Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?
Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠
Ja mam svoju svokru rada a urcite mi nebude vadit ak si malu zoberie na ruky. Momentalne som v zahranici a nikto z rodiny ju este nevidel nazivo, na vianoce ideme domov na dlhsie a budem len rada ak sa jej bude venovat rodina a ja si oddychnem 🙂
@p.j.jacky vieš čo, ja som nikdy nič nehovorila mužovi, aj keď som sa podozvedala ako nás ohovára, vždy som si poplakala, alebo som bola úplne deprimovaná, bez života, bez smiechu, a to o mne hovoria že sa stále smejem, ale proste teraz prišiel čas, keď už som to psychicky nezvládala, bola som po pôrode a mala som depky, stále som revala a proste všetko som vnímala dosť citlivo, tak som si povedala dosť, prečo by nemal môj muž vedieť aké reči o nás vedie, ale keď som začala, tak som aj skončila, pretože on sa len nad tým pousmial a povedal, že som veľmi precitlivelá. Tak som radšej ticho a všetko to v sebe dusím a čakám kedy vychŕlim ako sopka. Ešte, že mám tie deti a moja malá mi je veľkou oporou, myslím si že je tou najlepšou sestrou pre svojho brata a minule keď jej muž povedal, že babka sa sťažovala, že jej neponúkla zmrzlinu, tak malá mu na to povedal:,, ocko, ale maminka jej dávala a babka jej odvrkla, že ona nemá teraz chuť a odišla s kuchyni, tak nech si rozmyslí čo chce!" a ja som zostala ako obarená a muž ešte viac, ani sme nevedeli reagovať. :D A hrozne som sa tešila, že to povedala 😵
@karmella presne toto mam aj ja teraz som 3mesiace po porode a celko dost mi zacalo vadit ako somnou svokra jedna.Uz viac nechcem aby ma ponizovala.Lenze moj chlap chce aby som ju ignorovala.Proste jej preleti nieco cez nos a vsetci chodme po spickach.A dokonca som si vsimla ze aj moj muz zacina byt taky citlivy,ze sa mu nic nesmie povedat,lebo sa ho to dotkne a je potom urazeny.Vrrr 😠
Mas chytru dcerku a uvidis ze ona mozno da vsetko doporiadku a muz pochopi aka je jeho mama.Ja sa len bojim ze bude svokra neskor huskat proti mne dcerku alebo mna pred nou ponizovat.No nech je to uz ako chcem,musim nieco vymysliet....Muz mi povie ze jej mam povedat co si myslim ako to citim,ale mam byt slusna a citliva...boze ako keby ona brala ohlad na moje city.... 😠
Jáj dievčence, čo by som ja dala za to... žiaľ moja svokra už nemala tú možnosť 😢 . Ona bola úžasná, a určite by mi to nevadilo 😔
@linddi ...vidieť, že máš na ňu pekné spomienky....
@jarunka111 , to mám!
@karmella kokso vobec sa mi neukazalo,ze si mi pisala 😠 . my ideme 11.10 na druhe preockovanie,no mam stoho hrozu,chudatka nase,ze?! ☹
K nam kazdy piatok o 18tej chodi svokra.Tak sme sa dohodli.No ale des a hruza.Mala si to odreve.Cele dve hodiny.Uz ked naozaj place,tak ze nie a nie prestat jej ju vezmem z ruk,ale to po mne gana 😠 😠 .Vzdy pride navonana s tazkym parfemom a pritom sama dobre vie ze to deti radi nemaju.Ked odide,hodinu vetram byt aby sme ju u nas necitili.Dnes je piatok a caka nas to zasa.Pred par dnami mi hovorila moja kamoska,ze ju svokra zastavila a zacala na mna kydat a aby sa somnou nebavila a podobne keci!Naposledy co som ju stretla,mi hovorila aka je mala tucna a ako to ludia o nas hovoria atd.To akoze 4mesacnemu babatku nemam dat papat,ci co?!Svokra ked pride k nam si mysli ,ze mala je taka zla,urevana stale...nechape ze to reve znej! 😠 A ja nechem aby k nam chodila ,ale muz je rad ,ze sa jeho mama ako tak zaujima... 😖
