icon

Vadí mi, že manžel viac verí svojej mame ako mne

pytame_sa_za_teba
7. júl 2026

Túto otázku sme položili za používateľa, ktorý chce poznať váš názor anonymne a bez priamej účasti v diskusii. Zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám poskytol. Ďalšie podrobnosti k dispozícii nemáme, preto prosím vychádzajte z informácií uvedených v príspevku. 💙

Ahojte, potrebovala by som počuť názor iných žien, lebo už neviem, či som precitlivená, alebo je toto vo vzťahu naozaj problém.

S manželom sme spolu niekoľko rokov, máme deti a celkovo nemáme zlý vzťah. So svokrou nebývame, ale vídame sa pravidelne a manžel s ňou veľa vecí preberá. Nejde o to, že by bola vyslovene zlá. Skôr mám pocit, že jej názor má u neho väčšiu váhu ako môj.

Keď sa na niečom doma dohodneme a ona povie iný názor, manžel zrazu začne pochybovať. Keď mu poviem, že mi niečo vadí, často mi odpovie, že jeho mama to vidí inak, že ona by to tak neriešila, alebo že si to beriem príliš osobne.

Najviac ma bolí, že keď vznikne nejaká situácia medzi mnou a svokrou, manžel sa automaticky postaví skôr na jej stranu. Alebo povie, že to určite nemyslela zle, že som si to zle vysvetlila, že ona je už taká. Mám potom pocit, že nech poviem čokoľvek, vždy budem tá, ktorá preháňa.

Naposledy sa to stalo pri deťoch. Dohodli sme sa s manželom na jednej veci, ale svokra povedala, že ona to robila inak a že to zbytočne komplikujem. Manžel sa ma pred ňou nezastal, skôr začal hovoriť, že možno má mama pravdu. Mňa to veľmi ranilo, lebo nejde len o tú jednu vec. Je to pocit, že v našom manželstve nie sme my dvaja jeden tím.

Nechcem ho od mamy odtrhnúť ani robiť zbytočné konflikty. Len by som chcela cítiť, že keď ide o našu rodinu, naše deti a naše rozhodnutia, stojí pri mne. Nie až potom doma, ale aj v tej chvíli, keď je to dôležité.

Mali ste niektorá podobný problém? Dá sa mužovi vysvetliť, že nejde o boj proti jeho mame, ale o to, aby stál viac pri svojej žene? Alebo sa takéto nastavenie mení veľmi ťažko?

Vadí mi, že manžel viac verí svojej mame ako mne
anonym_af3b5e
7. júl 2026

@pytame_sa_za_teba tazko odpovedat, opisala si situacie strasne zo vseobecna. Skus byt konkretnejsia, kedy sa postavil na stranu maminy a nie teba.

anonym_641aef
7. júl 2026

@pytame_sa_za_teba tak povedz svokre, nech si nechá vedomosti pre seba a nech ti neradi, keď si o to nežiadala. Nie útočne, ale vecne a priamo. Skrátka, radíte mi často, čo a ako mám robiť, tak muž sa postaví na vašu stranu, chcem vás zatiaľ pekne poprosiť, aby ste nezasahovali do mojej výchovy, nekomentovali moje pokyny deťom a nepodrývali majú autoritu voči nim. Inak budem nútená obmedziť svoje návštevy u vás, ako aj styk deti, keďže ja som ich rodič a matka v prvom rade. Mužovi povedz, že keď teda má matku stále ako svoju autoritu a modlu, nech si ju teda obhajuje, ty ale budeš robiť tak ako povieš,.lebo sú to tvoje deti a bez diskusií. Keď sa mu nepáči, nech ide za materou a tam nech sa dohadujú, ale ty to neberieš na vedomie. Konec.

puertorico
7. júl 2026

"vy ste to robili tak, ja to robím takto". vybavené

anonym_0286df
7. júl 2026

obe strany - obaja manželia by mali stáť na strane pravdy, nie sa len automaticky prikláňať na jednu alebo druhú stranu. ale hlavne mali by sa dohodnúť manželia /partneri ako a čo robiť v ich spoločnom živote , a za tým si stáť. nech si manžel uvedomí, že jeho matka robila určité veci pre 20 či 30 rokmi a všetky okolnosti sa odvtedy veľmi zmenili. nemala by si problém, keby ste posúdili vyžiadanú radu od svokry, ale najpr s tebou súhlasí a potom pod vplyvom matky mení názory a podkopáva tvoju aj svoju autoritu. prečo si nestojí za svojim názorom, rozhodnutím a mame sa nepostaví ? spýtaj sa ho, či máš kúpiť nožnice a odstrihnúť pupočnú šnúru. veď je už otec a mal by mať svoj rozum, radiť sa rozhodovať spolu s tebou, on vychováva svoje deti, nie jeho matka. jej úloha skončila už dávno.
nie, nie si precitlivelá

anonym_87e764
7. júl 2026

Ach, maminkar. Horsie ako alkoholik.

anonym_48b69c
7. júl 2026

Problém je tvoj muž, nie svokra. Ja by som mu na tvojom mieste riadne vyčistila žalúdok. Moja svokra, svokor, rodičia tiež veci často komentujú. My sme ale pár, my sme rodičia a my vo finále rozhodujeme. Ak sa jedná o dôležitú vec, povedia si, ja im vysvetlím že mi to máme inak a vec vybavená. Nevadí mi to, nerozčuľuje ma to lebo viem že my máme vo veciach jasno. Ak sa jedná o hlúposti tak to vôbec neriešim, nechám ich nech si spravia ako chcú a majú chvíľku radosť, cítia sa dôležito. Bežne si babky obliekajú dieťa na prechádzku ako chcú. Mne to neubližuje, dieťaťu to neubližuje a im to spraví radosť. Takýchto maličkostí kedy ich nechávam by som našla viac.... Neexistuje ale aby mi muž podkopával autoritu a strápňoval ma lebo mama povedala.

elz1920
7. júl 2026

To, že nie ste jeden tím, nie je pocit, ale tvrdá realita. On tvorí tím s mamičkou, od ktorej ho zrejme ani bomba neodtrhne.
Treba chlapcovi pripomenúť, že manželia ste vy dvaja, nie on s mamičkou.