Už nevládzem a neviem ako ďalej
Ahojte babulky,
neviem ako začať a ani neviem kedy sa to pokazilo :(
Sme manželia už 14 rokov. Máme dve krásne školopovinné deti. Všetko funkogovalo tak ako má, a samozrejme aj také malinké hádky pre blbosti sem tam boli. Ale teraz čo prežívame, tak to je niečo hrozné. Uplne sme sa odcudcili, obidvaja sme sa stiahli do seba a prestali spolu komunikovať. Rozprávali sme sa len o tom podstatnom, čo variť, ako deti a tak,.... Zo sexulnej stránky to je úplne v poriaku, ale to je asi tak všetko :( Ja si nemôžem nájst prácu, chápem aj preto som trochu nervozna. Už som bez práce niečo cez 1 rok a neviem čo dalej, nikto nám nemá ako pomôct moji rodičia aj svokrovci su daleko a manžel má svoju firmu tak chodí domov -ako má robotu. Tak s ním nemôžem rátať aby šiel pre deti. A tam je jeden problém, moja robota. Všade je taká prac. doba, že nemám kde nechať deti. a už s toho šibe, ked som sama doma. A nedávno som zistila, že si manžel píše maily a na pokecy s "kamarátkami", teda povedal že su to iba kamarátky jeho zamestnanca a iba si s nimi píše a nič s nimi nemal. ALe ja neviem dokedy to tak vydrží a či mu mám vobec veriť. A ako sa mám knemu správať. Povedal, že ma už ani nelubi , ale stále má mám rád. Chceme to riešiť, ale nevieme ako. (Asi pojdem do nejakej poradne, alebo niekde....). A ja teraz neviem ako sa mám k nemu správať, mám mu vyznávať stále lásku a hladkat a sexovať, akože nič? No neviem ako dalej, aj deti si všimli, že niečo nieje v poriadku.
Cítala som rozne diskusie, na takúto tému, ale neviem ako to zmeniť, ja by som sa chcela zmeniť, už na tom pracujem, ale u mm nevidím, že by javil nejaký záujem, ale odísť nechce. A ani ja to nechcem. To sa mám-e navonok tváriť, že je všetko v poriadku a v mojom vnútry bude veľká búrka?
Vopred dikes za odpovede a diskusiu.
@ciaa Zbožňujem tie rady, že ak žena zavetrí, že chlap nám trochu chladne, alebo sa píše akože pracovné sms s kolegynou, alebo sa vykecáva s kamarátmi niekoho imaginárneho, žena sa musí dať rýchlo do pozoru, večera sviečky, samozrejme erotická bielizeň, úsme až za uši a pod. Ja sa pýtam, čo si to to hovädo dovoľuje???
Manžel ti povedal, že ťa neľubi, ale ťa má rád. Tak mu povedz , že nech ide teda ľubiť niekoho iného a nech uvoľní miesto niekomu, kto ťa bude ľubiť a milovať a kto ťa urobí šťastnou, pretože to že máte spolu deti, majetky ešte neznamená,. že ty už nemáš právo na lásku.
@sonickaka presne tak,stymto nesuhlasim,aby zenati muzi chodili na socialne siete a zoznamky kadejake,naco??? Mam doma zenu,deti tak si nekazim stastie predsa. Toto je problem,raddej sa porozpravat,ist niekam spolu a nie pc,take veci nech necha detom,nech su oni takto v kontakte s kamosmi a nie on
@miruska7979 nehovorim odist navzdy,na vikend aby sa uvedomil co doma ma.
@ciaa ja si myslim ze za vela problemov moze to ze si bez prace. Najhorsie na tom je ze cim dlhsie si nezamestnana tak tym horsie sa ta praca hlada...kym prvy mesiac clovek s euforiou posiela zivotopisy kade tade tak po case sklzne do takej hybernacie ked mu kazda prilezitost ujde alebo ju proste nevidi..a stane sa to kazdemu.
