Už mi praskli nervy - svokra neustále porovnáva vnúčatá.
Zeny dnes sme sli svokrovcom zavinsovat stastny novy rok miesto toho miesto toho som sa s manzelom pohadali so svokrou..Ide o to ze ja mam dvojrocnu dceru a svagrina (muzova sestra ) ma 3,5 rocneho syna..odkedy sa moja dcera narodila neustale svokre na nej nieco vadi..predovsetkym to ze je vraj pomalá..ze vsetko robi neskoro..- pretocila sa na brusko ked mala 4,5 mesiaca, sadla si ked mala 7 mesiacov, chodit zacala v 11 mesiacoch uz sa aj sama pekne napapa oblecie, len rozpravanie mame ešte take ze rozumie aj vie zopakovat slova ale vacsinou ešte rozprava svojou hatlaninkou..boli sme aj u lekara na prehliadke vyjadril sa ze je to v poriadku a ze to co vie zatial povedat staci..teraz sa ucime na nocnik nakolko doteraz ho nechcela ani vidiet..najskor pindala ze akoto ze v 6 mesacna ešte nesedela..hovorim ze kde je problem ze vas vnucik (svagrinin syn) si sadol sam az v 10 mesiacoch a nik to neriesil.: odpoved: To je ine on je chlapec..chlapci su lenivejsi..teraz zase riesi preco este plynuje nerozprava..hlavna vec ze svagrinin syn zacal rozpravat az teraz v troch rokoch ked nastupil do skolky..ale to je zas daco ine lebo to je chlapec..ked moja dcera koli niecomu zafnuka alebo sa rozplace tak je hned rozmaznana..ked place svagrinin syn..tak asi mu nieco je..preto place! Proste odmalicka je moja dcera pre svokru rozmaznana leniva a spomalena ale svagrinin syn je sikovnucky milačik..a ked uz aj dnes domna hustila ked som jej obliekala vetrovku a sli sme vonku ze preco sa taka velka kofa ešte neoblieka sama tak som to uz nevydrzala a vsetko jej vytmavila..lebo ked som zas poukazala na to ze ani vas vnucik sa neoblieka sam tak hned spustila ale to je chlapec od neho to nemozes chciet..tak som uz na nu nakricala ze mam z toho jej choreho porovnavania uz nervy a nech s tym laskavo prestane lebo vnucku videla naposledy..( ano aj manzel sa do nej pustil)..tiez uz ma na to nervy..
@jana_eyre_2 no u nas je to tak ze moj muz bol vzdy jej milacik..a skor mala problem so svagrinou..lebo oni dve su podobne povahy takze sa dost casto hadali
@777januska777 moja svokra kritizuje všetkých, ale beriem to tak, že si to ani neuvedomuje 😅 ja ju mám však rada napriek tomu, že ma vie veľa krát naštvať.. myslim, že ona ma berie rovnako..
ak je to tak ako píše autorka, je to fakt smutné a nečudujem sa jej, že to riešila tak ako si to riesila..
Najhoršie čo môže byť..porovnávať...každé dieťa je predsa iné darmo či chlapec alebo dievča .ale tak čo narobíme..svokry vždy vedia všetko najlepšie 😄 preto som tu svoju vymenila za inú, na ktorú nemôžem povedať jedno krivé slovíčko 🙂
@jana_eyre_2 👍 v tom budeš mať pravdepodobne pravdu
Co si povedala, to dodrž. Ak neprestane, preruste všetky styky a vnučku jej viac neukážte.
😱 Tak sa má správať v pôrodnici svokra, keď uvidí 1x vnúča svoje? Malé babo? Mala si to nechať pre seba keď už, ale takto nahlas to povedať? Sprostá je, veľmi sprostá🤦♀️ ale normálne ma teraz zaujíma, čo je za tým, prečo sa takto k vám chová, keď ste mali dobrý vzťah a aj syn bol jej miláčik. Čo môže byť za tým? 🤷♀️Každopádne. Stojím si za tým čo som povedala, že si urobila dobre. Ja Na tvojom mieste by som už daaaavno vybuchla a malú by proste nevidela
@vinejka6 ja neviem co je za tym..hovorim kym sa mala nenarodila bolo vsetko ok.ešte aj pocas tehotenstva zacala byt ku mne taka chladnejsia trochu ale vystupnovalo sa to az po narodeni malej..ja neviem ci jej vadi ze mame dieta alebo co..fakt neviem
Podľa mňa je to tým, že malá je dievča. Ona má asi nejaké problémy akceptovať dievčatá, keďže miláčika mala syna a dcéru no ehm. Teraz robí to isté miláčik bude vnuk (chlapec) a vnučka nebude tak milovaná.
