icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

sirinka
4. feb 2013

@misaha sranda ze taka zena vychovala dieta - muza, ktory ta ocaril a zamilovala si sa do neho 😉

misaha
4. feb 2013

@sirinka kravina...skor ho len porodila a vychovavala ho do 18r lebo to bolo zo zakona a potom sa staraj sam o seba a nam plat dve tretiny z tvojho prveho platu za to že mas este stale svoju izbu...poznali sme sa 10r kym sme sa dali dokopy takže som vela o jeho zlej rodinnej situacii vedela a viac menej som mu chcela pomoct.....vela o fungovani rodiny ,dovere,o rešpektovani zakladnych pravidiel slušneho spravania ,a že nie je na všetkom sam atd sa naucil az od mojich rodičov!..takže nie nevychovala ,len porodila.

sirinka
4. feb 2013

@misaha jasne, kravina.... On od narodenia hned vedel, ze sa ma vychovat sam. Jeho rodicia na neho iste nemali vobec ziadny vplyv 😉

maca_p
4. feb 2013

@sirinka je rozdiel vychova a dozorovanie... vychova je ked sa rodic dietatu intenzivne venuje vo vsetkych smeroch vychovy, dozorovanie je ked mu da najest, napit, kupi mu odev, podpise ziacku knizku, podpise ziadost na ucnak a zhrabne mu 2/3 platu...
dieta samotnu vychovu nechape, ale ked dospeje a vidi, ze ma ucnak a je mu treba stredna alebo vysoka, tak pochopi, co v com ho rodicia zanedbali. ked v dospelosti zisti, ze je chalanisko dobry trebarz vo futbale, tak mu je to uz nanic, pretoze ten futbal treba trenovat uz v detstve... ked ako dospely, zisti, ze v celku slusny sluch, tak uz len tazko z neho bude giaccomo paganinini, pretoze to mamicka s tatkom odflakli...
cize, ja davam za pravdu @misaha 🙂

sirinka
4. feb 2013

@maca_p a to mi fakt chces povedat, ze sa za tych 18 rokov nic nenalepi? Kedy sa podla teba formuju zaklady ludskej osobnosti?

misaha
4. feb 2013

@sirinka samozrejme že mali na neho vplyv 🙂 a aky!...jeho vyrok: nikdy nebudem taky rodič akych som mal ja,vždy tu pre nu budem ked ma bude porebovat,vždy!...pretože je rodičia mu v každej tažkej situacii nie že pomohli aspon trošku ale ešte do neho kopli....lenže kto nezažil nepochopi ta o čom 😒

misaha
4. feb 2013

@maca_p ..presme vieš o čom hovorim...priklad..on chcel ist za umeleckeho rezbara a oni ho dali na športovu školu...z tej ma teraz tak vela užitku že nevieme čo s peniazmi 😒 ...aj o svoju vnučku maju taky strašny zajem ale len v takom chorom zmysle že ju chcu skor mat/vlastniť a to je všetko.

sirinka
4. feb 2013

@misaha samozrejme clovek sa dokaze poucit z chyb inych a moze pracovat na tom, aby robil niektore veci inac. Ale kym dospel do veku a takeho stavu uvedomenia si, ze dokazal rozlisit co povazuje za spravne a co nie, svojim rodicom slepo veril ako kazde dieta a miloval ich a jeho osobnost a charakter je ich vychovou ovplyvneny a pozanceny ci to chces alebo nie....

misaha
4. feb 2013

@sirinka zaklady ludskej osobnosti?...v školke,škole,u normlnych starch rodičov atd atd....a nie u ženy ktora necha doma 9mesacne babatko a zabezpeči si opatrovatelku lebo radšej ide do roboty..a kojila ž dva tyždne aby si nepokazila postavu...a vnučencom niečo kupi len vtedy ked ma istotu že sa to dozvedia svatkovci aby mohli machrovat a ešte to aj neznesu malej ale k nim aby jej to dali????..takže tu 18rokov vštepovanu sebeckost ,egoizmus a nadradenost,lahkomyslenost nad dosledkami svojho spravania som naštastie z neho po 4rokoch dostala preč!..a hlavne konečne spoznal ten pozit že niekomu moze verit a nezradi ho.

