Utláčaná vo vzťahu
Neviem kde zacat, s mnazelom nie som stastna, riesili sme to aj u psychologa, neuspesne..mame spolu 2 deti 8 rokov a 1 rok.
Napisem vam sem par prikladov a skuste mi napisat ci je to ok, a ci ja prehanam alebo je to neaka forma sikany ci manipulacie.
Tak napriklad.
1. Nedovoli mi zapnúť radiator na 5 ku, ked mi je zima..musim sa obliect..uz 3 rok to riesime..vzdy od novembra do marca v byte mrznem. Urobili sme kompromis,ze nechame na 3 ke, ale on niekedy to stiahne uplne..alebo na 3 cez den nekuri, tak pridam na 4 a on mi uz nadava a poucuje, ze budeme platit vela a ze ak sused sa vie obliect tak aj by som sa mala..Teraz napriklad som robila take vacsie upratovanie, ze som prala aj vankuse aj potahy, deky, plachty a teda som dala radiatory na 5 ku aby som to vedela co najskor vysusit, kebyze nemamme ani susicku a byvame v byte tak ani miesto.
2. Som szco, a pocas corony sa stalo, ze potrebovala som financne vypomoct. Pozical mi 900 eur, ktore mu mam vratit. Co sa tyka penazi stale mu musim vsetko vratit.. momentalne mam len rodicak, obcas neaky zarobok on ma pravidelny prijem myslim ze celkom fajn, musi mat ale nad peniazmi kontrolu, IB kontroluje denne aj 3,4 krat.teraz sme sa dohodli ze vymenime spalnu, nova postel, nove matrace, vymalovanie, ideme cenovo tak ze ja som paltila postel on matrace, no prisiel s tym,ze mu mam vratit cenu za jeden matrac. Taketo financne veci mi vykrikuje pravidelne, ze ja mu peniaze berem, ze ho nutim do prerabiek a minat. Utoci na mna robi natlaky.. velmi ma to boli.
3. Ked som sa stala zivnostnikom, nepodporil ma, pol roka ma sikanoval s tym aku chybu som spravila, ze som nezodpovedna, nenormalna a mam sa ist liecit. Take pocuvam od neho stale.
4. Tym ze sa ku mne takto chova, domacnost stoji, ja nemam energiu nieco riesit, nemam silu ani uvarit, taku zlomenu dusu mam. Kazdy den si najde nieco za xo ma moze spucovat.
5. Napriklad k detom sa sprava velmi podla nalady..podkopava mi vychovu, ked mu poviem aby nevykladal nohy na stolicku, aby deti nemali zly vzor, tak to bude robit aj tak, ked mu poviem hoci co, nikdy nic neakceptuje, proste ak ja chcem od neho nieco, tak just to bude robit povodne. Ja neviem, je to ok? Je toho vela, postupne doplnim ak mi este nieco napadne.
Tak toto nie je vobec v poriadku. Este ten tvoj 1. bod sa mi nezdal problematicky - nemusi clovek v zime behat v tricku - ale alo som citala dalej... fuuuha. On ta vlastne financne tyra. V takomto vztahu by som nechcela byt. Ze to riesite u psychologa - co on na to?
Ahoj, povedz mu nech ta neprirovnava k žiadnemu susedovi, keď ponachladzate bude lepšie? Toto je sila... Nech nedržgroší na manželke a deťoch ale keď chce nech sebe samému od úst odtrhne... Oh, neviem si ani len predstaviť takýto život.
Ale to tak je, kto má chce mať ešte viac...
A ešte aby som nezabudla, skús mu pripomenúť že si jeho manželka, nie kamarát ktorému niečo požičal... V manželstve sa nepožičiava...
@simsalabim u psychologa sme boli asi 2 roky do zadu, velmi sa snzil, ale to bola iba taka hra aby sme tam cim skor prestali chodit.. vtedy sme pocali druhe dieta a ja naivna som mu naletela🥺 ja uz sama neviem co je oka co nie, mozno prave preto hladam aj tu nazor .. lebo som uz z toho taka zmagorena.. on je jak med lomha, uprace, navari, potom mi za nieco vynada, alebo riesi peniaze pohadame sa.. zas je jak med a tak dokolecka.. a kedze som na svete podstate sama s dvomi detmi, tak nevidim velmi vychodisko..vzdy si poviem, nepije nebije, stara sa v podstte neni zly..len ja som pri nom jak troska..rak asi neni nieco ok
Vies kolko krat som chcela..
