Utrpenie s manželom - uráža a strápňuje ma
Ja uz neviem ako dalej. Moj manzel(5rokov manzelia 10 rokov spolu) sa ku mne sprava otrasne. Vysvetlim na jednom priklade ktory vsak nie je jediny. Isli sme autom ja som soferovala a on ma neustale kritizoval. Vadilo mu vsetko bol taky otrasny ze som sa citila ako na vysluchu a triasli sa mi ruky na volante. Vadilo mu ze idem rychlo aj ze pomaly ze idem pri 50 na 3ke a ked som preradila na 4 tak za desat minut mu vadilo zas ze idem na 4ke.
Upozornoval ma ze auto predomnou odbocuje alebo ze ide zakruta ale ved ja nie som retardovana vidim! Stale na urazal ze som hrozny vodic a daval mi take hanlive privlastky ze az. Moja mama navyse sedela vzadu. Este by som podotkla ze mam vodicak 10 rokov, jazdim denne s sluzobne jazdim casto aj v zahranici. Bez problemov a dovolim si tvrdit ze som vyborny vodic.tak som mu skusala kludne povedat ze nech s tym prestane ze mi toto jeho spravanie ublizuje. Na to on povedal ze on za to nemoze ze som neschopna ze on mi len pomaha!! Tak som bola ticho ignorovala som ho ja nemam rada konflikty naco zas na mna zacal kricat ze co ho ignorujem! Ze aby som sa s nim rozpravala a ze ked nie zacal mi vulgarne nadavat a ze on sa na mna vys+re ked sa spravam ako j+bnuta. A ze mu lezem na nervy. Co som urobila?? Nechapem to. Nemam vari ani pravo mat nejake emocie popripade byt ticho ked sa nechcem rozpravat? Ale stale som sa mu snazila kludne vysvetlit ze ako by sa jemu pacilo keby som ho ja tak kritizovala nato mi povedal ze som to robila cely cas(??)
To uz som nechapala vobec. A na to mi povedal ze to by ma tak ignoroval az by ma j+blo.to uz sme boli von z auta a zvysoval na mna hlas na ulici pred ludmi. Toto robi hocikedy rad ma pred ludmi strapnuje a osocuje. Napr v obchode sa zacne pred ludmi rozculovat ze naco berem 4 rozky ked on nechce. Hanbim sa tam uz aj chodit. Je velmi vybusny casto sa mi vyhraza rozvodom a vulgarne mi nadava. Potom povie neuprimne prepac caka ze do 2 sekund bude vsetko ok a budem k nemu mila. Ja to vsak nedokazem ked ma predtym 2 hodiny urazal a krical po mne. Neviem ci to len ja som taka vztahovacna alebo on je vazne divny. On mi vravi ze vsetko je to moja chyba ze mam drzat hubu a neliezt mu na nervy. A pritom som len v klude vyjafrila svoj nazor. a potom povie ze chce somnou dieta ale ja sa bojim ved v akom prostredi by sme ho vychovavali. Kde som urobila chybu? Este by som dodala ze niekedy vie byt aj velmi mily a urobi mi aj radost je pracovity a o dom sa stara prikladne.
Mozno mu vadi ze mam super pracu a vyssie vzdelanie? Neviem. Vadi mu aj to ze mam zaluby chodim do fitka a ucim sa jazyky. Vyzeram dobre staram sa o seba som uspesna a ludia ma maju radi. Je to tak vela ze by som chcela respekt a slusne spravanie aj od svojho manzela? Nechcem darceky alebo co len aby sa ku mne spraval s uctou aku si ako jeho zena zasluzim. Alebo su dnes uz vsetci muzi taki? Alebo som ja vazne narocna.
upri504ke.Upozornoval ma ue ide zakruta a ze auto predomnou odbaca! Ved ja niedom retatdovana vidim!
@mandyelle ja sa chcem ešte opýtať, či si čakala, že ti niekto napíše, že áno, ty si divná, že prečo to vidíš tak čierno a odporučí ti zostať s ním, pretože sa správa ukážkovo? 🙂 Asi nie, sama poznáš odpoveď. Ale keby že veľmi chceš niečo zachraňovať, tak by som ešte skúsila poslednú možnosť mu o tom všetko napísať za ten polrok, čo bude preč a buď sa uvedomí alebo nie, pretože je možno veľa vecí z tvojej strany nevypovedaných a on ako chlap to ani nevidí, kde je vlastne problém, už sa to stalo toľkokrát, že žena sa trápila a chlap mal akože dobrý vzťah 🙂. Oni vidia svet úplne inak.
@vendulka80 bohužiaľ aj na mňa to tak pôsobí :( je ťažké rozhýbať sa a urobiť prvý krok. Ale stále ešte nie je neskoro, kým nemajú deti. Lebo takýmto štýlom je veľká pravdepodobnosť, ak budú mať dieťa, že to bude rovnaký tyran ako otec a bude ju tiež tyrat, alebo jej to dieťa bude celý život vyčítať, preco zostava s takým tyranom a ničí im život. Pre mňa je toto cesta do pekla. A to som inak človek, čo je väčšinou za udržanie vzťahu. Ale to musia chcieť obidvaja, nie len jeden.
