Už mám toho dosť

tyrkys44
4. apr 2016

Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.

julma
4. apr 2016

Ťažko s hovädom...este by som aj tak skusila manzelsku poradnu ak by to slo, aby som mala istotu, ze som urobila vsetko

annav
4. apr 2016

Poznam to, co pises. Chapem Ta.

tyrkys44
autor
4. apr 2016

My sa bohužiaľ k sebe vôbec nehodime. Kniha päť jazykov lásky. Úžasná. Ja som ten dotykový typ. Rozprávala som mu o tom. To mal obdobie že sa snažil. Ale nedalo sa. On ma nejaký blok. Žiaden psychológ. Žiadna poradňa. Všetko som skúsila. Ja viem ze s nim nezostarnem. Začala som si užívat aspoň financne. Ešte pred rokom mne nič nebolo treba. Všetko teraz chcem 🙂

slnecnica174
4. apr 2016

S tymi zubami si ma teda pobavila🙂 Myslim, ze nema zmysel vas vztah viacej natahovat.

tyrkys44
autor
4. apr 2016

@slnecnica174 vieš keď ja už mám z toho asi komplex. 🙂

tyrkys44
autor
4. apr 2016

@annav ďakujem

tyrkys44
autor
4. apr 2016

@julma ja som už urobila všetko. Určite áno

sardinka335
4. apr 2016

Nedavno som sem prispela mojim pribehom. A ak by bol niekto zvedavý, dosť sa udialo. Ja už nesmutim, lebo sa mi konečne otvorili oči. Jasnovidka pomohla, nasmerovala.......ona vedela také veci, že som len pozerala. A teraz už viem, čo som roky tušila, čo som roky nechcela priznať. Co som vlastne mala vedieť. Moj muž ma nechce preto, lebo je kurev.....k, egoista, a neštastný človek. A ja ho len lutujem. A doma sa hram na sprostu, nekomunikujem o pritomnosti, či buducnosti. Len nutnosti preberame.......a pripravujem sa. Na rozvod. Co on ani len netuší. A fakt ma nas.....l a nedarujem mu nič. Ja som nikdy mrcha nebola, vždy som zavidela babam, čo to vedia, .......citliva, lutostiva, krehká duša....verila som v dobro. Ja to samozrejme sama nedám. Mam kamarátky,čo ma držia. A idem za najlepšou najdrzejšou pravničkou v meste a necham to na nu. Ja sa zasa ozvem. PS: košele mu nežehlím
4. okt 2015

a čo toto čo si pisala uz neplati či ako?

tyrkys44
autor
4. apr 2016

To platí. Veď to sa ani nedalo všetko sem p pl popísať. Nepopieram. Vtedy mi zlomil srdce. A už idem zo zotrvačnosti. Niekedy je úžasný a potom... Nevyznám sa v ňom

tyrkys44
autor
4. apr 2016

Jaj ten rozvod. Ja som vtedy bola strašne vytocena. Pravnicke som aj volala. No ale nemohla môj prípad zobrať. Nemôžem sem napísať. Ale dajme tomu, stred záujmov. Tak som si povedala ze je to znamenie že mám ešte počkať. No a potom sa môj muž prebral a začal sa veľmi snažiť. A teraz sme zas v jednej rutine. Či má podvádza neviem a nechcem to vedieť. Nepatram po tom. A keď sme mali ten sex čo zratam na prstoch jednej ruky tak vždy s ochranou. Možno už ďalší sex ani nebude.

sardinka335
4. apr 2016

@tyrkys44 tak potom si ujasni ako chceš žiť lebo o rok tu zase napišeš to iste len v ružovom a tak zase dokola. A kolko chceš čakať? A hlavne na čo? za chvilu to bude rok čo píšeš že uz dlhšie mate krizu. On ta svojim spravanim drží v neistote - raz uzasny a raz nie...chapem ze len tak odist je tazke - deti, pozičky...