Nepije, nebije? V podstate nie je zlý.... Čiže fyzické tresty by si nezniesla a psychické dovolíš? On ťa psychicky týra...išla by som preč aj s deťmi
Rozísť sa.Take typy chlapov sa NIKDY nezmenia,iba ak na pár mesiacov zahrajú kino a tipujem,že ani okolie ti veľmi neveri,že by ste mohli mať doma problém.K psychológovi chod sama vyrozprávať sa,nie hľadať riešenie,to poznáš sama.Ulavi sa ti a naberies trocha sily.Iste si veľmi šikovná a dokážeš byť sebestačná keďže máš živnosť.Vyuzi čo vieš a choď preč.Moj ex bol podobny,stále sa riešili peniaze,všetko z rodicaku do jeho bytu,deti,potraviny som len ja financovala,dávala mu na domácnosť..až na súde sa vlastne ukázalo ja úplne v mínuse,nič fakt nič,on našetrené za tie roky pomaly na ďalší byt.Vtedy som sa skoro dovracala a zo seba tiež,že som to nechala tak ďaleko zájsť a moje decká sa museli strašne trápiť,len som to vtedy nevidela ako to všetko ani ty teraz nevidíš celkom objektivne.Jasne,že to nie je o.k a nikdy sa to nezmení,ak neodides utrapis sa pri ňom a deti tiez
Ja nechápem prečo mu musíš vracať peniaze teda ved ste manželia peniaze mate spoločne a podla toho co píšeš je totálny idiot a to ešte píšem pekne ved keď si na rodičaku jasne ze máš nižší príjem je normálne ze muž platí viac veci... Teda aspoň u nás to tak je keď mám málo doplati co treba muž a ani nad tým nerozmýšľa že minie viac...
Manipulator,škoda ze sa ich nedá včas spoznať ze? Ty si presne obeť ako vysity,chcú vládnuť a v druhom vyvolať pocit viny snáď aj za zle počasie..darí sa mu uz ani nevieš ck je zle a čo nie,ak mas kam tak odíď,nikdy sa to nezmení,bude sa to casom ešte zhoršovať.
Nezil by som s takym clovekom. Cela dynamika vztahu je postavena na hlavu.
A k odborníkomje ísť ním je zbytočne meranie energiou,sú skvelý herci,a ONI predsa sú dokonalý to iný sú na víne. Inak títo ľudia majú vraj žalostne málo sebavedomia,že si doslova musia kopnúť do druhého,lebo keď druhých vidia na kolenách,tak ich vlastná uboha exisistencia az tak nenici. Su to uboziaci.
Manipulovanie, finančné tyranie. Moja sestra s taktm zije a po 10r.manzelstva sa chce rozviest. On nechce, lebo tvrdi ze ona ho chce obrat o peniaze. Ked bola 7r.s detmi doma nemohla si nic kúpiť lebo vraj nema narok ze nepracuje. On sebe doprial. Detom da v dobrej nalade peniaze a potom im ich ukradne z detskej a tvari sa ze to nie on ale mama. Čistý psychopat a ch..j. Keby swstra mala kam odist uz by bola prec. Plat ma tabuľkový, psychologička jej kazala odkladat bokom a pocjat kým deti podrastu a vtedy odist. Uz aj deti ho neznášajú. Stale bol taky, my sme to videli, ken ona zaľúbená, darmo reči. Teraz hovori, ze nas mala poslúchnuť. Na tvojom mieste da zberam pomaly ale isto na odchod. Ani sestru muz nepodporil kex si zháňala pracu. Vraj ani do pokladne ju nevezmu. Nasla si oracu aku chcela. Ma dobrych, napomocnych kolegov, super sefa, maju ju radi. Ona sa vysvihla, aj napriek tomu ze muž ju stale zhadzoval. Mala aj zdrav.problemy, lebo psychika ked je oslabena lepia sa choroby. Nechci takto zit. On iny nebude. Vsetko prameni z detstva
Švagor ako dieta nic nemal, ani lásku rodicov ani veci, hračky...nic. Teraz by mal najradsej kontrolu nad peniazmi celej rodiny
My sme su s nim uzili vela zlého
Nerozumiete si, tak sa rozveďte. Neviem druhú verziu príbehu, stačí že jeden je šetrnejší (menej kúriť, nevymieňať spálňu, ak tá predošlá je funkčná), druhý rozhadzovačnejší (nezáleží mu na šetrení na kúrení či chce mať radšej krajšie bývanie bez ohľadu či to staré ešte slúži). jeden má rád istotu (=zamestnanie), druhý chce radšej slobodu aj na úkor rizika menej peňazí (=SZČO), atď. Všeobecne sa to nazýva "rozdielnosť pováh" a je to bežný dôvod rozvodov/rozchodov. Ak je pre teba v tom vzťahu viac negatív ako pozitív, tak by som začala seriózne rozmýšľať nad rozvodom. Ak nie, lebo v podstate má aj nejaké dobré vlastnosti, ktoré prevážia túto "rozdielnosť pováh", tak treba skúšať iné cestičky. Napríklad skúsiť pochopiť toho druhého a v tomto duchu dohadovať kompromisy v bežnom živote.
