Utláčaná vo vzťahu
Neviem kde zacat, s mnazelom nie som stastna, riesili sme to aj u psychologa, neuspesne..mame spolu 2 deti 8 rokov a 1 rok.
Napisem vam sem par prikladov a skuste mi napisat ci je to ok, a ci ja prehanam alebo je to neaka forma sikany ci manipulacie.
Tak napriklad.
1. Nedovoli mi zapnúť radiator na 5 ku, ked mi je zima..musim sa obliect..uz 3 rok to riesime..vzdy od novembra do marca v byte mrznem. Urobili sme kompromis,ze nechame na 3 ke, ale on niekedy to stiahne uplne..alebo na 3 cez den nekuri, tak pridam na 4 a on mi uz nadava a poucuje, ze budeme platit vela a ze ak sused sa vie obliect tak aj by som sa mala..Teraz napriklad som robila take vacsie upratovanie, ze som prala aj vankuse aj potahy, deky, plachty a teda som dala radiatory na 5 ku aby som to vedela co najskor vysusit, kebyze nemamme ani susicku a byvame v byte tak ani miesto.
2. Som szco, a pocas corony sa stalo, ze potrebovala som financne vypomoct. Pozical mi 900 eur, ktore mu mam vratit. Co sa tyka penazi stale mu musim vsetko vratit.. momentalne mam len rodicak, obcas neaky zarobok on ma pravidelny prijem myslim ze celkom fajn, musi mat ale nad peniazmi kontrolu, IB kontroluje denne aj 3,4 krat.teraz sme sa dohodli ze vymenime spalnu, nova postel, nove matrace, vymalovanie, ideme cenovo tak ze ja som paltila postel on matrace, no prisiel s tym,ze mu mam vratit cenu za jeden matrac. Taketo financne veci mi vykrikuje pravidelne, ze ja mu peniaze berem, ze ho nutim do prerabiek a minat. Utoci na mna robi natlaky.. velmi ma to boli.
3. Ked som sa stala zivnostnikom, nepodporil ma, pol roka ma sikanoval s tym aku chybu som spravila, ze som nezodpovedna, nenormalna a mam sa ist liecit. Take pocuvam od neho stale.
4. Tym ze sa ku mne takto chova, domacnost stoji, ja nemam energiu nieco riesit, nemam silu ani uvarit, taku zlomenu dusu mam. Kazdy den si najde nieco za xo ma moze spucovat.
5. Napriklad k detom sa sprava velmi podla nalady..podkopava mi vychovu, ked mu poviem aby nevykladal nohy na stolicku, aby deti nemali zly vzor, tak to bude robit aj tak, ked mu poviem hoci co, nikdy nic neakceptuje, proste ak ja chcem od neho nieco, tak just to bude robit povodne. Ja neviem, je to ok? Je toho vela, postupne doplnim ak mi este nieco napadne.
Joj velmi je luto toho starsieho dietata, aj Teba, ale co uz, taki je zivot, pomaly si pripravuj zalezitosti na rozvod a nedaj mu to na vedomie, lebo tento clovek je lakomý a zlý, povedala by som, ze chorý, len neviem ako. :D kasli na neho, pomalinky plánuj odchod, nenapadne, lebo on Ti nebude chciet platit na deti a vsetko Ti zoberie, preto maj prefotene doklady co su Tvoje veci.
Si sikovná, zvladnes to. Hlavne si daj na neho pozor, neni to normalny clovek, aby detom neublizil psychicky. Akebo asi aj nie ze pomaly planuj odchod ale rychlo. Mas kam ist? A ver mi, on ti bude chciet zobrat vsetko, a neverim, ze si neni zdeptana z neho, on Ta vyuziva, nema kusok citu... Menim nazor ze pomalý odchod, nie pomaly p, ale rychlo!
Len pred nim nenapadne. Proste snad toto nechces trpiet ked ti je zima, ze ten odpad ta tak nechá a preplatit matrac, ty si uplne slepa bola voci nemu, asi az toto babatko ti otvorilo oci!
Byt tebou pomaly planujem odchod od neho. Ak sa da,setri aj ked len po par €. Z takehoto vztahu mozes akurat ochoriet.
A ze podkopava vychovu, to verim, aj výchovu ale aj tvoj obraz v ociach detí, teba ponizuje a tym aj deti, lebo ty si spojena s detmi. Tebe asi az babatko otvorilo oci? Lebo tak dlho vydrzat s takym clovek je velmi tazké. Vykladat si nohy na stol je inak zdravé, odporuca sa na prekrvenie noh, ale verim ze tak robi vela inych veciach, ze zle ucí, poznam to zial.