Ten chlap ta psychicky týra a ty mu to dobrovolne trpis...teda nepises nic take, ze by si sa bala o svoj zivot ak ho opustis...ak ano, vyhladaj pomoc. Ak nie, tak sa ti cudujem, ze si uz daaavno neodisla...a toto psychicke tyranie je predzvesťou fyzickeho, to si pis. Akoze kvoli domu a psom sa nechas tyrat a zhadzovat sa a zit ako taky menejcenny clanok tejto spolocnosti? Lebo on to z teba robi. Ak to budes stale znasat, zachvilu sa tak akurat psychicky zosypes...alebo ta tak zmaluje, ze samu seba nespoznas v zrkadle...prepac, ze pisem, tak hnusne a ver, ze na teba tym neutocim...ale ja si nedokazem pomoct, nechapem a nikdy nepochopim ako zeny mozu ostavat v takychto vztahoch, kde im je tak strasne ublizovane...CHLAP si ma zenu vazit, ochranovat, milovat ju a pomahat jej. Stracas samu seba. Chvala bohu, ze nemate este deti. Vyser sa ty na cely dom...vyuzi tych 6mesiacov, ked tu nebude a odid. Podaj ziadost o rozvod. Bud ta vyplati alebo ti ho nakoniec necha...Si uspesna mlada zena, nenechaj NIKOHO, aby ta presviedčal o opaku! To, ze ti sem tam nieco kupi a sem tam je mily AZ dva dni je absoluuuutne nepodstatne...lepsie to nebude...on nebude lepsi...ak sa o tom snazis presviedcat samu seba, je to len kvoli tomu domu a psom...nie kvoli SEBE a to je chyba...
Tak nemusi sa s nim rozchadzat ked nechce..dom, psy a podla mna este stale aj nejaka laska. Ale je pravda ze kazdy si dovoly k nam len tolko, kolku mu sami dovolime. Keby urobi strasny cirkus uz pri prvej *ebnutej ci podobnom vyraze tak by si aj flrflos a nervak 3 x rozmyslel co vypusti z ust. Len ked si necha skakat po hlave tak sa to len zhorsuje....
@mandyelle presne tak on ti len pomaha aby si bola lepsia a vsetko to pre tvoje dobro... len ty to nechces pochopit😁moja priprav sa este na slzy, sluby, vyzvy k sanci a pod. ked mu tu ziadost realne das. Ked zisti ze ju nemienis stiahnut pride druhe kolo. Aka si ty zla, bezcitna, nevazis si co v nom mas, ine ti zavidia a preto ta huckaju proti nemu a este top veta je ze geniovia vzdy boli nepochopeni a vsetci boli proti nim😉 pekne ty zacni balit a hlavne dieta si s nim neurob pri luceni na misiu.
joj, zažial som upozornovanie pri soferovani, zazila som psychicke tyranizovanie, nic nebolo dobre, za vsetko som bola kritizovana a vinna ja. rozisla som sa s nim...psychicky regenerujem, zazila som aj nadavky a pod..viem o com pises, nedaj si nadavat !!! teraz mam chlapa, co mi nepovedal zatial, klop klo pani len ze som sprosta , nie to boze jeb...a
ako mozes byt kludna,ked ti nadava ? ja som sa aspon s ybvalym riadne zvadila a nadala som mu do jeb..aj ja.! nedaj si to, vad sa aj ty !
Ach ženy aké ste všetky múdre a hrdé, lenže tyran nezačne s takýmto správaním zrazu,ani na začiatku vzťahu, prichádza to postupne že si to žena ani neuvedomí,a až keď je už zahrabana vo vzťahu tak si uvedomí že to nie je ok,lenže zvyk je železná košeľa a človek si zvykne na všetko. Tiež sa ku mne bývalý správal nepekne, ale až po rokoch to dospelo do najhoršieho štádia a človek žije z minulosti a verí že to je len prechodné obdobie a že to zase bude krásne ako kedysi. a ako už písali aj iné kočky, je pravda že vrchol nenávistného správania sme dosiahli keď ma začal podvádzať.
Dievka, rýchlo sa rozveď,máš šťastie že odchádza a budeš mať šancu sa od neho odpútať a nebude ťa mať ako manipulovať a presviedčať.
problém bude vo vašej rozdielnej inteligenčnej rovine...a toto neviem, či sa dá prekonať...netráp sa pre to, snaž sa ignorovať jeho správanie...
@vendulka80 čítate mi myšlienky, ja to už nevládzem čítať, možno na ďalšej strane sa dozvieme, že on je vlastne dobrák od kosti a všetko je vina pisatelky, tomu sa hovorí syndróm týranej ženy, pokiaľ sa ona nerozhodne odísť, nikto a nič nezmôže 🤨
Utekaj kade lahsie, kym nemate spolu dieta. Potom sa ti bude tazsie pretrhavat vazby, aj hladat novy partner. Nie, nie si ty divna,to on je psychopat.