@p.j.jacky ten jeden piatok to sa dá vydržať, ale ja to mám doma každý deň 24 hodín a už sa nad tým všetkým čo rozpráva pousmejem a myslím si svoje, lebo to nemá význam a potom som bola len ja nervózna, malý, s mužom sme sa hádali, kričali sme po staršej dcére a tak som si povedala, že život máme len jeden a načo si ho kaziť a znepríjemňovať, tak už len mávnem nad ňou rukou 🙂 a mám všetko v paži
Ahoj,
tak jsem to nečetla celé. Jen chci říct, já svou svokru ráda nemám, chvíli jsme u nich bydleli, do té doby nebyl problém, pak to tak nějak skřípalo, ale přisuzovala jsem to ponorce, tomu že jsem se nastěhovala do zaběhlé domácnosti, ale když jsem zjistila jak mě pohovárala a ohovárá, tak mě to opravdu rozebralo, pořád se mi snažila dokázat že jsem úplně neschopná kráva z prahy... Neměla jsem důvod jí nemít ráda, ale po tom všem zas nemám důvod jí mít ráda, ale jako starka se alespoň snaží, takže na těch pár hodi kdy přijde na návštěvu jsem ochotna se bavit o počasí (jiné téma nemáme) a tvářit se jako by nic, ač to chvílema dá fakt práci, ale vždy si říkám že na ní se vykašlat, dělám to pro děti... Jináč mě se u prvního na nic neptala, dělala si co chtěla a já si připadala jak inkubátor na vnouče, pak jsem se lehce (ale slušně) vzbouřila a teď už se chová vůči mě slušněji, takže to nijak nehrotím... Ovšem svokor, tomu do ruky dítě nedám a to i kdyby náhodou projevil zájem i o něco jiného než je půldecák 😝
Pri prvom synovi mi vadilo keď ho chcel ktokoľvek brať na ruky. Vraj sa to pripisuje popôrodnej depresii. Jediný kto mi nevadil bol manžel. Dokonca mi vadilo keď ho aj moja mama chcela na ruky vziať. Malý mal 2 týždne keď prišla moja svokra s vetou: "zbaľ mi malého, ja si ho vezmem na týždeň aby si si oddýchla" ....a vtedy to začalo....proste vo mne vznikol voči nej blok, že ona mi chce moje dieťa vziať. Vždy keď sa prihovárala dieťaťu tak to bolo štýlom: "poď bývať ku babke ňuňuňu, tam ti bude lepšie ťuťuťu, babka je lepšia, babka ťa ľúbi, mama ťa neľúbi a pod...." Samozrejme tieto reči viedla vždy len v mojej prítomnosti, pred manželom si dávala sakra pozor. Prvé dieťa mala na rukách možno 2x aj to proti mojej vôli, dal jej ho môj manžel ale keď videl v akom som bola stave keď som sa na to musela dívať, tak rýchlo pochopil, že "tudy cesta nevede...". Proste neviem to celé vysvetliť, jednoducho mám blok. Pri druhom synovi som si povedala že už sa skúsim prekonať, ale skutočne to neide. Naozaj som sa snažila ale neide to. Radila som sa s psychologičkou a tá mi povedala že to čo ona urobila v čase mojej popôrodnej depresie spôsobilo že som voči nej zablokovaná a proste bude trvať roky kým to prejde. Pomaličky to badám u staršieho syna. Má 4,5 roka, keď svokra príde tak sa s ním pohrá, porozpráva a podobne, to mi akože nevadí, starší je už rozumný, vie povedať čo chce, vie sa hrať a vie, že chce bývať pri mame. U mladšieho som v strehu. Vadí mi už len keď ide ku nemu a zase začne debatu: "ty moja klááása klááása, poď bývať ku babke...." bleeeeeeeeeee vtedy mi stúpne tlak až do infarktového stavu a adrenalín by sa dal na plátky nakrájať.....prepáčte, viem že tie z vás, ktoré máte dobré vzťahy zo svokrami toto asi nikdy nepochopíte, ale ja jednoducho nemôžem inak ☹ Veľakrát ma to aj mrzí, ale neviem to prekonať ☹ Možno keď chlapci vyrastú tak sa to zmení. Možno nie. Neviem. Ale skutočne mi to je ľúto.