Nechaj si tu poradit ohladom vyzivneho a toho aby ti nezobral nabytok, veci, lebo ako pises si uplne nim zdeptaná, ze to zasahuje do starostlivosti o deti, kvoli nim odid od neho, nech plati na obe deti a nic mu nenechaj co patri detom, uz sa nenechaj ponizovat a vyuzivat.
Dakujem zeny, velmi pekne za nazory, ani neviete ako mi to pomaha.. Kazdy vecer pred spanim si to budem citat, aby ani nahodou ma znova neucicikal. Dakujem este raz🙏 mala som pocit, ze fakt prehanam. Otvorili ste mi oci a viem ze moje pocity neklamu.
Ahojky pane boze ziena zlate zacni sa pripravovat na rozchod ...peniaze si setri a schovaj tak aby ti ich nenasiel.budes ich potrebovat a velmi.tvoj muz ci cisty tyran ....ak neodides od neho tak sa zblaznis a ak s nim estr intimne zijes dbaj na ochranu
Jezis to je strasne trapne že pýta peniaze za matrac.. to čo je za dwbilka? Ako ja nechápem ženy že čo všetko si od tych mužov necháte.. už pri prvom takom manieri ktorý by na mňa ten tvoj demenr skúšal by som už bola preč..
Takýto chlapi sa nezmenia. Nikdy. Pomôže ti len rozvod, nič iné. A odsťahovať sa od neho s deťmi. Áno, bude to ťažké, ale ver mi. Takýto bol môj otec, môj ex... Chceli mi zničiť môj život. Ale s mojím manželom, ktorý mi verí, som spisovateľka. Píšem knihy a básne. A som šťastná.
Musíš svojho manžela ignorovať, lebo to oľutuješ. Veď máš len jeden život. Ži tak, ako to chceš ty a nie iný. Veľa šťastia!
Ja som vlastne šťastná bez chlapa, ako citam tieto príbehy, nerozumiem čo sú ženy vsetko ochotne tolerovať..
V pohode nech a nim žije okolie. Takto sa milujúci muž, ktorého aj tak máme chuť niekedy kvôli prkotinam ovalit po hlave panvicou, nespráva. Muži ktorých ľúbime, ktorí ľúbia nás robia všetko preto, aby sme boli spokojne, šťastné... A nám veľa x vadia prkotiny ako,že sa mu nechce vyniesť smeti, ponožky necháva vedľa postele. Toto čo prezivas ty nie je normálne.
@mima194 och, veru, ze "pozicat"...ja by som tymto stylom asi uz davno bola bezdomovec. Nas ocino je proste hrdy na to, ze nas "moze zivit" a co zarobi, je nase. Samozrejme, nerozhadzujeme, ale aj on si dopraje nieco take "svoje", aj ja, napriklad, z mojej strany, ja rada sijem a niekedy mam vycitky, ze som nakupila dost latok a on na to, vsak ale ich nevyhodis a usijes z toho detom veci. Normalka. Robila som bud na dohodu, dobu urcitu, vacsinu casu nasho manzelstva som na rodicovskej, narok na matersku som ani nemala. Ani slovo mi nepovedal, ze by som mu mala nieco vracat. Je to "nas" zivot, nase deti, nase manzelstvo a domacnost, vsetko spolocne. Ale poznam taketo nieco podobne a to manzelstvo sa skoncilo po viac ako 20 rokoch. Ta zena velmi trpela. Ani len prach na pranie si nemohla vybrat, aky chcela. Mojmu muzovi je to jedno. Ale zas vie, ze kupim co najvyhodnejsie, ale nie zas za kazdu cenu vsetko len to najlacnejsie...
