icon

Už mám toho dosť

tyrkys44
4. apr 2016

Ahojte. Som vydatá pomaly desiaty rok. Máme tri deti. Najmladšie sedem. Najskôr sme mali pekne manželstvo. Veľmi som milovala svojho muža. Ešte donedávna. Ale to som si iba klamala. V auguste 2015 sme sa pohádali. V hádke ma pourazal. Padlo slovo rozvod. Už ma vraj nechce. Aj som tu do jednej témy písala... boli to ťažké mesiace. Prešla som si rôznymi fázami. Hlavne som to nechápala. Čo nemu na mne tak vadí. Bohužiaľ môj manžel nie je príliš citlivý človek. Nevie prejavovať emócie. Nie je nežný. Neznáša rozoberať ak máme nejaký problém. Väčšinou začne kričať a stane sa ze aj vulgárne. Pritom prvé roky toto neexistovalo. Veľmi som sa práve tohoto bála. A on je inteligentný a úspešný muž. A pritom sedlak. Mám ho plne zuby. Áno. Pred Vianocami sme sa dali dokopy. Veľmi opatrne. Snažil sa. Ja som sa nesnažila vôbec. Tie štyri mesiace som sa snažila naučiť sa s tým žiť. Bez neho už žijem v podstate dávno. Väčšinou som sama. S deťmi. Na deti. Cez týždeň chodí z práce domov večer okolo ôsmej. Od rána siedmej. Víkendy tiež nie je vždy doma. Študuje externe. Nedeľu relaxuje. Navarí. A papucova kultúra, ovládač v ruke. Ja viem ze je unavený. Že ma toho veľa. Že si chce oddýchnuť. Ale to on si túto cestu vybral. Stále sa ženie, chce viac a viac. Mňa sa ani nepýtal čo hovorím na to ze pôjde na výšku. Proste sa na to dal, že jeho vec. Tri deti. Veľký dom. Rozvoz deti. Úlohy. Pranie atď. Všetko sama. Až po večeru. Voľakedy mi aspoň s tým pomohol. Niekedy pohoda. Niekedy to na mňa doľahne. Vyčítala som mu to. Formou rozhovoru. Akonáhle príde z práce ovládač do ruky a dajte mi pokoj. Prípadne nahuci na deti. Čo som robila? Aký sme mali deň?Neopyta sa. Sex. Ten sme na začiatku vzťahu mali úžasný. Po deťoch menej a menej. On nechce. Ja pre to trpím. Túžim po láske. Po dotykoch. Ak aj sex je. Raz za mesiac, dva. Chlad. Žiadna vášeň. Žiadne bozky. Už toľké roky sme sa nebozkavali. Všetko mi zobral. Dusim sa v tomto vzťahu. Za ten necelý pol rok čo sme boli od seba som ho prestala milovať. Je to len zvyk. Istota. Ja mam 41 rokov. Ešte chcem žiť. Chcem byť milovaná. Som dosť akčná žena. Priateľská, komunikatívna, citlivá, dbam o seba. Nemá dôvod sa nebozkavat. Zuby si drhnem tri krát denne. Chodím pravidelne na prehliadky. Maľujem sa tiež denne. Cvičím. Som úplne stihla. A on ma nechce. Beriem to ako nespravodlivosť. Ja tak závidím, v dobrom, keď vidím manželov čo sú spolu už roky ako sa vonku držia za ruky. Keď muž prejavuje pozornosť v spoločnosti...Nedokážem odísť. Koli deťom. Koli majetku. My sa doma hádame minimálne. Keď tak ja septom. Deti pošlem preč. Ešte sú malé. Dnes mi povedal ze mam ísť do pi...trochu som si poplakala. Nie pre neho. Ale pretože som sa tak veľmi pomýlila. V ňom. Len som mu povedala ze mi moc nepomáha. Že som na všetko sama.

dominika6
5. apr 2016

@sardinka335
ja som jej o milenke napísala hned bez toho aby som vedela o iných jej príspevkoch...až kým si nepriložila ty link...čiže aj zo mňa by bola dobrá veštica ? 😀

