icon

Vadí mi, že sa dieťa podobá na manžela

mumwoman
26. máj 2015

Ahojte maminy, uz si pripadam ako "cvok"...viem, ze to nie je normalne ani spravne, ale strasne mi vadi, ze sa nasa dcera podoba na manzela - na ich rodinu (s ktoru nemam dobre vztahy)...Viem, ze zdravie je prvorade, ze vyzor nie je dolezity atd...ale neviem si pomoct... A ked ideme na prechadzku a vsetc mi to pripominaju, ze "ved to je cely tato" tak mi je doplacu...
Stretl ste sa s tym nektora? Mali ste podobne pocity?

malabiba
27. máj 2015

@mircalla veru nie...pochopenie

mircalla
27. máj 2015

@malabiba ved na to je ten psycholog....toto su nejake vnutorne traumy,ktore treba riesit tam.....

kubankakubanka
27. máj 2015

No buď rada ,že je zdravé a nie že sa podobá na manžela,a ináč všetci vieme že deti sa menia raz sa podobajú na matku raz zas na otca raz zasa na niekoho iného. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dejnas
27. máj 2015

@mumwoman čítala som len úvodný príspevok, neviem, aké veľké dieťa máš, len pevne dúfam, že svoje pocity neprenesieš na dcéru 😒 a nezarobíš jej úplne zbytočné problémy, komplexy z vlastného vzhľadu, či pocity "neprijatia" jej ako takej matkou 😔 (aj nechtiac, deti sú až príliš vnímavé)
tento "problém" by si sa mala snažiť čo najskôr v sebe nejak poriešiť, ak to nezvládaš sama, neodmietaj pomoc

zuzka_puska
27. máj 2015

@dadis
@peneloppe Normalne ja som tu kedysi chodila aj 5x denne baby 🙂 cez mobil som hocikedy nakukla co nove atd..... Ale teraz? Ked pridem, tak vecer na par minut...... Nebavi ma uz citat tieto trapne veci, ktore niektore baby riesia..... A najviac ma obtazuje jedna otazka ktora tu dookola pada tusim aj kazdy den sa pyta ina baba 🙂 Mozno viete, ktoru otazku myslim 🙂 Nechcem sa samozrejme nikoho dotknut, nikoho urazit, preto konkretne neuvediem radsej.....Ale proste,citim sa tu akoby to tu bolo pomaly coraz viac zamorene primitivnymi, hlupymi, nezrelymi zenami, ktore maju potrebu len riesit hovadiny, a ak sa ziadna hovadina nevyskytne tak si tu aspon nadavaju a urazaju sa a niekedy mam pocit ze dokonca vedu aj vojny ktora da viac urazok a hlupych slov...... Uz fakt neviem, mozno ze to ja som ta vadna, hlupa a primitivna, neviem 🙂 🙂

mirica
27. máj 2015

@malabiba .....to nebolo v zlom, zakladateľku témy to trápi ako to berie(aspon ja som to tak pochopila)...niekedy pomôže zistiť , čo všetko by mohlo byť.....a potom jej samej môže vnútorne dojsť , že to čím sa trápi vlastne žiaden problém nie je....

mumwoman
autor
28. máj 2015

Vdaka Bohu za tie rozumne a slusne mamicky (ktorych je tu na MK - ako som zistila, zial, len tolko, ze by sa dali spocitat na prstoch), ktore si nepotrebuju vybijat vlastnu frustraciu tym, ze budu niekoho ponizovat a urazat, hoci nevedia nic o nom, o jeho pocitoch a problemoch...