tyrkys44
autor
4. apr 2016

Úžasný. No to som zle napísala. Je dobrý. Sú dni kedy sa zasmejeme. Aj sa objimame. Potom príde nasraty a vytoci ho blbosť. Dnes hneď nahucal na syna a potom na mňa. Ja mam z tohoto vzťahu aj výhody a deti majú rodinu. A chcem s ním zostať ešte sedem, osem rokov. A nájsť si milenca. To chcem. 11 rokov vernosti mi stačilo. Dobre. Keby som stretla veľkú lásku, s ktorým by to malo budúcnosť aj s deťmi samozrejme tak by som odišla. Ale som už dosť stará, aby som verila na rozprávky. A preto zostanem. A budem si žiť po svojim tak ako môj muž. Začínam novú prácu. Aj na to sa teraz chcem zamerať.

vghdvnhdwugz67
4. apr 2016

@tyrkys44 Ahoj

tova
4. apr 2016

vydata 10r. a najmladsie skoro 7r.to ste mali 3 deti rok po roku hned po svadbe? ked dobre chapem, ty nepracujes vobec, stars sa o dmacnost a deti. a stazujes sa ze nevladzes??? myslis ze kazda pracujuca zena ma doma opatrovatelky, upratvacky stravuje sa v restauracii? deti su v skole 8 hod. denne, mas cas na upratanie , varenie kludnym tempom. o 15hod. deti porozvazat je tiez problem? a to ako sa ma muz vednovat v dome 9, 10r. detom? ty si asi dobre "vylezana " doma, od nudy snivas o dotykoch, bozkoch, ty si mala uz dobrych 5r. pracovat a byt v spolocnosti. najdi si opatrovatelku na rozvazanie, na upratovanie a prid o 19hod. domov vylozit nohy aj ty.

petra3312
4. apr 2016

@tova ale ona sa nestazuje na to, o com pises Ty. Precitala som druhu temu, do ktorej pisala. Ze jej nepomaha spomenula v hadke, pocas ktorej ju poslal do pi...e. Chcela upozornit na to, ako sa k nej sprava. Jasne, ze keby nemali kde byvat a co do ust vlozit, tak problem by videla v niecom inom. Ale napriek tomu, ze nejde o nic takto existencneho, nemyslim, ze svoje problemy si vymysla, lebo nevie co od rozkose.

sisaka
4. apr 2016

@tyrkys44 a o com mame ako diskutovat, alebo s cim potrebujes poradit? Ak si tu chcela len oznamit, ze mas toho dost, stacilo napisat blog. Ale asi podla dalsich prispevkov este dost nemas, ked s nim ostavas zit koli nejakym vyhodam, ktore musia byt obrovske, ked ti to za to stoji. V kazdom pripade najst si milenca, to je uz fakt len "riesenie" situacie 😝 , davaj si pozor, aby si neprisla aj o tie vyhody.

tova
5. apr 2016

@petra3312 necitala som inu temu. Cely stred v tomto odstavci pise ako jej nepomaha , na vsetko je sama. Nic ho ale neospravedlnuje vulgarne sa spravat. Na to si musi zvyknut koli vyhodam doma, alebo odstahuje a bude hladat novu romantiku ktore na 90% po par rokoch znova vyprcha ale tak aspon sanca je, ze nebude s niekym kto hresi. co tu treba dalej riesit?

aduliak
5. apr 2016

A ty chodis do prace?ak nie,preto na teba do ľahol stereotyp...

loginexistuje
5. apr 2016

Tak davno si to mala riesit neni ok ak je muz vyse 12 hodon denne v praci ci na ceste cez vikend doraba skolu ty si sa mala tiez zamestnat teraz by si mala lepsiu poziciu aj ked chces od neho odist deti su uz velke tie mozu robit v domacnosti uz vela prac treba si najst sysyem a pracu a

lubica285
5. apr 2016

To nema zmysel, ked ty sa snazis, aby to klapalo a on to ma nahaku. Nesnaz sa, vykasli sa nato. Ak mu to samemu nedojde, radsej poziadaj o rozvod, ako byt v manzelstve, v ktorom vobec nie si stastna a ktore ta nenaplna. Deti zapoj do chodu domacnosti, trosku ti odpadne zo starosti, resp.z roboty a budes moct oddychovat.