luculinula
4. feb 2013

Jaaaj, ako mne to tiez strasne wadi..sice ako kedy, ale vacsinou ano..ale cil sa im(teda swokre aj swokrowi wracia, lebo si ho tak naucili, a ten nas sinter 9mesacny hned ako ich zbada, uz len na rucicky sa im pyta..hehehe

sirinka
4. feb 2013

@misaha tak si sikovna.... 😉

zuzkat1
4. feb 2013

@misaha ty zijes s mojim muzom? 😉

sirinka
4. feb 2013

@misaha mozem otazku? Cm ta tak zaujal, ze si bola ochotna vydrzat tolko rokov a snazila si sa ho zmenit na svoj obraz? Nebolo jednoduchsie najst cloveka, ktory by ti proste vyhovoval taky aky je?

maca_p
4. feb 2013

@sirinka hned si si aj sama odpovedala. kopirujem: svojim rodicom slepo veril ako kazde dieta a miloval ich a jeho osobnost a charakter je ich vychovou ovplyvneny a pozanceny ci to chces alebo nie.... dieta prebera vzory, ci uz su negativne alebo pozitivne a mysli si, ze to tak ma byt, ze je to normalne, ze je to norma.

sirinka
4. feb 2013

@maca_p odpovedala som si na co?

zuzkat1
4. feb 2013

@sirinka v kazdej rodine sa na dieta nieco nalepi.niekde je to vychova.inde spina. To ze zena porodi dieta neznamena automaticky ze ma zaujem sa o neho starat. Moj muz je z dvojcat.a z detsva shj pamata ze ich otec budil do skolky,robil im ranajky a aj ich tam nosil.do skoly detto. Od zaciatku strednej skoly si vsetko robil sam.take dieta nema motivaciu ist na vysku. Takze po strednej robota a vs si doraba teraz ked mu ma kto navarit.

maca_p
4. feb 2013

@misaha hohoho 😀 ja som svojho vtedy 9 mesacneho zverila svokre, aby som mohla zarabat, ale u nas je odlisna situacia. hned na zaciatku sme si vyjasnili stav, a znasame sa v skutku dobre. nase decka svokru zboznuju 😉 .

maca_p
4. feb 2013

@sirinka toto si sa pytala ty mna: a to mi fakt chces povedat, ze sa za tych 18 rokov nic nenalepi?

no a v dalsom prispevku pre
@misaha si napisala toto: Ale kym dospel do veku a takeho stavu uvedomenia si, ze dokazal rozlisit co povazuje za spravne a co nie, svojim rodicom slepo veril ako kazde dieta a miloval ich a jeho osobnost a charakter je ich vychovou ovplyvneny a pozanceny ci to chces alebo nie....
cize tak som to myslela, ze si si odpovedala 🙂
ze proste aj ked su rodicia na p.d, tak pre dieta su to jeho rodicia, s ich spravanim, zlozvykmi, naturou, ktore sa dieta postupne neuvedomelo lepia.

sirinka
4. feb 2013

@maca_p no a potom pride zena, do takehoto chlapca sa zamiluje a zrazu nenavidi jeho matku a tvrdi, ze ho vychovala zle a ona musi napravat jej chyby a od zakladu ho meni.... Ja neverim, ze ludia su len dobry alebo zly a ze matka aj ked nie je mozno z tych najlepsich nedokaze odovzdat svojim detom aj dobre veci. A navyse niekedy to, co pocitujeme subjektivne ako dobre alebo zle moze u inych ludi posobit uplne opacne.... Takze mozno su v okoli ludia, ktori sa chytaju za hlavu, ze aky to bol fajn chalan, kym nestretol svoju zenu atd..... 😉

misaha
4. feb 2013

@maca_p ked to tak zoberiem mne ani nevadia,ja som ina povaha...to ja ho vela krat taham aby sme tam isli že mali nejaky sviatok ale ja ho aj utešujem ked na ten jeho sa vykašlu alebo mu daju na vianoce osušku!...mna oni ani nezaujimaju len ma to trapi ked vidim ,že mojho priatela to trapi.jednoducho to nie je o svokrovcoch ale o ludoch.

zuzkat1
4. feb 2013

@misaha teraz som docitala tvoj pribeh.u nas to tak zle nie je.moja svokra je len leniva do seba zahladena zena,ignoruje potreby ostatnych len aby jej bolo dobre.nikoho vsak netyra ani nezadlzuje.