Vôbec mi to nevadí, bývame so svokrou (ale máme samostatný vchod, izby, kúpeľňu aj kuchyňu), malá ju zbožňuje a svokre v tomto plne dôverujem, kľudne jej malú zverím 🙂
@anniera No tak toto bych jen jednou zaznamenala, a nemusela bych mít ani poporodní depku na to abych jí vyrazila i s dveřma, ale naprosto tě chápu, mám z toho opravdu hrůzu, protože tak jak jsem poznala své svokrovce, tak toto dělali u synovce, takže já děti s nima o samotě nenechávám, nemám zájem aby děti od nich poslouchali, jaká jsem a že u nich by jim bylo lépe. V tomto směru manžel neprotestuje, on taky nechce abych děti nechala na hlídání u mé matky, oba k tomu máme různé a odůvodněné důvody, takže je to taková nepsaná tichá dohoda, prostě ani jedna hlídat nebude a je to... Držím palce ať se z toho dostaneš a opravdu z vlastní zkušenosti je nejlepší jí to říct na plnou pusu, že si nepřeješ aby říkala před dětma takové věci, jinak že nechceš aby je navštěvovala, protože toto se nedělá. Řekni to i před manželem, ale hlavně ne před dětma! Ono je i spoustu lehce natvrdlejch lidí, kterým třeba ani nedochází že to dělají špatně, nebo že by to mohlo někomu vadit 😉 Já bojovala rok, než jsem se svokre vzepřela a teď je to rozhodně lepší, myslím pro obě, já jí pár hodin vydejchám a ona mě neschazuje před všema, teda když jsem přítomna, o ostatním si moc iluzí nedělám...
ja byvam so svokrovcami a nevadi my ked je mala snou vadi mi to ked uprednostnuje svagrinine dievcata.a ked ja jej daco zakazem a ona jej da abo ja nedovolim daco a hned mi ju trha z ruk a berie ju tam de chce ist a tak ale inac som stastna ak je snou pretoze si kusok oddychnem abo mozem aj ja nieco spravit nechcem aby bola namne este viac naviazana ako je 🙂
Mne to vadilo kym bola dcerka este par mesacne babetko ...ale mne vtedy vadilo ked si ju vzal na ruky ktokolvek. Teraz som stastna ako blcha ze mi ju cez den postrazi kym som v praci a nemusim platit 17 EUR za den v sukromnej skolke. Keby niet mojej babicky a svokry tak z toho 200 eur prispevku by sme mohli byvat akurat tak v stane na luke a zivit sa rybolovom.
Ahojte, vidím že sa tu jedná o nosenie na rukách,ale neviem kde by som napísala túto otázku a nechcem kvôli tomu zakladať novú tému.
Mne by nevadilo to že si svokra berie malú na ruky, to vôbec nie, svokra je fajn, len svokor mi strašne vadí, nesadli sme si, proste ho nemusím.
Chcem sa len spýtať či by ste dali svoje dieťa pokočíkovať. Ja som malú nedávala ešte nikomu, má 3mesiace, mala koliky a strašne plakávala a navyše neznáša kočík tak sme ju radšej nikomu nedávali lebo to bolo ťažko s ňou niekam ísť aj keď sme šli s ňou my, ja a manžel.
No a teraz ju svokrovci velice chcú kočíkovať, mne sa to moc nepáči, malá je konečne síce pokojná v kočíku a troška vydrží ale vôbec ich nepozná, skoro vôbec za ňou nechodia, vraj nemajú čas a keď prídu tak malá plače lebo na nich neni vôbec zvyknutá, tak neviem čo mám robiť, nechcem im odopierať vnúčatko ale je mi malej lúto, však ona sa ich bojí keď ich tak málo vidí...ale už sa aj manžel hnevá že im ju nechcem dať, čo by ste robili na mojom mieste?
ďakujem za názory
@monika2606
ja som im nedala ci sa paci ci nie.....
oni ku nam nechodia tak ked mi sme prisli tak sme netahali kocik ;)
@anniera
ci brdo to iste.....
pripravili izbu ze maly automaticky ku nim a ja domov....to akoze co ma byt ako rozmyslaju do prcic,
ze ja len vynosila a dovi dopo !!!!!!
vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a ked som povedala ze ja idem domov s malym tak ze to depresiu mam ze sa mam liecit atd....
a tie reci ze mama ta i tak nema rada, mama tak mama hentak..... ci brdo.... skoda ze nebyvame blizko
seba... to by sme si mali co povedat.....
chory ludia !!!!!!!
