icon

Utrpenie s manželom - uráža a strápňuje ma

mandyelle
24. mar 2019

Ja uz neviem ako dalej. Moj manzel(5rokov manzelia 10 rokov spolu) sa ku mne sprava otrasne. Vysvetlim na jednom priklade ktory vsak nie je jediny. Isli sme autom ja som soferovala a on ma neustale kritizoval. Vadilo mu vsetko bol taky otrasny ze som sa citila ako na vysluchu a triasli sa mi ruky na volante. Vadilo mu ze idem rychlo aj ze pomaly ze idem pri 50 na 3ke a ked som preradila na 4 tak za desat minut mu vadilo zas ze idem na 4ke.
Upozornoval ma ze auto predomnou odbocuje alebo ze ide zakruta ale ved ja nie som retardovana vidim! Stale na urazal ze som hrozny vodic a daval mi take hanlive privlastky ze az. Moja mama navyse sedela vzadu. Este by som podotkla ze mam vodicak 10 rokov, jazdim denne s sluzobne jazdim casto aj v zahranici. Bez problemov a dovolim si tvrdit ze som vyborny vodic.tak som mu skusala kludne povedat ze nech s tym prestane ze mi toto jeho spravanie ublizuje. Na to on povedal ze on za to nemoze ze som neschopna ze on mi len pomaha!! Tak som bola ticho ignorovala som ho ja nemam rada konflikty naco zas na mna zacal kricat ze co ho ignorujem! Ze aby som sa s nim rozpravala a ze ked nie zacal mi vulgarne nadavat a ze on sa na mna vys+re ked sa spravam ako j+bnuta. A ze mu lezem na nervy. Co som urobila?? Nechapem to. Nemam vari ani pravo mat nejake emocie popripade byt ticho ked sa nechcem rozpravat? Ale stale som sa mu snazila kludne vysvetlit ze ako by sa jemu pacilo keby som ho ja tak kritizovala nato mi povedal ze som to robila cely cas(??)
To uz som nechapala vobec. A na to mi povedal ze to by ma tak ignoroval az by ma j+blo.to uz sme boli von z auta a zvysoval na mna hlas na ulici pred ludmi. Toto robi hocikedy rad ma pred ludmi strapnuje a osocuje. Napr v obchode sa zacne pred ludmi rozculovat ze naco berem 4 rozky ked on nechce. Hanbim sa tam uz aj chodit. Je velmi vybusny casto sa mi vyhraza rozvodom a vulgarne mi nadava. Potom povie neuprimne prepac caka ze do 2 sekund bude vsetko ok a budem k nemu mila. Ja to vsak nedokazem ked ma predtym 2 hodiny urazal a krical po mne. Neviem ci to len ja som taka vztahovacna alebo on je vazne divny. On mi vravi ze vsetko je to moja chyba ze mam drzat hubu a neliezt mu na nervy. A pritom som len v klude vyjafrila svoj nazor. a potom povie ze chce somnou dieta ale ja sa bojim ved v akom prostredi by sme ho vychovavali. Kde som urobila chybu? Este by som dodala ze niekedy vie byt aj velmi mily a urobi mi aj radost je pracovity a o dom sa stara prikladne.
Mozno mu vadi ze mam super pracu a vyssie vzdelanie? Neviem. Vadi mu aj to ze mam zaluby chodim do fitka a ucim sa jazyky. Vyzeram dobre staram sa o seba som uspesna a ludia ma maju radi. Je to tak vela ze by som chcela respekt a slusne spravanie aj od svojho manzela? Nechcem darceky alebo co len aby sa ku mne spraval s uctou aku si ako jeho zena zasluzim. Alebo su dnes uz vsetci muzi taki? Alebo som ja vazne narocna.

upri504ke.Upozornoval ma ue ide zakruta a ze auto predomnou odbaca! Ved ja niedom retatdovana vidim!