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@natalym a môžem ho mať rada? Veď som už dnes písala že som tak otupela. Mám ho rada. Nemilujem ho. Už to nejde. Svokra je ďaleko. Má svoj vek. Nevie nič o našich problémoch. Jediný raz som sa jej zalovala. Hneď sa zastala syna. Že nie. On taký nie je, on je dobrý. Tak jej nič nehovorím. Ona aj keď mala jeden problém v ich rodine tak sa tvárila že nie je. Keď sa o probléme nerozpráva, tak vlastne neexistuje. To myslím ironicky. A takto vychovala aj môjho muža. Netreba nič riešiť, a potom to možno zmizne.

sardinka335
5. apr 2016

@dominika6 no veštica Teodora je šuvix proti tebe 😀 😀 😀 😀

natalym
5. apr 2016

@tyrkys44 Máš doma môjho muža? On robí to isté. Neznášam to. 😉
Kde si videla, aby sa svokra zastala nevesty?
Vieš, nikdy nie je chyba len na jednej strane, to už asi vieš, nie?
Láska sa dá obnoviť.
Posaďte sa a normálne sa porozprávajte, ako to vidí on, či to chce takto, že jeden čihí druhý hota, či sa chce rozviesť, či čo vlastne chcete, obaja.

sardinka335
5. apr 2016

@tyrkys44 a ty čo s nim chceš vlastne riešiť? aby ta mal rad alebo čo ty od neho chceš? aby si ta všimal?šak o tomto sa da porozpravat ale nutiť niekoho aby mal rad a všimal si manzelku tak to asi nejde...

ale poviem ti aj tak ze muzi nemaju velmi radi ked sa zena vo všetkom vrta, pitve a siahodlho rieši problémy - moj muz to napr. vyrieši 3-4 vetami cely problém a ostatne len ja točim dokola ako kolovratok a to viem ze on uz ani nevnima, lebo pre neho je to uzavrete, vyriešene a šmitec...a ja to takto beriem a netlačim na neho ze ved rozpravajme o tom dnes pol dna, zajtra cely den....ako nehovorim ze ty to robiš, len proste v jednoduchosti je vela riešení....na pitvanie sa a filozofovanie mam dobru kamošku - viem ze moj muz na toto nie je, tak to od neho ani neočakavam a tym padom ma uz vobec netankuje ze mi ,,nedava,, to čo dajme tomu by som uvitala. Ma ine kvality a ani ja iste nie som panenka Maria v prestrojeníí.....

natalym
5. apr 2016

@sardinka335 To je fakt. Môj je ticho a keď ja do neho, tak mi povie, že na čo má toľko o tom kecať.
Tak ale my sme ženy rozoberajme, trieďme, joj ja to musím...........

natalym
5. apr 2016

@tyrkys44 Inak toto že ja tiež vlastne nechápem čo od neho chceš? Chceš ísť nazad alebo vpred, alebo čo?

dominika6
5. apr 2016

@sardinka335
asi si spravím cenník 😀

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@natalym dúfam že nemám 🙂. Tak potom asi chápeš, že s takýmto človekom je ťažká debata.
Baby veď ja som sa snažila. Komunikovala. Je ťažké ho k rozhovoru dostať. On to neznáša. Nechce sa baviť o problémoch. Podľa neho všetko OK, väčšinou. Alebo začnem a on okamžite reaguje hnevom a otoči to proti mne. Ja už nechcem. Chcela som ísť do poradne. Úplne to zamietol. K psychológicke som išla. Musel by aj on ísť. Nevedela mi pomôcť. Povedala ze som OK a že to dobre zvládam.

natalym
5. apr 2016

@tyrkys44 No dobre, ale čo chceš Ty? Aby to bolo ako predtým, alebo už nie a chceš koniec?

lolonka
5. apr 2016

@tyrkys44 ...presne ako ti píše natalym ty si musíš rozmyslieť čo chceš ........a potom si za tým ísť.........

