V manželstve máme dusno
My dvaja sme si totalne prestali rozumieť. Už sme vo faze, že si povieme hocičo kedykoľvek počas dňa a dosť to vníma i naša 4 rocna dcéra. Mávali sme hnusne a veľké hádky. Veľa krát pred našimi deťmi. Muž a ani ja sa už nezvládame. Viac krát padla téma rozvod… muž je totálny workoholik. Príde z prace, veľmi veľa krát spí v tom v čom je cely deň i na ceste v zahraničí doma, dokonca si tak ľahne k malej, alebo spi do rana na gauči. Ja som podľa neho strašná lebo toto je normálne. Skratka hygiena žiadna, príklad tým deťom mu nič nehovori. Malej aby sa jej zbavil pretože nemá na ňu čas a ani chuť si myslím…mi ju naučil na mobile. Trvá to uz rok.. Skôr jej dával tablet ten som skryla. Potom jej kúpil telefón. Boli hádky…prosila, kricala som nič nezaberalo. Začali sme chodiť k psychologicke avšak ani sme sa nedostali k podstate problému a aj to skoncilo. Tento týždeň to už vyvrcholilo tak, ze ma moja 4 rocna dcéra oklamala, ze si kreslí v izbe. Ja som robila večeru. A ona s mobilom na posteli s nabijackou. I napriek tomu, že som jej povedala nie mobil. Mobil úplne horúci veď to je i nebezpečne a moj muž o tom vedel. Smejte sa alebo nie, nerobila som krik. Skratka som vzala mobil, tlcik na mäso a telefón rozbila na lopatke a letel do kosa. So slovami, ze ak uvidím ju na jeho telefóne letí do kosa. Ona prišla fnuky k nemu. On jej nič nepovedal..potom mi povedal, že on ju videl - je na tom mobile i napriek tomu, že vedel že sa hnevam. Skratka on jej úplne všetko, všetko kúpi. Dcéra je rozmaznana. Je to milé dievča pokial nieje oco doma. Ale zároveň je na ňom totalne závislá…hračky a nie lacné hračky, všetko jej kúpi. Stoji to v izbe. S ničím sa nehrá. Mame problém i v škôlke. Nechce chodiť do škôlky…je háklivá na krik. To ma od nas…uznavam si, ze toto my dvaja spolu nieje to dobre. V ničom. My dvaja sme si prestali rozumieť a vážiť sa. Ja som bola v lete tak, ze vezmem deti a odídem z domu kde sme jeden rok s vezmem ich do bytu. Kde sme zili predtým. Hanba nehanba. Pretože ja ho nezvladam. U nas nieje rezim…on skratka nikdy neviem kde pôjde zajtra, pozajtra. A tieto naše hádky. Už su najnovšie raz do týždňa, i dva krát.
On príde z prace, v kuse je na telefóne. Absolútne ho nezaujíma, ze sme v dome, či niečo treba. Skratka som tu úplna slúžka. Prácu si nosí domov, a veľa krát večer odbehne, ze v dielni toto a hento (do toho dcéra hysak) uz som myslela, ze má inú lebo i nás i sexuálny život uf o tom i pomlčím. Ale nestará sa i seba, v lete si dal vybrať zuby chce implantáty. A tie podľa mna si nikdy nedá. Nosí vyklápacie zuby. V lete ani raz ani raz nebol pri bazene a to mame krásny bazén, dvor…ani jeden deň volna nemal v lete. Total žiadny záujem s deťmi sa vyšantiť, ist na bike…áno jeden deň sme boli na konci prázdnin na Donovaloch. Začala som konečne chodiť do prace. Viem, ze nikdy nedonesiem toľké peniaze ako on…ale aspoň toto som si vybavila nech môžem ist na polovičný úväzok 2xdo tyzdna. Pretože cely si dovoliť nemôžem, mne nemá kto pomôcť s deťmi. Teda syn je uz viac menej samostatný. S nim som sa musela dohodnúť, či bude ochotný mi ist po malú do škôlky v tieto dni. 2xkrat do tyzdna. Má 4 zamestnancov ale okrem pevnej firmy robí i iné. Samozrejme, ze iba on všetko vie…a je nenahraditelny. Súhlasil, i to keď bude mala doma. Ako v mesiaci robím 8 dni. Zatiaľ bol vždy problém. Raz som ju musela vziat do predajne so sebou a to si nemôžem dovoliť. Po finančnej stránke sa postará. Nič nám nechýba.Ale to nieje všetko.
