icon

Už to psychicky nezvládam

21. sep 2021

Ahojte, potrebujem sa vyrozpravat, pocut nejake rady alebo ze to bude dobre
Jeden rodic alkoholik, doma totalny bordel, nnic nerobi, nepracuje odkedy pamatam, vraj furt pre zdr.problemy, ja uz nevladzem, cely zivot som cakala ako sa odstahujem, ako zacnem novy zivot, v cistote, v klude, skoncila som skolu, rozposlala asi 7 zivotopisov, a nic, proste nic, neviem preco som si myslela ze si pracu najdem hned kedze vraj zdravotnikov je malo, neviem ci je to tym ze som mlada alebo tohtorocny absolvent, ja uz jednoducho nevladzem cele dni tu upratovat iba ja, co len zmyjem dlazku naschval to vsetko zadžabe obutá, vsade ale vsade bordel, byvame v dome a ja uz ozaj nevladzem vkuse upratovat, lenze potom sa citim ako v hnoji, vsade muchy, vkuse spinave WC ktore vkuse umyvam, rozleje kavu a ani ju nehne to utriet, nikto ku mne nemoze prist, inak musim 2 dni predtym upratovat, nenavarene nic,, ano mozem aj ja navarit ale mna to vytaca ze je cele dni doma a ja mam upratovat a este aj varit, mam ochotu pomoct, ale nie ked je vsetko len namne nikdy vraj nema peniaze ale na cigarety a chlast ano, uz od decka ju neznasam, ano su to silne slova ale od nej som pocula horsie, jedine co ma drzalo pri zivote je ze som verila ze po strednej to vsetko skonci, ale ja musim takto dalej zit? Kazdy den je pre mna hrozny, kazdy den sa premaham, neviem ako dlho to takto este vydrzim, najvacsi sen je pre mna sa osamostatnit, alebo aspon mat prácu, ale uz neviem kde vsade poslat zivotopis, dokonca som bola ochotna robit pracu ktoru som vzivote nechce robit len aby som odtialo mohla odist, ani tam ma nevzali, preco to tak je? Preco musim takto zit? Ja uz mam samovrazedne myslienky, ked idem autom, rozmyslam ake by to bolo vletiet do stromu, skocit zo strechy alebo jednoducho pojest nejake lieky, uz som sa kvoli tomu raz liecila u psychiatra, ozaj neprehanam :( neviem to tu uz vystat, nemam kam ist, po nociach od detstva len placem, predstavujem si ake by to bolo keby bolo ... nemam uz nadej

Strana
z2
denkatn
22. sep 2021

@kristianka2255 radsej nech zacne v odbore, tam moze pomaly postupovat, ked zacne v bille a potom zase hladat v zdravotnictve tak odsunie problem, ale zalezi ako rychlo sa chce dostat z domu

dankanka
22. sep 2021

Sedem zivotopisov je nic..nepovazujem to za neuspech.. keby si ich denne tolko aspon poslala.. daj to cv niekomu pozriet ci je dobre napisane, pridaj foto, motivacny list (kratucky).

kristianka2255
22. sep 2021

@denkatn ja som mala tiez teror doma a ver mi ze radsej som sla do cbacka aby som mohla vypadnut cim skor, casom som uz robila v odbore ked uz som bola prec z domu, zdravie je len jedno a psychika sa dava velmi tazko do poriadku 🙏vedela by som o tom rozpravat svoje.

autor
22. sep 2021

@dankanka zivotopis mam strucny, mam tam aj fotku, nemam tam podla mna co pokazit lebo som ho robila cez profesia vzor, akurat tam nemam tam ziadne skusenosti, + ku kazdemu zivotopisu posielam aj ziadost

dankanka
22. sep 2021

Do zahranicia nepremyslas odist? Si mlada, zdrava, s vystudovanym odborom, ktory je ziadany vsade vo svete. Naucis sa rec, spoznas novych ludi a vypadnes z domu.

karolinakr
22. sep 2021

Ked vieš nemecky, choď do Rakuska robit opatrovateľku dobre si zarobíš, a hned vypadneš z domu., lebo dostaneš ubytko, len tvoj otec ked bude v takej špine žit dalej, ked prideš na navštevu ani cez dvere sa nedostaneš cez tie haldy odpadkov

denkatn
22. sep 2021

ked nemas skusenosti napisane v zivotopise, popis tam kde si praxovala pocas skoly a napis ze vies robit: nejake ukony, nemozes tam mat prazdno, aj ja ked som bola absolventka, hoci velmi nadupana vedomostami a chtiva po skusenostiach ma odmietali, potom som isla robit par dni zastup, ze len som zdvihala telefony uz som si dala do zivotopisu prax a uz to islo. zamestnavatelia maju mozno predsudky ked nevidia skusenosti, ked im vypises ktore veci vies robit, mozno budu pristupnejsi zobrat absoventa. alebo musis niekde pomahat tak, aby si si to dala od zivotopisu. usmev ako dar zhanal zdravotnu sestru ako dobrovolnicku, viem ze ty potrebujes peniaze, ale islo by iba o par dni len aby si nemala prazdy zivotopis.

