Utláčaná vo vzťahu
Neviem kde zacat, s mnazelom nie som stastna, riesili sme to aj u psychologa, neuspesne..mame spolu 2 deti 8 rokov a 1 rok.
Napisem vam sem par prikladov a skuste mi napisat ci je to ok, a ci ja prehanam alebo je to neaka forma sikany ci manipulacie.
Tak napriklad.
1. Nedovoli mi zapnúť radiator na 5 ku, ked mi je zima..musim sa obliect..uz 3 rok to riesime..vzdy od novembra do marca v byte mrznem. Urobili sme kompromis,ze nechame na 3 ke, ale on niekedy to stiahne uplne..alebo na 3 cez den nekuri, tak pridam na 4 a on mi uz nadava a poucuje, ze budeme platit vela a ze ak sused sa vie obliect tak aj by som sa mala..Teraz napriklad som robila take vacsie upratovanie, ze som prala aj vankuse aj potahy, deky, plachty a teda som dala radiatory na 5 ku aby som to vedela co najskor vysusit, kebyze nemamme ani susicku a byvame v byte tak ani miesto.
2. Som szco, a pocas corony sa stalo, ze potrebovala som financne vypomoct. Pozical mi 900 eur, ktore mu mam vratit. Co sa tyka penazi stale mu musim vsetko vratit.. momentalne mam len rodicak, obcas neaky zarobok on ma pravidelny prijem myslim ze celkom fajn, musi mat ale nad peniazmi kontrolu, IB kontroluje denne aj 3,4 krat.teraz sme sa dohodli ze vymenime spalnu, nova postel, nove matrace, vymalovanie, ideme cenovo tak ze ja som paltila postel on matrace, no prisiel s tym,ze mu mam vratit cenu za jeden matrac. Taketo financne veci mi vykrikuje pravidelne, ze ja mu peniaze berem, ze ho nutim do prerabiek a minat. Utoci na mna robi natlaky.. velmi ma to boli.
3. Ked som sa stala zivnostnikom, nepodporil ma, pol roka ma sikanoval s tym aku chybu som spravila, ze som nezodpovedna, nenormalna a mam sa ist liecit. Take pocuvam od neho stale.
4. Tym ze sa ku mne takto chova, domacnost stoji, ja nemam energiu nieco riesit, nemam silu ani uvarit, taku zlomenu dusu mam. Kazdy den si najde nieco za xo ma moze spucovat.
5. Napriklad k detom sa sprava velmi podla nalady..podkopava mi vychovu, ked mu poviem aby nevykladal nohy na stolicku, aby deti nemali zly vzor, tak to bude robit aj tak, ked mu poviem hoci co, nikdy nic neakceptuje, proste ak ja chcem od neho nieco, tak just to bude robit povodne. Ja neviem, je to ok? Je toho vela, postupne doplnim ak mi este nieco napadne.
@katkati pri domacich pracach si dam mikinu dolu. Ked sedim a citam, mam mikinu na sebe. Zda sa mi to v zime normalne. Nie je ani ekologicke ani zdrave prekurovat. Fakt nepotrebujem mam v fome 26 stupnov, staci nam tych 22.5 a nikto sa nestazuje. Ak by vsak autorka mala dnu 18 a on by nedovolil prikurit - ano, to je uz problem. Ale ako som pisala vyssie - jeho spravanie je podla opisu uplne cez ciaru.
Ked vase nazory tak citam, citim sa taka hlúpa, ze som to dovolila😢
Nemusis sa citit hlúpa. Neviem ako sa to stane, ze to zena dovolí. Moja sestra bola taka zivotaschopna, vesela, energeticka žena a toto co z nej urobil muž- debil. Tiez nemala energiu na domácnosť, náročné deti mala dokonca popijala víno večerami. Ale keď si nasla prácu taku po akéj túžila a vyštudovala, tak sa pozbierala. Chodila po doktoroch lebo zo stresu jej byvalo na odpadnutie. Vsetko je ok, proste bola vycerpana. Ja dufam ze az prejde ta koronova doba, ze sa jej konečne podari konat. Len je to tazke s manipulatorom a my surodenci sme v zahranici. Porozmýšľaj aké mas moznosti. Ci mas kde ist s detmi, k rodicom napr. Ci vedia vaši ako žiješ. Urcite ti pomozu. Skus mu povedat ze toro skoncilo, to vydelovanie a požičiavanie penazi. Ze takto to nefunguje. Neviem akej si povahy, ci to zvladnes. So mnou moj muz nikdy takto nejednal a ani by som mu to nedovolila. Ako to je u jeho rodicov?tiez takto funguju?
Bože chúďatko to je hrozne toto. Mne príde najhoršie toto financne vydieranie ženy počas materskej, aj to požičiavanie peňazí to je úplný nonsens.