maca_p
4. feb 2013

@sirinka tak vies ako laska je slepa 😀 . cize si ho @misaha brala z lasky a nie nie pre peniaze. ale ved ona sa nestazuje na manza, ale na svokrusu 😎
ale poviem ti, keby mne toto robila svokra, tak ju poslem do teplych krajin. a ako som pisala, my sme si tiez museli nas vztah vyprofilovat. cize v nepriatelovi hladat veci, ktore nam padnu na uzitok. nemyslim nepriatela doslovne, skor obrazne. ale viem, ze niektore zeny su riadne rafiky a @misaha nie je v tom sama. a ja mam nejednu kamosku, ktorej svokra nepomoze ani ked je na dochodku. viem, ze to nie je povinnost, aby stari rodicia pomahali, ale su sucastou rodiny a mali by participovat vhodnym sposobom na chode rodiny. ked nemaju zaujem, tak nech sa svokry a svokrovci necuduju, ze z opacnej strany nedostavaju pozitivne impulzy. 😉

misaha
4. feb 2013

@sirinka co ma na nom zaujalo?..mala som 17 a tažku pubertu..on mal svoju krčmu,cvičil 😉 bol drzi a arogantny a o 5 rokov starši..bola to stavka či ho zbalim ,a zbalila...ale ked človeka spoznate bližšie ,najdete na nom aj tie pozitiva aj ked neboli bohvie ake.a kedže som bola 7 rokov v zahraniči nebol čas hladať toho praveho..a bol moja prva laska.teraz mam 28r a vyse 4 znova spolu ale bola to ta najtažšia skuška pre oboch..aj sme nedokazali byt spolu ale ani bez seba..ked sme sa dali dokopy tak bol 4 roky bez kontaktu s rodicmi a 150km dalej...ja som to zariadila aby sa znova stretli a udržali ako taky kontakt..oni mu za tie roky ani raz nezavolali či žije a čislo mali.a co sa tyka toho že sa zmenil,tak to nebolo mnou,ale za to že to on chcel!..chcel sa zmenit a nechcel byt ako jeho rodina.

zuzkat1
4. feb 2013

Mojho muza vychovala paradoxne tym ze na neho kaslala. Ukazala mu vsetko cim on nechce byt.

vivusika
4. feb 2013

baby, aj my raz budeme svokry a nie nadarmo sa hovorí :,, nerob druhému to, čo nechceš, aby robili tebe,, ... ja keď tu čítam niektoré príspevky, tak sa v duchu modlím, aby ma ochraňoval od takej nevesty alebo aj zaťa 😉

misaha
4. feb 2013

@maca_p mne by to ani nevadilo keby boli normalny...lenže ked tam ideme na navštevu tak som ako matka vzduch!..nenavidim reci typu my si ju tu nechame,tu jej bude lepšie,alebo mi ju vytrhne z ruk a ide s nou do druhej izby..to čo ma byt,to si nedovoli moja mama!..alebo svokor hodinu otravuje že chce malu kocikovat lenže ja to nerobim aby sa mi nenaučila,ale dobre tak na 15-20minut po ulici ok ,ale nie dlho lebo je 36stupnov a ona mala 4mesiace...a on debil zmizol na hodinu a bez mobilu..a vysvetlenie ze bol v tieni a hadam sa nebude pytat kadial ju moze kocikovat!!..kreten,som mu vysvetlila že aco ked v tieni šak teplota sa meria v tieni nie,ved je to teplota vzduchu a nie slnka!!!...hovorim,ako vzduch! tak naco sa mam snažit iba ja?..

sirinka
4. feb 2013

@misaha no a keby predsa len siel za toho rezbara, mozno by ste sa ani nestretlia keby aj, mozno by ta nezaujal natolko, ze by si mala nejaky zaujem vobec s nim prehodit slovo 😉 takze treba to brat tak, vsetko zle je na nieco dobre.

azbestica
4. feb 2013

@lum11 ahoj. Akurat sme sa vratili od svokry tak podavam cerstve pocity 🙂 Aj moja svokra mi niekedy dava dobre rady ktore ma privadzaju do sialenstva 😠 ona uz vychovala svoje deti tak nech necha vychovat mna to moje! Zo zaciatku ked ju zobrala na ruky tak som ju strasne sledovala co s nou robi a niektore veci sa mi nepacili Potom som si uvedomila ze svokra je s dcerkou tak malo ze jej to nemoze ublizit 🙂 Ber to tak ze je to dieta jej syna. Vnucatko, ktore urcite lubi a berie ho na ruky s laskou a to este zaidnemu dietatku neuskodilo!
Ale chapem lebo ked sme boli teraz na navsteve u svokry tak sa mi dcerka dostala do ruk len ked som ju sla kojit....a straaasne mi chybala :/

sirinka
4. feb 2013

@maca_p 😀 preco si vytiahla prave peniaze

maca_p
4. feb 2013

@sirinka ty neryp sa v tom 😀
bud je to laska, alebo prachy 😎
kazdopadne, aj ja by som nejake veci pomenila ci na mm alebo na svokruse, ale su to beznadejne stare psiska, takze tam uz moc nepohnem... 😀