Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela
Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?
@tomaas
@exupery
heheheh aj môj malý má teraz také obočie ako brežnev + si predstavte , že vyzerá ako keňan v bielom ehehehehehehheheheh najstaršia dcéra ma žiadalo o to , aby som mu to nejako oholila , alebo pretrhala so slovami , mami rob s tým niečo, lebo sa mu to už zrastá a bude vyzerať ako pako s jedným obočím 😀
to len tak na odľahčenie témy
@mumwoman nie si cvok, zažívam to denne 🙂 ...moje dieťa už dospelé má kopu vlastností, mimiku, pohyby, ktoré mi na mojom exovi pred rozvodom začali tak prekážať....a ver mi, keď vidím napr. ten alibizmus - celý otec - ide ma trafiť šľak 🙂 ...ale našťastie má kopec vecí aj zo mňa, z našej rodiny....je proste jedinečný originál....tvoje dievčatko sa bude meniť, bude osobnosťou a ver, že veľa bude mať aj z teba, budeš na ňu hrdá....a ty musíš dávať veľký pozor, aby váš vzťah bol čo najlepší
@tomaas ja mu to nemienim upravovať, podľa mňa je to teraz smiešne lebo však tie pubertálne holiatka chlapské sú smiešne proste , ale on je presvedčený , že je to mužné 🙂 a keď bude starší a bude mu na tom niečo vadiť , potom mu to mile rada upravím . Jeho otec má také isté len blonďavé 😎 a je to OK heheh
@tomaas heheheheheh muž je taký germánsko keltský typ tak nie je to úplne blond 😉 hehehheheh a syn je tmavý a fakt to strašne smiešne vyzerá on je dlhý, chudučký, dlhé nohy , atletický typ a dokonca ho kamaráti na dvore volali barbar keňan , lebo fakt má takú postavu a do toho si predstavte čierne obočie na pol hlavy hehehehehehehehehhehe
No čo sa Európy týka, je docela nereálne tvrdiť , že ja som Slovák ako repa a podobne v hociktorom štáte, lebo tento kontinent je tak premigrovaný, premiešaný , preasimilovaný, že je jedno či tu prebehli Rusi, keďže predtým sa tu prebehli kadejakí divosi počnúc Vikingami, Mongolmi , Turkami a podobne.............................. my sme tu v európe vlastne len taký štatisti ....................
Tak si myslím vážená spoločnosť, že táto téma je tu vrhnutá len ako hoax 😀 😀
@mumwoman Neprelúskala som celú diskusiu, ale ako stará je dcérka? Nemôžeš byť ešte pod vplyvom hormónov z tehotenstva/pôrodu/kojenia? To by vysvetľovalo, že to až takto prežívaš. A inak, výzor detí sa naozaj mení vekom.
Priznám sa, my sme tiež riešili pri prvom dieťati, na koho sa bude podobať, každý si ho "privlastňoval" a mňa to rušilo až kým neprišli ozajstné problémy - keď synovi zistili vrodenú vývojovú vadu a nevedeli sme, aký to bude mať rozsah, vplyv na jeho život... vtedy mi tie naťahovačky, čo sme mali za meno, výzor a pod. prišli tak hlúpe a nepodstatné...
Takže je asi dobré, že sa týmto zaoberáš, znamená to, že iné väčšie problémy s bábätkom nemáš, tak sa nerúhaj a teš sa. Svoje negatívne myšlienky prenášaš aj na dieťatko a môže sa to prejaviť na jeho správaní, na vašom vzťahu a to by bola škoda, kvôli takej prkotine.
A skús kvôli malej urobiť všetko pre to, aby sa tvoje vzťahy s jej starými rodičmi zlepšili, pomôže to všetkým a v konečnom dôsledku asi aj tomuto tvojmu problému.
@dai Chápem, čo chceš povedať, ale zakladateľka tú záležitosť asi prežíva oveľa inenzívnejšie ako "škoda, že nemá ústa po mne". Ja mám fakt pocit, že to môže prenášať do vzťahu so svojou dcérou, zrejme aj do vzťahu s manželom a ak áno, tak to už problém je.
Ja som si s takou malou dušičkou hovorila, keď som čakala dcéru, že samozrejme, nech je zdravá, to bola priorita, ale ak by som mohla mať popri tom jedno márnivé želanie, nech má nohy po mne a nos po manželovi (naše fotky si videla, nemusím vysvetľovať 😀 ), nie kvôli mojim predstavám, ale že to ako žena bude ľahšie, dopriala by som jej. Tak zatiaľ nevyzerá, že zdedí moju postavu, s nosom mám ešte nádej 😀 Ale beriem to s nadhľadom, ak bude zrovna kópia svokry s mojim nosom, nevadí, nech je hlavne zdravá a šťastná.
