icon

Utrpenie s manželom - uráža a strápňuje ma

mandyelle
24. mar 2019

Ja uz neviem ako dalej. Moj manzel(5rokov manzelia 10 rokov spolu) sa ku mne sprava otrasne. Vysvetlim na jednom priklade ktory vsak nie je jediny. Isli sme autom ja som soferovala a on ma neustale kritizoval. Vadilo mu vsetko bol taky otrasny ze som sa citila ako na vysluchu a triasli sa mi ruky na volante. Vadilo mu ze idem rychlo aj ze pomaly ze idem pri 50 na 3ke a ked som preradila na 4 tak za desat minut mu vadilo zas ze idem na 4ke.
Upozornoval ma ze auto predomnou odbocuje alebo ze ide zakruta ale ved ja nie som retardovana vidim! Stale na urazal ze som hrozny vodic a daval mi take hanlive privlastky ze az. Moja mama navyse sedela vzadu. Este by som podotkla ze mam vodicak 10 rokov, jazdim denne s sluzobne jazdim casto aj v zahranici. Bez problemov a dovolim si tvrdit ze som vyborny vodic.tak som mu skusala kludne povedat ze nech s tym prestane ze mi toto jeho spravanie ublizuje. Na to on povedal ze on za to nemoze ze som neschopna ze on mi len pomaha!! Tak som bola ticho ignorovala som ho ja nemam rada konflikty naco zas na mna zacal kricat ze co ho ignorujem! Ze aby som sa s nim rozpravala a ze ked nie zacal mi vulgarne nadavat a ze on sa na mna vys+re ked sa spravam ako j+bnuta. A ze mu lezem na nervy. Co som urobila?? Nechapem to. Nemam vari ani pravo mat nejake emocie popripade byt ticho ked sa nechcem rozpravat? Ale stale som sa mu snazila kludne vysvetlit ze ako by sa jemu pacilo keby som ho ja tak kritizovala nato mi povedal ze som to robila cely cas(??)
To uz som nechapala vobec. A na to mi povedal ze to by ma tak ignoroval az by ma j+blo.to uz sme boli von z auta a zvysoval na mna hlas na ulici pred ludmi. Toto robi hocikedy rad ma pred ludmi strapnuje a osocuje. Napr v obchode sa zacne pred ludmi rozculovat ze naco berem 4 rozky ked on nechce. Hanbim sa tam uz aj chodit. Je velmi vybusny casto sa mi vyhraza rozvodom a vulgarne mi nadava. Potom povie neuprimne prepac caka ze do 2 sekund bude vsetko ok a budem k nemu mila. Ja to vsak nedokazem ked ma predtym 2 hodiny urazal a krical po mne. Neviem ci to len ja som taka vztahovacna alebo on je vazne divny. On mi vravi ze vsetko je to moja chyba ze mam drzat hubu a neliezt mu na nervy. A pritom som len v klude vyjafrila svoj nazor. a potom povie ze chce somnou dieta ale ja sa bojim ved v akom prostredi by sme ho vychovavali. Kde som urobila chybu? Este by som dodala ze niekedy vie byt aj velmi mily a urobi mi aj radost je pracovity a o dom sa stara prikladne.
Mozno mu vadi ze mam super pracu a vyssie vzdelanie? Neviem. Vadi mu aj to ze mam zaluby chodim do fitka a ucim sa jazyky. Vyzeram dobre staram sa o seba som uspesna a ludia ma maju radi. Je to tak vela ze by som chcela respekt a slusne spravanie aj od svojho manzela? Nechcem darceky alebo co len aby sa ku mne spraval s uctou aku si ako jeho zena zasluzim. Alebo su dnes uz vsetci muzi taki? Alebo som ja vazne narocna.

upri504ke.Upozornoval ma ue ide zakruta a ze auto predomnou odbaca! Ved ja niedom retatdovana vidim!

katyd
24. mar 2019

@mandyelle takže vojak, to hovorí za všetko, máš šancu za ten polrok mu napísať všeko, čo sa do očí ťažko hovorí, alebo ťa nenechá dohovoriť, alebo sú tam emócie, keď mu to napíšeš, nebude môcť hneď reagovať a bude mať dosť času rozmýšľať, kam sa vráti, či k tebe alebo si bude musieť hľadať iný domov