fra
28. máj 2015

@zuzka_puska inak moja najoblubenejšia otazka je "Som/možem byť tehotná?" vo všetkych jej variantoch 😅 s typickou rozumnou odpovedou- zajdi k lekarovi, my nemáme vešteckú guľu 🙂 Nepokladam nikoho za hlupeho ani nechcem nikoho uraziť, len ma fascinuje životnosť tej otázky (a bab ktoré ešte stale vladzu odpovedať), to je ako perpetum mobile 🙂

peneloppe
28. máj 2015

@fra 😀 😀 😀

jolinka
28. máj 2015

@fra a co tak "prisiel vam uz rodicak?" 😀 😀

jolinka
28. máj 2015

@mumwoman tak aspon napis, ake mas teraz pocity po tejto diskusii 😉 😉 😉 ci ti to pomohlo, zhorsilo sa to, alebo si sa niekam posunula a chces to riesit aj s niekym dalsim..psycholog, kamoska, manzel atd....

mumwoman
autor
28. máj 2015

@jolinka svoje pocity z tejto diskusie som opisala v predchadzajucom prispevku 🙂...a urcite viem, ze uz ziadne svoje problemy nebudem riesit tu - po tom, co vacsina tu pritomnych "dam" predviedla...ale v konecnom dosladku som rada, ze som sem napisala - a dakujem este raz maminam, ktore ma pochopili a napisali o ich podobnych pocitoch, ci uz verejne v diskusii alebo sukromne cez IP

fra
28. máj 2015

@mumwoman škoda, že si to vzala takto- ako som prebehla posledne strany, tych uražlivych príspevkov nie je až tak veľa (samozrejme kde tu sú ojedinele vyrývačky) - pripada mi, že veľká väčšina bab ti radí porozpravať sa s psychologom a nejakym sposobom tento pocit riešiť - hlavne kvoli dobru tvojej dcéry - čo lepšie jej možeš do života dať, ak nie vnutornu vyrovnanosť a pocit, že je skutočne bezpodmienečne milovaná bez ohľadu na to, na koho sa podobá?

mumwoman
autor
28. máj 2015

@fra urazlivych prispevkov je vacsina - od zaciatku az po koniec diskusie - ale to uz nie je moj problem 🙂
A moja dcerka predsa JE bezpodmienecne milovana...ja som nikde ani len nenaznacila, ze by som ju lubila co i len trosku menej, pretoze sa na mna nepodoba...
To co ma trapilo, som napisala jasne - a kto chcel, ten pochopil...

peneloppe
28. máj 2015

@mumwoman
Ty si sa sama oznacila za cvoka a ze sa ti to zda nenormalne takze nebud az taka prekvapena potom ostatnymi prispevkami.
Ale nic v zlom.

mumwoman
autor
28. máj 2015

@peneloppe Ty si tu toho v zlom uz napisala akurat dost 🙂

mircalla
28. máj 2015

@mumwoman Pokial niekto nechape tvoj "problem" tak si vybija vlastnu frustraciu? navstiv psychologa.....dalej pises, ze mas z porodu traumatizujuci zazitok - dalsi dovod navstivit psychologa
zrejme mas tych traum viacej...ak sa ti nepacia odpovede, hladaj odbornu pomoc, ta tam na 100% pochopia, su za to plateni
ja osobne nemam pre taketo nieco pochopenie, bohuzial....a ani nejdem predstierat, ze mam....pre mna to normalne nie je, ale to je cisto subjektivny nazor

peneloppe
28. máj 2015

Neber to ako utok na teba, ja sa fakt nechcem nikoho osobne dotknut.
Ale tak sama uznas ze je to az na pobavenie ked sa dieta podoba na otca a matka je z toho na nervy. Dufam ze si nasla sposob ako sa zbavit tychto neprijemnych pocitov ze dieta je po manzelovi a jeho rodine.

