icon

Už ma to doma nebaví

22. máj 2025

Asi mi už začína šibať. Mám pocit, že už nie som ani partnerka, ani mama, len nejaký obslužný robot. Viem, že nie som jediná. Každý deň rovnaký. Deti sú momentálne v období „všetko je problém“ a muž je v období „neotravuj ma, som unavený“. A ja? Len ticho. Keď niečo poviem, muž ma odfúkne, že som precitlivelá. Deti po mne skáču, hádžu hračky a keď sa raz zlepšia, tak len preto, aby si mohli pýtať sladkosti. V noci sa stále budí mladší, cez deň starší vymýšľa. A muž? Jeho nočné bdenie sa netýka. V poslednej dobe sa prichytím pri tom, že sa mi už ani nechce ísť domov. Najradšej by som išla niekam úplne sama a len sedela a počúvala ticho. Neviem, čo mám od vás čakať. Možno aj vy to tak máte niektore. Teda tie, ktoré nežijete dokonalé životy.

Strana
z2
martin96321
25. máj 2025
@kattrin5

Ja ked toto citam som stastna, ze som rozvedena s mojej dcery otcom🤣, od roka si ju braval kazdy druhy vikend, teraz si ju brava aj cez tyzden, a ja si to volno uplne uzivam. Neviem si naozaj predstavit nemat cas pre seba. Skus trosku vypnut, nechat deti s otcom, rodnou a ist cez vikend sama alebo s kamoskami von, wellnesko, kava, dobry obed..Je to na nezaplatenie

@kattrin5 Myslim,ze aj Tvoj byvaly je spokojny😉

nikanika97
25. máj 2025
@pjeria1

@yelena159 mohla by si mi vysvetliť čo človek čo nemá a nechce deti robi na MK? Nemyslim to nijak v zlom. Ako bezdetná by som tu nikdy nezavitala keďže 99 percent veci tu je o deťoch tehotenstve a pod.

@pjeria1 aj ja som bezdetná, rovnakého názoru a som na MK. Prvotne som sem prišla kvôli bazáriku

simcas75
25. máj 2025
@nikanika97

@pjeria1 aj ja som bezdetná, rovnakého názoru a som na MK. Prvotne som sem prišla kvôli bazáriku

@nikanika97 no tak to ti gratulujeme 👏

luba98
25. máj 2025

Ja to roky robím takto.Muž mal dovolenku a so známimi išiel k moru s deťmi,ja som ostala sama doma,bolo to úžasne.Teraz , keď sú staršie sa ja zbalím a idem sama od nich preč a je to ešte úžasnejšie.Žiadne spoločné dovolenky, veď sme boli celý rok spolu,tak si treba od seba trocha oddýchnuť.Všetci si na to zvykli a nič by som na tom nemenila a ani nič som neľutovala, veď mám len jedny nervy.

zabka2019
25. máj 2025

Nájdi si aktivitu, ktorá ťa bude baviť...ja som bola na tom tak isto ako ty.. povedala som si, že moju hodinu času pre mňa mi nič nepokazí...1 hodinu denne buď cvičím alebo idem mimo domu sa prejsť....zo začiatku sa na mňa doma dívali ako puci, ale pochopili že cez to vlak nejde....cítim sa lepšie,lebo robím niečo pre seba, ešte ako plus som schudla tak mám viac energie a lepšiu náladu...ako staré deti máš?

hama007
29. máj 2025

Treba myslieť aj na seba a dopriať si oddych. Nič iné neexistuje. ✊

lucia147852
29. máj 2025
@lucka_ke

opatrovateľka a oddychuj

@lucka_ke deti hádam majú aj otca, prečo by mala platiť opatrovateľku? Keď vedel vyrobiť, má sa vedieť aj postarať

kleopatra012
29. máj 2025

Úplne stebou súhlasím

evansova
30. máj 2025
@angela85

To má väčšina žien na materskej. Sú 24 hodín s malou guľou na nohe. No ja som si od muža vypýtala hodinu denne, za každého počasia som išla do lesa na prechádzku. Ale to bolo počas korony a úplne super bol nástup do práce. Cítila som sa voľnejšie i keď som voľného času mala menej. Časom deti dorastu a budú samostatnejší. Ale ja som nočné vstávanie s mužom neriešila,veď on bol v práci a zarábal a ja som sa naučila relaxovať aj cez deň. Je to iba o tebe ako si to zariadis

@angela85 Aj ja som ledva čakala, kedy budem môcť ísť do práce. Materská dovolenka na dvojčatá 35 týždňov, na tretie dieťa 26 týždňov, rodičovský príspevok neexistoval. Jasle v obci neboli, až škôlka od troch rokov. Keď staršie šli do škôlky, najmladšiu opatrovania suseda a konečne som šla do práce.
Chápem autorku, zažila som to. Ráno vstať, opatrit deti, upratať, vyprať, nakúpiť, navariť..., veď to poznáte.
A keď som vstala na druhý deň, všetko bolo tak, ako keby som predchádzajúci deň prekážala hore bruchom! Peniaze nosil len manžel a v robote bol od siedmej do siedmej. Keď konečná prišiel, naveceral sa a zaspal po sedačky na gauči.

Práca má oslobodila. Síce som musela zvládnuť to isté ako keď som bola doma, ale v práci som sa odreagovala, stretávala sa s ľuďmi, riešila iné problémy ako ten kolotoč doma.

Strana
z2