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
heyoka
24. mar 2019

@mandyelle Netvrdím, že mám 100% pravdu ale..takýchto prípadov som počula a videla veľa a poviem ti jedno..keď chlapovi vadí na Tebe všetko, už aj to že si, že dýchaš..je v tom iná žena...😕 a prajem Ti veľmi, aby som nemala pravdu.🍀

heyoka
24. mar 2019

@mandyelle a ešte niečo..to keď mu tak veľmi vadí ťahať druhé husle, ono to skôr či neskôr môže skončiť tak, že si nájde takú, pri ktorej sa nebude cítiť menejcenný..je to proste sebec, lebo keby ťa ľúbil, podporoval by ťa a nevadilo by mu, že si úspešnejšia v kariére...ukáže čas..

lus83
24. mar 2019

@mandyelle lahko sa mnohym hovori, ze odid, ked ty jo zrejme lubis a navyse sa bojis rozvodu. Nikto, kto nebol v tvojej kozi to nepochopí. Len prosím ta otvor oci. Vytaca ho uz len to, ze existujes. Cize uz ta neľúbi. Prepáč, ale tak to je. Ved si vsimni ako si na tebe vybija zlost. Za všetko. A ze sa vyhraza stale rozvodom? Asi mu je jedno co s tebou bude.. A mozno ma aj inu, tak si dovoluje, aby si ho odkopla a on sa mohol zahrat na obet. Ja by som na tvojom mieste asi na par týždňov od neho odisla. Nekontaktovala, zila si po svojom niekde u rodicov, kamosky, v podnájme. Ak mu na tebe zalezi, pride a bude sekat dobrotu. Ak nie, vies co to znamená. Ale ak je nervak, tazko sa zmeni...

nakupy11
24. mar 2019

Prec od takeho cloveka.Existuju aj normalni muzi,ale tento nim evidentne nie je.

majarobo
24. mar 2019

on ma na 100% paralelný vzťah, a manipuláciou sa chce zbaviť jej aby odišla a majetok mu ostane. chceš psou tak sa sud a na rozlúčku pred odchodom na misiu mu daj žiadosť o rozvod ked si to praje a ešte zaplať poplatok a zdôrazni to. Hlavu hore a asertivita na každý atak.

dilino
24. mar 2019

ty ani nechceš odijsť ako pišeš deti nemáte nič ti nebráni psy a že máš rada dom bože to je argument tak sa nechaj otlkať ty ani nechceš isť preč bože ja byť na tvojom mieste už som dávno preč ty sa vždy utešuješ ja by som po rozvode tak išla preč daleko do iného mesta že by ma nenašiel vyhráža sa ti ponižuje ťa a ty chceš pri ňom ostát ako pišeš si vzelana máš paradne platenu prácu tak čoho sa bojiš po rozvode ked je polka domu tvoja ťa musi vyplatiť alebo ty jeho a on nech odijde a nie psychicky trpieť ide na pol roka preč ako pišeš čo je to pol roka pride domov chviľu bude dobre a o mesiac to iste čo si chceš zničiť zdravie a chodiť po lekároch len preto že nevieš odijsť ty len bud rada že deti nemate ty si môžeš život zariadiť aj ináč ako s nim teraz ide preč ja by si veci zbalila pol roka je dlhšia doba na zariadenie veci to znamena papiere na rozvod najsť si zatiaľ prechodne bývanie a po rozvode majetok pol na pol zmeniť si telefone čislo všetko aby ťa nehľadal a kto vravel že sa máš domov vrátiť 100 km ty môžeš isť bývať kde uznaš za vhodne a nie domov sa vracať načo to je dobre ked pišeš že tvoja matka je na jeho stráne bud rada že s nim nemáš deti ty sa rozhodneš kde budeš žiť čo z neho máš teraz sú to len nadávky lenže neskôr to môže byť jedna facka dve zasa ho budeš ospravedlňovať o to mu ide aby ťa deptal aby si každy o tebe myslel že si najhoršia a on je ten dobrý pozri preruš z rodinou vzťahy a zariad sa po svojom tvoj argument neodijdem lebo mám psov a dobrý dom ktorý mám rada to sú argumenty ved ty nemáš ani štipku úcty k sebe ani nemate deti nič ťa pri ňom nedrži keby boli deti bolo by to horšie aj vás hned rozvedu bez problémov aj k sebe úctu on ťa psychicky týra otázka času kedy ti da facku to si možna vráviš že sa nestáne ale ked už mu vadiš len tým že si tak v slabej chvili to urobiť môže ako pišeš je to voják ide na misiu to je tvrdy chlap a že ti občas niečo kúpi to si môžeš kupiť aj sama pozbieraj všetku hrdosť ktoru máš a odijd kým je čas moja rada si finánčne nezavysla máš dobré vzdelanie a to čo ťa drži pri mužovi je obyčajny zvyk bojiš sa že ostáneš sama ale určite neostáneš možna si nejaku našiel chce ťa dostať z domu aj to je možne nepišeš či sa tak správal aj predtým ale ked áno načo si čakala roky že sa zmeni no nezmeni on kedže je voják je zvyknuty na tvrdý režim a mysli si že to môže aj doma uplatnovať na slabeho si trufne ale na rovnoceneho asi ťažko konaj pokiaľ je čas moja rada pre teba.

