V partnerovi nemám oporu. Ako to mám riešiť?
mamičky viete mi poradit a napisat ako žijete vy ,či je toto normalne alebo prehanam? Mame dve deti jedno chodi do školy s druhym som doma na MD .Ide o to že manžel všetko nechava na mna a čo je horšie aj všetku zodpovednost ,jeho povinnost je len to že chodi do prace. Ulohy so staršim pišem ja,domacnost mam na starosti ja,nakupy tiež.Občas nakupi ale len na požiadanie. Velmi mi vadi že sa nechce rozpravat a ked začnem akukolvek debatu o nas tak to nerieši,kuka do telefonu a vobec ma nepočuva a odpoved je že nič sa nedeje vraj to je v každom vztahu podla neho. Ked su deti chore tak je zase všetko na mne a ešte sa vezme z domu a pri domov pripity akoby som nepotrebovala pomoc,dve chore deti su dost fuška to každa mamička uzna ,no on nie jemu to je jedno.A najviac mi vadi že je nespolahlivy ,proste dohodneme sa na niečom a on to nedodrži a potom hadže vinu bud na deti alebo na mna alebo na čokolvek len nie na seba. Vobec nieje empaticky ,skor mysli len na seba aj deti idu radšej za mnou ked niečo chcu. Ja nie som idealna mam tiež chyby ale snažim sa aspon aby sme ako rodina fungovali ,ale nejak citim že on potrebuje len sex a ine ho nezaujma.Nevie /nechce) ma vypočut a mne chyba niekto o koho sa možem naozaj opriet ,zdoverit niekto kto by ma počuval a nie uprosted rozhovoru napr. začne telefonovat a odide.Ako mam toto chapat?
@mima4 prepač ale ja mu služku nerobim,ked varim a periem pre všetkxch to neznamena že robim služku niekomu ,pokial som nepracujem tak je to ok.Neznižim sa tym na jeho uroven .Som inteligentnejšia a nebudem robit naschaly ked ot tak necitim,Myslim že každemu sa všetko v živote vrati a taketo chovanie dvojnasobne.No ale samozrejme neskačem ako on piska a nebudem mu klepat rezne večer o osmej lebo on ich chce. Nikdy neodchadzam od svojej prace len preto že on niečo potrebuje,toto nie teda. Aj ked potrebujem už naozaj pomoc tak skriknem a premože sa. A ked pojdem do prace bude toho menej lebo nebudem tak často varit,pranie nieje nejaka velka zataž a o deti sa budem starat vždy ti snad nemusia trpiet tym našim "krasnym" vztahom.Deti lubim a vždy sa budem o ne starat aspon ked su menšie ,samozrejme ich vediem k samostatnosti,aby neboli jak ich otec ktory si nevie sam ani rit vytriet 😀
@marina666 píšeš, že oprať mu nie je až taká záťaž. Prečo teda neperie on tebe? Prečo nenakúpi? Nekočíkuje? Prepáč, možno sa ťa dotklo, keď si si o sebe prečítala, že mu robíš slúžku, ale ty vlastne ospravedlňuješ sama pred sebou to, že mu poskytuješ full servis. Zbytočne sa tu potom sťažuješ, ak nezmeníš sama seba, on nemá dôvod meniť sa. Ja tie rezne môjmu partnerovi kľudne večer o ôsmej robiť pôjdem. Lebo sa to stane dva, tri krát do roka, že je navarené, ale on má neskoro večer na niečo neodolateľnú chuť. Lenže jemu nerobí problém povysávať, nakúpiť, spratať riad, navariť....domácnosť je skrátka naša a nie moja. V tom je ten rozdiel, tvoj muž len berie a nič do vzťahu nedáva, preto treba ubrať z toho, čo dostáva, inak budeš stále prešľapovať na mieste. 😒 😒 😒 😒To nie je o znižovaní sa na jeho úroveň, to je o presadení sa v rámci vzťahu, lebo dnes ťaháš sa podstatne kratší koniec.
@mima4 no on ma sice vyššie vzdelanie ,mna škola nikdy nebavila,skor mi chyba sebavedomie.Ale čo sa tyka inteligencie a logiky si myslim že mam ovela na vrch od neho a myslim že aj toto je problem tej komunikacie lebo on to vie ,sice možno nie až tak velmi ale tuši niečo.Vždy ked stretneme jeho kolegov tak vždy len povedia: My sa všetci čudujeme ako to možeš snim vydržat ? Ty si zaslužiš medailu ! 😀 😀 Ako povedia to zo srandy ale niekedy mam pocit že to myslia važne .