Na takého naozaj aké požičaj také vráť. Hneď teraz spísať návrh na výživné na seba aj obidve deti aj s doplatením za posledné dva roky + preplatenie casti nákladov počas tehotenstva a základnú vybavicku (o toto môžeš požiadať aj počas manželstva a ver tomu ze spolu to bude cez 2000 e). S úsmevom pánovi odkázať že jasne aj pôžičku ti vrátim aj za matrac, môžeš si to odratat z toho co mi mas vrátiť ty.
A k internet bankingu pomeniť hesla nech ho aj slahne od zlosti.
K tomu ako čerešničku na torte spísať cenník domácich prác a opatrovania deti. 8 hodín co je on v práci sa ty staráš o malé dieťa, vsetko co je navyše vrátane víkendov pekne zrátať vydelit na polovicu a vystaviť mu faktúru. Buďto bude svoj čas po práci tráviť starostlivosťou o potomstvo alebo platit.
Ale asi by som rozmýšľala nad rozvodom. Takýto sa nikdy nezmení, respektíve vo vašom vzťahu sa nezmení, toto sú také zabehnute veci u vás že ich nebude možné tak ľahko odstrániť pretože do tohto modelu sklznete vždy.
To sa dalo zmeniť v dávnej minulosti, keď prvý krát stiahol radiátor zvýšiť si ho sama a neustupit. Vysmiať ho pri prvom pokuse o vydelovanie peňazí. Ale to nieje tvoja chyba, ženy nemôžu za to ze sú od prírody submisivnejsie a prisposobivejsie, že nie každá má silu bojovať s chlapom.
Ach... Presne ako môj bývalý manžel... Teraz keď už som,, mimo,, vztahu vidim ako premyslené hra podvádza klame...
1) keď mi je zima tak si zakurim
2) ste manželia takže žiadne ,, požičala ,,
3) prečo máš živnosť??
4) pucuje ťa preto že nič nerobis prípadne to fakt robíš zle... alebo nič nerobíš lebo ta bezdôvodne pucuje?
5) to že ti podkopáva výchovu nie je ok. Ale ak by mne niekto povedal že si nemôžem doma vyložiť nohy?? Asi by som si myslela tiež svoje a nohy nechala hoc aj na stole 🙂🙃🙂
Prosim ťa však ale nie si male decko že ťa 2x oblbol, ked sa človek nemeni, len pretvaruje nemožeš mu verit
A prečo sa citiš stratena bez neho? Dava ti vòbec peniaze? Že si mu musela vratiť za 1 matrac peniaze? Tak povedz mu nech spi na zemi ked je proti matracom
Byvala som v byte kde sa nesmelo kuriť nikdy viac
Byť nonstop podchladena; aby manžel ušetril 2€
Pozri mu do učtu koĺko tam ma našetrene a koĺko máš ty
Potom uvidíš, aká uprimná je jeho veĺká láska
Ja "zbožňujem" reláciu Extremny šetrilkovia.Kto to videl na Jojke? Vždy ked si na to spomeniem dobre sa pobavím
Ti ĺudia si fakt za 0.50€ daju do kolena vŕtať.Ako pre mna uplne nerealne žiť s takym človekom ale vždy si najdu partnerov🙄
1.Chlapik mal obrovsky 5 izbovy dom ale spal v kumbali 2x3 metre, aby ušetril energie
2.Žena dala muža čurať do nadoby, aby ušetrila na splachovani
3.Vytiahol kyticu z kontajnera na vyročie a splasnute ruže dal manželke.Ona ochksla od užasu
4.Mama dala synovi k narodeninam vysavač z kontajnera, kt.ešte fungoval
atď.....😄
@karolinakr jeej aj ja som videla pár častí...to je sila,že?ja miestami som mala otvorené ústa od úžasu,že čo dokážu...a miestami som sa tak smiaaalaaaa.....
Jedna ženská v jednej časti všetko jedlo z kontajnerov,šla pred reštaurácie a tam to vyberala.... a to ponúkla návšteve.....aj im povedala pravdu odkial to jedlo je.....mali dosť.😂
@jany149
moja mama sa pytala, že to ta navšteva aj jedla?
tiež musela byt trochu pipi

@karolinakr ano jedla...to bol nejaky jej kamarát zo skoly s priatelkou..nechceli byt nezdvorili...tak sa len trosku ponukli..ale aj ta jeho priatelka sa tam vyjadrila ze nikdy viac uz k nej nepridu😂😂😂sila toto..
Bozeeee..Toto si preco mu dovolila????? Vsak toto neni vztah..vôbec!!!! Preco neodíses?Si takto stastná?
Neudrel ťa ešte? Lebo je to hotový despota..psychicky ťa udiera každý deň..ži pre deti..proste začni žiť!!! Nemáš možnosť ísť k rodičom aj s deťmi?