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@sardinka335 no ved práve. Čo sa v tom mam stále vŕtať. Všetko už povedané bolo. Nechcem do neho stále rýpať. Nikam to nevedie. Proste to nefunguje. Neviem prečo dostávam stále tie isté otázky. Už som napísala čo chcem. Zatiaľ som rozhodnutá zostať.

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@natalym nebude to aké to bolo predtým. A teda to už nečakám a nechcem. Skúsili sme to. V decembri sme sa k sebe vrátili. Je to trosku lepšie ako bolo.

natalym
5. apr 2016

@tyrkys44 Takže tak ako to bolo doteraz a Ty mu budeš prať špinavé gate od milenky?

anjeli_k
5. apr 2016

Dobry den, hoci som od vas takmer o polovicu mladsia a menej skusena, aj tak vam pisem, lebo mam taku skusenost, ze mozete sa o seba neviem ako starat, mozete byt krasna a mat postavu ako bohyna, chlap si to ani nevsimne.pred par mesiacmi si moj manzel zacal vypisovat a flirtovat so svojou kolegynou, ktora dovolim si povedat, ze mi nesiaha ani po clenky.takze som sa prave vtedy presvedcila, ze chlap si nevie vazit, koho ma pri sebe.a to, ze vam s nicim nepomaha, poviem vam nie ste sama.mne ten moj tiez s nicim nepomoze, trochu sa pohra s nasim syncekom a to je vsetko.jednopozitivum ale vo vasom vztahu vidim aj tak, aspon, ze vam nikamnebeha za inymi zenami.nic nie je idealne a podla mna ziadny vztah nie je idealny, aj ked si to mnohi nahovaraju.

borkavan
5. apr 2016

@tyrkys44 však si tu už v jednom príspevku povedala, ako to chceš, tak si to tak splň. Chceš tam ostať, nájsť si milenca a využívať prachy. Tak do toho. Je to tvoj život.
To že si nelubená a že si ťa nevšíma... nuž to je hold smola, ale asi bude chyba aj niekde v tebe.
minule som videla film Fireproof, pozri si ho. a skus to tak spraviť ako v tom filme. Ak to nevyjde, tak si teda nájdi milenca a hotovo.
a choj do kolektívu do práce, ked si doma, šibe ti. nič v zlom.

borkavan
5. apr 2016

@tyrkys44 vieš, lebo ty hovoríš, že sa to inak nedá, ísť pracovať inde.. a že rozbiehaš ešte nejaký iný biznis.
ale tak si predstav taku slobodnu matku.. tak musí stíhať aj dve práce... nie je lubená, nemá dosť prachov, dieťa v škôlke, v jaslaich....
začni sa pozerať pozitívne na to čo máš, preboha, nežiješ si zle a o lásku svojho muža ešte zabojuj v tom filme Fireproof.
good luck.

mandala77
5. apr 2016

@tyrkys44 ahoj, nečítala som všetky príspevky, lebo som sa úplne strácala v tom čo vlastne chceš a o čo Ti ide.

Takže reagujem na Tvoj prvý príspevok a komentáre čo ma oslovili na konci. Píšeš, že muž nie je citlivý človek, nevie prejavovať emócie, neznáša rozoberať problém - ale toto sú muži! Oni fungujú plne ináč ako my. Ty by si potrebovala kamarátku, s ktorou ho môžeš dookola rozoberať a uľaví sa Ti. Chlap pôjde na ryby a ani si na Teba nespomenie a nič nerieši. Alebo zapne telku a iné pre neho neexistuje.

Mne príde, že vôbec nevieš čo chceš a sa v tom motáš dokolečka do kola. A jednáš na základe výhod čo máš zo vzťahu. Píšeš, že si chceš nájsť milenca - tak čo potom vôbec riešiš muža aký by mal byť.