@simsalabim Tak ja neviem, ale ze by som ja celú zimu doma, kde je pre mňa oáza pokoja a pohodlia po celom dní v práci musela byt oblečená v mikine, alebo sa ráno triasla, keď vstanem z postele v nočnej košeli, len aby som ušetrila nejaké eura za topenie, tak to radšej ušetrím na niečom inom. Viem ako moja sestra sa stále sťažuje, že musí byť doma naobliekaná, ale to preto, že býva na najvyššom poschodí a nedostatočne kúria. Doma ma byť útulne 😊
@sante81 tak nie všetci sú takí blbci každá máme svoje hranice čo dokážeme tolerovať a čo už nie ja som mala prvého manžela o ničom zato teraz mám pravý opak zlatíčko ale lepšie je byť sama ako s blbcom to jednoznačne
@katkati presne takbože moji susedia doma sedia v MIKINE A VESTE. No ako vonku. Nechcu uz rovno byť vo vetrovke doma? To čo je aby ešte aj doma som mrzla. Ja to robím tak že v tej izbe v ktorej prave som si zapnem na max radiátor
@nevenka ano ano presne, akoze moj muž mi nikdy nepovedal aby som si niečo nekupila, lebo vie ze nekupujem nejake extra hlúposti, normálne co treba a jasne ze ako zena rada aj nieco na seba, ale viem koľko môžem minúť, zas akoze tiež v norme, sme len ľudia, coze s tými peniazmi.. Nech si kazdy dopraje tolko kolko môže...este sa ma aj opýta ze ci mam dost peňazí ked idem do obchodu poprípade mi dá a este sa opýta koľko chcem.. Dobre vie ze ja som skromná častokrát aj nechcem.
Keby si môj mu opýtal peniaze za matrac, tak ja by som opýtala prachy za pranie...varenie...žehlenie...upratovanie a v neposlednom rade za sexuálne služby😝
@mmmonika odišla som zo dňa na deň.Necakal to,aj keď veľakrát som sa "vyhrážala".Uz som vydatá
Niekedy je problém aj keď má zníženú činnosť štítnej žľazy, tak je takej osobe zima, poznala som taký prípad a ako začala nato brať lieky, tak už neprikuruje a aj sa celkove cíti lepšie.
Zadávateľke hlavne si odlož doklady, bud originály alebo kopie na bezpečné miesto. Kamarátka mala podobného exota, on v kuse sťahoval kúrenie, ona kvôli malým deťom pridávala .. on ešte aj do splachovača vodu obmedzil , prať mohla len na 30tku aby nepálila elektriku .. no fakt exot .
Kamarátka mala pri mne odložené doklady, a odsťahovala sa rýchlo ale bola pripravená. On to nečakal. On doteraz má nedoplatky na kúrení, za to sťahovanie, ona nie. Lebo vie, že najhoršie je sťahovanie kúrenia a vychladenie bytu.
A tiež očakával aby ona platila všetku stravu, oblečenie, kozmetiku, drogeriu a ešte pol nájmu ... a sám mal pritom dalšiu hypo a kúpenú dalšiu nehnuteľnosť na tajnáša.
Prestala, som pri vete, že máš mu všetko vrátiť.. Ty kokos, on je z akého vesmíru? V manželstve sa nič nepoziciava ani nevracia, všetko je spoločné... Určite zo nie je v poriadku, to, že ťa nebije, nemlati, neznamená, že ťa netyra...
@katkati ved som nehovorila nic o mrznuti... ale nezda sa mi v poriadku kurit tak, ze sa vnutri ludia pohybuju v spodnom pradle. Nevidim nic zle na tom, ze v zime ma clovek na sebe dlhe nohavice, tricko a mikinu. V praci tiez nie som v zime v sortkach a tielku...
@simsalabim V spodnom prádle? 😄Ani v šortkach a telku. Ale určite nie v mikine. Neviem si predstaviť variť, popr. umývať riad a mať dlhý rukáv.

Normálne má nahnevalo toto vaše choré fungovanie. No tvoj muž je psychopat, ale ako to chces akože riešiť ? Je ti snáď jasné, že on sa nezmení. Ty tiež nie si v poriadku, po takomto niečom by si mala prestať fnukat nad "zlomenou dusou", ale konečne začať niečo robiť a hlavne myslieť na seba a na deti. Neostala by som s takým debilom ani deň.
Ešte sa spytas či je to ok 🥴
Ja by som mu normálne povedala, že pokiaľ sa neprestane správať ako idiot, rozvediem sa. Keď je taký na peniaze, spomenula by som mu výživné, prípadne ak máte spoločný byt , delenie a podobné veci. Keď mu máš vracať peniaze tak by vracal aj on mne, za jedlo, za upratovanie.. možno by som počkala kým bude mať dieťa aspoň 2 roky aby som ho mohla dať do jaslí,škôlky a tak by som sa zariadila po svojom, bez neho. A ten rok by som mu "pekne spríjemnila". Čo vás vlastne spája? Nič, takto manželstvo nemá vyzerať, ešte povedz že s ním aj spíš, keď sa k tebe správa jak k handre.
Nepomohol vám ani psychológ a nepomôže vám už nič. A ak chces aspoň aby tie deti žili normálne, tak sa nad tým všetkým zamysli.