dopolbokaodrata
24. mar 2019

@heyoka prečo, nech sfui ho ta druha pekne berie, ešte maslu by som jej na neho nalepila. Ale keď autorke ide o majetok a psy viac ako o vlastnú dôstojnosť o chvilu tu máme témy typu "som tehotná a manžel je na mňa zlý" a podobne

diewcatqoo
24. mar 2019

@mandyelle bojis sa, ze si nenajdes lepsieho chlapa? Lebo vyhovorka, ze mate spolocny dom a psy, ktore mas rada, je tak chaba, az to boli. Mala si tazke detstvo, ktore ta poznacilo, preto mas take nizke sebavedomie? Pretoze inak si asi neviem vysvetlit spravanie tvojej mamy.. keby moja mama bola sucastou takeho výstupu mojho manzela na mna, tak ta by ho hnala svinskym krokom.
Nie je hanba vyhladat psychologa, ktory by ta vedel mozno nejako usmernit. Pretoze ci si to pripustas alebo nie, toto JE psychicke tyranie. Co budes robit, ak prestane chodit na pol rocne misie a bude stale doma?
Na svete je toooooolko chlapov, ktori su fajn. Urcite mas na lepsieho. Pretoze podla toho, co si napisala, mas doma totalneho chuja, o ktoreho by si ziadna sudna zena ani bicykel neoprela a naozaj nerozumiem, co ta pri nom drzi.

deti95060810
24. mar 2019

takého blázna som mala....a aby nebolo málo tak s ním aj dieťa...
Byť na tvojom mieste tak dieťa s tým magorom si dobre rozmyslím...nikdy sa nezmení...NIKDY.

xxxkatka
24. mar 2019

@mandyelle ide o psychicke tyranie. Cokolvek by si spravila, nespravila by si dobre v jeho ociach. A vies preco? Lebo to nie je o tebe. Problem je v nom. Jedine riesenie je odtrhnut sa od tyrana, aj ked je to tazke. Tyrane zeny (ktore zazili viac foriem nasilia) hovoria, ze psychicke tyranie bolo pre ne horsie ako fyzicke. Spolocny pes, dom, nabytok, auto a co ja viem co este nie je dovod na to, aby sa clovek nechal tyrat. Prave v tychto vetach si potvrdila, ze ty samu seba davas na uplne posledne miesto, predbehol ta dokonca hmotny majetok aj zvierata. Moje odporucanie: Najst si kvalitneho terapeuta a pravidelne ho navstevovat (sama). Potrebujes pozviechat nizke sebavedomie, ktore si nesies uz z primarnej rodiny. Muz ide na misiu, mas moznost zamakat na tom a ked sa bude mat vratit, budes vediet co spravit. A nebudes o tom ani najmenej pochybovat.

alchemilkazltozelena
24. mar 2019

@mandyelle s vojakom som chodila len raz, aj to len tyzden, a stacilo mi!!! Utekaj!!! Uz vcera bolo neskoro

lilyianka
24. mar 2019

@mandyelle dala si otázku kde si urobila chybu? Ja ti odpoviem, že si s takým debilom 10r... nemáte deti,tým ľahšie od neho odísť.....j na tvojom mieste by som s ním už dávno nebola.. muž by si toto nikdy ku mne nemohol dovoliť, veď predsa medzi manželmi ma byt úcta a rešpekt.. on ta nemá za nič

marion09
24. mar 2019

@mandyelle tak nech si ho vezme za muža tvoja matka

ivkus
24. mar 2019

Ty si silna zena prosim ta nedaj sa takto kritizivat!Moj muz si v zivote nic take nedovolil a to sa tiez okrem ineho stara o rodinu.Urcite ho nelutuj mas svoju pychu!!!