Skratka úplne sa zmenil. Už to nieje muž do ktorého som sa zamilovala. Nepomáha mi absolútne s výchovou deti. Skôr mi tu výchovu ničí jeho pohodlnostou. Verím, ze je vyčerpaný, ale dávam si na seba toľko koľko vládzem. Účty veľmi vysoké nemame. Skratka uvedomujem si, ze už to veľmi začína postihovať i naše deti. Mame doma veľmi dusno. On si nič neprizná je ideálny muž, a j strašná zena. Ja som strhana, nekludna. Pridem si, že ho vždy upozorňujem…on ma snahu keď, ze je zle snaží sa pár dni veci napraviť, ale potom je to znovu všetko take iste.
Zvazujem, ze odídem. Uplne si zavriem oči a predstavujem si, ze tu nieje. Mame doma určitý rezim i mala…skratka pravidla.
A nie take, ze dcérka si robí čo chce, kúpe ju on. Keď ja ona úplne je ako zmyslov zbavená. Uspáva ju on. Navrhla som striedajme sa. Dcéra si plačom vydobí svoje.Skratka vôbec nejdeme za jedno a spolocne jednej výchove. Niesme ako rodičia deťom príkladom. Jedine co ma pri nom drží je, ze moja dcéra sa asi zblázni. Neviem neviem ako bude reagovať. Ja ho mám rada…ale keď vidím ako sa táto rodina rúca, a aký je on tak to ma boli oveľa viac a trápim sa… podľa neho on je top, a ja som hrozná žena. Dnes som mu povedala, ze v decembri sa uvoľňuje byt. Že beriem deti a odchádzam. On chvála bohu. A pokoj e si šiel lahnut, oblečený ku malej a tam spi doteraz.
Bojím sa aký vplyv toto má i na môjho čoskoro 13 ricneho syna. Ako to znáša. On sa veľmi dobre učí…ale naše hádky a nezhody takýmto štýlom budú dennou rutinou. Nezlepšuje sa to vôbec.
@sissy27 mne to už príde len určitý zvyk u neho … a že zas začínam? Veď on má dosť v robote a zas ja. Večer som sa nedokázala udržať keď znovu mal v ruke mobil. Deti šantili rozbili mi vazu, prišlo mi normálne ich zvadit už mali byt v posteli. U nás uspáva dcéru muž, lebo však mame hysaky ak to neurobí. Ja už s nimi nebojujem…vravím mu, ty nič nepovieš? To musis mat vždy v ruke ten mobil?? Že čo? Mu zakážem mobil ako deťom??? A ľahol si ku malej…oblečený v tom v čom bol celu noc v Rakúsku keď nakladal tovar, cely deň bol v tom dnes az do večera v tom si i ľahol do postele ku malej. Ja som sa ozvala, ci je toto normálne. On že áno, ja som otrasná žena. Ja mu vravím, uvoľňuje sa byt vezmem deti a odchádzam. A on mi povedľa úplne pi povýšenecky to čo povedal… V tom mala v pozadí nehádajte sa prosím. A vždy sa pýta ocka ľúbiš? Maminku ľúbiš?
@zkb asi by vám naozaj prospelo ísť od seba. Nerovadzaj sa hneď. Skúste žiť oddelené aspoň mesiac.... a uvidíš, či ti je bez neho naozaj lepšie, alebo ti začne chýbať. Možno aj on si veľa vecí uvedomí. Tak, ako je vhodné bývať spolu pred svadbou, aby dvaja zistili, či spolu dokážu fungovať, tak by sa malo skúsiť žiť nejaký čas bez seba pred rozvodom. Aby dvaja zistili, či dokážu žiť bez seba.
Potom čo si písala to už naozaj nevyzerá dobre. Na jednej strane, snaží sa Vás zabezpečiť a ma to svoju daň. Ale peniaze nie sú všetko. To, ze sa o seba nestará, to by aj mne poriadne vadilo. Ak máš možnosť ísť do toho bytu, chod. Čas všetko ukáže.