katuliena82
5. apr 2016

Nezavidim ti tuto situaciu, je vidiet ze naozaj zijes vo velkom smutku. ALE:
- tvoj muz zaraba asi celkom pekne a este si dokoncuje skolu, zatial co ty si doma a podla svojich slov si sa rozhodla uzivat si majetok a vyhody, CHCES VSETKO (materialne).
- sama si doma a nepracujes na svojom zivote, mohla si ist kludne aj ty dialkovo studovat, alebo pracovat, podla vsetkeho by ste mali na to, aby ti na par hodin postrazila deti opatrovatelka.
- majetok ta stastnou spravi na chvilu. Porozmyslaj nad tym, ako sa postavit na vlastne nohy, aby si si zacala samu seba vazit. Pokial si v pozicii opatrovatelky, kucharky, sluzky, tak stastna nebudes. Potrebujes aj nieco vlastne, na co budes hrda a sebavedomie z teba bude srsat.
Ak sa chces rozviest, priprav sa na skromny zivot s este menej casom. Viem o com hovorim, prve mesiace po rozvode som mala co robit, padala som na hubu, kym sme si nasli s detmi rezim, aky nam vyhovoval a kym som si zvykla, ze nikto mi neodvezie nakup a deti k lekarom atd... V kazdom pripade to bola v mojom pripade velmi dobra volba a ex aj ja uz mame vlastne zivoty, rodiny a sme spokojni obaja. Neviem co chces vlastne pocut, ale zacni pracovat na seba, ludi okolo seba nezmenis. Mozno keby si bola 12h v praci aj ty, tak by si videla, ze prist domov a lahnut si na gauc si chce kazdy... ale nezastavam sa tvojho muza, posielat ta do p... je velmi hrube. A skus manzelsku poradnu, alebo psychologa. Aj sama, ked on nechce. Mozno sa dozvies nieco, co ta posunie 🙂

sardinka335
5. apr 2016

tiež si myslím ze si sa prišla len vykecať...a v navale nervov z toho ako na vas muz nahučal toho ,,maš dost,, ale len čo zašuštia euráce....tak preglgneš. Ale zase ja to chapem ako začinat sama s 3 detmi ked mas doma hmotný komfort...je to pochopitelne. Ja čo som postrehla z tej temy ,,nemiluje ma amozem si za to sama,,. je ze:
- stale čakáš na ,,nejaky zazrak,, ze sa to nejako zmeni, upravi ...ako fajn ze jeden den sa objimate ale ak druhy den na vas huči tak to nie je ok, ved tvoje deti teiž musia mat v hlave a srdci zmätok z takehoto spravania otca, ktorý aj tak je non stop v praci, sobota škola a v nedelu oddych čize myslím si ze s detmi kvalitne čas netravi - spoločne zažitky, hry, vylety...
- riešiš veci s nespravnymi ludmi - vešticami, jasnovidkami....
- riešiš ,,somariny,, ako prepáč ale ze ,,budem s nim 7-8 rokov a nájst si milenca...ja som čakala ze ta veta skončí a ,,nájst si prááácu,,. Tých 7-8 rokov ti zase sa presype pomedzi prsty a budeš tam kde si bola len o 8 rokov dalej zadunstovana a neodideš. Ten čas by si mala vyuzit na niečo uplne ine ako na hladanie ,,klobasy,,. iba ak to ma byt aj penazenka. Nájdi si prácu - a iste prestaneš riešiť cca 50% debilín čo riešiš. Alebo si najprv dopln kvalifikáciu - čas doma je najlepším časom na sebarozvoj, zvlášť ak planuješ rozvod. Odkladaj si peniaze na ten odchod o 8 rokov...ty vobec neriešiš nejake prakticke veci ohladom osamostatnenia sa a preto sa ani osamostatniť nemozeš, ziješ tak ako ziješ vlastným pričinnením a na tie rozpravky stale veríš nie ze nie. Ale z toho čo píšeš aj v inej teme nemam pocit ze si takto silna...len budeš z času na čas ,,kričať,, ze dost, ale realne ti to takto vyhovuje. A tvoj muz to vie, ze ty ho nenecháš lebo si na neho po kazdej stránke odkázaná.

