icon

Vadí vám, keď svokra berie vaše dieťa na ruky?

lum11
23. máj 2011

Mne to strašne vadí. Už od malička, ako sa Jakubko narodil som neznášala keď ho svokra zobrala na ruky. Teraz má Jakubko 8mesiacov a stále mi to vadí. Ona sa pri ňom strašne premazuje a ja to neznášam. Nikdy sa ma neopýtala, či si ho môže vziať - jednoducho povedala : daj mi ho...... a ja som jej ho z trucu nedala. Nech sa ma najprv pekne opýta a až potom jej ho dám. Veď on nieje bábika, ktorú si môže zobrať hocikedy, keď sa jej zachce... 😠 😠 😠 😠

reanda
12. jún 2011

@happy8051 samozrejme, ze je problem vo vztahoch.. lenze nie je lahke a niekedy je aj nemozne s tymi vztahmi nieco urobit.. tak sa proste budu diat taketo "divne" veci, ze matke bude vadit, ze svokra berie jej dieta na ruky

vejula
12. jún 2011

@katchitchi vraviš : preco by som nemala byt majetnicka- v prvom rade je to moje a muzove dieta. jasne že je to v prvom rade vaše dieťa ale neviem prečo by si to dieťa mala ukracovať o niečo take dôležite ako je jeho babička.... PRe boha ved ja tiež nemam idealnych svokrovcoch, ale snažia sa a to že chcu nosiť maleho podla mna svedči o tom že ho maju radi že im na nom zaleži aj ked niesu idealni.. mojmu svokrovi vadi ked sme u nich a maly sa mi stale pyta na ruky, ked sme tam je s malym najradšej v miestnosti kde niesom ja a ked za mnou začne plakať robi všetko pre to aby mi ho nemusel davať... tiež mi to nieje najprijemnejšie a ked už je to moc že už vidim že strašne chce byť pri mne tak proste poviem že si ho vezmem trocha ho ukludnim a ked bude ok možu si ho opať zobrať... No ale to neznamena že teraz prestanem k nim chodiť a ukracovať maleho o jednych starkovcov a svokrovcov o radosť z jedinoho vnučika.... proste zamysli sa v prvom rade nad všeobecnym dobrom.. už som napislala samozrejme pokial by boli moji svokrovci nejaky alkoholici alebo fakt nezodpovední ludia ktorí by mohli mojmu dieťaťu ubližiť tak im ho nedam, pretože maleho milujem najviac na svete a nikdy nedovolim aby mu niekto ubližil ale aj preto že ho tak milujem niekedy zakusnem do jazyka a pretrpim možno veci ktore niesu pre mna uplne najprijemnejšie ale viem že v konečnom dôsledku je to pre moje dieťa lepšia volba

katchitchi
12. jún 2011

@vejula moj maly ma 3,5 mesiaca- svokor odhodil cigaretu a zacal ho chytat... a ja mam byt ok????

katchitchi
12. jún 2011

@vejula a asi som sa zamyslela nad dobrom, ked to vysvetlim a robi to znova, to by sa mal zamysliet niekto iny. mna nezaujma ze je to svokra alebo svokor, ze je to ten alebo ten, mna zaujima moje dieta. ked poviem nech nerobia to alebo to tak nech to nerobia. pre mna je kojenie vec intimna a vadi mi ked ani poriadne nezaklope pride a cumi na mna. a robi to niekolko krat.vadi mi ked mi beha okolo okien a cumi mi do nich, ja sa potom ani necitim, ze som doma... to je len malilinky zlomok...
a ked ich syn povie, ze na jednu vec su tito rodicia dobri-na to aby vedel, co nebude robit on nasmu malemu, ako sa nebude spravat..(to sa tyka od detstva po sucastnost..)
neprajem Ti nic zle, ale mala by si zit s takou svokrou aspon mesiac a potom sa mozme o tom porozpravat