Prve vety má prekvapili.Musim si požičiavať peniaze má pristup na IB kontroluje šetko účty ty si ekonomický tyrana. A deti mu urobil kto či sused žiadna úcta k žene ktora mu porodila dve deti že ho hanba nefackuje.Ty vole to katastrofa keby sa ku mňe tak správal tak ho vykopnem ako prašivého psa a veci za nim z balkona a via prah bytu by neprekročil. Nepije nebije má to teraz ako čo dokedy chceš s nim byť deťom ničiť detstvo.Načo ti takého debila mala by si sa lepšie s nimi sama máš rodičak, dalej niečo privyrobiš musi ti dať výživné na dve deti a na teba ako na manželku.Nikdy ale nikdy v živote neľutuj že máš deti no otca sice majú dajme tomu slušne povedane debila ale deti sú poklad.Len škoda že si bola taka naivna a vždy mu uverila.Už ked si vydela signály na začiatku mohla si odstupiť s kratšej cesty ked si male iba jedno dieťa.Deťom dava zlý vzor no ved čo si mysliš bude sa to stupnovať teraz je to ešte len začiatok a bude im postupne ukazovať same hlúposti.Pomaly si šetri aby si sa pripravovala na rozvod a odchod.Prečo tak aby si mala pokoj či si celý život chceš zničiť aj zdravie sebe a deťom.Aspoň na tied deti pozeraj.Si únavena máš problémy.Nič nerobiš ako pišeš podľa tvojho muža tak ked je múdry nech robi všetko sám.Máš ako pišeš zlomenu dušu si v strese bez energie chceš chytiť nejaku chorobu zo stresu.Dei sú male potrebuju mamu.Už ked nechceš pozerať na seba tak aspoň na deti to že ty chceš úplnu rodinu je pekné ale otázne čo chce tvoj muž.Začala si podnikať pišeš oporu v ňom nemám.Ty si neni preňho kamarát že mu máš vracať peniaze odkedy zosobašeny manželia si majú vracať peniaze.Normálne mu povedz že ak to tak pôjde dalej požiadáš o rozvod.Takto žiť roky že by mi muž vydeľoval peniaze a kontroloval moje účty cez IB už by mojim mužom nebol.Ešte napiš že nakúpy potravin a iných veci do domácnosti si delite na polovicu.Pokiaľ ON vládne nad peniazmi chce mať kontrolu a ON si zrejme nejaku časť odklada ty nebudeš mať nič v pripade že sa rozvediete či si mysliš že budeš s nim takto žiť navždy a naveky.Zbytočne sa trápiš môžeš ochorieť a popritom si zničiš celý život aj deťom detstvo.Tvoju vychovu podkopava neberie tak ked by vychovaval ON tak ako by to skončilo.Si ty vôbec jeho žena lebo to je nejake čudne.Peniaze mi požičia, kriči na mňa, podkopava tvoju vychovu, vždy si niečo nájde aby ma skritizoval.Och môj boh. ON s tebou zaobchadza a chova sa nie ako muž ale ako nejaký frajer k frajerke.Akú úctu ma ten chlap k tebe porodila si mu deti a On sa k tebe správa ako prepáč k handre.Lebo toto je ekonomický tyrana hajzel nech robiš čo robiš vždy budeš zlá.Musi prisť niečo čo by si uvedomil kurnik prečo odišla aj z detmi.Pokiaľ dajme tomu nič neurobiš furt mu bude chodiť papuľa z ľava do práva.Vždy si niečo nájde raz to inokedy to.Niečo musi prisť aby si uvedomil ON že mu chybáš aj deti.Ináč to vždy ostne po starom.Absurdne aby mi muž s ktorým mám deti požičiaval peniaze mňe skoro kukere vybehli ked som si to prečitala.Zbytočne vyhadzovať peniaze za manželsku poradňu nakoľko mala to u neho kratkodoby efekt.A ako pišeš len schvane tam išiel len aby mal pokoj ale to musi chcieť sám.Skôr či neskôr sa rozvedieš.Pokiaľ ťa toto všetko nedostane na dno a psychicke tyranie na psychiatriu.Nikdy nevieš čo mu môže drbnuť v hlave.Ak máš možnosť šetri pomaličky aby si mohla odisť len najprv si všetko pekné premysli.Ked si mysliš že sa to zlepši ver mi nezlepši a bude to ešte horšie.Ako ti môže veriť ked ti kontroluje účty IB viac krát za deň. Ved ON k tebe nemá nič neberie ťa ani ako svoju ženu, nema ťa rád ak by mal toto by nerobil chlap ktorý miluje svoju ženu jej nevydeľuje peniaze a neponižuje ju.A myslim že ťa aj ponižuje čo sa týka vychovy deti. Rodičia by malý vychovavať spoločne deti. A nie ty sa snažiš a ON povie že to tak neni ty robiš to zlé alebo to to ti pride dobrý muž.Rozved sa deti vychováš a takých vôlov ako je ten tvoj je na Slovensku milion nájdeš ho hoci kde.Rieš kým je čas.Držim veľmi palce zvladneš to.