hiwatari
24. mar 2019

@mandyelle nezvyknem reagovat na diskusie, ale toto mi neda. Jebnuta...? Drz hubu....? Taketo slova do vztahu nepatria. Mam znamu co si presla tymto istym. Nadavky, urazky, ponizovanie, vyhrazanie... Po rokoch to zaslo tak daleko, ze ju bil... To chces?! Nakoniec sa ukazalo, ze milost pan ma 2 milenky (kazdu na inom konci republiky) a svoju zakonitu len nechcel opustit, lebo mali spolocny dom o ktory nechcel prist a "domov" kam sa vzdy mohol vratit. On proste nie je stastny vo vztahu a bohuzial, akokolvek kruto to znie, dovodom si ty. Preto na teba utoci.
Kamaratka zije vo vztahu bez lasky a tiez nevie manzelovi prist na meno. Vadi jej na nom aj to ze dycha. Sama povie ze nebyt hypoteky a deti uz s nim nie je. Ale pravdou je ze nema kam ist, tak s nim musi zit a to ju frustruje a vybija si to na nom. A v takom prostredi vyrastaju ich deti. Starsia 5r sa im od poslednej hadky pocikava...
A tvoja mama... Sama ju mas za znicenu a aj tak robis tu istu chybu. Je smutne, ze ta co ta ma podrzat, ta este viac potapa 😞
Akokolvek sa rozhodnes, drzim ti palce aby si nasla stastie

bodka13
24. mar 2019

@cervikpepik to mi je ľúto....ale bohužiaľ aj ľudia,teda nie len muži ale aj ženy, s iným povolaním sa tak dokážu správať - napr. bývalá kolegyňa s vysokou školou ekonom.smeru a čisté psycho voči synovi/matke a celkovo ku kolegom

pokemonkaa
24. mar 2019

my sme svoji 15 rokov, mame dve deti a vzdy som mala vyssiu vyplatu ako manzel, dokonca mam aj vyssie vzdelanie ako on, ale nikdy to v nasom manzelstve nebol problem. je to o cloveku. v manzelstve musi byt okrem lasky i vzajomna ucta, respekt, dovera. To vo vasom manzelstve chyba. ja sa stale tesim na to, kedy pride manzel z prace domov a ze sme spolu. Ty sama sa musis rozhodnut, ako si svoj zivot zariadis dalej. Vyhodou je, ze nemate spolocne deti. SI mlada, mas cely zivot pred sebou a stravit ho po boku cloveka, ktory si ta nevazi a uz len to, ze SI mu ide na nervy, no neviem... ja by som odisla.

sweetlife001
24. mar 2019

No čo sa tebe dá poradiť? Len pekne s ním ostan a buď v dome ktorý máš rada, s dvoma psiskami a debilom čo z teba robí hlupanu.
Len si nezabudnite zrobit nejaké chuda čo vás bude musieť trpiet.

sintra
24. mar 2019

Len jednu otazku: ty mu toto vsetko preco tolerujes?

mpg
24. mar 2019

Existujú aj oveľa príjemnejší muži, toto je niečo, čo veľmi stresuje, dlhodobo to môže pôsobiť aj na zdravotný stav. Bývanie aj psy sa dajú nahradiť.
Takýto muži sa nezmenia, dokonca to môže byť ešte horšie. Najlepšie by bolo vymyslieť nejaký spôsob a rozviesť sa s ním.

alchemilkazltozelena
24. mar 2019

@bodka13 nesuhlasim..a mam aj osobnu skusenost..aj to tu viacere pisali..vojaci su agresivni, tvrdi, vybijaju si zlost na zene, atd atd, len to pisem a je mi zle - arogantni hajzli su to, mozno 1% su normalni..

maminuska
24. mar 2019

@bodka13 samozrejme nie všetkých, dokonca by som povedala že väčšina mužov vojakov a policajtov sa správa slušne k svojim ženám , ale netreba zasa popierať vplyv týchto povolaní na osobný život . Niekde je minimálny a niekde to ide do extrému . Ide skôr o to riziko ktoré tu je zvýšené .

maminuska
24. mar 2019

@alchemilkazltozelena agresívní, tvrdí ...už si videla vojaka ktorý by nemal potenciál agresivity a tvrdosti ? Veď to nie je potom vojak . Taký vojak neobstojí v žiadnej vojne , v misii . Vojakom nemôže byť pacifista.
Ide o tu mieru ovládania agresivity a správneho vybitia a tá nesmie smerovať voči ženám . Drvivá väčšina vojakov to zvládne, bohužiaľ existuje malá skupina ktorá nie.

maminuska
24. mar 2019

@alchemilkazltozelena žijem v meste ktoré v minulosti bolo centrom vojenského riadenia. Tu sa to len tak hemžilo vojakmi ale teda že by bolo tu zaznamenané zvýšené domáce násilie , tak to teda nie. Môj otec je bývalý veľmi vysoký vojenský dôstojník , moja mama robila u vojska a ja som teda doma žiadne násilie voči mojej matke nezaznamenala a to ani psychické ani fyzické . Skôr môj otec je pošahaný čo sa týka dochvíľnosti , poriadku v skrinkách a kontroly plynu . A presne toto si myslím že si priniesol z tej práce .