Poznam zenu, co frajerovi vycitala, ze sa sprchoval dlhsie ako ona, ze splachol po kazdej potrebe a vyratavali si doma na blocku, co je cie. Psychopaticke osobnosti. UTEKAT
A co ocakavas od tejto diskusie? Ten chlap sa nezmeni, moj otec je taky isty a mama to snim taha uz 30 rokov.. ja by som to nedala, uz davno by s bola rozvedena a v klude
Typický manipulator... Cukor a bič... Ak sa žene cosi prestane pozdávať použije cukor aby si ju opäť získal... A ked ju má znova bič...moja rada ukladá si bokom peniaze zisti si právne veci na co mas po rozvode nárok a prekvapí ho rozvodovymi papiermi.. Priprav sa ze použije znova med ale ty sa uz na neho nechyt 😊bude klamat podvadzat spunit ta vyhrážať sa zastrasovat... Ty bud silná a bud o krok pred nim...prajem veľa šťastia na novej ceste kde si ty stastna šikovná múdra bez sveta radiátor na 5....😊
že manžel... aj k trestancom v base sa správajú lepšie....🙄
ja by som mu odporovala asi vo všetkom - možno by sme sa už aj pobili s tým tvojim....
Toto by som rozhodne nenazyvala manzelstvom. To ako mozte hentak fungovat, celkovo nechapem vztahy, kde sa vsetko deli na polovicu. Ja byt tebou utec a co najdalej od hentakeho magora
@kubkovamama vies,ze mas pravdu, okolie ho vnima ako velmi mileho, zodpovedneho rodinne zalozeneho muza..
Kopla by som ho do zadku by mi aj špicu os..l.Hajzlik, neznášam takýchto idiotov
To preco si si vzala takeho curaka co ti kazde euro vykrici...kokos by som jo asi odstrelila keby mi.toto robi.moj je szco ja rodicak a v zivote mi peniaze neuprel a mam kupovat co chcem a kolko chcem peniaze nedeli na moje a tvoje...ja ked aj poviem sak ty zarabas tvoje su on hned ma krikne ci zaraba pre seba alebo pre nas a ze su nase...a k vychove...mate vychovavat spolu ak sa mu nieco nepaci ma to prediskutovat s tebou a nir podkopavat.mna vo vychove podporuje.ak sa mne nieco nepaci co robi hned riesim.kokos taky zivot by som neviedla asi by som sa obesila
Ale je to realita. Uvedomujes si,ze ty od neho aj mozno odides,ale deti bude buzerovat navzdy? Uz navzdy nebudes mat od neho pokoj. Viem,ze teraz je to uz nepodstatne. Ani milion sedeni u psychologa vam nepomoze,lebo takyto ludia sa nevedia a nechucu zmenit.
Ja odpadnem. To je mozne, takuto muz?
Viem, ze je to tazke, velmi, velmi tazke zmenit zivot, odist. Ale ty to citis, tvoje vnutro umiera. A nechces takto prezivat cely zivot, ale zit plnohodnotne. A deti maju aky vzor?
Vela sil, skutocne velmi vela, lebo ta caka zivotna zmena❤️
@marca12 deti nelutujem, ale to ze ich mam s nim ano, urobila som par chyb, zle rozhodnutia. Oblbol ma, velkarat som.mysella ze je to uz na dobrej ceste.. Pochadzam tiez z rozvratenej rodiny, zle vzory. Snazim sa to ale riesit, hladam si cestu a mozno prave to druhe mi raz v zivote bude najvacsou oporou.

A ziadost o rozvod preco este nemas vypisanu?