Šak jej sa to vráti všetko, ta zloba čo vám robí, sa jej vráti.
Mne mojho syna svokrovci vychvaluju do nebies. Ze aky je baculaty, pritom je taky sedy priemer, a milion dalsich veci ze aky je uzasny😅 ale tak potesi ze ho tak beru a maju radi. Az sa mi zda ze viac ako od dcery, ktora si to uz pomaly vsima. Lebo jej deti moc nekocikovali, ani si ich nebravali, a nas ma necele 3 mesiace a uz si ho brali aj na noc a ked sme u nich tak o nom ani neviem, tak sa pekne o nho staraju.
Zas ďalší človek s ktorým sa musí o svojho syna miláčika podeliť...
Moja svokra tiež trepe, zatiaľ ma jedine vnúča odo mna, tak našu minule porovnávala s ich psom, keď naša ešte iba stvornozila. Že pes bol rýchlejšie pri dverách. Tiež ma nemusí, ale ani ja ju. Ale môže si za to sama svojimi neustálymi hlúpymi pripomienkami, až som na ňu alergická. A za cely čas viem iba jedno-ze každý hovorí presne len to, co si mysli. Tiež som počúvala reči, ze to ona tak určite nemyslela a podobne. Blbosť, myslela to všetko presne tak ako to povedala a zachraňovať situáciu tým, ze niekto bude zľahčovať jej konanie je úplne cez. Od vtedy už aj ja poviem, niekedy sa iba pousmejem, ale už nie som ticho, lebo to by mi už úplne tancovala na hlave.
ŠNR 2020 🙂 ... nuž holt... vnúčik je od Dcéry a vnučka je od Syna... tam je hlavný rozdiel... Matky možno majú skôr bližšie k dcére a jej deťom ako k synovi a jeho deťom.. výnimka potvrdzuje pravidlo. Pevné nervy prajem.
Tak ak je syn jej milacik, tak teba este akceptovala. Ze obe sa starate o jej poklad. Videla sa s tebou akoby na jednej urovni.
No vlastne dieta je uplne ina liga. Tu prebit nemoze. Tak asi na vnucku preto ziarli.
Plus je to dievca. A ak ona uznava viac synov, tak ju v ziarlivosti s radostou vnima ako menejcennu a dava to ustrkmi pocitit. Aspon v dacom si vykompenzuje to ziarlenie.
a svokra zrejme žiarli ... som nestihla dopísať...
@moonlight1210 len jedno mi hlava neberie. Veď to dieťa je ešte nevinná bytosť, nič si neuvedomuje a hlavne, ono za nič nemôže. Tak ako môže jedna zenska sa na ňom vyjašiť? Veď mne by to svedomie nedalo, ubližovať rečami tak nevinnému tvorovi a ešte na neho žiarliť. Čo to potom musí byt za osobu taký človek?
u nas to zacalo pri inkubatore ked prvykrat videli maleho. Svokor normalna reakcia a svokra ticho, ziadne emocie na tvari iba ze je maly.Sestricka ich velmi rychlo vypoklonkovala az som bola v uzase.
mila autorka, nas problem je, ze nie sme hluche ani slepe. Nie, ja si tiez nemyslim, ze vzdy je problematicka nevesta. Akurat vzdy od nevesty sa ocakava, ze so vsetkym suhlasi a prisposobi sa. Ale ruku na srdce, naco si nicit zdravie ?
Ha ha, že ešte plynule nerozpráva, môj manžel má 41 rokov a ešte stále plynule nerozpráva.
Neznášam primitivizmus, ktorý núti dospelých porovnávať deti!!! Každé jedno je iné. Prd záleží na tom, kedy sa čo naučí, ak je dieťa zdravé. Kto to bude overovať a zisťovať v dospelosti. Svokra nech zavrie zobák a nerobí zlú krv pre nič.
Moja mama takto porovnával deti sestrinu malú a môjho malého medzi nimi je 7 dní rozdiel a stále len Karolínka takto nezaspava Karolínka už počíta Karolínka, Karolínka a Karolínka veľmi ma to trápilo tak sme tam prestali chodiť keď som jej povedala, že mi to vadí tak mi povedala, že ja som chorá. Ale teraz si už dáva pozor aby ich neporovnavala no ja vidím ako sa musí premahat.