@maximilie áno mám možnosť. Od 1.12. bude byt voľný. Ja mam už take stavy, že nevladzem s ním. Nespoznávam sa…taká som bola rada, že ta práca aspoň dva krát v týždni “vypadnem” Šéfka rada, že v tomto čase som akú super tržbu urobila.
Ja sa trápim … a on úplne pokojne si povie a spi si ako by nič. Keď bude vidieť ze s ním nekomunikujem bud sa tváriť akoby nic. Naposledy sme sa skoro mesiac nebavili, on ma urazil. On spal na gauči a úplne toleroval moju ignoráciu. Skratka vie, že prejde čas a na chvilu to bude ok. A toto sa točí dookola. Začiatkom roka som mu presne toto navrhla bol preč od nás 7 dni. Dcéra robila hrozné hysaky. Vratila sa teda natlačil koli nej. Potom to obrátil, že ja som to tak chcela.
@zkb pre všetkých bude lepšie, ak od 1.12. pôjdeš s deťmi do toho bytu, myslím, že tu nie je otázka či ale kedy sa rozvádzať. Dcéra si zvykne, čím je menšia, tým skôr si zvykne. On bude síce na deti vplývať tak, ako doteraz, ale predpokladám, že jeho stretávanie sa s deťmi bude postupne rednúť. Je iné zvaliť sa k dcérke do postele oblečený a je iné starať sa o dve deti od rána do večera. Snaž sa za každú cenu sa s ním pred deťmi nehádať, aj tak to k ničomu nevedie. Aj keď to je ťažké, nech deti nepočujú od teba na otca nič zlé, myslieť si môžeš hocičo. Lebo tým neubližujete len jeden druhému, ale najmä deťom. Predpokladám, že počas rozvodu vás pošlú do manželskej poradne, možno mu tam prehovoria do duše, možno si aj niečo uvedomí, ale veľkú zmenu nečakaj.
@elizita viem, že starší syn (on nieje jeho biol.otec) by to pochopil, ale mala dcéra? Dnes v noci zo svojej izby na mna zavolala. Prišla som tam, že sa boji..vravím kľudne spinkaj nieje sa čoho bat. Do toho prišiel on s obyvacky ľahol si ku nej a vyriešené. Úplne má odstavil. Skratka on čo robí je úplne najsprávnejšie.
@zkb tvoj muž si myslí, že je vo všetkom ten naj...príde na chvíľu...malej dovolí všetko a tým je pre dcéru najlepší tatino...a ty si len ta čo zakazuje a prikazuje...ach jaj...v rodine mame podobný prípad...sesterka sa rozviedla...jej ex synovi všetko dovolí kúpi...a chlapec je totálne ocinom zmagoreny...na mamu už "vybehol" s tým že ona ocina vyhodila z domu a že je zlá 😔 chúďatka deti...najhoršie je keď jeden z partnerov je magor a zneužíva deti...
On sa nezmení v jeho očiach je super chlap zarobí, nič Vám materiálne nechýba, dcéra ho zbožňuje...
Máš to veľmi ťažké žiješ svojím spôsobom sama a on Ti ešte pridáva, keď je doma.Vzdy ten rodič, ktory požaduje nejaký režim, povinnosti je za zlého.Zatial by som odišla a uvidíš...buď sa spamätá a prehodnotí správanie a, keď lipne na dcére má motiváciu...ty uvidíš ako sa správajú deti možno to všetkým a hlavne tebe len prospeje.
Práce sa nevzdávaj aspoň tam si docenena🙂
A dcéra to možno nebude tak zle prežívať ako očakávas..len, aby jej nedával do hlavy, že mama je zlá, lebo s Vami odišla od takého chlapa to môžeš čakať.On si nikdy neprizná, že robí chyby.