elisa171
24. mar 2019

moj muz ma tiez niekdedy take chvilky ale nikdy vzivote mi vulgarne nevynadal..vzdy skor tak so smiechom ked sa podla neho motam v obchode alebo tak..moj je skor ufrflany..ale nikdy som od neho nepocula nejake skarede slovo ze som je*nuta alebo tak..to skor ja nadam jemu :d..neviem si predstavit ze by som mala znasat od muza to co ty..dlho by som to nevydrzala isto..

cervikpepik
24. mar 2019

@mandyelle je vojak?

ariannazara
24. mar 2019

No ja by mu dala!

😤 Poniektory chlapi to ako fakt majú správanie k ženam ako idioti 🤔

maminuska
24. mar 2019

@mandyelle základný problém je vyššie vzdelanie , lepšia práca a jeho pocit menejcennosti že nemá navrch . Plus ako menšia nedevíza pre teba je to že je to vojak alebo vo vojsku pracuje. Dlhodobé pôsobenie tohto zamestnania časom viac či menej zdeformuje človeka.
Ak s nim zostaneš a budeš mať deti , bude to ešte drsnejšie , budeš nemožná a neschopná matka , kača sprostá ktorá nevie ani navariť, ak budeš na materskej a rodičovskej budeš hovno čo sa váľa doma , príživníčka ktorá z neho cicia peniaze.
Skutočne zváž či s takýmto človekom ostať vo vzťah a mať deti .

nikpa
24. mar 2019

@mandyelle to že on ti neprejavuje žiadnu úctu ako žene, svojej manželke je jeho úboha vizitka. Ale prečo dovolis ty takto po sebe šliapať??? Začni si vážiť samú seba a odíď od neho. Najťažšie je spraviť prvý krok ale to oslobodenie bude určite stáť za to.

dskjhfdlkdjhl
24. mar 2019

@mandyelle mas doma zakomplexovaneho debila, ktory sa akurat snazi Ta zneistit a vyzera to tak, ze sa mu to dobre dari. S takymto "chlapom" by som nebola ani chvilu. Ak sa nechces zblaznit, tak sa rozved a viac sa s nim nekontaktuj.

victoryt
24. mar 2019

Toto nie že hraničí s psich. týraním,ale toto ním aj je. Bože,ak nemáte deti, bež preč od neho.A keby ste mali,to by ste duševné zdravé dieťa ťažko vychovali.Porodiť dieťa a ísť na materskú,to by si mu len dávala priestor ešte viac ťa kritizovať.Naproti tomu by si už nechodila do práce a toľko medzi ľudí a necítila by si že si hodnotný človek, nedostávala by si plat a nestretávala by sa s ľuďmi čo by ti to dali cítiť.Niektoré dni len uplakané dieťa a terorizujúci manžel by boli jediným kontaktom so svetom.Skor či neskôr by si uverila že si jebnutá a aj by si sa ním stala.A tento osud by postihol aj tvoje dieťa. Spýtaj sa svojej mamy, či ťa vychovala s cieľom byť niekoho hromozvodom.Tvojmu mužovi by sa asi večer nepostavil,ak by si na tebe nemohol precvičovať svoje ego. Odporúčam psichologičku, porozprávať čo sa deje u vás doma a som si istá, že povie aby si odišla od neho,je to psichicky chorý človek.No nakoniec aj ty skončíš na tom zle. Bohužiaľ aj takýto existujú.Majú aj pekné chvíľky,ale ono sa to len zhoršovať bude, zlepšovať nie. Takýto by potrebovali iné ženy a nie také ako si ty.No nie náhodou vyhľadávajú práve také dobré povahy ako ty,ale aby sa na nich mohli vyžívať. Na takýchto vieme natrafiť aj v práci,alebo v podobe napr. svokrovcov.Ale najťažšie dokážeme ich kopnúť do zadku aby sa spamätali práve vtedy, keď sú to naše polovičky. Nie sú takí hneď od začiatku.A z časti sa dajú držať na uzde...no u tvojho sa mi to zdá už nemožné a toto sa bude len zhoršovať.Je mi to ľúto,ja som za opravu pokazených vecí a nie aby sa vyhodili,ale takéto správanie sa je už ďaleko cez čiaru. Takýto človek si svojou láskou nech radšej utiera riť a nie túruje na tebe.