@fra umrem 😀
@zeleny_cajik ono tazko povedat na zaklade jedneho prispevku ako realne zakladatelka tento svoj problem preziva a do akej hlbky to naozaj riesi... mne len pridu alibisticke tie reci typu - vsetky deti su krasne a vlastne nikoho vzhlad realne nezaujima - bud sa tu stretli uplne idealni ludia alebo teda ja zijem v inej spolocnosti , v ktorej zial vzhlad do urcitej, v niektorych oblastiach vyraznej miery dolezity je...
inak moja ma nastastie nohy aj postavu po tatovi🙂 ja som si so svojou v puberte uzila dost a podla mna je lepsie byt vysoka a stihla ako prsata a zadkata🙂 ale tak mozno ona to bude uplne inak vidiet v dospelosti a nadavat😀 ale tiez si parkrat povzdychnem ze naco su mojmu synovi brckave huste vlasy, ked malinka ma jemnucke rovne ( cize moje🙂 ) - ale ani nahodou to neznamena ze ich nemilujem rovnako - je to len taka ta tuzba po dokonalosti ktoru ma v sebe kazdy napriek tomu ze dokonaly nie je nikto🙂
@zeleny_cajik som si inak este raz pozrela vase fotky kedze ja mam v pamaeti krasnu rodinku - a teda ti mozem s cistym svedomim napisat ze aj ja mam nohy po tvojom manzelovi 😀 ale zial nie jeho vysku... toto tvoja dcerka hadam zdedi - inak je to krasne dievcatko, neviem kde na nej vidis nohy tvojho muza 😎
??? Sorry, ale sibe ti? Co riesis? Naco si si robila dieta ?tonie je babika! Je mi luto tvojej dcerky! Snad aspon muz je normalny. Ako co teraz sa na dceru nepozeras,leboje cely tato? Ani na muza sa nepozries? Ach jaj!bud rada ze je zdrava!a mimochodom pre kazdeho rodicia je jeho dieta to najkrajsie na svete. Teba nechapem, asi nemas co na robote ked riesis toto! A moj maly je cely tato, trosku ma mrzi, ze nema nic po mne, ale deti sa menia mozno o rok bude dcera na teba vyzorovo. Asi si velka krasavica 😀
dievčatá bývajú na otcov /prípadne jeho stranu/, chlapci na mamu 😉
a môj osobný názor? to už ozaj nie je čo riešiť a ak sa deti takto budú učiť, že podľa výzoru si urob obraz, tak ďakuje pekne, kde tento svet speje 🤐
Bud rada, ze sa nepodoba na suseda 😀 😀, sorry, ale mat tvoje problemy...
Hlavne pri vybere partnera treba mat na pamati ze takto moze moje dieta vyzerat, potom je uz neskoro. 😀
@mumwoman moj syn sa tiez narodil ako maly Breznev a uz si ho neviem bez toho obocia ani predstavit. ked som bola tehotna s dcerou tak sme si robili srandu ze nech nema ockove obocie zas(samozrejme hlavne aby bola zdrava) teraz ma 6 tyzdnov a uz to bol vraj cely moj otec, potom cela svokra, cela prababka...moje meno nepadlo ani raz a vobec mi to nevadi. 😀 ved je moja to laska
jemine to si nemala robit pisat na konika take veci, ved si nevedela, ze ta tu tie matky-moralistky/dokonale/psychologicky/ zenyconemajudetiabralibyajtrojhlaveso4 ocamileboonistrasnetrpiaamajupotrebuaajpravotymzetakhroznetrpiazjebatkazdehoktonemaichnazor zozeru? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nic si z toho nerob, tieto pocity mas teraz a o mesiac ta to prejde, urcite to neni ani na knaza ani sa psychologa, ved co je na tom, ze chces aby sa podobala na teba? jemine normalne pocity, normalna vec, podla mna je nenormalne, ze niektore zeny dokazu vynadat, odsudit a ani nevdeia o co ide...toto je na psychologa... ak ta to potesi aj mne cele detstvo vraveli, ze som city otec a bola som z toho nestastna, lebo mamina sa mi pacila viacej 😀 teraz ked ma ludia vidia vravia..jej ty si cela mamina 🙂 inak moj syn sa podoba uplne na mna a manzel si robi srandu, ze ked budeme mat dievku bude urcite po nom a lezie mi to teda poriadne na nervy 🙂