vejula
13. jún 2011

@katchitchi ale pochop že je nepoznam tvoju situaciu a odpovedam všeobecne tak ako ty si všeobecne adresovala svoj prispevok nam. Otazka znie : Vadi vam ked svokra bere na ruky bez opytania? a ja odpovedam je podla mna mierne pritiahnute za vlasy pytať sa za každym ked chce svokra zobrať maleho na ruky. To je moja odpoved a vela argumentov čo tu bolo použitych je uplne banalnych... U6 som raz napisala že pokial by niekto fajčil pri malom tak by letel ako špinave pradlo.... Takže pokial maš svokru nezodpovednu obludu v spoločnosti ktorej citiš že je tvoje dieťa v ohrozeni tak samozrejme čo najdalej od takej ale argumenty je to moje dieťa a ked sa mi svokra kvôli nejakej blbosti znepači a ja sa rozhodnem jej nedavať maleho len preto že ste si vy dve osobne nesympaticke, je podla mna sebecke... ale pokial je v zaujme zdraveho vyvoja tvojho dieťaťa sa svokre vyhybať tak samozrejme to tak rob... Chapeš už moj prispevok? neber to osobne ja si len myslim že velakrat su nevesty z nejakeho neviem akeho dôvodu zaujate voči svokre, len preto žer nieje ich matka a ma iny sposob života, čo je samozrejme normalne pretože nežili spolu teda maju aj ine spôsoby ale to ešte nieje dôvod ukracovať dieťa o možnosť poznať svojich starych rodičov

pingu1
13. jún 2011

ahojte. mne vadilo ked ju vzala mozno len tyzden po porode. ale to som besnila vo vnutri jak pes.. ale teraz som rada, ked zavaruje a postiska ju

hellokitty
13. jún 2011

ahojte. Ja tiez nemam idealnu svokru, vzajonmych konfliktov mame za sebou viac nez dost. To su ale veci medzi mnou a nou,teda samozrejme aj manzelom. Ked sa nam narodil syn, mala strach ci jej vobec dovolim po tom vsetkom sa ku nemu priblizit. Dovolila som, resp nebranila som jej. Aj ked to zo zaciatku vo mne vrelo, lebo ona samozrejme vedela vzdy vsetko lepsie a ja som mala pocit, ze sa pri nej zadusim. Povedala som si ale, ze budem velkorysa, Aj ona ma predsa pravo na svojho vnucika a maly ma pravo mat obidve babky a trpezlivo som jej kazdy krat vysvetlovala ako si to ja predstavujem. Dnes ma moj syn 4 mesiace, svokra respektuje vsetky moje poziadavky a odporucania 🙂 a ja si zase necham poradit, ked mam pocit, ze je to relevantne. Nemam ziaden problem s tym, aby si ho pokocikovala, prebalila, popestovala a to aj v mojej nepritomnosti. Dnes som rada, ze som sa tak rozhodla,vydrzala tie tazke zaciatky. Aj nas vzajomny vztah sa zlepsil. Chcelo to popracovat na oboch stranach, ale zaciatky vysli z mojej strany. Zelam vsetkym pevne nervy a spravne rozhodnutia.

kawasaki17
13. jún 2011

ahojte...
mne ani tak nevadi, ze mi maleho berie na ruky, napr. ked zacne plakat a ja som na WC alebo tak....ale strasne mi vadi ked mi ho doslova vytrhne z narucia a zacne sa s nim maznat, vtedy mam sto chuti jej nejako ublizit....a este mi neskutocne vadi, ze mu neustale oblizuje cumlik a potom mu ho pcha do pusy. uz sme boli neraz koli tomu rozhadane a aj som sa jej to pokusala vysvetlit po dobrom i po zlom, nepocuva ani mna a ani mm...a aj ked sa snazi v mojej pritomnosti to nerobit, viem ze ked co i len na chvilku odidem zase mu olize len tak z trucu cumlik a da do pusy ci ho chce alebo nie (a ani by som o tom nevedela, keby nemala taky hlasny prejav a nepochvalila sa kamaratke aka je ona sikovna) !!!!!