lilucerullo
24. mar 2019

nie, nie su vsetci taki, len ty si si zle vybrala. nechapem, ze co dosiahnes tym, ze ho kludne pocuvas a ze sa nechces hadat. si mysli o tebe ze si moze dovolit vsetko, lebo nikdy nic nespravis. necakaj, ze sa zmeni on, zmen pristup k sebe a nieco s tym rob.

bodka13
24. mar 2019

@alchemilkazltozelena to, že máš práve takúto zlú osobnú skúsenosť ma mrzí, no podľa nej nemôžeš tvrdiť že všetci vojaci sú rovnakí... mám doma vojaka, aj v okolí + v rodine sú povolania pooicat,bachar,vojak a nik z nich nie je agresívni a takí ako si ich popísala
Súhlasím, že nájdu sa aj takí, tí agresívni ale je medzi nimi veľa spravnych mužov, manželov, otcov....na MK je celkom slušný počet žien , ktorých partneri sú v armáde

romiada
24. mar 2019

@mandyelle no ak mas chlapa vojaka , tak to jeho chovanie pripisujem aspon z polovice tomu povolaniu. Aj ked jasne ze nie vsetci su taki. Iba Ti poviem priklad: sused mojich rodicov, byvajuci pod nami - vojak. Prechlastany nervak. Chodil našim vyklopavat na dvere (ked mali vnucata doma) a buchal na radiator ze su hlucni - podotykam 3 deti sa hrali za bieleho dna normalne....sem tam prebehli po byte. Az raz som bola u nasich a vymakla jeho "navštevu"....Dosiel raz, vravim ze je biely den a nic nerobia, zaklopal 2x a uz som mu zabuchla pred nosom a som ho poslala do ..... aj so šťavnatou nadavkou , zaklopal 3x a vravim mu aj Vy raz pan sused budete mat vnucata potom pochopite. Lenze vies čo? Nepochopil. Jeho vlastni synovia sa držia od neho čo najdalej a radšej ani domov poriadne nechodia - ved vedia čo maju doma.
Tym Ti chcem povedat ze by si mala urobit to iste.....este kym nemate deti. Lebo tie potom uteču...ale Ty už asi sotva.

saslavka73
24. mar 2019

@mandyelle Rozveď sa dievka čím skôr. Bože ja mám dcéru, ale keby sa takto choval jej muž ku nej predo mnou, tak vystúpim a takú mu tresnem kabelou po papuli. Nech ma tam aj na mieste zabije. Normálne ma to vytočilo.

kikulienkadd
24. mar 2019

@mandyelle tvoja najväčšia chyba je,že si s ním. Rýchlo preč,dieťa môžeš mať s dobrým chlapom,neboj sa,sú takí. Veľmi ti držím palce,aby si mala dobrý život a nie takýto očistec 🍀

romiada
24. mar 2019

@saslavka73 inak mne napadlo to iste....ze mat dceru a jej muz sa takto predo mnou chova tak mu v tom aute asi taku drgnem až by predne sklo oblizal. Ale ako poznam moju dceru tak skor ona bude takto "tyrať" chudaka manžela😁

saslavka73
24. mar 2019

@romiada No aj moja je taká stíhačka. Ja už vidím ako ho budem ľutovať a budem za zlú. 🙂

jamika27
24. mar 2019

@mandyelle no ak si taká úspešná a má vyššie vzdelanie atď a necháš si toto tolerovať??? Podľa mňa tvoja chyba, že si toto nechala tak ďaleko zájsť.

Ako ja mám tiež vojaka muža a rád mi kafral do šoférovania (mám dlhoročné skúsenosti, ale predsa len iný typ šoférovania). Raz som ostala taká vytočená, že som tak zbrdila, že si skoro gebulu o sklo rozbil a vyhodila ho z auta, odvtedy ani nepípol. V obchode, mi vyberal veci z košíka keď som nevidela, tak som taký cirkus narobila, že si to odvtedy nedovolil. Ked nemá veci v skrini potriedené a vyskladané ako on chcel a hundral, tak som mu to tam raz hodila, že si to upratoval sám. Pravidelne má poznámky na poriadok v skrini a skrinkách (raz za čas sa mi tam nakopí), a začal upratovať a hundrať keď som prišla z malou z pôrodnice, vo mne hormóny ... no môj bľakot bolo potom počuť hádam aj do druhej dediny.