A keďže nevieš čo chceš, najlepšie je sa zmieriť s tým ako to je a vnútorne to prijať. Keď to prestaneš v hlave riešiť (riešiť jeho a váš vzťah) môžeš sa pohnúť, inak budeš zmietaná medzi túžbami, ktoré sú protichodné.

mayama
5. apr 2016

@tyrkys44 toto iste mala kamarátka tiež ju urazal aj v sexe nakoniec mal druhu ja tam vidím neveru z jeho strany

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@mandala77 nečítala si všetko ako piseš. Mne sa tu nechce analizovať mojho muža, ani o neho bojovať atd. Pytali sa ma, tak som odpisala. Piseš že vačšina mužov nerado rozobera problém. Ok, ale teda ten moj je strašný baran. Riešim to menej a menej, v sebe. Už so mnou tolko netrhne, ked sa niečo udeje. Myslím, že sa s tým dokážem uplne vyrovnať, este trošku času treba.
@mayama je to možné, všetko je možné, aj to že ma podvádza. Ved je divné, že vobec nechce sex.
@borkovan denne si hovorím, aké mám štastie. Že nemáme vačšie problémy, plne si to uvedomujem. Aj ked prežila som si smrť rodičov a zdravie ma tiež trošku trápi, ale nič hrozné Preto nebalím kufre a nezdrhám. Ved vačšinou pohoda, sak ho vidím minimálne, Preto zostávam, Film si pozriem. Ja som sa snažila roky. On ma uraža, nevšíma si ma a ja mam zabojovať? Dnes ked príde domov, mam mu povedať, ako ma velmi mrzí naše včerajšie nedorozumenie, že je užasný, ked je taky šikovny atd? 🙂 Nemal by aj on trošku zabojovať? Vedieť čo povedať, čo je vhodné, a čo je už trošku cez? A vedieť sa napr. ospravedlniť, alebo si priznať chybu. Nie, nebudem sa už snažiť.

tyrkys44
autor
5. apr 2016

@anjeli_k to ma mrzí. Len ty si este mladučká, jedno dieťa, ....to sa dá začať od začiatku. Další dôvod prečo zostávam, mne sa už nechce, som pohodlná. ...a kludne mi tykaj 😉

anjeli_k
5. apr 2016

@tyrkys44 ok, tak ti teda budem tykat, ja ta tiez chapem, ze sa ti uz nechce zacat odznova, urcite by to bolo tazke aj pre tvoje deti a mozno by to ani nevedeli pochopit.ale s tym milencom by si si to tiez mohla rozmysliet...podla mna je to velmi zle riesenie.tiez by to mohlo detom ublizit, ak by sa to dozvedeli.podla mna je manzelstvo na cely zivot a vzdy sa najde nejake riesenie.ja sa toho drzim a aj ked sme mali s manzelom tu krizu, tak sme si to vyjasnili, o nic som ho neprosila, neponizovala som sa, len sme sa porozpravali ako ludia ako par a ako rodicia.mala by si povedat tvpjmu manzelovi, ze ti jeho spravanie ublizuje.aj ked vravis, ze nerad rozprava, tak maj hoc aj hodinovy monolog,nikdy nevies, ci sa v nom nieco nepohne.drzim palce

mayama
5. apr 2016

@tyrkys44 každý chlap potrebuje sex aj ako 70 ročný/minimálne aspoň naň myslí\ ak aj máte sex tak len o ničom ide len o manželsku povinnosť
Priateľkin chlap s ňou spal len aby sa nepovedalo len aby ju udržal a to len aby mu za to oprala a navarila
Chlap ma furt chuť na sex ak ho nehľadá u teba tak u druhej
Jej sa furt vyhovaral že je unavený trvalo to vyše roka potom našla sms a dokonca i parfém ktiry si ta kurv... zabudla v ich posteli

jeannna
5. apr 2016

@tyrkys44 Nevidim to medzi vami ruzovo. Do poradne vascinou prichadza alebo ma ochotu ist len jeden z partnerov a sice ten, kto ma zaujem problem riesit. Tvoj muz sa rozhodol, ze uz nechce. Mal pocit, ze sa snazil a ty si zostala voci nemu chladna. Ale chapem ta, pokial tam bola naozaj nevera a nielen vesticou potvrdena, tak by mi to tiez dlho trvalo, kym by som mu mohla znova doverovat a otvorit sa mu. Vztah po nevere je kapitola sama o sebe. Neviem, myslim si, ze kazdy z vas by bol stastnejsi s niekym inym. Ty mu podla mna lezies na nervy, hlavne sposobom, ako s nim komunikujes. Muzi neznasaju emotivnu komunikaciu, hystericke zeny, ktore ani nevedia, co chcu, len ich stale s niecim otravuju, s kazdou hovadinou. Ak chces na tomto vztahu este popracovat, tak hlavne toto zmen. Vopred si rozmysli, co presne od neho chces, aby urobil.