marco88
24. mar 2019

@mandyelle O 3 mesiace odchádza, o 9 mesiacov sa vracia. Ako sa bude blížiť čas jeho návratu, budeš v strese viac a viac. Milujúci manžel sa takto nespráva ku svojej manželke. Z tvojho popisu si milá, úspešná, obľúbená mladá dáma. Myslím že ani dom nestojí za tvoje trápenie v takomto vzťahu. Určite, keď niekde vidíš štastnú dvojicu, si pomyslíš prečo ja nie som štastná. Život nám niekedy posiela tažké skúšky a je na nás ako ich zvládnene. Človek sa zmení iba keď sa zmeniť chce. Tvoj manžel sa asi nechce. Určite by si časom našla svoju spriaznenú dušu.
PS: Nie sme všetci muži takýto a vôbec nie si náročná. Je normálne vo vztahu dávať lásku, úctu, slušnost a dostávať lásku, úctu, slušnosť.
Držím palce.

rika1968
24. mar 2019

Ahojte. Tiež som žila v takej situácii. Len negativizmus, provokácia, ponižovanie, kritizovanie. Takým ľuďom nedá sa ani prispôsobiť. Oni na to kašlu, ich cieľom je ti ukázať, aký sú oni dokonalí a ty si nemožná a niktoš. Z vlastných skúseností viem, že sa nikdy nezmenia, hoci ako sa budeš snažiť a bude to len HORŠIE A HORŠIE.

bodka13
24. mar 2019

@alchemilkazltozelena je to o človeku a nie o povolaní, tak ako sa správa jej manžel sa správa aj lekár či murár

maminuska
24. mar 2019

@bodka13 no nie úplne ...sú povolania kde je " mať pod kontrolou " povinnosťou a to sú vojaci a policajti . Často to prenášajú domov. Môj otec je bývalý vojak , môj ex bol určitého času tiež vojakom..ono to stopy zanecháva.

bodka13
24. mar 2019

@maminuska ale musíš uznať sama, že tam nemôžeme zaradiť všetkých mužov , ktorí sú vojaci a policajti.-: takže veta " jasné veď vojak/policajt" je pre mňa neakceptovateľna ... môj muž je vojak, svokor bol vojak, švagor a synovec bachari,mamin brat bol policajt a ani jeden sa tak nesprava/ nesprával...
Na MK je množstvo diskusii,kde ženy žili s manipulátorom, mužom ktorý ich psychicky týral a sú to aj ITčkari,aj obyčajný robotnici

hradnapani
24. mar 2019

vy mate problem obaja, on je blb a ty nemas sebauctu (ale ani sa nedivim vzhladom na reakciu tvojej mamy) a tak ju nemozes cakat on neho. Hura, ide prec na pol roka, tak si zariad zivot po svojom, navstiv psychologa, dobru kamosku a skontaktuj sa s centrom pre tyrane zeny , tam ti ukazu, co ta moze cakat, ak uprednostis dom a psov a budes brat ohlad na neho.

cervikpepik
24. mar 2019

@bodka13 Netvrdím, že každý vojak resp.policajt je taký ,ale zažila som si svoje.U mňa otec aj mama vojaci a ja som sa s tým doteraz,aj ked som skoro 10rokov mimo domu, nezmierila ako sa ku mne a bratovi správali....Keď tam mám ísť na návštevu mam ,,žalúdočné vredy,, .Stále so mnou jednajú ako s 12násť ročnou...

saslavka73
24. mar 2019

No to je riadny debil.