@timea7 nedotlko sa ma to 🙂 lebo iem že mu služku nerobim a za tym si stojim,niesom sliepka ktora skače podla neho to nie.Deti občas von zobere a nakupy tiež vačšie robi on alebo spolu,ja robim take tie denne sama vačšinou ked potrebujem prave niečo na varenie.Ale ako pišem určite mu okolo zadku neskačem .Mne skor chyba taka ta psychicka podpora ako tie fyzicke veci si viem urobit sama kedže nepracujem zatial.Necha ma samu doma s chorymi detmi,alebo ked som ja chora ani neopyta ako sa mam alebo na deti .to mi vadi ,možno som viac precitlivela.
@timea7
@mima4 kočky na druhej strane ma netyra ,nikdy ma neudrel alebo nejak fyzicky ubližoval,nikdy ma nevyhanal do prace o peniaze sa vždy postaral zase. Myslim že su ja horšie veci.Možno sa to nejak dostane do kolaji ked začnem pracovat a uvidim,bud sa uvedomi alebo nie. Ak nie deti budu rast a ja budem mat viac času na seba a na nove kontakty a dostanem sa niekde uplne inde.Nebojim sa nemam strach z neho ani z rozvodu skor je to o tych financich momentalne ale nechcem hned zutekat ako zabbelec.
@marina666 prepáč, že ti to píšem, ale to, že ťa muž netýra, nebije ťa, nevyháňa do práce, nosí domov peniaze ...tým sa často prezentujú psychicky týrané ženy. Utešujú sa tým, že sú aj horší, ospravedlňujú partnera samé pred sebou, aj pred inými. To, čo si opísala, považujem za samozrejmosť a nie prednosť nejakého muža. Zutekať nemusíš, ale ospravedlňovať ho tiež nie. Inak pochybujem, že sa niečo na vašom spolužití zmení, ak pôjdeš do práce. Teda zmení, ty budeš mať toho oveľa viac, ako teraz a on sa povezie, tak, ako sa vezie teraz. Jasné, že ťa neposiela do práce, veď mu tento stav maximálne vyhovuje. 😒
@timea7 určite nie je to tyranie,nikdy ma nenuti robit to čo nechcem nezhadzuje ma pred druhymi alebo take niečo.Viem že by to malo patrit k samozrejmosti ale myslimže su aj ženy na tom ovela horšie ako ja .Vobec ho neospravedlnujem ,viem aky je ale je to typ ktory nechce na sebe pracovat ,pretože si mysli že je dokonaly .On stale len nechape prečo sa niekedy hnevam.Ked začnem pracovat a budem viediet že nič tak odidem ,ale teraz by osm nič nevyriešila tym.
@timea7 ja som lepšie zažila viem o čom pišem ,viem že mi chyba sebavedomie ale toto neni mm ale skor mnou samou vždy som mala stym problem aj pred manželstvom,možno teraz je to horšie lebo som dlho doma ,nemam kontakty z vonku ,ale nie nim ,skor sama nechcem nejak do spoločnosti.Prave on ma aj posiela nech idem von stymto problem neni u neho.Je to trošku aj moja chyba že som si ho tak naučila,preto mu to nevyčitam.On je skor spoločensky typ ja nie.
@marina666 len mozno niekedy by si sa mohla prekonat a ist do spolocnosti urcite by to prospelo aj tebe
Ahoj, môžeš napísať ako sa táto situácia vyvíjala ďalej? Ďakujem.

@marina666 No teda, to ako keby som citala o sebe...uplne ako cez kopirak :( Akurat mala ma este len 10 mesiacov...Niekedy je to uz fakt neznesitelne, stale si poviem, ze to treba predychat, ale ked stale ma vytoci s niecim novym a uz to nezvladam...
Vsetko musim organizovat ja, vsetko vybavit, na vsetko mysliet a som uz z toho unavena... On nic, milostpan chodi do prace, kde aj tak polovicu casu stravi hrajkanim sa na internete a kvakanim s kolegami...potom samozrejme nestiha, tak musi ostat o hodinu dlhsie v praci.
Napr., kedze zijeme v CR, hucala som donho, aby si vybavil domicil kvoli danovemu, to trvalo, kym si skocil na urad pre papier, doma ho vylozil a dalej nic...tak som mu ho ja vypisala a uz 3 tyzdne pocuvam vyhovorky, ze ho zabudol odniest, nestihal...dnes rano prisiel zo sluzobky a som mu to strcila pred nos, nech to odnesie a on ma sfukol, ze co som mu k tomu nepripravila aj doklady, ktore treba k tomu dolozit...citujem:"Ved si cele dni doma." A som mu povedala, ze keby nie mna, tak nic nema vybavene a on este, ze co take si vybavila??? Som myslela, ze ho vyhodim von balkonom!
Fakt, ved este aj jeho pribuznym uz radsej ja za nas pisem priania k narodeninam a sviatkom, lebo on iba "hej, hej, napisem" a tam to aj konci...
No a o sxe ani hovorit nebudem, lebo sexom sa to ani nazvat neda...hlavne, ze on vsade sebavedomo vyhlasuje, ze budeme mat este jedno dieta...no ani nahodou!!!