@mumwoman jemine to si nemala robit pisat na konika take veci, ved si nevedela, ze ta tu tie matky-moralistky/dokonale/psychologicky/ zenyconemajudetiabralibyajtrojhlaveso4 ocamileboonistrasnetrpiaamajupotrebuaajpravotymzetakhroznetrpiazjebatkazdehoktonemaichnazor zozeru? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 nic si z toho nerob, tieto pocity mas teraz a o mesiac ta to prejde, urcite to neni ani na knaza ani sa psychologa, ved co je na tom, ze chces aby sa podobala na teba? jemine normalne pocity, normalna vec, podla mna je nenormalne, ze niektore zeny dokazu vynadat, odsudit a ani nevdeia o co ide...toto je na psychologa... ak ta to potesi aj mne cele detstvo vraveli, ze som city otec a bola som z toho nestastna, lebo mamina sa mi pacila viacej 😀 teraz ked ma ludia vidia vravia..jej ty si cela mamina 🙂 inak moj syn sa podoba uplne na mna a manzel si robi srandu, ze ked budeme mat dievku bude urcite po nom a lezie mi to teda poriadne na nervy 🙂
Ja by som zase chcela,aby vyzeral ako môj manžel 😀 čoho sa bojím,že dufam,že sa nebude podobať na môjho otca. 😒
No problem hladaj v sebe, je to neodpustenie v tvojom srdci
No ci je to vhodne na psychologa?Neviem.mozno je to len poporodna depresia.Poznam takrto pocity.alebo uvahy z mojej rodiny.Mojej sesterky muz sa vzdy tvaril kyslo.ked sme malu ospevovali ako sa podoba na nasu rodinu a nie jeho.Ale tam slo skor o jeho hrdost.ale preslo to asi po mesiaci.Moja dobra priatrlka podobne zmyslala pri oboch detoch.obe sa v rannom detskom veku podobali na jej manzela.Chlapec je cely jej manzel.ale dcerka casom vyrastla ma11 a uplne sa podoba na jej sestru.Takze.mala sa urcite este zmrni.vravi sa .ze male dietatko sa meni kazde 3 mesiace a este aj potom neskor v puberte.Vidim to na svojich detoch.ked si prezersm fotky tak do roka boli skoro rovnake.teraz sa pkdobaju navzajom .ale predsa je kazde ine.Chlapci starsi a najmladsi su podobni do mm rodiny.stredny je cely moj otec.este aj povahou a pohybmi.Dcerky su taky mix apol na pol.Tak sa tym netrap.aby to nedoslo k tomu.ze dcerku budes nenavidiet a ona pritom za nic nemoze.A dalsia vec.uz davno si mala pocitat s tym.ze dieta pkdedi geny z oboch stran.nie len z tvojej.To aj manzel sa ti nepaci.Lebo to.ze sa podoba nanho.je normalne a davat to do kopy s jeho celou rodinou?
ja do istej miery chapem. Moja dcera je cely manzel a to sa mi paci. Avsak on je dost po svojom otcovi a ked niekto povie, ze je po nom (svokrovi), tak vnutorne penim. Nemam ho rada. Ale tak ja vzdy poviem, ze je po manzelovi a tym sa aj sama ukludnim.
Pocity nie su dobre ani zle, na svoje pocity mas pravo, ide len o to, ako ich spracujes.

@mumwoman milá neznáma, prečítala som si všetky diskusné príspevky a veľmi Ti rozumiem. V prvom rade, nie si žiaden cvok, ignoruj všetky prispievateľky, ktoré ťa označili za cvoka, ktoré Ti písali, že otcom mal byť Brad Pitt, že si sa mala sama oplodniť s umelým pipikom /úplne primitívne rady/. Si normálna, máš len problém, ktorý je potrebné riešiť. V prvom rade to vyslov nahlas a zdôver sa s tým svojmu manželovi, že Ťa to stále prenasleduje, aby Ti porozumel a stal pri Tebe. Jeho rodine to nehovor, neskôr by to mohli zneužiť. Ak si veriaca zájdi za veľmi dobrým kňazom a vyrozprávaj mu svoj problém, alebo nájdi si dobrého psychológa , psychoterapeuta. Dostatočne sa vyplač, aby sa Ti uľavilo ale nie pre dieťaťom, do vankúša. povedz manželovi, že Ťa trápia vzťahy s jeho rodinou a prenáša sa to na Vaše dieťa. Vieš, môže trvať tento pocit aj dlhšie, neprejde to možno z dňa na deň , a ver, že sa to určite zmení. Zmeň niečo vo vzťahoch v manželovej rodine a veľa sa modlí a neoznačuj sama seba za "cvoka" ako si to urobila v svojom príspevku. Si n o r m á l n a, do takého stavu sa môže dostať hoci kto, zvlášť citlivé osoby