@zkb on si mysli, že je majster sveta, druhý v okrese ako sa hovorí..... myslíš, si že vserko vie najlepšie aj v práci aj doma aj dveru upokojiť a teba si neváži a má za slúžku a ešte ku tomu nevďačnu..... mna by skôr zaujimalo či medzi vami sú ešte niejake prejavy citov , myslím, či mala vidí, že ocko mamku pohladká , dajú si sem tam pusu a pod....ale podľa toho co si poslaa o sexe asi chyba aj to....uvedom si , ue tým ako žijete a ako sa chová manžel k tebe, davate vzor dcere do budúcna pri výbere partnera a pod...asi by som pockala trocha a skúsila sa postaviť na vlasnte nohy....aspoň by som chodila na viac hodín do prace. Keby si bola bez neho zrejme by si tiež musela chodit do prace normálne. A mimochodom v tom celom príbehu sa strácam ty....ty chodíš niekde s kamoškami na kavu alebo mas niečo svoje , že proste vypadnes z domu sama a nech sa panko postará a nie len ľahne do postele......celé zle to je ....už len v tom vidis ako ubližujete dcere svojim chovanie, že sa pyta či ocko lubi mamičku.....to je jasný prejav neistoty u dieťaťa.
Odišla by som na pár dní a už po nich by si videla, ako to je a či sa vôbec vrátiš alebo nie. Máš pravdu, že takto sa fungovať nedá a viem si predstaviť, ako ťa to ubíja. Len smutné je, že on si z toho nič nerobí a prakticky mu ako žena asi ani nechýbaš
Ono aby vzťah fungoval, tak je potrebné aby sa obaja snažili nielen jeden, toto vidím na poradňu inak to nepôjde. Ale teda on vyzerá podľa toho, čo si písala že nemá nejako pocit, žeby bolo treba niečo zmeniť.
tu je problem, ze tvoj muz vymenil partnerku - miesto teba ma dceru. tym nemyslim nejake uchylactva... ale nehu, doveru, ochotu, porozumenie dava len dcere. Oni dvaja sa zboznuju, na ukor vasho partnerskeho vztahu.
je to pre nich pohodlne...nemaju na seba ziadne naroky, nic nevyzaduju, ziadna obeta, sebakontrola. Ocko dievcatku vsetko dovoli, mobil, hmotne veci, nemusi mat rezim, disciplinu, povinnosti. Dcerka zas ockovi toleruje lenivost, zanedbany vyzor. Ty im to kazis... i
v podstate mas moznosti"
bude vezmes deti do bytu, odstrihnes dceru od vplyvu otca aj ked nie celkom, lebo stretavanie budu mat a odvykacka od zavislosti na ocovi bude kruta /hysaky/ . Ty a syn vsak budete mat klud a domacu pohodu.
alebo mozes skusit nechat muzovi obe deti, alebo aspon dceru na viac dni... ale aj s vodenim do skolky, varenim a vsetkou reziou doma. Je lahke byt oblubeny a chrumkavy u dietata...ked ocino nemusi nic zo zivotnej rezie - ziadne nutenie do jedenia, obliekania, upratovania hraciek, kupania sa. Par dni sa da vydrzat na objednanej pizze a chodit spat spinavi - preto treba nechat dostatocne dlho dieta s otcom..nech mu ta nebotycna ochota a chrumkavost a dovolenie uuuuplne vsetkeho vyprcha - raz, aspon raz pride ten cas ked bude od dcerky nieco pozadovat, a rozmaznana princezna to samozrejme s udivenymi ockami odmietne. ...jej ocinko ze nieco chce??? na to nie je zvyknuta.
tak by mozno doslo k otvoreniu oci muza... abyi videl, na com je v skutocnosti zalozena jeho "laska" k dcere...vlastne na nicom, len na bezbrehej benevolentnosti.
@zkb Prepáč, ale ja si dovolím skôr sympatizovať s tvojim manželom... chápem, že dcéru rozmaznáva a že to nie je v poriadku, ale tiež mám pocit, že musí byť všetko len po tvojom.. A keď to po tvojom nie je, tak sa hádaš a rozbíjaš veci. Čo si akože myslíš, že si tým rozbitým mobilom dosiahla? Tvoja dcéra len získala ďalšiu negatívnu asociáciu na buchot a krik. Vieš prečo tvoj muž nemá problém ťa ignorovať? A prečo mu nevadí, keď sa vyhrážaš, že odídeš? Lebo ťa už má zrejme po krk... a podvedome si myslím, že mu aj vyhovuje predstava, že pôjdeš preč.