modra
13. jún 2011

@kawasaki17 no fuj tak to by skusila raz moja svokra spravit ze by oblizala cumel tak by k nam uz asi neprisla 🙂 🙂 ani ja by som to neurobila pretoze to neznasam vrcholne a hlavne sa prenasaju tak dobre bakterie a mozes cakat ze tvoje bejby bude mat chrup po tvojej svokruske 🙂 🙂 drzim palce aby si ju to cim skor odnaucila 🙂

reanda
13. jún 2011

@vejula ked je tvoj maly s tvojim svokrom a place za tebou a dedko robi vsetko pre to, len aby ti ho nemusel dat, az musis prist ty a utisovat ho, ked je to "uz moc", to povazujes z jeho strany za prejav lasky a toho, ze mu na malom zalezi? ja to povazujem za maximalny prejav sebectva.. a v takomto pripade by som vobec nedbala na nejake svokrovo dobro, ale v prvom rade na dobro svojho dietata.. svokor je preboha dospely clovek, mam nechat decko, ktore si nevie pomoct, trapit a plakat, len aby si dedko prisiel na svoje? tebe to mozno tak nepride, ale kazdy je inak citlivy.. a to nie je o nejakych osobnych nesympatiach, ktore si chce matka riesit cez dieta

kawasaki17
13. jún 2011

@modra dakujem, snad sa mi to podari, ona si asi neuvedomuje co tym robi, ani jedno jej dieta a to ma 5 vratane mojho mm nema zuby v poriadku, same kazy a podobne a ked sa jej snazim normalnym sposobom dohovorit tak sa urazi a ked jej nieco hovori mm tak je este viac urazena, lebo ze si musim muzicka posielat za nou ked jej chcem nieco osobne povedat mam prist sama....a pritom ma ingnoruje. Uz som skusala aj vyhrazky co mi baby poradili, ze ci jej by sa pacilo kebyze jej zrobim kavu a predtym olizem lyzicku, nic nepomohlo 😒 neviem uz fakt ako jej to mam vyhovorit, najme ak to robi poza moj chrbat a potom sa chvali kamaratke, no uznajte , ze ako nejaka pubertiacka 😖

vejula
13. jún 2011

@reanda pokial maly plače a svokrovi sa nepodari ho ničim zaujať tak si ho zoberem. nenecham ho vrieskať pri nom, ale pri každom mrnknuti ked si na mna spomenie, prečo???? svokor je strašny tvrdohlavec a najradšej by bol keby som bola preč ked je s nim lebo nieje rad ked za mnou plače. To som už aj manelovi povedala vela krat že sa mi nepači ked maleho nasilu tlači odomna. ale povedzme si to uprimne. on je velmi jednoduchy človek ma zakladnu školu a cely život len manulane pracoval, uprmine povedane, nemožem od neho čakať že pochopi čo mu chcem povedať. Takže pokial malý važne plače tak si ho zoberem aj proti nevôli svokra lebo samozrejme maly mi je prvorady. pokial zamrnka nebežim hned k nemu s nasolenou riťou počkam či sa svokrovi nejako podari ho zaujať, ak ano aj pre mna dobre že si na chvilku oddychnem pretože maly je velmi na mna naviazany a nieje to sranda stale ho nosiť na rukach predsa už ma 14 mesiacov. Ale pravdupovediac najlepšie je ked manžel s malym ide ku svokrovcom sam. pretože maly ked ma nevidi tak sa zabavi s ostatnymi ovela lepšie... takže ja si doma porobim starkovci si užiju maleho všetci sme spokojní... Kedysi mi to vadilo ovela viac aj som nerada chodila ku svokrovcom kvôli tomu, ale ako plynie čas, zisťujem že aj pre dobro maleho je to aby si zvykal aj na inych ludi ako som ja

jerryjanka
13. jún 2011

moja svokra nemala kedy spytať sa ma či jej malú čerticu dám, lebo asi týžden po pôrode sme boli u nich a dala som jej ju sama, bola taká milo prekvapená a potešená... myslím že to nečakala ale zjavne ju to potešilo, chodíme k nim každú nedeľu a vždy si ju vezme, ale nikdy nerobí nič čo by som nechcela - našťastie. ešte sa ma pýta či niečo nepotrebujem, kupuje jej plienky, výživy. no zlatá je svokra - možno aj preto že spolu nebývame, možno by to bolo potom iné. ale ja nemôžem nadávať aj ked som si na svoju osobu už od svokrovcov čo - to vypočula, moje výchovné metódy rešpektujú a nemiešajú sa nám do ničoho. 😉