borkavan
5. apr 2016

@tyrkys44 jasné, že sa mu nemáš vtierať do zadku, ked ti hentak povedal. JA s vami nežijem, ale vážne mi pripadáš ako decko ešte. NEchcem ťa uraziť, akokeby si nevedela čo chceš alebo si nedostala cukrík a plačeš.
ale ako hovorím, nevidím uplne do váas dvoch.
však konaj tak ako citíiš. však ked ťa poslal do p... tak tam aj choj.. čiže,nevar mu, neper a tak. a napíš mu na chladničku, nie je navarené som v pečku, kde si ma poslal.
aby si uvedomil aj tvoju váhu...

vieš, lebo "choj do pečka" môže znamenať niekolko vecí... buď ho vážne otravuješ celkovo ako žena a má ťa dosť, alebo ho otravuješ svojimi citovými výlevmi, alebo inak... neviem.
opýtaj sa ho ako to myslel. ked nepovie, tak buď v péčku a nestaraj sa o neho.

ten film si pozri... tak sa bojuje o vzťach, nie o partnera. a ty chceš bojovať o vzťah. uvidíš sama.
alebo si šetri jeho prachy a chystaj sa na odchod. neviem čo vlastne chceš. lásku a pozornosť od neho teraz nedostaneš... takneviem o čo ti ide.

sardinka335
5. apr 2016

Boze baby viete si predstaviť ze by ten jej mal taku zenu ako sme my - teda niektore??? Taku ,,erdek babu,,?

jeannna
5. apr 2016

@sardinka335 Moze prist ku mne na tyden na prevychovu 🙂

mima4
5. apr 2016

@tyrkys44

z toho co som citala, mam pocit, ze tvoj manzel ta vobec nemiluje a ani nemiloval a ak nieco robil, co malo naznaky lasky, tak to bolo pokrytecke a neuprimne.
Vztah je vzdy o dvoch ludoch, a darmo jedna strana sa snazi, ked ta druha nema zaujem... ty si sa rozhodla dobrovolne ostat v tomto vztahu, tak musis sa naucit aj v nom fungovat a brat ohlad na pravidla, ktore urcil on... a teda hlavne nemat od neho ziadne ocakavania. Ine neviem co ti poradim....

no vobec nesuhlasim v tomto s @mandala77 ze takto funguju muzi... za seba ti hovorim, ze ja od muza som ocakavala a aj ocakavam ze bude muzom, ze prevezme zodpovednost za rodinu, bude pristupovat zodpovedne a svedomito k problemom, bude ma milovat... brat na mna ohlad, vnimat ked som smutna, ked placem.... a ak mi toto ma nahradzat "kamaratka"... tak dakujem... potom ten chlap je uplne zbytocny!!! Pre mna manzel je v prvom rade mojim najlepsim priatelom, na jeho pleciach fnukam jemu sa mozem hocikedy vyzalovat... toto je podla mna uplne normalne.. nie surovny a chladny vztah, kde muz zenu vyuziva na sex a domacnost.

pisala si, ze sa citis nemilovana, no asi ta sklamem, milenec to nezmeni, vtedy budes opat len vyuzivana, tak ako doteraz... budes pre niekoho handrou, matracom... nie zenou.

mima4
5. apr 2016

@sardinka335
@jeannna
no kočky, obycajne si takí "trti" nehladaju zeny ako sme my 😉

sardinka335
5. apr 2016

@mima4
@jeannna dáme zámenu manzeliek....čo ty na to
@tyrkys44 ? 😀 😀 😀 😀