda. Som nazoru, ze ludom by sa na skolach urcite zislo aj nejake pravne minimum a potom by nepisali bludy..ale k veci...zasnem, ze pankhart...no ano, donedavna sa pouzival aj tento vyraz a bol aj horsi, "bastard"...takze mila pani, ktora sa ohana s tymto oznacenim, treba si nastudovat kto nim bol, lebo to bolo mimomanzelske dieta, ci uz za slobodna alebo "zaletnik v manzelstve podviedol svoju drahu manzelku a tak splodil pankharta"...no, ale dufam, ze vy ste sa brali pekne v kostole, sex az po svadbe, dieta taktiez prislo po svadbe a nedajboze mate dceru co je slobodna alebo syn co je slobodny a ma priatelku, tak nema niekde nejakeho pankharta..jaaaj to nemam tak nazvat lebo to je ine, ze??? Jaj a v rodie tiez nemate ziadneho paknharta, ze? Klasicke, ze v inych ludoch vidime chybu, kazdu smietku, ale vo vlastnom oku nevidime doslova tram...hmmm...kto to take mudre asi tak mohol povedat?? Zeby Jezis, ktory tiez nebol splodeny svojim Bio otcom Jozefom...tak tiez bol asi pankhart???? :D

moonlight1210
22. feb 2023

@som_realistka dedicstvo nie vzdy predstavuje len nehnutelnost.
Predat ju, aby sa vyplatil 1 dedic (lebo sa neda zobrat uver z banky a rodina nema ako pozicat) teda neznamena, ze z jej ceny ostane zvysnym pozostalym 9/10, alebo teda 4/5.
Ostane 9/10, alebo 4/5 z ceny celeho dedicstva. Nie financii v banke, ci hotovost. Takze sa to nie vzdy moze dat obratom premenit na dalsiu mensiu nehnutelnost.

A stale to nic nemeni na charaktere mladeho muza. Mohol byt chudak dieta, co postradalo napriek vsetkemu, co malo (ako bolo napisane), prave toho bio-otca. Ze veci s nim preziva otcim, nie bio-otec. To beriem.
Ale ako dospely sa prejavil ako arogantny a pomstychtivy clovek. Ktory si navyse vybil krivdu na ludoch, ktori mu ju nesposobili, kedze o jeho existencii netusili.
Z mojho pohladu ma pokriveny charakter.

macatt
22. feb 2023

@dianka555 priateľova mama mala 17rokov a ťažko povedať, skôr som chcela poukázať na tých prvorodených že sa vzdali svojho podielu na ich dome, ktorý postavil otec s druhou manželkou..

oliolijanka
22. feb 2023

To je znova tema, kde autora/autorku nase odpovede nezaujimaju. Je to prakticky iba informacia pre istu uzivatelku mk, ze autor/-ka akoze vie o utajenom dietati alebo ho akoze caka😀

Podobna tema ako "aky program mam pripravit pre milencove deticky", kde autorku nezaujimal program pre deticky, iba nas, mamicku tych deti a exmilenku informovala, ze deticky ku nej pridu.
🤷‍♀️

Ci ako sme ti autor/-ka pomohli?

dianka555
22. feb 2023

@macatt takto to bolo ako tak férové keď sa vzdali podielov na druhom dome kde žil ten ich brať. Nehnuteľnosť v ktorej bývalí oni predtým už bola dávno vysporiadana. Vždy záleží od konkrétnych prípadov a aj od ľudí. Nemanželské dieťa bude vždy navyše a nechcené v určitých životných situáciách. Takisto aj v Patchworkych rodinách, často tie deti novým partnerom zavadzajú a sú navyše. Najhoršie sú tie situácie keď sa objavia deti o ktorých partneri nevedia. Ktoré sa narodili počas manželstva alebo predtým. Môj kamarát sa takto dozvedel o súrodencovi z Čiech, vyhľadal ich a teraz sa navštevujú. Občas spomenie príde na návštevu môj nový brať z Čiech.

macatt
22. feb 2023

@dianka555 áno, úžasne sa zachovali, keď čítam, že niekedy sa nevedia dohodnúť súrodenci, ktorý spolu vyrastali..

autor
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
22. feb 2023

Aha, takze nie utajene dieta, ale deti..?😀
Odkial vies, ze ste utajene? Povedal vam otec ze sa u tej novej nemate hlasit?😳

autor
Autor odpoveď zmazal
dianka555
22. feb 2023

@autorka a ona má koľko rokov. Otec čo robí? Keď vás tak zatajuje, vie ona že je ženatý?

dadis
22. feb 2023

Nepoznam osobne. Ale moj byvaly svokor so svokrou tajili svojim detom, ze maju sestru, ktoru splodil svokor v predchadzajucom manzelstve. Dozvedela sa to ich dcera, ked sa ako dieta sa hrabala v papieroch. Tiez neviem dovod, preco to tajili, ale evidentne sa svokor dceru z prveho manzelstva odstrihol. Cela rodina divna.

autor
Autor odpoveď zmazal
dianka555
22. feb 2023

A on si ju ide brať za manželku?

autor
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
22. feb 2023

🤦‍♀️😀😀 a 65 rocna zena veri 55 rocnemu, ze je bezdetny?

Uz sa nestrapnuj.

autor
Autor odpoveď zmazal
oliolijanka
22. feb 2023

Odkial vies, comu ona veri? Odkial vies, ze on vas pred nou taji?

Si sa pekne zamotala.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
22. feb 2023

zatajit manželstvo? tak toto velmi divnu hru hra tvoj otec s priatelkou skoro sedemdesiatničkou..snad by nežiarlila..

autor
22. feb 2023

Ešte raz ďakujem všetkým za skúsenosti,potom svoju vymažem pretože už mi niektoré veci začali byť nepríjemné.

autor
22. feb 2023

@karolinakr Súhlasím

lopka1313
22. feb 2023

To chce svoje vlastne deti odstrihnut zo vsetkeho? Nestretava sa so ziadnymi svojimi kamaratmi/znamymi? Ani taku 55tku/60tku nebude chciet s nikym oslavit? Nepride na Vasu svadbu alebo oslavu? Otec nema surodenca, bratrancov, ci inych pribuznych, ktori sa ho proste na dcery spytaju? Co to je za debila, ked zataji vlastne dospele deti a chce to tak tajit do konca zivota? Ja na Vasom mieste seriem na otca a idem za nou, ze som ta a ta a ak mu verite, tak robite velku chybu. Ak ju klame v tomto, bude ju klamat uplne vo vsetkom... A vas vztah s otcom skoncil uz davno, hned pri prvom zatajeni toho, ze ma dcery...