zuzkat1
13. jún 2011

@kawasaki17 tak to by som ju zabila, tolko bakterii a zarodkov zubnych kazov... brrr

aduskatt
13. jún 2011

@kawasaki17 fuj, to je nechutne, sorry..mne dost robi problem pit po niekom z flase, alebo pohara, alebo jest jedlo, ked ho niekto ochutnava stale tou istou lyzicou, ktoru pcha pri vareni do pusy a potom do jedla...keby mi svokra robila toto, to by bolo ine peklo......asi by som v tomto pripade dala ultimatum natvrdo☹

jarunka111
13. jún 2011

@kawasaki17 panebože, to nemôže byť ani pravda!!!! Čo je úplne... 😖 Vieš čo? Malého odúčaj os cumľa a starej kúp na sviatok nejaký alebo jej podaruj Emanuelkov 😠
A tu sa niektoré čudujú, že ako môžeme o svokrách hovoriť to, čo hovoríme. Ale čuduj sa svete, nájde sa milión dôvodov 😒

mirisel
13. jún 2011

ja nemam rada ked moja svokra berie na ruky nasu malu,lebo vzdy povie ze je hrozne lahka oproti inym detom co mame v rodine,tym mi chce dat najavo ze je podvyzivena a ze sa o nu nestaram...a tiez oblizuje cumel a neda si povedat ...fuuuuuuuuuuujj...a raz ked ju krmila tak jej to pozuvala , mi bolo s toho na grc...

zubrienka1
14. jún 2011

@mirisel Tak to je fakt sila... oblizovat cumel a predzuvat 😠 uz by som k malej svokru nepustila...

hellokitty
14. jún 2011

@kawasaki17 ahoj, ja som svojmu synovi neolizala cumlik ani raz. Naco to tvoja svokra robi? Ano je to uplne nehygienicke, usta su na tele druhe miesto s najvyssim poctom bakterii (to prve je jasne 🙂 ), ten maly drobec ich nema,tak naco mu ich takto umelo prenasat. A! bakterie zubneho kazu sa takymto sposobom prenasaju. Ja by som nedovolila ani bozkavat dieta na usta druhymi ludmi, ale u nas to nastastie nikto nerobi. Suhlasim, ze nieco taketo by mi naozaj velmi vadilo a pokial by to nerespektovala, mala by som problem keby bola sama s mojim dietatom. Tvoj manzel jej nemoze dohovorit?

zuzkat1
14. jún 2011

@mirisel to nemyslis vazne??, toto by urobila moja svokra raz a nikdy viac by malu nevidela...

modra
14. jún 2011

@kawasaki17 mozna jedine odnaucit bejby od dudla asi jedine to pomoze alebo jej ho nedavat ked ide sama von

kawasaki17
14. jún 2011

ahojte
tak to je tak, snazim sa ho oducat od cumla, ale zatial to ide velmi pomaly, cez den ho uz ani nepotrebuje, iba ona mu ho strka do pusy, ci poviem ze sa mi to nepaci alebo paci....mm jej uz neraz povedal, ze si to nezelame ani ja ano on, lenze to vobec nepomaha a navyse ona je taka vybita, ze ma svoje cumle poskryvane, a tie dava malemu no a do skrin jej hrabat nepojdem, ze kde ich ma poschovavane, a tiez by som to ani nevedela, kebyze som nevidela, ked sa vratim napr. z obchodu, ze maly ma nejaky novy cumlik v puske, teraz ho uz beriem skoro vsade so sebou aby sa nieco take nestavalo....
takze mi asi naozaj nic neostava len oducit ho od cumlika uplne... 😒

lum11
autor
14. jún 2011

@kawasaki17 ......... to jej asi jej úchylka, alebo čo...... 😒

katchitchi
17. jún 2011

@vejula oki. mne pripada pritiahnute za vlasy nerespektovanie matky. alebo odkedy plati naradenie vnuka/vnucky = strata sukromia, nerespektovanie? a napriklad mne je fakt uplne jedno, ze moje dieta, pride o takuto babku. moze si za to samo. prisla som o vela pekných chvil s malym kvoli nej..