Clovek je cely den doma, nema cim zamestnat mozog, s nikym sa nerozprava a nic neriesi potom je jasne ze riesis jedinu dospelu osobu ktoru stretnes - manzela. A ten je zrejme tiez z toho nervozny lebo vase rozhovory sa tocia len okolo deti, domacnosti...co je aj logicke vsak o com sa s nim mas rozpravat ked nemas ziadne podnety cez den. Taky bludny kruh. Ja do toho spadnem velmi rychlo, mne stacilo byt tyzden s malou doma na marodke a uz bol ohen na streche, vsetko mi vadilo, vsetko som riesila...
S tou pracou je to naozaj tazke ked ma zena deti, tazke ale nie nemozne. Mozno keby zmenis cely pohlad na vec by to pomohlo. Proste neodpisat prilezitost koli tomu ze ani nevyskusas a hned povies ze to nepojde. Na vela veciach sa da zo zamestnavatelom dohodnut, vela hlavne mensich firiem nepotrebuje uctovnicku na 8 hod denne, niekedy sa da aj zobrat praca domov pokial mas pc, pripadne skusit hladat nieco na 4 hod denne, alebo ako baby pisu skusit druzinu, opatrovatelku...mozno sa ti podari najst nieco kde budes musiet ostat dlhsie len den dva v tyzdni. Napriklad u nas sa konci o 16:30, v praci je nas dost zien s detmi a vsetky to nejako stihame..
Ake stare mas deti? Nemozu byt aj taku hodinku same? Moja mama zacala podnikat ked som bola v 4 tej triede, dostala som klucik na krk, o tretej vyzdvihla segru zo skolky a boli doma same do 5 - 6 . Tym nechcem povedat ze je to nejaky ideal, to urcite nie ale da sa aj tak. Detstvo sme prezili, mame ked sa podarilo firmu rozbehnut tak sme si zase na oplatku nezili az tak zle, boli aj dovolenky pri mori, letne tabory, vylety, aj drahsie kruzky (klavir, tenis..) tak ma ani ako dieta nemrzelo ze ma necakala hned po skole doma mama s napecenym kolacom a obedom
A neviem s tym pisanim s kamaratkami, to sa tazko posudzuje ci je to nieco trestuhodne, asi fakt zalezi od situacie. Ja mam dost kamaratov roztrusenych po svete tak si tiez obcas piseme cez skype a tak. A par krat sa mi stalo aj ze som si pisala s niekym neznamym....ale v zivote by ma nenapadlo nieco tym pisanim sledovat alebo podvadzat neviem...vsak pise si vela ludi, dokonca aj o svojich problemoch. Niekedy je lahsie vykecat sa niekomu neznamemu, nezaujatemu...coho je aj toto forum dokazom
@lujza123
@lujza123 dakujem aj ostatným za podporu, ale lahko sa vám to píše, ale taško koná :( ano škola je do 16,30 a školka tiež, a deti nemožem nechať samé doma (3 a 7r). a nikoho tu takéto nepoznám komu by som dala postrážiť deti, bývame tu len krátko.
Hnevám sa sama na seba, že nemám prácua doma mi vadí hlavne to ticho, že sa nemám s kým porozprávať a ked príde mm domov tak len čo nové v práci, deti a hotovka.
a tie výlety? nikam nechce ist, že načo aj na velku noc som navrhla aby sme šli niekam napr. do welnes bud s detmi al. bez a odmietol. že čo tam, to možeme sediet aj doma.
Ale on má "kamošky" z mesta kde pracuje a ja i nich nič neviem ani som ich nikdy nevidela, to som len náhodou zbadala v pc mail so ženským menom a povedal, že ich je viac. ale len si s nimi píše. A ja sa bojím, teraz je to len píše, potom sa stretnu a dalej si ani nechcem predstaviť čo. Aj ked mi povedal, že by mi to nespravil.