katka1389
22. sep 2021

Neboj sa musis otravovat posli ich este raz nech vidia že mas zaujem.Ja som poslala aj 5 krat .

autor
22. sep 2021

@denkatn mam zkusenosti z brigad, ale myslela som ze do takeho poriadneho zivotopisu sa to nehodi, kedze to nebolo "realne" zamestnanie, takze tam mozem davat brigady? Nebude to "trapne"?

autor
22. sep 2021

@denkatn isla by som ale je to daleko od bydliska :/

janka0509
22. sep 2021

A v akom meste byvas, resp.ked nechceš konkrétne povedat, aspoň približne.

denkatn
22. sep 2021

nepis tam ze brigada, musis sa trochu predat, napis konkretne veci ktore vies urobit, napriklad: podavanie injekcii, liekov (nie som z odboru, tak neviem) a potom k tomu napis nazov firmy kde si to robila a nepis ci to bola brigada, alebo nie, ide o to, aby zamestnavatel videl, aha, toto uz robila, to ju nebudem musiet ucit celkom ja, ostatne co nerobila ju doucim, ale aspon nieco vie urobit sama... zamestnavatelia su alibisti, lebo kym som bola mlada, povedali mi ze mam malo skusenosti, potom uz zacali na pohovoroch s tym, ze urcite otehotniem, tak som musela tvrdit, ze :chcem len pracovat a na rodinu nepomyslam" a teraz uz v mojom veku zacinaju s tym ze som moc stara a po 50 uz na pohovory ani nepozyvaju. tak co s nimi! musis ich nejako dostat! su to len personalisti, ti ludia s ktorymi budes robit priamo, ti uz budu ini. takze kto chce kam pomozme mu tam, napis do zivotopisu co najviac, aj ze citas odborunu literaturu a vzdelavas sa, ak si nieco aspon zacala citat...musis im tvrdit, ze si pravo to co hladaju a ze so vsetkym si poradis. (neboj, nikto nie je dokonaly a oni neskor nebudu vediet co si tvrdila na pohovore,)

dankanka
22. sep 2021

K brigadam - Minimalne do motivacneho listu by som si to dala..ale aj do zivotopisu...takto to vyzera ze si "iba" studovala a nemala zaujem pracovat.

si_sa_6
22. sep 2021

@dankanka presne to ma napadlo

vulka
22. sep 2021

Akože nemáš žiadne skúsenosti? Veď počas školy si chodila na nejakú prax. Aspoň na 2 týždne. Či sa mýlim? Aj to sa uvádza v životopise.

veverickav
22. sep 2021

Urcite si tam napis aj brigady, ale nejak opisne, nielen vymenovat... kazdy ukon pekne konkretne popis... cim viac, tym lepsie. Budu vidiet, ze si sa s tym stretla, co si presne robila. Brigada vobec nie je trapna... je to predsa praca a ucila si sa, hoc aj v inom obore. Svagrina pracuje ako asistentka uz dost dlho a vo viacerych firmach a rozprávala mi, ake dôležité je mat v CV napisane vsetko. Ja som tiez cumela, ale povedala mi, ze nikdy nevies, co konkretne moze zaujat. Drzim silno prsty. Je skvele, ze sa chces osamostatniť a zit svoj zivot. Verim, ze sa ti to coskoro podari, pretoze mas chut a ciel. Chod si za nim. Mozno si pustaj nejake motivacne videa, na youtube je ich kopec. Zvladnes to. Uz si dospela, aj ked mlada 🙂 ❤

autor
22. sep 2021

@vulka tak to podla mna oni aj ja beru ako samozrejmost ze som pri tej skole mala prax, preto to neuvádzam, fakt netusim co vsetko tam mozem napisat a co nie a ako

vulka
22. sep 2021

No to tam rozhodne uveď. Aj keby si bola len na 2dňovom školení.

maminkadeticiek
22. sep 2021

Napises konecne z akeho si mesta ci nenapises??

autor
22. sep 2021

@maminkadeticiek nechcem to uvadzat, prepac

maminkadeticiek
22. sep 2021

Tak ale to je celkom relevantna otazka ak si hladas pracu!Je zasadny rozdiel ci si z Bratislavy alebo Trebisova ak ti mame poradit.

bluka2
22. sep 2021

Skus au-pair do zahranicia. A popri tom mozes hladat dalej. Proste co najdalej odtial

sashka22
22. sep 2021

Škoda, že nechceš uviesť v akom okolí hľadáš. Isto Ti baby chceli len dobre a ja tiež. Preto ma zaujíma odkiaľ si, možno niečo vymyslime.

Strana
z2