Ani som to radšej nečítala celé.... Trošku sa vzchop moja, raz by sa môj somnou takto bavil. Ako niesom ziadna sekera ale trošku mu ukaž že si žena, nech si nedovoľuje. A vlastne už si to asi nechala zájsť moc ďaleko...Riadne by som mu vypucovala žalúdok že by okoktavel a podala o rozvod a hotovo čo to taký chuj!
psychicke tyranie. presne ako svokrovci. svokor na svokru v pohode aj ored ludmibkrici,ponizuje ju,hivoribaka ke spomalena a neschoona,kontroluje ju,ked nieje po jeho tak, uz je ona drbnuta. anked sa s nim prestane bavit,takbjej navari veceru,kupi kvety,pozve von a ona je v siedmom nebi ze aky mily a pozorny.trva ro tyzden a potom zase ta hroza. takto zije 36rokov v manzelstve a vzdy si be
a vzdy si dava za vinu,ze to ona je na vine,ze to ho asi ona provokuje apod. Takto chces skoncit?!!? utekaj od neho kym niesi tehotna.
@zulumilo Je to hrozné.
Takto sa spravaju tyrane zeny.Urobia vsetko aby bol klud a vsetko so kladu za svoju vinu.Nevidia ze maju fakt debila doma co si zenu nevazi.Za chvilu ta zacne fackat aj to si budes hovorit je to moja vina.Takze pekne sa nechaj urazat byt a este si to ospravedln a zastan si ho ved je aj mili.jaj tak by som vybuchla do vseliakych nadala ze by si to za klobuk nestrcil.Nuz vzdelanie nevzdelanie taketo zeny to v hlave nemaju v poriadku.Boze dakujem za uzasneho muza,otca co mam doma.
Hm...cim skor od takeho prec i ked si myslim, ze to nebude pri nom tak lahke a ze ti este spravi peklo...v kazdom pripade...nedaj sa oblafnut milymi recickami, ze sa polepsi, trapnymi darcekmi...ste spolu 5 rokov manzelia a on je takyto...co si myslis? Aky bude po zvysok manzelstva? Ja vzdy vravim...vies si predstavit, ze by si v takom vztahu s takym chlapom bola dalsich 50 rokov? Nie? Tak nebud! Fakt, rozvod je pre teba to najlepsie riesenie. Chlap sa ma k zene spravat s uctou, hlavne k manzelke! Moj manzel mi nikdy nepovedal ziadnu nadavku, nikdy ma neposlal do riti ani nikam inam. Toto co predvadza tvoj chlap je cista ubohost!
presne tak
@majkakys je to manipulator. a uz ked vidi ze sa mu to doma rozpada,tak zacne byt prehnane mily,pozorny,kupi darcek,vezme ju von, vyzna jej lasku a kazdemu ukaze ako ju lubi a ako ho nepravom ohovara a mysli si zle..aked ju bude mat zase na svojej strane,vrati sa k starym praktikam.
Veľmi stručne: utekaj preč, kým je ešt
..... ešte čas
Ja som takto bola 10 rokov s panom dokonalym a uprimne ti poviem ze som plakala od nervou ked som mala byt s nim.....nedokazala som od neho odist lebo.......som si myslela ze ho lubim....ze on ma lubi.....ze budeme spolu raz stastny.....az raz bol den D, odisla som z minuty na minutu s tym ze koncim.......nasla som si spriaznenu dusu, chlapa mudreho, zodpovedneho, rozumneho a velke plus bolo ze dokazal zarobit peniaze....ked sa to byvaly dozvedel tak nas prenasledoval az kym som nenabrala silu a z oci do oci mu povedala o nom samom panovi dokonalom ze je len chudak co si svoje ego dokazuje na zenach a na mna uz nemoze ani od palca na nohe pozriet...odvtedy bol pokoj.....teraz je 15 rokov co som s mojim skvelym muzom .mame 2 diecata....skvely zivot a vazim si vsetko co mam...lebo viem ze sa zije aj horsie....ja hovorim ze vsetko zlo je na nieco dobre len nad zlom treba zvitazit.....tvojmu muzovi sa vzopri povedz razne dost a bud nech odide alebo si ta zacne vazit!!!!zenu muz musi zboznovat, milovat, laskavo sa dotykat a lasku vyznavat....
Ahoj napíš mi ak chceš. Mám rovnaký problém.
@hastrmistr toto je to, ze verime svojim predstavam o muzovi a pritom realita je casto uplne ina.
Podstatne je, ze si urobila ten krok a teraz si stastna 🙂

@lenulkalp nechcem byt zla ale myslim si, ze skor “odíde” tato diskusia ako ona. On odíde prec, ona sa ukľudní a ked pride, mozno zase v návale bezmocnosti napíše. Ale dôležité, aby psíky netrpeli...