@miruska7979
ved si ja hladám niečo takého, upratovanie, al. stráženie, len na pár hodín. LEN ABY SOM Z DOMU VYPADLA a vypla a nerozmýšlala nad hovadinami.
@afrika však toho sa bojím, čo bude dalej. už niekolko krát som mu povedala, že nech to obmedzí, že mi to nerobí dobre!!!! a on že to oni mu najskor napíšu oni a on len odpíše, ale príde domov a nič iné len sedí za pc (a akoby už len čakal) a vraví, že čo bude sedieť na gauči a pozerať telku? tak internetuje. už som v koncoch a naozaj neviem ako dalej. Máme krásny dom a povedal, že neodíde ved sme to budovali pre nás a pre deti. ale takto ja dlho nevdržím, len sedieť a čakať. Chcem sa zmeniť, viem že chyba je v oboch v nás, ale z jeho strany nevidím žiadnu snahu. Už nechcem nanho nie tlačiť, ani naliehať, ale skor sa s ním o tomto rozprávať, lebo vidím že aj t rozprávanie mu ide na nervy. A chce ma takú aká som bola pred niekolkými rokmi. už som rozmýšlala, že odídem ja sama ale kam k rodičom? a bez detí som ako stratená. naozaj už nevládzem .......
@ciaa podla mna ta tvoj muz naozaj prestal lubit, Sice ta ma 'rad ' lebo ta potrebuje a hlavne bude mat deti pri sebe a pokojny zivot. Nechcem byt hnusna, ale zrejme uz ma nejaku, ktora mu aspon cez net dobija libido. A tiez nerozumiem, ako vam moze sex fungovat, ked ti muz povie, ze ta nelubi. To sa ako da? ak ma uz niekto nelubi, dava mi to najavo a vobec uz ako partneri nefungujeme, tak nemoze byt ani sex v poriadku. To uz je len cisty akt, aby sa nepovedalo a to by ma asi najviac urazalo. Ty to robis len kvoli nemu, aby nehladal inde? prepac za neprijemne otazky, nechcem sa ta dotknut, ale naozaj mi tu nieco nesedi. U vas tych problemov je zrejme viac a povod nie je len v tom, ze si nezamestnana. To predsa nie je dovod na to, aby muz o teba stratil zaujem a prestal ta milovat. Ved ste sa brali v dobrom aj zlom, mal by stat pri tebe a nie ta odkopnut. Ja neviem, ale osobne by som nemohla zit s muzom, ktory by mi povedal, ze ma uz nelubi a ktory sa cele dni vykecava s cudzimi na nete.
mam tiez dve deti (6 a 2) pri prvom som isla po 10 mesiacoch do prace, ale mala je este stale doma so mnou, a mne to tak vyhovuje. zacala som vyrabat malovane hodvabne satky, teraz vyrabam sperky. bola som na kurze, alebo som pozerala navody na nete. no a po roku sa mi uz celkom dari. predavam sperky medzi znamymi aj neznamymi, je to moje hobby, a som stastna. nie je to sice vela, co zarobim, ale aspon nieco. a necitim sa blbo, ze nic nerobim. Preto ti odporucam najst si nejaky duchaplny konicek, alebo vyrobu rucne robenych veci, uvidis, ako ta to bude bavit.
a ked muz pride z prace, nechaj mu na chvilu deti, a chod von... uvidis, ako ho zrazu zacnes zaujimat...