Celkovo sme hodnotili toto forum ako sa zmenilo. Neber to osobne. 🙂

h2
28. máj 2015

@mumwoman Ahoj, nečítala som iné odpovede, ale teda riadne ma to prekvapilo. Môj syn je tiež celý tato a som tomu veľmi rada. Pretože môj muž je najkrajší chlap na svete (teda, teraz už druhý najkrajší, lebo najkrajší je môj syn.) 😉

mumwoman
autor
28. máj 2015

@mircalla Ja ked niekoho nechapem, tak ho nezacnem hned urazat a ponizovat...len tolko

iwanna
28. máj 2015

Skus popracovat na vztahu s manzelovou rodinou. Mozno sa ti potom ulavi

mircalla
28. máj 2015

@mumwoman No dufam, ze ti psycholog pomoze🙂

lyzzy
28. máj 2015

@mumwoman.... a čo si čakala? riešiť vzhľad vlastného dieťaťa?.... mnohé z týchto žien by dali aj neviem.čo za dieťa a ty tu riesis výzor.....manželovi si sa s týmto " problémom" zverila?

jolinka
28. máj 2015

@mumwoman hodenie kontroverznej temy na modreho konika...nie je zrovna poctenicko pre citlive a vztahovacne osoby. Ak si hladala LEN chapajuce a empativne reakcie...toto nebude to spravne miesto. 😉 😉

s tym treba ratat, a vies, niekedy cloveku da viac ta necakana ostrejsia odpoved ako len chlacholive upokojovanie..

mumwoman
autor
28. máj 2015

@jolinka no podla mna sa aj odlisny nazor alebo nesuhlas da vyjadrit aj slusne...ale to sa tu zjavne "nenosi" 🙂

zuzka_puska
28. máj 2015

@fra presne na to som myslela 🙂 🙂 najlepsie je ked vyfotia aj test tehotensky 🙂 🙂

marry1515
28. máj 2015

@mumwoman
dá sa ale je to divné ako si to opísala, tak podľa toho aj tak mnohé reagujeme. Prečo vždy pri situácii keĎ ťa niekto oboznámi s tým že je po tatovi, hrdo nepoukážeš na veci, ktoré má po tebe?! Veď predsa nieje to jeho klon a musí sa násť aspoň jedna vec ktorú by si mohla pripísať k tebe!
Inak sa ti poradiť nedá: buď si na to zvykneš alebo budeš musieť vždy protirečiť. Alebo dať dieťa na plastiku 😉

ivivaiveta
28. máj 2015

ja len k teme, bez ohladu na prispevky...aj moj syn sa podoba na otca, s ktorym som rozvedena a nie sme prave v dobrom vztahu, ale svoje dieta milujem a neriesim ,na koho sa podoba..fakt to nie je v poriadku, ved naopak, mnohe sa tesia, ze maju doma vernu kopiu muza, ktoreho miluju...no, asi by si s tym mala nieco robit, nie je to v poriadku...bez urazky, bud muza az tak nemilujes, ked ti to vadi, alebo si velky egoncentrik...ja som naopak mojmu pripominala, a tesila sa z toho, aky je cely on...apropo, povahou cely po mne...
trosku mi pripominas jedno prislovie, ked nemala baba robotu, isla obsivat vechet...tam sa sustred na to, ze je mala zdrava a krasna...lebo kazde dieta v ociach matky je krasne, to najkrajsie...

lubkavargova1
28. máj 2015

Budem hnusna, ale keby sa mala narodila ako postihnuta, vtedy by bolo co??????? Ked si schopna takto sa vyjadrit teraz lebo je po tatinovy, co by bolo v takom hroznom pripade? Odvrhnes dieta, lebo je postihnute? Lebo nesplna tvoj vysnivany sen "dokonaleho" dietata???????????
Ja by som bola rada, ze je po tatinovy aspon mas istotu ze ti nemoze vyhodit chlap na oci, ze otcom je postar. Aj ked postar niekedy moze zvonit dvakrat 😀 😀 😀 😀

andulam
28. máj 2015

ja ked som bola tehotna,velmi som si zelala,aby sa dietatko podobalo na manzela (z lasky k nemu).ked sa dcerka narodila,bola cely manzel,teraz je uz na mna a samozrejme sa tesim aj z toho 🙂