icon

Už nevládzem. Ako ďalej?

tanja0808
31. jan 2013

Dobry vecer
S priatelom sme spolu necele tri roky ale ja uz nevladzem. Mame 6 mesacneho syna a to je vsetko co mame spilocne. Je strasne tvrdohlavy neda mi pokoj vsetko musi byt ako pivie on. Nemozem nic povedat a nie to mat svoj nazor. Napr bavilu sme sa dnes o danovom zakone. Ani jeden z nas nevie ako to presne je ale pointa je v tom ze js som si myslela nieco ine ako on. On zacal sa durdit ze to tak je ako hovori on a hotovo pihadali sme sa do krvi. Potom som sa s nim chcela udobrit ako vzdy a urobila som si srandu. Jasne ze nepochopil a hned mi vsetko zacal vycitat ze ho strapnujen zhadzujem atd. Ze kvoli mne nemoze byt produktivny v pravi atd. S tym ale nesuhlasim to ze ma blvy den a nechce sa mu pracovat je jeho problem. Pitom mi vycita ze on nestiha odpracovat 9 hodin a byt este v noci s malym. Tak ale ja nemozem ze suchne listok na strome a je hore. Jednoducho za csetko mozem ja cokolvek sa stane hned som na vibe ja. Ako ho prinztit znenit ze by aspon raz videl svohu chybu a nechal ma dychat pivedat svoj nazor.poradte mi

Strana
z2
lubikan
1. feb 2013

@zamyslena41 ja som v poslednej dobe uz z mojho taka unavena,ze ked ma tendenciu do mna rypat,kaslem na obranu,na argumenty,na hadanie,poviem mu to jednym slovom " si K***T " ☹ 🙂 😀 🙄 a idem prec z domu,ked viem,zeby to slo do krvi,idem bud do obchodu,alebo len tak a ked sa vratim,uz sa bavime normalne

jankagun
1. feb 2013

@kobrtko ahoj to si asi chcela odpisat autorke otazky,ci? :D

stanustek
1. feb 2013

@tanja0808 mat oboch rodičov je isto pre dieťa dôležité ale aj ty si zaslúžiš byť šťastná a ak si si istá, že to ide dolu vodou tak začni premýšlať nad rozvodom alebo dočasným odlúčením možno mu zasvieti svetlo a trochu sa zmení aj keď to sa stáva asi málo kedy. To, že na teba zvaľuje svoje neuspechy je veľmi sebecké. Ak si nešťastná mysliš že bude tvoje dieťa spokojné? Vyššie som čítala dobré rady od zamyslena41 len chce to asi vela energie takto to riešiť ale nádej tam je ak tvoj muž nieje úplne stratený prípad. Možno je aj on unavený a podráždený ale ty ho poznáš a vieš akú má povahu a v hĺbke srdca si vieš, či ti stojí za to alebo nie. Nemáš nijakú kamarátku alebo rodinu u ktorej možeš nejaký čas zostať?

sendy27
1. feb 2013

@tanja0808 mam taky isty problem čo poviem stale som na vine je už ma nebavi byt obvinovana 10 rokov chlapi su debily 😠

kobrtko
5. feb 2013

jankagun
aj hej asi 😅 sorry, som ťa asi len chcela podporiť v reakcii a zabudla som tam pripísať, že komu to tiež patrí...to sa stáva, nie ? 😎

aduuus
5. feb 2013

@tanja0808 jedine co sa ti da poradit je odist od neho...tak ako aj mne radi kazdy...ale viem ze to nie je lahke...moj muz je tiez egoisticky patriarchar...nevladzem uz dalej s nim fungovat, a predsa neviem sa zobrat a odist...hadky,urazky, nadavky,facka...tym vsetkym som si presla a prechadazm takmer kazdy den :(

tanja0808
autor
9. feb 2013

@kacena4 odpovede tvojho typu mam najradsej tu na MK ako keby to bolo len tak zobrat sa a odist. nie o lutost nestojim ale o porozumenie, clovek si potrebuje ulavit a vyrozpravat sa to je vsetko.

tanja0808
autor
9. feb 2013

@zamyslena41 si ma pobavila to co pises robim uz davno. a je jedno co robim a ako preco by som sa mala menit ustupovat ja som tiez len clovek

tanja0808
autor
9. feb 2013

@kobrtko aj to som skusala

kacena4
9. feb 2013

@tanja0808 moja tak sa nepytaj v nadpise "ako dalej" ked nechces situaciu riesit ale len sa postazovat a vyzalovat. prepac, ze som sa snazila otvorit ti oci a nieco ti "odporucit" na zlepsenie tvojej rovnovahy a psychiky

klincek
9. feb 2013

@aduuus prepac, ale pri citani tvojho prispevku som natrafila aj na spravu v pase a neda mi nereagovat. odchod je najlahsi teraz, kym nemate babo. potom to uz bude len a len horsie. uz teraz ta uraza, bije, zivis ho, doplacas na neho. je fakt dobry napad do tohto vztahu priviest dieta? nezasluzilo by si lepsieho otca, a ty partnera? nebud len zo zvyku ci zo strachu z nepoznaneho dalsia, co pokazi zivot sebe aj svojim detom. zivot s takymto chlapom ta pripravi o vsetko, nakoniec aj o posledne zvysky ludskej dostojnosti a sebaucty. nehnevaj sa, musela som..

aduuus
10. feb 2013

@klincek ahoj, rozhodne sa nehnevam, rada si vypocujem ci precitam skusenosti,rady a nazory inych...ja viem velmi dobre, ze mas pravdu...jedine co neviem je najst v sebe odvahu ci ako to nazvat, aby som od neho konecne odisla a skoncovala to...neveim ci je to tym, ze ho stale mam prilis rada, alebo je to skor len zo strachu a zvyku... :/

sue
10. feb 2013

@aduuus sme z rovnakého mesta, ak by si chcela, kľudne môžme vybehnúť na kávu a pokecať...