@klincek jemine domine...moj muz ma extrem narocnu spravu a predstav si v pohode si dovoli refresh v style pozrie rychlo spravy na sme, mrkne na FB je to 5 minut a pokracuje dalej...ja to robim taktiez...pretoze ked robis niekolko hodin nieco ozaj narocne potrebujes jednoducho na aspon 5 minut vypnut...a prepac, nechce sa mi verit, ze niekto len robi na pc a nikdy sa nikam inam nepozrie🙂))
@ciaa nenechaj ho prist domov a pozerat telku a ni sediet za PC. vymysli mu tolko roboty, az sa mu bude z hlavy parit, a ver mi, ze PC bude to posledne, co bude po par dnoch vladat obsluhovat. sama vies, kolko roboty doma denne spravis, takze ho zapoj do COHOKOLVEK, vlastne do vsetkeho! ci vyniest smeti, vyvesat pradlo (ja viem, nikdy to neurobi tak ako ty 😉 , ale to teraz nie je podstatne), napisat s detmi ulohy, vycistit im topanky, utriet riad..proste vsetko mozne. kludne sa vyhovor, ze ti nie je dobre, ze si unavena, ze sa ti toci hlava, alebo ze mas poobede napr. pohovor-a na ten sa pekne oblec a vypadni von.
a vecer ziadny sex, maximalne pusu na celo. neverim, ze by mu o par dni nezacalo vrtat v hlave, co sa to deje..a energiu bude musiet zacat smerovat inam nez k FCB..
@amouramour ved pozriet ano, skontrolovat postu, mrknut noviny-ale nie za tym vysedavat. a urcite nie doma, teda aspon my to pri dvojkach nestihame 🙂, vlastne nestihame vobec nic az kym nespia..a keby sme aj stihali, dost si neviem predstavit, ako by to v praxi vyzeralo-pridem domov a namiesto hrania sa s detmi zapnem PC? toto fakt chlapi robia?! 😕
@klincek vies, napriklad moj manzel ked mala zaspi tak si k tomu pc sadne a pracuje ja detto...holt nema kazdy pracu o tretej padla...ale chapem dvojicky su makacka🙂my mame nastastie dieta ktore pobozkame, pohladkame a zaspava same....a inak vydieranie sexom co ja viem, to je ako zo starej knizky, mne to pride divne...aj celkove zakazovanie, prikazovanie, davanie uloh - to sa fakt robi?ved sme dospeli...
@amouramour taku nemame ani my🙂. ja sice chodim domov o piatej-pol siestej, ale ked baby zaspia, je na mne cela domacnost, a manzel robi cez den vo firme (ak su baby v jasliach, tak je s nimi doma on) a vecer este doma papierovacky (tak ho nezapajam, lebo viem, ze nechatuje🙂)
no s normalnym chlapom sa nic take riesit nemusi-ale ked niekto nevie, co od dobroty, tak to asi inak nejde. alebo potom sa treba na taky vztah vykaslat.
@amouramour oprava-(ak su baby v jasliach. ak nie su, tak je s nimi doma on)
mám mu vymyslieť robotu???? Dom ešte nieje celkom dokončený a ked som mu minulý týžden povedala, že nemusí sedieť pred telkou, ale nech dokončí práce na dome, také čo sa dajú spraviť vo vnutri a odpoved? To mám robiť aj po večeroch doma, robil celé leto (to má pravdu, dvor máme s časti krásny - velký bazén, preliezky, betnoval a dúfam, že sa v nom bude pokračovať) a že ja si to nevážim!! čo vôbec nieje pravda, ved kolkokrát by som mu aj ja pomohla, ale pri chlapskej práci to nejde. a pochvali a byť štastná, že niečo spravil? ved to je samozrejmosť. Ja mám kvety zhradu. Tak ja neviem, treba nám namontovať napr. lišty na podlahu a nič sa nedeje, ved nemôže stále pracovať. A s detmi sa zahrá len na chvílku a opať to isté. A to ich má strašne rád a ja mám pocit, teda už som si tým asi istá, že ostal doma len kôli domu, detom.
A novinka v našej kríze je, že nemám naliehať, mám byť taká ako pred rokmi a už sa ani nemilujeme , že to nemožem od neho čakať, zo dna na den. A už som si včera povedala, že nebudem nič riešiť, nechám to tak. Ved ak ma zatial nepodviedol - čo vraví, že nie, tak chlap to predsa dlho nevydrží, či?