A k tvojej dcére... uvedomuješ si vôbec, že dve hodiny na mobile denne jej uškodia menej ako hádky rodičov, krík a teatrálne rozbíjanie mobilov?
No a že si k nej v noci ľahne? No a čo... je to jeho princeznička. Ja by som si k tej svojej tiež ľahol, keby sa v noci bála.
@marseillefan a to si necital jej ostatne temy... ked robila bordel, ze aky darcek dava detom z prveho manzelstva 🤦🏼♀️ (bol to 2roky pouzivany mobil, ale ona robila cavik, lebo "iphone" a nech to ma dieta aspon na 2 sviatky dokopy 🙈). Vsetko len podla nej, len ona ma patent na rozum a veci a muz na nu zacal byt najskor hnusny, prestal s nou spavat a teraz najnovsie uz kasle aj na hygienu podla vsetkeho (a ja sa mu necudujem, mat taku hysterku doma, bud ignorujem alebo chlastam).
@marseillefan kiežby bola len dve hodiny denne na tom mobile…ona sa prestala úplne hrať. Keby si videla čo tam hra? Ja som telefón zničila uolne v tichosti a bez kriku. Čo som tým dosiahla? Že ho nemá. Cez víkend vstane a prvé čo do rúk dostane je mobil. Ja musím variť, starať sa o domocnost, ist s ňou von atd. Skratka raz keď sa dohodneme aby nebola na telefón tak nech na ňom nieje. Keby si videla tie abstaky🙏 Rok rok som bojovala s tým mobilom a neľutujem ani štipku.
Napisem príklad. Nedávno sme sa museli na žiadosť manzela otočiť spred učiteľky v škôlke, lebo mal chytila hysak že ona nejde do škôlky. Šiel z riaditeľkou, on to nenechá atd. Skratka další príbeh…kiežby bolo aspoň niekedy po mojom…verím, že má má plne zuby ale i j jeho…keď sa nedokáže vyzliecť a ist spat v pyžame. Spi oblečený v čom je cely deň…i hygiene tiež pomlčím. To je príklad pre deti. Veľmi ale veľmi sa zmenil.
@ayanamirei áno…darčeky sa kupujú ďalej…Už to neriešim. Dcéra ktorá nepracuje nikde ma 24 rokov, 18 rocneho priateľ, zivy ju ocko a kúpil jej auto len tak za 12.000€ cca dva mesiace je tomu… nikdy nebola v práci, nevie čo je to zodpovednosť. Tieto veci som už vzdala…
@zkb akoze nechcem strasit, ale mas doma vola, mozno sa vyriesi vas vztah, ked odides, ale vychovavat deti s nim budes musiet aj ked na striedavku. Poznam taky pripad - velmi bohata rodina (celu rodinu dotovali stari rodicia, ktori mali vela penazi)otec rodiny totalny neschopak povolanim synacik, manzelka bola manikerka, doma hrozne hadky, ona si aj pre facku nesla daleko, mali dceru, mala ma uplne hystericke zachvaty, rozisli sa a ona z obrovskeho baraku isla aj s malou byvat do jednoizbaku, dieta z toho totalne na nervy, zvyknute, ze ma vsetko a v top kvalite a ocko este zacal manipulovat dieta proti mame - ona jej nemoze kupovat drahe veci, ledva bicykel si mohla dovolit a ocinko ju vezme na dovolenku na Bali. Zakazdym, ked.mama.po nej chce, aby sa ucila, tak mala zacne zjapat, ze.chce otca, zavola mu a ten hned prifrci.
Takze, ak rozvod, nie nerozumne. Tieto nazory na vychovu si musite vydiskutovat.To z tymi mobilmi by aj mna stvalo. Moja ma 3 a mobil nevie ani ovladat. Dovolim len Hanicku a Murka v TV a obmedzeny cas. A tak isto aj moj muz. Ten je tiez v robote 10-11 hod. aj si domov nosi robotu, ale ked pride domov, tak sa malej venuje. Ale moj otec bol taky ako tvoj muz. Poviem ti, ze blizky vztah s nim veru nemam.

Manželská poradňa?
Na obidvoch stranách by sa dalo niečo vylepšiť, ak je záujem