V manželstve bez lasky
Ahojte. Skúsim v kratkosti opísať môj problem 🙂 s muzom sme 5 rokov manželia, 2 deti(3,6). Spávame oddelene už 4 roky, sex možno 3 krát za rok. Žiadne pekné slovo, objatie, pusa, nič..žijeme len ako spolubyvajúci. Vela krát som sa snažila s ním o tom hovoriť že mi to jednoducho všetko chýba, buď ma nevníma, alebo niečo slubi, ale príde mi to že slubuje len aby som mu dala pokoj. Naozaj ma to nebaví takto žiť, ale uz som rezignovala!! On nie je zlý, je strašný pohodak ako kamarát super no ako partner uplne nanic. Jemu to vyhovuje, ja som nestastná ale nevidi to. Najlepsie by bolo odist, fakt mi strasne chyba laska a vsetko co k tomu patrí, no je mi ho luto.. ze zrazu zostane sam, ja s detmi sa odstahujeme a on co? Nemyslim si ze by sa to dalo zachranit, uplne sme voci sebe ochladli, naozaj uz len ako kamarati..... Zažil niekto niečo podobne? Ja uz nechcem cakat na zazrak, chcem to konecne riesit. Odisli by ste?
@maminka3746 nečítala som všetko, ale mňa zaujalo. toto: sex tri krát za rok..ja osobne nepoznám chlapa, ktorému toto vyhovuje???? (nemá nejakú inú ešte - paralelne?) ak nie, tak má on nejaký problém.. s erekciou určite..milenca ti neradím hľadať, to nikdy neurobí v manželstve dobre, skôr odborníka (sexuológa) - poradňu pre oboch..
@lacibo a ešte doplním, ak sú dobré základy, a odstráni sa problém (ktorý si vy asi ani jeden teraz neuvedomujete, to môže byť kľudne aj tehotenstvo a rodičovstvo vo vašom prípade), tak vášeň sa vždy dá rozdúchať. a určite tam predtým nejaká bola, keď vás to k sebe pritiahlo...😉 ešte by som to nezahadzovala, kamarátstvo a dôvera je celkom slušný základ aj pre manželstvo..
Hmmmm ja zažívam niečo podobné.... vydatá nie som a s "partnerom" mam 2 deti...Partner sa pred 1.5 rokom vratil z Uk, čo som privítala, lebo budovať vzťah a rodinu na diaľku sa nedá. To že ked bol preč, nebol ziadny sex hovoriť nemusim. A uz po 1.5 roku ma nebavi prosiť o náklonnosť, bez lasky, nehy, pocitu, ze vas niekto má rád. Moj partner chodi domov vecer, pride, nepozdraví ani mna ani deti( ak ho poziadam deti pozdraví), naleje si pivo a ide na balkon fajčiť. Naje sa a lahne si na sedačku, (ktorú si od zaciatku rozťahoval na spanie s tym, ze ja dojcim malého, nechce nas rusit) a zapne si telku a postavi sa ked ide zase fajcit.... zaspi a rano odchadza do prace... dcerku odvedie do školky, s nami dvomi sa nerozlúci, nepozdraví, nepobozká.... a takto to ide dokola... Nerozpráva sa so mnou o ničom a ja už nevládzem... som po 1.5 roku spolužitia bez lásky vyčerpaná, náladová, nervózna...Ak sa aj pokúsim o komunikáciu on mi neodpovie, akoby čakal na to, kedy sa nahnevám a potom ma atakuje, ze kričim a ze sa so mnou nedá rozprávať...ja ale odísť nemôžem, býva totiž on u mňa... co mu zjavne vyhovuje, má doma upratovačku, kuchárku, babysiterku a on ma svoj zivot... chodí von s kolegami, kamaratmi... ale s deťmi nie... ak mu vykričím, co mi vadí tak max 1 týzdeň sa snaží venovať sa aspoň deťom, ale ku mne sa chová ako k nábytku....
@orbitorbit76 a preco ho nevyhodis a nepoziadas o vyzivne? co ti on prinasa? ved nie je ani dobry otec, ani dobry partner...platis hypoteku? dava ti peniaze?
@kluska hypoteku nemám, peniaze mi dava, to by som mu krivdila. Momentalne som ale na jeho peniazoch zavislá, kedze som stale so synom na rodicovskej dovolenke. A uz som mu niekolko krat povedala, ze ak na našom vztahu nechce pracovat, nech sa teda rozideme a jeho odpoved je, ze si vymýšľam, len aby on bol ten zlý...A mava obcas, keď je "v nálade" aj take reči, ze nech necakám, ze mi bude platiť výživné, čo som chcela to mám. A ja žiaľ nemám peniaze na to, aby som čo to doplatila k rodičáku...snáď mi rýchlo ubehne ešte 9 mesiacov rodičáku a budem aspoň finančne nezávislá a nebudem odkazaná s 2 deťmi na výživné, ktoré keby mi neposlal nemam teraz ani najom...
@orbitorbit76 podľa mňa by ti musel platiť výživné také, aby si vyšla s JEHO deťmi..to teda nemá pravdu, keď ťa s tým vydiera..podľa mňa to evidentne dáva najavo, že nie ste pre neho dôležití a neberie vás ako svoju rodinu..žiaľ..😒 s tým nič neurobíš, skúsila by som mu to ešte raz (v kľude a bez detí) vysvetliť..ako sa cítiš a čo v živoze chceš a ako to celé vidíš, hovor o sebe, nie o ňom..aké máš ty predstavy o živote .. a on nech sa k tomu vyjadrí, či to dokáže s tebou zdieľať alebo nie a ak nie, je koniec..ty máš veľku výhodu, že bývaš vo vlastnom..ja viem, že je to ťažké "vyhodiť" partnera a otca svojich detí po rokoch spolužitia, ale všetko zlé na niečo dobré..ak sa ti miesto v byte uvoľní, príde ti do života iný človek - možno tvoja žvotná láska..neoberaj sa o túto možnosť pridlho..🙂
@lacibo ďakujem za podporu☺

@maminka3746 ja mam budúci rok 30 a je to u nás podobne čo sa týka intímneho života a rovnako si pusu dáme asi raz za mesiac. Sme spolu 10 rokov a máme 8 ročnú dcérku ale v inom si rozumieme nevadíme sa, občas si spolu pozrieme aj nejaký film a vlastne sme super priatelia poznáme sa navzájom aj svoje povahy, reakcie a máme sa radi...dcérka nás potrebuje obidvoch a ja si neviem predstaviť pri mojom pracovnom tempe (ja robím 10-12 hodín denne) sa o ňu starať sama a pohadzovať si ju. Toť môj príbeh.