Už mi všetci lezú na nervy
Aj vám sa stáva, že máte na rodinu také nervy že by ste ich najradšej poslali niekam a odsťahovali sa 300km od nich? Pravdepodobne mi väčšina napíšete aby som im o tom povedala,už sa stalo...samozrejme dostala som vynadané,že mám slabé nervy a chcem sa hádať. Aj mne sa občas nepáči ako niekto žije alebo jeho štýl výchovy ale nehovorím mu to,nech si každý žije ako chce,mne to môže byť tak jedno...ale sú ľudia,ktorí očividne nedokážu večer ani zaspať s myšlienkou na to ako žijete vy...Môj najväčší "žaludočný vred" je moja sestra - najdokonalejšia žena v domácnosti a matka na svete oproti ktorej som proste neschopná lenivá matka. Moje dieťa som zbavila plienky skôr než ona,a vôbec sa nepocikáva jej o 3roky staršie sa pociká každú noc,hádajte koho štýl odplienkovania bol lepší? No jej 🙂 Prečo? Lebo ona je pán boh. Jej dieťa odložilo cumlík ako 3,5ročné moje ako 2,5ročne,hádajte kto z nás bol ohováraný,že nevie decku zobrať cumlík?Ja 🙂 Moje dieťa začalo neskôr chodiť, moje dieťa nevie to čo jej dieťa v takom veku...ja idem dať dieťa do škôlky ako 3ročné ona dala svoje ako 2,5ročné. Vkuse sa ma pýta či už som sa bola pýtať v škôlke či mi tam zoberú dieťa už teraz a ja jej dokola vysvetľujem že nebudem zbytočne platiť za škôlku keď vidím,že dcérka je na to ešte primalá a aj tak do práce idem až od septembra. Ale ona sa správa akoby sme sa na tom dohodli príde a spýta sa ma:no už si ju zahlásila do tej škôlky?? Doma nerobí skoro nič,špinavé podlahy,tony prachu všade pavúci a pod. akože vpohode...kým dieťa spí kávičkuje čumi na tv,fb,stavia si puzzle,na dvor kašle záhrady predali a zvieratá už doma nemajú,ja na takéto veci nemám čas a stále si viem nájsť nejakú prácu, ale príde a začne vykladať koľko ona má roboty a my čo bývame v byte nevieme čo je to práca,raz mi dokonca chytila ruku a že nemám mozole lebo nič nerobím. Rozkazuje mi čo mám dcérke obliecť,kričí po mne ak svojej dcérke niečo kúpim,chce aby nosila veci po jej synovi a nedá si vysvetliť,že po prvé je to dievča,po druhé jej syn je obézny a jeho veci sú širšie ako dlhšie takže na malej je to hrozné. Raz som jej povedala čo ju do toho fuuuu to akoby som jej po papuly dala tak kričala...Hádali sme sa kvôli môjmu kočíku,chce aby som ho predala,vysvetlila som jej,že ho nepredám lebo má x veci pokazené neverím,že by mi zaňho vôbec 30eur dali,chcem si ho nechať pretože dcérka skoro rok nechcela spať len v kočíku, tak ak by sa mi to stalo aj pri druhom dieťati jeden kočík by bol dnu jeden von a ušetrilo by mi to kopec roboty, sestra veľké nervy,viete pri čom som ju načapala? Dobíjala sa v našom paneláku do kočikárne kde mám ten kočík(sestra býva 20km od nás) sa jej pýtam čo to robí a ona že nestaraj sa. No a ja mám vraj slabé nervy...No to by bola sestra. Potom je tu moja mama...ja neviem,či je to kríza stredného veku ale strašne sa potrebuje hádať a so susedami to už nejde takže som tu ja 🙂 Na to že mám prvé dieťa a bez akýchkoľvek skúseností zvládam to podľa mňa perfektne a to mám vpodstate 2deti lebo môj muž je to druhé. Mám navarené,upratané o dieťa postarané hráme sa spolu každý deň chodíme von,nikoho s dcérkou neotravujem potrebujem aby mu ju mama postrážila tak raz za 1/2 mesiace. Dcérka je šikovná,od 2r bez plienok,od 2,5bez dudy,vie plno pesničiek,už sa nepýta na ruky ,už som ju naučila aj obuť sa,v obchode je kľudná vykladá veci na pult,od roka spí na svojej posteli vo svojej izbe ešte z nej ani raz nespadla....bla bla Podľa mojej matky som neschopná a druhé dieťa by som nezvládla...;) vpohode. A to preto napr. som príliš