vejula
17. jún 2011

@katchitchi pozri kažDY MA na svokrovcov asi iny meter... takže samozrejme veci s ktorymi nesuhlasim (napr to fajčenie alebo podobne zaležitosti) v živote nedovolim, ale svokre maleho z ruk trhať nebudem len preto že sa neopytala. je to každeho vec ako si zariadi, ja sa chovam ku svokre tak akoby som chcela aby sa nevesta chovala ku mne... ešte by sa aj dali veci zlepšovať, ale ved maly ma len rok, verim že čim dalej to bude medzi nami ešte lepšie....

proste každy je nejaky a je smiešne si myslieť že všetko sa v živote prisosobi iba mne, podla mna su v živote potrebne kompromisy

zuzkat1
17. jún 2011

ja si myslim ze ked sa jedna o moje dieta tak sa veci maju prisposobit mne a mojim poziadavkam a narokom kladenym na starostivost a vychovu a pristup k dietatu... je to moje dieta, ja som zan zodpovedna a nie svokra ci svokor... a ked to nerespektuje tak adios baby - pri mojom dietati nema co robit!

katchitchi
17. jún 2011

@vejula my sme jej ho davali, aj ked so zatatymi zubami, raz sme prepacili, druhy krat..a potom koniec..ona nerespektovala nic..
@zuzkat1 plne s tebou suhlasim 🙂

katchitchi
17. jún 2011

napr vcera cely den behala pred spalnovymi oknami, btw v spalni kazde 3 hodky kojim, prezliekam sa,.. ale mam byt v pohode, vsak nekazme si vztahy..

vejula
17. jún 2011

@zuzkat1 ved pre boha JASNE nenecham si diktovať svokrou či mamou dokedy mam kojiť čo mam malemu davať jesť a podobne... ako zas nemyslite si že moja svokra mi diktuje veci čo mam malemu obliekať a podobne.. o tomto sa ja vobec nebavim. samozrejme dieťa si vyhovavam ja a manžel... mne sa zda že my tu hovorime o uplne odlišnych veciach... ja len hovorim o banalitach nad ktorymi sa niektore dievčata zbytočne nervačia lebo su uplne zbytočne.... ja nenechavam svokru nech mi ona vychovava dieťa to nie!!!!!!!! len sa nehram na žiadnu paničku ktora sa ofuči za každu kravinu čo sa mi trošku sprieči, to je rozdiel!!!!!

@katchitchi akože čo ti nakukala do okien ked si kojila???? nepochopila som celkom prispevok. alebo ako že behala pred spalnovymi oknami, len tak bez dôvodu aby ťa sledovala????

vejula
17. jún 2011

a ešte niečo.. ja praveže vôbec niesom taky ten absolutne bezproblemovy tolerantny tip... vela krat som mal nervaky že čo zas ten svôkor vymyšla.... ale sa mi zda že odkedy tak všetko prehnane neriešim a nechavam to viac na volnobeh je to lepšie pre všetkych... len preto sa vyjadrujem tak akosa vyjadrujem, lebo viem že mna to tiež stoji namahu aby som sa povzniesla nad tymi nepodstatnymi banalitami... ja som totiž taky ten ustrahany typ mamičky ktory sa boji strašne o svoje dieťa.. nemam problem zariadiť aby svokra vyložila mimo dosahu dominika veci ktore by mohli byť pre neho nebezpečne a moja svokra toto akceptuje. napr ona vždy mavala hnojivo na kvety len tak položene tak som povedala že ked tam bude maly musi sa to niekde vykladať ... ale myslim že tu riešite ine veci ako toto...

@katchitchi ty zrejme byvaš u svokrovcov. tak to je velky rozdiel. ja by som u svokrovcov byvať nemohla. pretože podla mojho nazoru dve gazdine sa v dome neznesu to je proste takmer nemožne... asi by si inak vnimala všetko keby ste boli spolu tak raz za tyžden ako som ja so svojimi svokrovcami, verim že ak spolu byvatesi z toho na nervy a potrebuješ viac kludu. podla mna by ste mali riešiť vlastne byvanie a určite by sa aj tvoje vzťahy so svokrou zlepšili