O chvílku bude teplo, ja začnem robiť pomaly v záhrade a na dvore, tak možno sa pridá aj on. A ked sa nič nezmení, vo všetkých stránkach tak odídet s detmi k rodičom, prehovorím ho aby sme predali dom, vyplatili úvery, a ja prihlásim deti k rodičom od septembra do školy. No už plačem ked si na to len pomyslím :(((( Bude to pre mna velmi tažké, ale čo už, ja naozaj nevládzem aby som sa tvárila na vonok, že je všetko ok a pritom doma je opak.
@ciaa ved aj ty robis cele dni, ci nie? aj ked nepracujes, ale urcite nesedis na zadku, ked je na tebe cela domacnost, a mate dom so zahradou.. a tvoju pracu doma si niekto vazi? on niekedy ocenil, ze je stale navarene, upratane, oprane, postarane o deti, a k tomu kopa inych veci, ktore si chlapi ani nevsimaju? (lebo urcite je) . take hlasky zboznujem 😖
ty sama najlepsie vies, ako to medzi vami je..ak vztah ochladol a on nema zaujem to riesit, tak to asi budes musiet riesit ty. je len dobre, ze uz mas aj krizovy plan, zjavne si vies poradit aj v tazkych chvilach. a mozno to nakoniec dopadne ovela lepsie nez to teraz vyzera. ale za ziadnych okolnosti mu nedovol, aby vinu za vasu situaciu daval iba tebe, pretoze podla toho, ako sa sprava, sa presne o toto snazi.
@klincek no moji rodičia ešte o ničom nevedia, ani o našej kríze. A ked pojdem k nim, tak som myslela domov do rod. mesta, ale budem musieť si tam nájsť nejaký podnájom. Tam mi určite niekto pomôže, ked tu mi nemá kto.
A ano mám ten pocit, že všetko dáva za vinu mne. lebo napr. ked prišiel z práce, tak sme sa nemali o čom rozprávať, ved doma nič nové a o robote povedal, len tak zbežne.
Náš vzťah ochladol, chcem to zmeniť , aj mm, ale u mm nevidím nič aby sa aspon začal po troške meniť a hlavne správať normálne. To ako by ma chcel nechať vytrestať. Ako som už písala, nechám to na nejaké obdobie tak, budem sa snažiť ho neprovokovať a aj nekontrolovať a uvidím. Musím sa od neho odpútať, ale pri tom mi pomôže len robota, že vypadne z domu. už hladám možné aj nemožné čo by som mohla isť robiť.
@ciaa aj mne sa to tak javi, akoby ta trestal-ale za co? alebo je to strategia, ako ta prinutit vyriesit jeho dilemu..moj byvaly sa tiez zacal spravat podobne ako tvoj m, pre mna to bola po predchadzajucich problemoch uz posledna kvapka a rozisli sme sa - no a az po case som zistila, ze vtedy uz chodil na prechadzky s kolegynou..
nemoze byt u vas nieco podobne? nemyslim, ze uz ma milenku, ale ci mu nejake tie FCB kamaratstva nezacali vrtat v hlave 😒
ak je to tak, najlepsie bude to neriesit, pokial to vydrzis (ja som nevydrzala, ale mam vybusnu povahu🙂) a uvidis, ci sa vymackne. ale ak by to malo trvat prilis dlho, tak si teba dat nejaku hranicu, kedy to prestanes tolerovat a zbalis kufre. skoda, ze s rodicmi nemozes ratat..a mozno aj mozes-ale asi by nebolo zle im naznacit, ze mate tazsie obdobie, aby neboli v soku, ak pride k najhorsiemu.

@ciaa Kamaratka to riesila sikovnou slecnou ktora je rada, ze si privyrobi dajake to euricko a kamoska je spokojna, ze ma o deticky dobre postarane pokial dojde z pracicky domou..tak radim opatrovatelku, alebo slecnu na strazenie..sikovnu vysokoskolacku 🙂