tyrkys44
autor
5. apr 2016

Baby ale ja prácu mám. Pracujem z domu. Na živnosť. Pri deťoch sa to zatiaľ inak nedá. Nedávno som si robila kurz a začínam v niečom novom. Sú dni kedy nestíham nič. Mám toho naozaj dosť. A nemám rodičov. Keď sú prázdniny, sviatky deti sú doma. Alebo keď sú choré. Nechcem žiť v tomto veku ako babka a dedko. Mňa to proste ubíja. Čo sa týka domácnosti. Ja s tým nemám problém, len tiež by nemusel všetko brat ako samozrejmosť. Veď ja som z detí večer ohucana.

sardinka335
5. apr 2016

@tyrkys44 no tak potom čo? čo ta pri nom drží? Pri kolkatich deťoch sa to ,,inak neda,,? Snad ti chodia do školy, školky nie? Ako z nich mozeš byť teda ohučana, ked ich vidiš najskor poobede? Prazdniny? My mame aj babky a aj ochotne v tom zmysle ze občas deti mozu prespat a pomozu, ale to neratam ako riešenie na cele 2 mesiace...peniaze mate, tak zaplatim deťom primestske tabory - moje deti tento rok idu na 3 primestske tabory, ktore si vybrali, jeden plati babka - prefíkana...a mame jednu spoločnu dovolenku v zahranici - plus nejake 2 týzdne budu doma a je po prazdninách...takze zase mas vyhovorky ako sa neda.....ked nechceš žiť ako babka a dedko tak prestan byt submisivna a začnite to riešiť spolu - ako znovu postaviť vas vztah na nohy, ale ak on nechce...tak tazko radiť.

lolonka
5. apr 2016

@tyrkys44 ..ahoj.....na tvojom mieste by som mu všetko povedala tak ako si napísala nám...........skús...aspoň bude vedieť ako to cítiš ty.......ak sa ani potom nič nezmení...tak.. 😔 😔 😔 ...držím palce...máte 3 detičky...stojí to za to .... 😉

monullienka1
5. apr 2016

No tak ked nechces od neho odist kvoli detom a majetku a nebavi ta byt v jednej rutine, tak si urobte program bez neho, deti su uz velke, takze problemy s nimi by si nemala mat. Chodte bez neho na vylet, dovolenku, chatu, do kina a tak. Nikto ti nekaze sediet doma a na neho cakat

skolara
5. apr 2016

@tova akoze sa nechnevaj. Ty vies ze je vylezena alebo nie z domu ☹ katastrofa. Vies su ludia ktori potrebuju city a lasku a nie len driet od vidim do nevidim. Kazdy ma ine priority. A ano da sa mat aj dotyky, lasku a aj pekne zit to si este nepocula nie? Ona taka vylezana z domu a nic nerobenia ze si zasluzi , byt muzom nazvana pica a podobne. Zeno zobud sa 😝 A kazdy si urcite hned po praci nelaha na gauc k oblbovaku su ludia co chodia po praci von alebo sa venuju detom si predstavte.Proste je lenivy sa venovat svojim a hrabe a hrabe a hrabe a zisti ze mu vsetko utieklo.

natalym
5. apr 2016

@tyrkys44 Mala by si ísť do normálnej roboty, možno. Kolektív by pomohol........

skolara
5. apr 2016

@tyrkys44 citim tvoje zufalstvo. Laska vasen chyba to je fakt. A nedaj si nahovorit ze je normalne vedla seba zit bez dotyku a pekneho slova. drzim palce

alaguema
5. apr 2016

@tyrkys44 " Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec."
Prečo si sa nesnažila, ak sa on snažil? Na jednej strane si nespokojná a ak je nádej na zlepšenie, hráš nedostupnú? Buď chceš zachrániť váš vzťah a uchovať rodinu, alebo nie. Ak to chceš, je čas prestať sa hrať na citlivú, ublíženú a krehkú vílu a pozrieť sa, kde robíš chybu ty. Lebo niekde ju určite robíš. A niekde on. Tam nejaká pseudo-hrdosť nemá čo robiť. Ak si si prišla pre odobrenie na milenca, tak to nepotrebuješ.