Proste mám vojaka, má tendenciu ma organizovať, ale musela som mu určiť hranice. Nie je zlý postará sa, rozumieme si, ale musel si na niektoré veci zvyknúť (aj ja samozrejme na niektoré).

Takže je to aj na tebe, kde si určíš hranice.

PS: pred rodičmi si nedovolí, raz čosi hučal pred svojou mamou, tak som spustila, že sa aj svokra pratala, od vtedy si nedovolí ,,riešiť,, so mnou pred druhými.
PS 2: ak by sa mi vyhrážal rozvodom, iba by som mu podala vopred pripravenú žiadosť, toto by bolo pod moju úroveň aby sa mi chlap vyhrážal rozvodom.

juliet86
24. mar 2019

tvoj manzel ta psychicky tyra. vydiera ta. aky vztah maju jeho rodicia? pozri si stranku pomocobetiam.sk manzel sa nema takto spravwt. nemaj s nim deti. ver svojej intuicii a vies co ti radim? chod na kvalitnu psychoterapiu. potrebujes to. a odidi. takehoti otca detom? Nie! vies to uz teraz zd to nie je dobre. preboha ta prosim odid.

janulka2811
24. mar 2019

No,medzi prvym by som ho raz okrikla ,upozornila a ak by zopakoval,zastala by som na metry nech si tu jeho sprostu hlavu otlce o predne sklo a vysadila ho z auta no a nasledne sa snim rozviedla.
Tvoj muz je obycajne hovado,co si nic nevazi a deti si snim nezalazaj.A nie vsetci muzi niesu ako ten tvoj chuj.Sorry za moj nazor,no somnou by trpel ...

lubicapnackova
Autor odpoveď zmazal
momusik
24. mar 2019

No niekto z nas by uz bol zbaleny,hlavne ked ani deti nemate.Sme spolu 18 rokov ale neviem si predstavit aby sa takto rozpraval so mnou

lujza123
24. mar 2019

@mandyelleraz na mňa takto ex stekal pri šoférovaní môjho auta. Už mal čosi vypite, plne auto ľudí a tie same urážky. Tak som zastavila v strede cesty a vyhodila ho so strašným vreskom von. Ešte sa pri vystupovaní uskrnal, nečakal ze ho tam fakt nechám...... Bez peňazí, telefónu (si to nechal v aute) stopoval 30 km domov a potom týždeň ofucany jak papuca..... Ale nikdy viac pripomienky k soferovaniu nemal
On bol celkovo asi povaha ako tvoj, negatívny, ufrflany ale ja som zrovna není submisivny typ takže si toľko nedovolil, keby ma tvoj manžel mňa tak som schopná po ňom slahnut rozkami v obchode a nechať ho tam, vystúpiť z auta a trepať sa domov stopom ci mu pri vyhrazkach ochotne vytlačiť tie rozvodové papiere

whatever1
24. mar 2019

@mandyelle Ak ti ostalo aspon trocha sebaucty tak sa pobal a odid od toho magora hnusneho. Tu nie je co riesit. Predstav si ze by ste mali deti a takto by ich buzeroval!!!

lilka5566
24. mar 2019

Vyhráža sa rozvodom? Hneď by som súhlasila.... Čím skôr... A poslať ho k psychiatrovi

helenapx
24. mar 2019

Je to debil utekaj kým je cas a deti s nim nemaj Fakt dupe po tebe, ponizuje ta, lebo mu to dovolis. Ty mas svoju cenu. Nedovol mu to!!!Az sa mi pri citani chlpy stavali.!

mrkvicka060
24. mar 2019

@mandyelle preboha... Zena, ty sa pekne vystri, z hlboka nadychni a posli toho psychopata primitivneho zakomplexovaneho do teplych krajin (alebo este lepsie doriti). Drb na dom prosim ta, jeden dom ti za to nestoji. Akoze, ty mas vzdelanie, si uspesna, inteligentna a ludia ta maju radi a napriek tomu mas tak malo sebavedomia a hrdosti v sebe, ze si toto nechas? Prac sa od neho.

heyoka
25. mar 2019

Povolanie vojak nemá nič spoločné s tým, ako sa chlap chová..poznám vojakov z povolania, k manželkám pozorní, slušní..fakt klobúk dole, toto tyranské správanie má korene v detstve...

lenulkalp
25. mar 2019

Každopádne nám daj vedieť, ako si rozhodla ísť ďalej vo svojom živote. Držím palce, aby si sa rozhodla správne, odišla od neho, nadýchla sa a začala si žiť život bez psychoša.