chudá a preto aj slabá,nemáme presný režim,ale mne to takto vyhovuje lepšie než keby som mala vkuse sledovať čas, nekojila som len 2mesiace - dcérka sa narodila predčasne nevedela sa prisať mne sa vôbec neurobilo mlieko takže sa vlastne nemala k čomu prisať,odsávala som si ho ale po 2mes už nevyšlo nič)Podľa mojej matky je to moja vina,a každému tvrdí,že som "nechcela kojiť".Tiež kaźdému vykladá,že neviem variť,že malú nezvládam a musí mi pomáhať(očividne ju unavuje strážiť ju až raz za mesiac,zatiaľ čo sestre musela decko strážiť niekoľko dní v týždni inak na ňu sestra spustila psychický teror,ale na to sa nesťažuje) Robí zo mňa malé decko, napr. dostala som žĺčnikový záchvat prišla po mňa rýchla,po nemocnici som chodila s priateľom a odrazu tam nabehla..Najprv som si pomyslela aké milé,kým nevošla do miestnosti kde ma pozerali a začala im vykladať, že ja vôbec netuším čo mi je...že si myslím že žlčnikový piesok je z ozajstného piesku..a že dokedy sa chcem spoliehať na mamičku,že už by som mohla dospieť....No skoro som odpadla,po prvé nikto ju tam nevolal veď som šla s priateľom a čo je to piesok v žĺčniku som jej pár týždňov pred tým vysvetľovala ja lebo ona si myslela,že som niečo prehltla...A už aj viem prečo sa do mňa sestra toľko naváža,druhá sestra mi prezradila že to práve mama ma vkuse ohovára a doslova ju hucká proti mne. Ak mi treba napr. niečo z upsvaru mama začne len nie nechoď a čo sa budeš trieskať autobusom a ešte aj s deckom...ja tam blízko robím mám čas ja ti po to zbehnem a ja tak ok. No a potom vraj volá tej mojej milej sestre a ohovára ma že za mňa musí všetko vybavovať...super. No odteraz si po všetko pôjdem sama. Tiež každému vykladá že malá má byť v postielke a nie na posteli,lebo z nej padá...už na nej spí rok a pol,ešte z nej nespadla a to som sa poistila posteľ má veľké zábrany,je nízka len 35cm a pod ňou je koberec takže ak spadne z výšky 35cm na koberec no čo sa jej môže stať? Ok viac už nepíšem lebo to by bolo na knihu,aj tak to asi nikto čítať nebude,prepáčte,že je to pridlhé potrebovala som sa vykecať. No a často sa ma pýtajú čo som mojim príspevkom chcela povedať,tak len by som chcela vedieť či aj vám niekto robí takéto nervy a či sa tiež nechcete vyrozprávať 🙂 Chyby si nevšímajte začala som to písať o štvrtej ráno takže ledva vidím
JE TOTO VOBEC MOZNE?JE.
@verenna111 No bohužiaľ, v slovenskej kultúre je to tak, že ženy-členky rodiny, čo majú deti a človek by predpokladal, že budú chápavé a nápomocné, sú presným opakom. Každá si myslí, že je najlepšia "matka roka" a len sleduje ostatné okolo seba a hľadá, čo by skritizovala. A to je aj prípad sestry tejto dotyčnej. Najpriblblejšie sú komentáre typu: "Ako to, že ona nemá čas piecť, veď má iba jedno dieťa, ja som mala tri a stíhala som..." a iné prízemené porovnávačky. Najlepšie je to ignorovať a obmedziť kontakt (nie úplne prerušiť, veď je to rodina). Keď ich bude ignorovať, prestane ich to baviť.
Co toto tu je ?😂 Je to pravda ? Autorka si sama z druhého nicku odpisuje ? Ci píše ta jej "zlá " sestra ? Ci co sa tu deje ?😂
@somavi nikto nevie...... mozno ani sama autorka...... nevie, kto je......😝
Pani ma zjavne problem sama zo sebou a nie ze jej vsetci lezu na nervy. Bude to ona co si sama tie nervy sposobuje. Je tu predsa tolko roznorodych tem kde sa da zapojit a nie si vytvrorit svoju a sama si tu dopisovat a este aj sama zo sebou. Len hladat a navazat sa take mamky su najlepsie😠

Ja viem ze schyza je tazka choroba, ale ked uz stracam prehlad o nickoch tak si to kurwa napisem na papier a vycapim na chladnicku!!! 🙂 🙂 🙂 🙂