To si sa ešte pekne zachovala.Ja by som na nu vyletela jak furia
@katkami123 prepáč,toto ma fakt pobavilo😂😂😂len asi je to skôr do plaču,keď svokra porovnáva tvoju malú so psíkom😨👎 pevné nervy prajem a nedaj sa 😘😋
@janka2273 Baby, tak ja neviem, Ale ak sa niekto zasmeje, že možno jazvečík predbehol mimino a bol prvý pri dverách, to neznamená že má jazvečíka na piedestáli a vyššie ako mimino. Veď to nie je žiadne porovnávanie. Naozaj aby sa tie svokry bali povedať čo i len jedno slovo ....
A ešte autorke, ja ti rozumiem, že veľa z tých vecí ťa naozaj bolí keď ich počuješ, no mnohé už podľa mňa aj príliš používaš. ak niekto povie že dieťatko na krivé ústočká, to neznamená že mu chce zlé ale že proste možno nevie ináč komunikovať. Aj môj mal krivé ústocka a mne sa to páčilo 😆 z napísaného naozaj porovnávaš ty. Ale áno je jasné že svokra vnucku proste stále kritizuje alebo teda sa snaží takýmto spôsobom nevhodným ju hodnotiť. ale naozaj za dva roky si ju ani raz nevzala na ruky aby ju pomojkala pohrala sa s ňou? Na moje deti keď aj niekto z rodiny či okolia povedal že toto ešte nerobí a na toto je už veľké, tak som to v pohode odkomunikovala a jedným uchom dnu a druhým von. V tvojom prípade by som to asi nechala na manžela nech si s mamou pohovorí od srdca.
@ukulela
@janka2273
Svokra neporovnávala len so psom, a áno, ich pes je na piedestáli, potom dlho dlho nič a potom ostatná rodina. Ona porovnávala aj so susedininym malým, len ten mal o 8 mesiacov viac a už bol odplienkovany, vedel viac rozpravat... tak som dcerkine narodeniny od nej dostala nočník. Svokra je od nás naštastie ďaleko, nepríde za nami ako je rok dlhy, nevie ako žijeme, ale mužovi do telefónu povie, ze naša dcérka nerozpráva preto, lebo sa s nou nerozpravame a ze jej treba všetko opakovať. 😂😂🤦🏽♀️ No ešteže to zlatíčko mame, lebo bez nej by sme boli strateni. Tak som mala na jazyku jej povedať, ze ale ten maly ma milujúcu babku, ktorá sa mu každý deň venuje, naša to šťastie nemá. To by som mohla romány písať, co za perly z nej povychadzali. Aká som zla matka, lebo po kúpaní som dcerku nemasirovala, ona áno. Tak sa jej pýtam, čo za špeciálnu masáž to bolo, tak ze ona len tak im rukami chodila po chrbatiku. Tak som asi pol roka ešte pri každom telefonáte počúvala, či ju masírujem, pol roka som vždy hovorila nie a sní nebudem, nevidím v tom žiaden význam. Potom som zas podľa nejakej jej mierky, ktorú si ona v hlave vypočítala mala zahusťovať dcérke umelé mlieko. Hovorím, ale tam musím dávať presný pomer aký je uvedený na krabici v návode, no podľa nej to malo byt malo husté pre dcerku. Tak pri dalsich 3 návštevách sa ma pýtala, či jej to mlieko už zahustujem. Zakazdym som povedala, ze nie, aj tak sa ma to na ďalšej návšteve opäť opýtala...
Dajte Svokre pozrieť pediatricke tabuľky vývoja deti akože dieťa začína od 10mes samostane sedieť a pod fakty.... Svokra je iba trochu nevzdelana a asi nemá čo riešiť tak rieši blbosti... Nech si nájde nejaké svoje záľuby keď nemá čo na robote..... Napr aj to vzdelávanie z pediatrickych tabuliek keď už chce bludy trepať do éteru....
Nedaj sa! Zastaň sa dcérky! Tieto rodove stereotypy co vsetko chlapci mozu a dievcata nesmu ja neuznavam.Kazdy sa vyvija vo svojom case. Na 2 rocne decko hovoriť velka kofa- aj samo hovori, ze vasa svokra vela rozumu asi nepobrala.Pre mna je to najkrajší vek, keď su deti roztomilé guličky a bozkala by som ich nonstop
@katkami123 😂😂😂no máš to s ňou ťažké,ale verím,že si nad vecou 😋😘 chvalabohu,že nebyvas s ňou,lebo to by už bolo na psychiatriu😨😂😋ber ju s humorom,ona to má tak naučené a iná žiaľ nebude 😉