Úvahy o živote pri mori
Je tu niekto , kto žije pri mori ? V akej krajine/ meste? Bolo to z Vášho pohľadu dobre rozhodnutie ? Pripadne môžete napísať, kde pracujete. Veľmi ma zaujímajú takéto príbehy ľudí.
Ja rozmýšľam o sťahovaní sa s rodinou k moru. Mám celkom dobrú jazykovú výbavu. Španielsky jazyk C1, nemecky jazyk C1, anglicky B2. Mám vyštudovanú ekonómiu a manažment. Prax ako business manažérka. No mám pocit, že to nie je ono na Slovensku. Som dosť scestovaná, bola som kade tade vo svete, na viacerých kontinentoch, veľa toho videla. A stále snívam o živote niekde blízko moru. Myslím, že s mojou jazykovou výbavou by som sa mohla uchytiť niekde na španielskom ostrove , kde by mi bola plusom aj moja nemčina kvôli turizmu.
Na Slovensku sa mi nepáči systém, nemám rada zimu, ľudia sú taký zatrpknutí. A život mi príde veľmi krátky .. tak prečo žiť niekde v paneláku v byte na hnusnom betónovom sídlisku, keď clovek za to môže vlastniť aj nehnuteľnosť na krajšom mieste….
Je to samozrejme zatiaľ len myšlienka, s ktorou sa dlho pohrávam. Zaujímajú ma príbehy ostatných. Tak sa kľudne podelte.
Ja som zila 3 roky pri oceane, rovno z bytu vyhlad na ocean. Nizsi level stresu, uz aj ten zvuk vln ukludnuje. A vikend na plazi. Zivot viac relax. Tiez teraz hladam cestu spat k moru. Teda: setrim a planujem. Napisme o rok, rok a pol, verim, ze sa mi to podari. Ps: mne bude tentokrat stacit byt tak hodinu autom/vlakom od mora. T.j. stale mozes ist kazdy vikend. Lebo uz pozeram aj na dobre skoly atd. tak musim rozumne nakombinovat
@bluka2 držím palce 🙂
Ja milujem more naozaj , bola som naozaj kde kade. No poradím ti: skús vziať dovolenku na 16 dní plus a uvidíš sama, nevedela som sa dočkať na Slovensko. 🙂
@lion777 v pohode chodíme aj na 3 týždne. Hlavne ak ideme ďalej, ako napr Karibik
Susedia su povodom z Chorvatska,uz su na dôchodku.Od maja do oktobra, su v Grecku pri mori.Prenajmu byt za 350€ a uzivaju si more.
Celkom zaujimavy model zivota na dôchodku😁.
@anonym_autor ahoj ja žijem pri mori a bolo to skvele rozhodnutie 🙂
@anonym_autor ahoj ja žijem pri mori a bolo to skvele rozhodnutie 🙂
@katarinaforever môžem sa opýtať, aká krajina ? 🙂
@anonym_autor dánsko 🙂
@anonym_autor my zijeme tiez pri mori a k plazi idem tak 2* za rok ...to ta časom prejde. Staci ist niekde kde si za hodinku pri mori, ja som za 10min autom a aj tak nejdem. Čo by som nemenila je stale slnečne počasie a teplo.

@anonym_autor ja sa viac menej pripnem. Nezijem pri mori, ale ked deti budu velke tiez by som chcela ist zit dakam ku moru.