@monika2606 mne vadi ked sa svokra na maleho co i len pozrie.. na ruky si ho este nepytala a neviem veru ako to dopadne ked k tomu pride. raz mi ho tak uriekla ze plakal dva dni v kuse a odvtedy som na nu alergicka
a to nehovorim o tom ze vraj ona pojde s malym na dalsiu operaciu-tak ju poslem niekam ze uvidi
@kika1111 Ja som si vždy slubovala že nebudem svokrovcom odpierať vnúčatko, ale je to veľmi ťažké keďže sem prídu raz za 2 týždne, malá je ešte malá a ona si ich už nepamätá potom a plače a oni furt otravujú s kočíkovaním, už neviem čo si mám vymýšlať, len ma mrzí že už aj manžel nechápe prečo im ju nechcem dať. Dneska napríklad mala svokra prísť po dlhom čase a zase neprišla a to zajtra cestujeme a vrátime sa až za týždeň, ktovie kedy potom príde zase, malá si ju zase nebude vôbec pamätať. Veru je to iné ako moja mama, tá je tu skoro stále, venuje sa malej a ona sa na ňu pekne usmieva, ale aj to, keď sa ja vzdialim tak je nesvoja...preto ju nechcem moc dávať nikomu, nieto ešte svokrovcom ☹
Keď si to predstavím že si ju berú preč odo mňa je mi až do plaču a chlpy mi stoja na rukách a je mi lúto malej lebo viem že by s nimi plakala ☹
A na akú operáciu má ísť synček? dúfam že nič vážne
@monika15 to máš super že k vám nechodili....ja by som bola asi tak tiež najradšej, ale občas dobehnú, ale aj to málo a malá ich nepozná skoro vôbec...a taký detail, bývajú cez ulicu
@anniera no ja by som takú svokru asi prizabila, je to smiešne ale aj smutné zároveň, však to ona ani neni normálna keď niečo také vypráva tvojmu synčekovi
@monika2606 náš malý má rázštep podnebia, jednu operáciu má za sebou, ale čaká ho ešte veľa.. no a veď im normálne vysvetli prečo im ju nechceš dať, že si ich nepamätá lebo chodia málo...to by mali pochopiť
@monika2606
=) v tom mam vyhodu ale zas je to nevyhoda ze sa tam musime v kuse trepat :((((
bo oni vydaju rozkaz vrrrrrrrrrrrrrrrr
@kika1111 znie to tak jednoducho, to by si musela poznať môjho svokra, no ale skúsim to, však na výber nemám, inak by ma doma asi porazilo keby im ju dám
to som nevedela že aj to sa operuje, tak nech vám každá jedna operácia dobre dopadne, a bodaj by ich nebolo veľa
@monika2606 ale ked im ju nedáš a nevysvetlíš im prečo tak to bude asi horšie
@monika15 No oni doteraz ako nebola Lucka na svete, tak tiež vôbec nechodili, iba raz prišli na návštevu a aj to neohlásene, že prekvapko juhuuu, a teraz chodia vlastne len kvôli Lucke ale aj to málo na to aby ich ona poznala a veľa na môj vkus 😀 Ako mne by vôbec nechýbali ale že vôbec...ja ani nie že by som mala s nimi zlý vzťah, ale proste taký nijaký, a svokra nemôžem ani cítiť....od kedy mi povedal že keby nekojím tak by si zobral malú a že by som musela políciu volať aby mi ju vrátil...bolo to určite myslené zo srandy ale strašne sa ma to dotklo a v tom okamihu tesne po pôrode ma to proste šoklo , ale je veľa dôvodov okrem toho prečo ho proste nemôžem...

@karmella snou sa neda.Uz sme si vela krat vydiskutovavali veci a nakoniec som zo vsetkoho vysla ako chudera a nemozna krava,psychycky labilna....nema to cenu....podliezat sa jej nemienim...
Tak to je sila co si dovolila ...chudacik malucky....to by som asi ja vrieskala na cely dom....ja to nechapem,co stoho maju...je mi stohoto vsetkeho co sa deje velmi smutno a zaroven som uz plna zloby a nenavisti.....