barborkac
10. feb 2013

@lubikan To si dobrá, u nás k tomu ešte nedošlo..a asi keby mu to poviem, tak mi vylepí spak ruky 😀

barborkac
10. feb 2013

@aduuus najťažšie je odísť a najlahšie je druhým vravieť čo máš robiť... viem o čom hovoríš.

aduuus
10. feb 2013

@barborkac presne ako vravis :() bohuzial...

lubikan
10. feb 2013

@barborkac mne je to luto,ze mu musim povedat take slovo...lebo vcelku je to dobry clovek,co sa tyka financii,a nielen ich mi hladi....uvari za mna,nalozi mi na tanier ,kupi,co chcem,ale on je proste ma svoju povahu,svoje nalady a nehladi,ked si potrebuje ulavit,ze som jeho zena,matka deti a keby ma nemal (ako opatrovatelku) 😅 😅 😅 by si nemohol robit po svojom....a ja som sa to naucila otocit vo svoj prospech...takze mne sa zda,ze nase manzelstvo je momentalne manzelstvo z rozumu 😀....a vyhovuje to obom stranam....(aj ked nas pri sebe HLAVNE drzia jeho financie) 😒

barborkac
10. feb 2013

@lubikan to máš dobre vymyslené 😝 no to sa o mojom nedá povedať, keby aspoň penazí viacej bolo... tak stíchnem a hladím si svého.... 😀

lubikan
10. feb 2013

@barborkac no ani u nas nie je tych penazi vela....tak klasika...ja obracam kazdu korunu,viem si preto usetrit,odlozit,ale on nie,nevie pocitat,sledovat akcie,zlavy vypredaje a preto si mysli,ze ked miniem,miniem rovnako vela ako on a za nic,ale nevie,ze ja som kupila rovnaku vec za 3 €, a on za 7 trebars....tiez by som odisla,ale nemam na to 😠

aduuus
10. feb 2013

@barborkac napodobne....keby som mala z neho aspon peniaze...ale naopak..este ja zivim jeho :(

aduuus
10. feb 2013

@zamyslena41 super "clanok" si napisala...hm mozno to vsetko vyskusam aj ja...aj ked v podstate to vsetko aj robim, akurat, ze to nema ziadny efekt, aj ked mu argumentujem tym co si pisala..opakuje sa to kol dokola stale :/

klincek
10. feb 2013

@aduuus tie rady od zamyslena41 su dobre, fakt to pomaha. lenze velmi nie pri cloveku, ktory si asertivitu zamiena s drzostou, pretoze je natolko obmedzeny, ze nedokaze respektovat iny nazor ako svoj, nieto este prijat kritiku svojho konania. poznam ludi, s ktorymi by som sa takto bavit mohla, a aj takych, s ktorymi to nema zmysel.. 😉

ja viem, ake tazke je nechat plavat dlhorocny vztah, o ktorom si presvedcena, ze je na cely zivot. ale ak zaroven tusis (pripadne naisto vies), ze veci nie su ako by mali byt (resp. ake by si ich TY chcela mat), tak ten pocit, ked sa nakoniec odhodlas odist, je taky odslobodzujuci ako maloco..a po par tyzdnoch sa pytas-naco som s tym tolko vahala?! (a to moj ex ani nebol tyran, len ma coraz viac deptal svojim pristupom k zivotu). zivot mas len jeden, a cas uteka hrozne rychlo. netreba ho venovat tym, ktori si to nezasluzia.

aduuus
11. feb 2013

@klincek presne ako vravis...nie pri cloveku, ktory je drzy a egoisticky....to je najhorsie ze pri nom nepomaha ziadny argument, nic, lebo stale vsetko otoci proti mne, a vlastne aj ked on urobi nieco zle, tak ja z toho vyjdem ako najvacsia...ehm 🙂

lubikan
11. feb 2013

baby a inak by ste chceli tych svojich chlapov,kebyze nemaju zrovna tie vlastnosti,ktore vas rozculuju?napr. to osocovanie ??

aduuus
11. feb 2013

@lubikan ano ...presne bez tych "vlastnosti" som sa donho zalubila..a az casom som zistila, ze nie je taky, aky sa javil na zaciatku

klincek
11. feb 2013

@aduuus presne. nech urobis cokolvek, na vine si ty, on sa chudacik moze rozkrajat, aby vsetkym vyhovel,a nik ho neoceni, a ty si nevdacna, nechapava, nicomu nerozumies a nema vyznam sa s tebou bavit a blabla dookola.

zalubenost cloveka tak zblbne, ze si tieto povahove crty nevsimne hned. a mozno by sme si aj vsimli, ale tie potvory chlapi sa prekonavaju, kym nas namotaju, a potom uz by sme za nich dali aj ruku do ohna, ze su ti najlepsi na svete. oni sa sice casom zacnu postupne nenapadne prejavovat, ale niekedy trva roky, kym pochopis, s kym vlastne zijes. potom chvilu trva tomu uverit, a najdlhsie trva odhodlat sa odist 😒

tanja0808
autor
13. feb 2013

@aduuus ja viem ze odchod je najlahsie riesenie ale nie pre mna. Nebije ma, o maleho sa stara vzorne, snazi sa o dovolenky odpocinok atd. Podporuje ma kde sa da. Len raz zacas chytneme zly tyzden a to je potom o hubu

monichessa
14. feb 2013

@zamyslena41 Jeden velky LIKE 🙂

Strana
z2